علیقلی ایمانی در خصوص راهکاری برای کاهش ضایعات گندم گفت: تمام محصولات کشاورزی از زمین تا سفره مردم حدود ۳۵ درصد ضایعات دارد که این موضوع شامل حال گندم نیز میشود و این میزان ضایعات بالاست.
وی افزود: برای کاهش ضایعات گندم باید زیرساختهای تولید را اصلاحکرده و از فناوری، تکنولوژی و ابزار بهروز استفاده کنیم بهعنوانمثال کمباینی که ۳۰ سال گندم برداشت میکند ریزش گندم زیادی را دارد که این ریزش جزء ضایعات محسوب میشود.
نائب رئیس بنیاد ملی گندم کاران کشور در ادامه بیان کرد: کامیونی که گندم حمل میکند و اتاق مناسبی ندارد گندم در زمان حمل از کامیون میریزد همچنین برخی از کشاورزان به دلیل نداشتن بعضی از ادوات کشاورزی مدرن و جدید بذر زیاد مصرف میکنند.
ایمانی اظهار کرد: وضعیت ذخیرهسازی و فراوری گندم در کارخانجات آرد، ضایعات به وجود میآورد و تا زمانی که نان بهدست مصرفکننده میرسد فرایندی تحت عنوان ضایعات گندم طی میشو.
نائب رئیس بنیاد ملی گندم کاران کشور گفت: بنابراین زیرساختهای مناسب در تمامی موارد فوق وجود ندارد تا گندم را با فرایند مناسب از مزرعه برداشت کنیم و نان کیفی بهدست مصرفکننده برسانیم تا این ضایعات ۳۵ درصدی اتفاق نیافتد.
وی خاطرنشان کرد: در تمام محصولات ضایعات را داریم درحالیکه آب، خاک، نیروی انسانی و سرمایه را در تولید استفاده میکنیم ولی در مقابل تحت عنوان ضایعات محصول را دورریز میکنیم.