«مهدی حسینپور» روز شنبه اظهار امیدواری کرد دیگر واحدهای صنایع غذایی از این فرصت برای توسعه بازارهای فروش خود استفاده کنند.
وی در ادامه افزود: هدف از صدور نشان حلال رعایت انطباق نحوه تولید، فرآوری و عرضـه محصـولات غذایی با قوانیـن شرع اسلام، نیل در جهت توسعۀ فرهنگ غذای پاک و نیز کمک به حضور پررنگ جمهوری اسلامی در بازهای جهانی و رونق صادرات است.
مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه در ادامه گفت: در استاندارد ملی حلال به شماره ۱۲۰۰۰، علاوه بر استفـاده از قوانین فقهی شرع اسـلام، نظیر احکـام حلیت، صیـد و ذباحه و اصـول فقـهی مرتبط، از نظـرات صـاحب نظـران در ایـن زمیـنه نیـز استفاده شده و همچنین سعی شده که ضمن توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه، درحد امکان بین این استاندارد واستانداردهای بین المللی و ملی سایر کشور های اسلامی، هماهنگی ایجاد شود.
وی تصریح کرد: محصولات معرفی شده برای دریافت نشان حلال، در یک فرآیند دقیق توسط کارشناسان متخصص استاندارد و ناظران شرعی ارزیابی و پالایش میشوند.
دبیر شورای عالی استاندارد استان گفت:در همین راستا با حضور حاج آقا محمدی کیا نماینده فقیه ناظر در امور حلال در منطقه غرب کشور، بازرسی نهایی از ۲ شرکت تولید کننده روغن کره (روغن حیوانی کرمانشاهی) با نامهای شرکت آقای «فریبرز میرزایی» با نام تجارتی «هاوژین» و شرکت آقای «فرشید شکور» با نام تجارتی «رزکالی» برای صدور نشان حلال انجام و کمیته علایم با حضور مدیرکل استاندارد و کارشناسان ذیربط تشکیل و پرونده متقاضیان مورد بررسی و تایید قرار گرفت.
حسین پور تصریح کرد: صدور نشان حلال برای این فرآورده بومی و بسیار ارزشمند استان علاوه بر ارتقا چرخه تولید و افزایش کیفیت محصول در صادرات این فرآورده به کشورهای مسلمان و کشورهای غیر مسلمان نیز نقش بسیار موثری دارد.
به گفته وی اعتبار نشان حلال سه سال و نوع استاندارد تشویقی است.
در استان کرمانشاه چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.
در این استان سالانه بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل تولید می شود.
براساس اعلام رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان روغن حیوانی کرمانشاه؛ سالانه حدود ۵۰۰ تن روغن حیوانی گوسفندی توسط عشایر به روش سنتی تولید میشود. همچنین سالیانه ۷۰۰ تن هم روغن حیوانی گاوی به صورت سنتی تهیه میشود. البته آمار رسمی و دقیقی در این حوزه در دست نیست و این برآورد بر اساس تجربه کاری و مشاهدات میدانی از دادوستدها است.
سرویس خبری: فناوری غذا و بخش صنعت