کشت دیم و عملکرد آن برای کشاورزان تناسبی با بارشها دارد چنانکه کشاورزان دیم کار در استان کردستان با سخاوت آسمان با میانگین بارش سالانه ۲۴۹ میلی متر مربع به دیم کاری شان رونق بخشیده است.
میرکی، کشاورز دیم کار کردستانی: اگر بارندگی به موقع بشود ما کشاورزان خوشحال میشویم، امسال در یک قطعه ۱۰ هکتاری زمین دیم، حدود ۳۴ تن با توجه به بارندگی مناسبی که امسال بوده عملکرد داشتم.
هزاران کیلومتر آن طرفتر و در کشور استرالیا که میانگین بارشی کمتر از استان کردستان دارد بیش از ۲ هزار هکتار از مزارع به کشت دیم اختصاص داده شده است.
کشاورز دیم کار استرالیایی: بیشتر از ۳۵ است که گندم میکارم و برداشت میکنم، الان میانگین برداشت من ۴ تن در هکتار است و این میانگین خیلی خوبی است.
براساس آمار سازمان خواربار جهانی، فائو استرالیا یکی از پیشتازان صنعت غلات است ششمین تولیدکننده گندم دنیا است و سالانه به طور میانگین بیش از ۳۰ میلیون تن گندم تولید میکند.
طبق آمارهای فائو ۶۰ درصد غذای جهان ریشه در اراضی دیم دارد و این یعنی به طور متوسط از هر هکتار اراضی دیم ۱/۵ یک و نیم تن محصول برداشت میشود.
عزیز کریمی، مدیرکل غلات و محصولات اساسی وزارت جهاد کشاورزی: در دنیا تقریبا چیزی حدود ۸۰ درصد اراضی قابل کشت تحت شرایط بدون آبیاری مدیریت میشوند به عبارتی ۲۰ درصد اراضی در دنیا تحت شرایط آبیاری قرار میگیرند و حدود ۶۰ درصد از تولید جهان از اراضی است که در آنها آبیاری صورت نمیگیرد.
در حالی که طبق جدیدترین آمار وزارت جهاد کشاورزی سهم تولید از اراضی دیم کشور تنها ۱۰ درصد است.
عزیز کریمی: تازه اول کار هستیم و جا برای کار وجود دارد، بهره وری را میگفتند با ۶۰۰ و نزدیک به ۷۰۰ کیلوگرم در هکتار شروع کردیم الان رسیدیم به ۱۵۰۰ کیلوگرم در هکتار.
طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی در سال زراعی جدید ۶۰۰ هزار دیم کار در ۵ میلیون هکتار از اراضی کشور تولید کالای اساسی میکنند.
سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی