در این جلسه، پس از طرح موضوعات تخصصی و ارائه پیشنهادات بخش خصوصی در حوزه مجوزها، با موافقت رئیس سازمان غذا و دارو تصمیمات مهمی برای تسهیل فرآیند صدور پروانه ساخت و کاهش موانع تولید اتخاذ شد.
کیفیت محصولات غذایی رضایتبخش است
سید یوسف قاضیعسگر، رئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی اصفهان اعلام کرد که کیفیت محصولات غذایی مطلوب است و هیچ مشکل اساسی وجود ندارد. وی افزود: با توجه به نمونههای موفق و پیچیده انجام شده، میتوان با تعامل با سازمان غذا و دارو، گامهای مثبتی در تسهیل فرآیندهای مربوط به صنایع غذایی برداشت.
قاضیعسگر همچنین تأکید کرد: این کمیسیون پیگیریهای لازم را در این زمینه انجام خواهد داد و استارت اقدامات تسهیلی با همکاری نهادهای ذیربط زده شده است.
حذف موانع صدور پروانه ساخت
مهدی پیرصالحی، معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو کشور با تأکید بر حذف موانع و بخشنامههای مشکلساز برای تولیدکنندگان و تمرکز بر ایمنی و سلامت محصولات، با این رویکرد موافقت کرد.
وی بر ضرورت حفظ سلامت جامعه مصرفکننده تأکید کرد و مقرر شد الزام دریافت پروانه ساخت از سازمان غذا و دارو صرفاً برای فرآوردههایی اعمال شود که استاندارد آنها تدوین و ابلاغ شده است.
لزوم نگاه جامع در حوزه سلامت و تولید
رشید عزیزپور، رئیس کمیسیون صنایع اتاق ایران، بر بازنگری در سیاستهای نظارتی و تسهیل فرآیندهای تولید و صادرات صنایع غذایی تأکید کرد و گفت: باید نگاه جامعی در حوزه سلامت، تولید و بازرگانی ایجاد شود تا هم حقوق مصرفکننده حفظ شود و هم فضای تولید رقابتیتر گردد. لازم است غذا نیز مانند دارو متولی واحد و وحدت رویه شود.
وی افزود: اگر هدف ما صادراتمحوری در صنایع غذایی است، باید مقررات، شیوهنامهها و رویهها بر اساس معیارهای جهانی بازنگری شوند و قید و بندهای داخلی مانع حضور بینالمللی تولیدکنندگان نشود.
ضرورت متولی واحد و کاهش موازیکاریها
مسعود بختیاری، نایبرئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی اصفهان، با اشاره به نقش بخش خصوصی در همراهی با سازمان غذا و دارو گفت: تفاهمنامه اخیر بین سازمان غذا و دارو و سازمان ملی استاندارد ایران گام مثبتی است، اما کافی نیست. صنعت غذا باید یک متولی واحد داشته باشد و تعدد دستگاههای اجرایی در نظارت و ایمنی، به نفع مردم و محیط کسبوکار نیست.
وی افزود: استفاده از ظرفیت قوانین موجود میتواند بدون تصویب قوانین جدید، موازیکاریها را کاهش دهد. بختیاری همچنین بر همافزایی دولت و بخش خصوصی تأکید کرد و گفت: تولید غذای سالم، ایمن و باکیفیت هدف مشترک است و همکاری هر دو طرف میتواند بار مسئولیت سازمان غذا و دارو را سبکتر کند.
پیچیدگی صدور مجوزها مانع صادرات است.
علی سرشوقی، نایبرئیس کمیسیون صنایع غذایی اتاق بازرگانی اصفهان، روند صدور مجوز تولید و صادرات محصولات غذایی را پیچیده دانست و گفت: برای هر طعم جدید در یک محصول، باید پروانه ساخت جداگانه دریافت شود که چندین ماه زمان میبرد و فرصتهای صادراتی را از بین میبرد.
وی افزود: پیشنهاد این است که پروانه ساخت بر اساس طبقهبندی اصلی محصول صادر شود و ترکیبات یا تغییرات جزئی در همان مجوز قید گردد تا نیاز به دریافت مجوز جدید برای هر طعم نباشد.
سرویس خبری:فناوری غذا و بخش صنعت
منبع: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان


















































