مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خور و بیابانک روز دوشنبه افزود: همه ساله در اوایل فصل بهار با گلدهی نخل خرما، کار گرده افشانی از نخل نر به نخل ماده توسط نخلکاران به روش سنتی آغاز میشود و عملیات گرده افشانی تا نیمه اردیبهشت ادامه دارد.
سید حکمت موسوی اظهار کرد: با توجه به اینکه خرما گیاهی ۲ پایه است باید برای افزایش کمی و کیفی محصول، گرده افشانی نیز انجام شود.
وی یادآور شد: بهترین زمان گرده افشانی ساعت ۱۰ الی ۱۵ در دمای بالای ۲۲درجه سانتیگراد است.
موسوی اضافه کرد: نخلداران با گرده افشانی درختان خرما به باروری بهتر در تولید خرمای مرغوب تر کمک میکنند.
وی ادامه داد: هر نخلدار ماهر میتواند در طول روز ۱۰ نخل را گرده افشانی کند.
مدیرجهاد کشاورزی خور و بیابانک افزود: بیشترین نخلستانهای خور و بیابانک در روستاهای گرمه و مهرجان واقع درجنوب مرکز شهرستان است.
وی خاطرنشان کرد: از مجموع ۸۰۰ هکتار نخلستانهای این شهرستان ۵۰۰ هکتار در سرمای سال ۸۶ از بین رفت.
شهرستان کویری خور و بیابانک تنها شهرستان دارای نخلستان در استان اصفهان است و از این نخلستانها ۷۰۰ تن رقمهای مرغوب خرما شامل کرمانی ، قصب ، خارک ، کبکاب ، زاهدی و زارشک برداشت میشود که از ارقام مرغوب خرما در این شهرستان به شمار میرود.
سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی