یکشنبه, اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    رشد ۷ درصدی خرید تضمینی گندم

    ۱.۶ میلیون تن گندم خرید تضمینی شد

    حذف علف‌های هرز در ۶ هزار و ۶۱۰ هکتار از مزارع استان مرکزی انجام شد

    سازمان استاندارد مسئول پایش سموم کشاورزی نیست

    سازمان برنامه و بودجه برخی اقلام را از فهرست کالاهای اساسی خارج کرد

    سازمان برنامه و بودجه برخی اقلام را از فهرست کالاهای اساسی خارج کرد

    پیش بینی رشد سالانه ۲.۷ درصدی بخش کشاورزی ایران تا ۲۰۲۴/ عبور تولید گندم ایران از مرز ۱۸ میلیون تن

    خرید گندم در خوزستان از یک میلیون و ۲۰۵ هزار تن گذشت

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    قیمت هرکیلو برنج به ۲۰۰ هزارتومان رسید

    کارشناسان بین‌المللی فائو از باغات پسته ایران بازدید کردند

    کارشناسان بین‌المللی فائو از باغات پسته ایران بازدید کردند

    طلای سرخ ؛ به نام ایران به کام افغانستان/ تقلب در فروش زعفران به مشتریان داخلی و خارجی/ صادرات فله‌ای زعفران ایران به بازار اروپا

    ۸۰ درصد زعفران تولیدی به بازار‌های هدف صادر می‌شود

    قیمت جهانی شکر، در بالاترین سطح ۱۱ ساله

    قیمت شکر درب کارخانه ۵۲ هزارتومان/ نظارتی بر بازار شکر از مبدا نیست

    متوسط قیمت محصولات کشاورزی اعلام شد/ افزایش ۱۰۶ درصدی قیمت عدس

    صادرات بیش از ۱۱ هزار تن محصولات کشاورزی از خرمشهر

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    چین مشتری گندم استرالیا و کانادا شد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    ماجرای واردات میوه چه بود؟/ میوه های ورود موقت سر از بازار داخل در آورد!

    در شرایط فعلی تحریم که با مشکل کمبود ارز در واردات مواد غذایی و دارو مواجه هستیم، اختصاص ارز به واردات گلابی با واکنش های متعددی روبرو شد.

    توسط امیرحسین فتحی
    مهر ۱۵, ۱۳۹۹
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    موج‌سواری میوه‌های وارداتی با دلار

    با وجود تنوع اقلیم و پتانسیل بالای بخش کشاورزی در کشور، علاوه بر بی نیازی از واردات میوه و خروج ارز از کشور، امکان کاهش وابستگی اقتصاد به درآمد‌های ارزی حاصل از صادرات نفت وجود دارد که طی سال‌های تحریم اهمیت تجارت خارجی محصولات کشاورزی بیش از پیش احساس می شود.

    این در حالی است که برخی افراد با نفوذ در بدنه دولت به سبب پر کردن جیب های خود، اقدام به واردات میوه می کنند که این امر ضربه مهلکی به تولید داخل می زند چرا که دیگر بهره برداران رغبتی به تولید ندارند.

    در شرایط فعلی که اعمال تحریم های ناجوانمردانه از یک سو و شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مرزها از سوی دیگر دست و پای مراوده با دیگر کشورها را بسته است، دست های پشت پرده با استفاده از رانت و سودجویی اقدام به واردات گلابی از چین و آمریکا می کنند، درحالیکه نیازی به تامین‌این میوه از مبادی خارجی احساس نمی شود.

    با وجود آنکه اعمال تحریم های ناجوانمردانه، مسئولان دولتی را در تامین مواد غذایی و دارو با کمبود ۶ میلیارد دلار ارز روبرو کرده است، جای این سوال مطرح است که وزارت صمت و وزارت جهاد کشاورزی چطور اجازه واردات گلابی و خروج‌ارز نایاب به ورود این میوه را داده اند؟

    هرچند بسیاری از مسئولان این موضوع را تکذیب می کنند و معتقدند که ورود موقت میوه آزاد است و این موضوع به اشتباه در رسانه ها انعکاس داده شده است، اما نایب رئیس اتحادیه باغداران اذعان می کند که اگر واردات گلابی از چین و آمریکا ورود موقت بوده، چطور سر از بازار درآورده است؟

    حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم تا از صحت و سقم ماجرای واردات گلابی و اختصاص ارز نایاب به ورود این میوه و تعداد واردکنندگان و دست های پشت پرده با خبر شویم:

    واردات گلابی از چین و آمریکا واقعیت ندارد

    رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، واردات گلابی از چین و آمریکا را تکذیب کرد و گفت: در رسانه ها در خصوص واردات میوه از آمریکا و چین اطلاع رسانی نادرست صورت گرفته است چرا که ورود موقت انواع میوه آزاد شده است.

    وی با اشاره به آزاد بودن ورود موقت انواع میوه افزود: براین اساس میوه های وارداتی تحت بسته بندی های جدید مجدد صادر می شود که این امر اشتغالزایی برای کشور ایجاد می کند. به عنوان مثال مجوز واردات ۱۰ تن پیاز از هند داده می شود که همین‌میزان باید از کشور تحت بسته بندی های جدید صادر شود.

    نورانی ادامه داد: در شرایط فعلی اعمال تحریم های ظالمانه، گسترش ویروس کرونا و کمبود منابع ارزی ورود موقت میوه می تواتد به سبب ایجاد ارز آوری راهگشا مشکلات باشد.

    رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با بیان اینکه با واردات هر گونه میوه مخالف هستیم، گفت: با ایجاد زیرساخت های لازم و تقویت صادرات این امکان وجود دارد که محصولات کشاورزی جایگزین درآمدهای نفتی شود چرا که با اعمال تحریم های سخت گیرانه نیازی به واردات نداریم.

    وی با بیان اینکه مخالف واردات میوه جز میوه های گرمسیری هستیم، گفت: با وجود صادرات مویرگی به بازارهای هدف در نظر داریم تا با رونق صادرات و ایجاد ارزآوری بتوانیم مواد اولیه صنایع، دارو و کالاهای اساسی را وارد کنیم.

    رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه نداریم، بیان کرد: با توجه به شرایط مساعد تولید، کمبودی در عرضه وجود ندارد و انتظار می رود که در ۶ ماهه دوم سال بتوانیم صادرات مناسبی داشته باشیم.

    عرضه میوه های ورود موقت در بازار

    مجتبی شادلو نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه نیازی به واردات میوه نداریم، اظهار کرد: بنابر برنامه ریزی های صورت گرفته در خصوص میوه های گرمسیری به حد خودکفایی در آینده خواهیم رسید.

    وی افزود: تنوع میوه در کشور به حدی زیاد است که خواص میوه های گرمسیری را داراست. به عنوان مثال علی رغم خروج قابل توجه ارز برای واردات موز، اما سیب تولید داخل خواص آن را داراست.

    شادلو با اشاره به اینکه واردات ۴ قلم کالا میوه گرمسیری ازاد است، بیان کرد: با توجه به ممنوعیت سایر میوه ها، موضوع واردات گلابی را از وزارت جهاد کشاورزی جویا شدیم که مسئولان ورود موقت و صادرات به دیگر کشورها را مطرح کردند که با این وجود جای این سوال مطرح است که چرا این میوه ها در بازار داخل توزیع شده است؟

    نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران واردات میوه را نوعی خیانت به کشاورزان و کشور اعلام کرد و افزود: در شرایطی که تنوع میوه به حدی بالاست که سفره هایمان غنی است و کمبودی در عرضه گلابی داخل وجود ندارد، نیازی به واردات نداریم.

    این مقام مسئول ادامه داد: در ۶ ماهه دوم سال که خانواده مرکبات اعم از لیموشیرین، پرتقال، نارنگی، گریپ فروت و انواع سیب، کیوی و انار در بازار عرضه می شود، واردات ضربه مهلکی به کشور وارد می کند.

    به گفته شادلو، در شرایطی که تحت تحریم های ظالمانه و ناجوانمردانه هستیم، واردات میوه اخلال در سیاست های اقتصاد مقاومتی و شعار سال ایجاد می کند، به همین خاطر باید به تولید داخل اکتفا کرد تا از اعمال تحریم های ناجوانمردانه سربلند بیرون آمد.

    وی درباره تاثیر اجرای قانون تمرکز بر موضوع واردات میوه گفت: با اجرای قانون تمرکز و تکمیل زنجیره تولید تا ارزش، دیگر شاهد سودجویی در واردات نیستیم و واردات محصولات کشاورزی برمبنای تولید داخل و نیاز بازار صورت می گیرد که امیدواریم هر چه سریع تر این مشکلات حل و فصل شود.
    نایب رئیس اتحادیه باغداران تهران با بیان اینکه آماری از تعداد وارد کنندگان گلابی در دسترس نداریم، افزود: اطلاعی از تعداد واردکنندگان نداریم و همواره این موضوع باید از وزارت صمت پیگیر شود که ایا واردات گلابی با مجوز قانونی وارد شده یا خیر؟

     وزارت جهاد کشاورزی واردات گلابی را تکذیب کرد

    محمد مصطفی لو مدیر عامل اتحادیه تعاونی های باغبانی کشاورزی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، واردات گلابی را تکذیب کرد و گفت: با وجود پیگیری از وزارت جهاد کشاورزی، مسئولان موضوع واردات را تکذیب کردند.

    وی با اشاره به اینکه با واردات میوه مخالف هستیم، افزود: با تنوع به تنوع اقلیم و تولید میوه های مختلف، واردات ضربه مهلکی به تولید داخل وارد می کند.

    مصطفی لو با بیان اینکه نیازی به واردات گلابی نداریم، گفت: با توجه به تولید و قیمت مناسب گلابی در داخل، کمبودی در عرضه وجود ندارد که بخواهیم نیاز کشور را از طریق واردات تامین کنیم.

    مدیر عامل اتحادیه تعاونی های باغبانی درباره تاثیر اجرای قانون تمرکز بر کنترل واردات محصولات کشاورزی بیان کرد: با اجرای قانون تمرکز، وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید تنها در صورت کمبود و آسیب مصرف کننده اقدام به واردات می کند.

    پشت‌پرده واردات گلابی چیست؟

    اصغر یاوری عضو هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی میوه و تره بار در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی باشگاه خبرنگاران جوان، در واکنش به واردات گلابی از آمریکا و چین اظهار کرد: علی رغم آنکه گلابی به اندازه کافی در کشور موجود است، اما متاسفانه واردات گلابی بدون هماهنگی با اتحادیه باغداران صورت گرفته است.

    وی افزود: با وجود آنکه گلابی به میزان کافی در کشور وجود دارد، اما نمی دانیم چه دست هایی پشت پرده است که اقدام به چنین کاری کردند؟

    یاوری با بیان اینکه گلابی تولید داخل جوابگوی نیاز کشور است، گفت: اگرچه قیمت گلابی مقداری بالاست، اما نیازی به واردات نداریم.

    این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به بسته بودن مرزها، باید روی صادرات کار شود تا ارز آوری مناسبی نصیب کشور شود.

    عضو هیئت مدیره اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی ادامه داد: واردات گلابی از چین و امریکا با هماهنگی وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت انجام شده است چرت که در شرایط فعلی تحریم که با محدودیت ارزی مواجه هستیم، انتظار می رود تخصیص ارز به کالاهای ضرور و دارو اختصاص یابد.

    با توجه به تنوع اقلیم و فراوانی تولید، مخالف واردات میوه جز ۴ قلم گرمسیری موز، اناناس، انبه و نارگیل هستیم.

    سرویس خبری: کشاورزی و باغبانی

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
    پست قبلی

    رونق زندگی عشایر با تامین آب پایدار

    پست بعدی

    تولید قزل آلا به ۱۴۰ هزار تن می رسد؛ نرخ هر کیلو قزل آلا ۳۰ هزار تومان

    امیرحسین فتحی

    مربوطه پست ها

    رشد ۷ درصدی خرید تضمینی گندم
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    ۱.۶ میلیون تن گندم خرید تضمینی شد

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
    0

    سید سعید راد، معاون وزیر جهاد کشاورزی و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران از خرید تضمینی یک میلیون و ۶۰۰...

    بیشتر بخوانید
    حذف علف‌های هرز در ۶ هزار و ۶۱۰ هکتار از مزارع استان مرکزی انجام شد

    سازمان استاندارد مسئول پایش سموم کشاورزی نیست

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
    پیش بینی رشد سالانه ۲.۷ درصدی بخش کشاورزی ایران تا ۲۰۲۴/ عبور تولید گندم ایران از مرز ۱۸ میلیون تن

    خرید گندم در خوزستان از یک میلیون و ۲۰۵ هزار تن گذشت

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
    کارشناسان بین‌المللی فائو از باغات پسته ایران بازدید کردند

    کارشناسان بین‌المللی فائو از باغات پسته ایران بازدید کردند

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    رقابت قزل‌آلای ایرانی با تیلاپیای وارداتی/ آخرین وضعیت تولید ماهی تیلاپیا در کشور

    تولید قزل آلا به ۱۴۰ هزار تن می رسد؛ نرخ هر کیلو قزل آلا ۳۰ هزار تومان

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    نیاز ۲۶ هزار میلیارد تومانی برای پروژه نیمه تمام بخش کشاورزی

    دماوند در شوک سرمای ناگهانی/ باغات میوه دچار سرمازدگی شدند

    فروردین ۳۰, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش تولید گندم در سال جاری به علت خشکسالی

    اردیبهشت ۱, ۱۴۰۴
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    پتانسیل سرمایه گذاری در بخش کشاورزی بیش از سایر بخش هاست

    اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۴
    از فرصت‌های کشاورزی قرقیزستان و بلاروس تا از سرگیری صادرات به عراق

    بخش کشاورزی معاف از پرداخت هرگونه مالیات

    فروردین ۲۵, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.