شنبه, خرداد ۱۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    قیمت تخم مرغ دوباره اوج گرفت

    قیمت جهانی شکر، در بالاترین سطح ۱۱ ساله

    بازار شکر به آرامش رسید/قیمت هرکیلو شکر فله ۵۹ هزارتومان

    مشکلات حوزه آرد و نان با یکسان سازی به پایان می‌رسد

    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    ثبت‌سفارش نهاده‌های دامی آغاز شد

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    ۹۵ درصد مطالبات چایکاران پرداخت شد

    افزون بر ۵۵ هزار تُن برگ سبز چای در مازندران و گیلان برداشت شد

    سرپرست معاونت باغبانی اعلام کرد: توسعه و بهره‌برداری از ۱۴۷۶ هکتار گلخانه و سایبان طی پنج ماه

    تولید سالیانه ۱۰۰۰ تُن محصولات گلخانه‌ای در فامنین

    کرونا و افزایش تقاضای کشت مکانیزه برنج در مازندران

    کشت برنج در بالادست کشکان، کشاورزان را با مشکل روبرو کرده است

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید ۱۰ هزار تن گندم در استان مرکزی و سایه سنگین خشکسالی

    چای شکر پهلو!

    کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    کوتاه‌قدی در انتظار کودکان مناطق محروم

    مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به کاهش چشمگیر مصرف لبنیات طی ماه‌های اخیر به دلیل گرانی قیمت این اقلام، بابت تبعات خطرناک تغییر رژیم غذایی جمعیت و به خصوص؛ کودکان ساکن در مناطق محروم که در شرایط عادی هم از مواد غذایی مفید محروم می‌مانند ابراز نگرانی کرد. 

    توسط هانیه سیفی مجد
    مرداد ۱۹, ۱۴۰۱
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    عوامل تغذیه‌ای و غیرتغذیه‌ای موثر بر رشد قدی کودکان

    احمد اسماعیل‌زاده، با اشاره به تاثیر گرانی مواد خوراکی بر سبد غذایی خانوار گفت: «طبق گزارش‌هایی که در این حوزه وجود دارد، متاسفانه به دلیل گرانی لبنیات، مصرف مواد لبنی به ویژه شیر در دو سه ماهه اخیر کاهش چشمگیری داشته است. حتی افرادی هم که محدوده مصرف چشمگیری داشته‌اند، مصرف شیر و لبنیات را کاهش داده‌اند.
    وقتی مصرف لبنیات کاهش پیدا می‌کند افراد به سمت گروه‌های غذایی دیگر از جمله نوشابه‌ها و نوشیدنی‌های شیرین گرایش پیدا می‌کنند. البته با توجه به اینکه هنوز مدارس تعطیل بوده و بررسی‌های دقیقی در این رابطه انجام نشده، نمی‌توان به‌طور قطع و یقین گفت که به جای شیر، نوشابه مصرف می‌شود، اما آمارهای متعددی که از گوشه و کنار کشور به ما می‌رسد نشان می‌دهد که با وجود تولید بسیار زیاد لبنیات، مصرف آن در سطح جامعه کاهش پیدا کرده است.
    البته قبلا نیز مصرف لبنیات در کشور در حد مطلوب نبود با این حال امروز بیشتر کاهش یافته است. اگر کاهش مصرف لبنیات تداوم پیدا کند کمبود کلسیم، کمبود پروتئین و مواد مغذی در کودکان دارای سوء تغذیه به ویژه در استان‌های کم‌برخوردار در قالب پوکی استخوان، کوتاه‌قدی و بیماری‌های بارز از این دست خود را نشان خواهد داد.»

    اسماعیل‌زاده همچنین در مورد وضعیت مصرف مواد پروتئینی مانند گوشت قرمز، مرغ و ماهی نیز گفت: «در سالیان قبل که قیمت‌ها پایین بود، مصرف غذاهای دریایی به ویژه ماهی به عنوان یک منبع سرشار از مواد پروتئینی و اسیدهای چرب امگا3، به غیر از برخی استان‌ها که نزدیک دریا بوده‌اند، چندان برجسته نبود.
    در مورد سایر مواد غذایی پروتئینی به ویژه گوشت قرمز نیز مصرف آن در برخی مناطق کاهش پیدا کرده اما بسیاری از مواد دیگر مانند گوشت مرغ، تخم‌مرغ و حبوبات نیز که جایگزین گوشت قرمز محسوب می‌شود هم افزایش قیمت داشته و با توجه به سخت شدن معیشت مردم، مصرف این مواد پروتئینی هم کاهش پیدا کرده است که عوارض کاهش مصرف این مواد در آینده خود را بر سلامت مردم نشان خواهد داد.»

    طی هفته‌های اخیر و بعد از آزادسازی قیمت‌ها که به بهانه بازگشت یارانه‌ها به سبد زندگی خانوارها و جلوگیری از قاچاق معکوس 4 قلم ماده خوراکی در کشور اتفاق افتاد، با وجود آنکه دولت وعده می‌داد که جز قیمت تخم‌مرغ، مرغ، روغن و برنج که پرمصرف‌ترین‌ها در قاچاق معکوس به کشورهای همسایه هستند، قیمت هیچ‌یک از اقلام خوراکی افزایش نخواهد داشت، عملا شاهد افزایش روزانه و حتی لحظه‌ای قیمت مواد خوراکی در تمام نقاط کشور بوده‌ایم و طبیعی است که این افزایش قیمت، به تصمیم حذف این اقلام از سبد غذایی خانوار منجر می‌شود.
    برخلاف ادعاهای دولت درباره ممنوعیت گرانی قیمت‌ها، مرکز آمار ایران دو هفته قبل در گزارش کشوری خود اعلام کرد که قیمت مواد خوراکی در تیر ماه نسبت به خرداد ماه، بیش از 80درصد افزایش یافته است. در حالی که دولت مدعی بود با پرداخت یارانه 300 و 400 هزار تومانی به خانواده‌های یارانه‌بگیر، افزایش و آزادسازی قیمت‌ها به هیچ‌وجه در سفره خانواده‌ها احساس نخواهد شد، اظهارات روسای اتحادیه‌های مواد خوراکی و غذایی طی هفته‌های اخیر نشان می‌دهد که وعده‌های دولت یک نشانه بارز از بی‌خبری مسوولان از واقعیت‌های موجود جامعه بود که چنین شعارهایی سر دادند چون مردم عادی کوچه و بازار و صاحبان اصناف، سال‌هاست که می‌دانند قیمت‌گذاری بر اقلام خوراکی و تمام کالاها و خدمات پرمصرف در کشور، در دست دلالان و واسطه‌هاست و دولت‌ها عملا در این میان هیچ‌کاره‌اند.

    طی روزهای گذشته رییس اتحادیه بارفروشان میدان مرکزی اعلام کرد که طی 10 روز قبل (از ابتدا تا دهم محرم) تقاضا برای میوه کاهش 60 درصدی داشته و نایب‌رییس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی هم از کاهش 30 درصدی فروش میوه در نیمه تابستان خبر داد. طبق اعلام دبیر انجمن حبوبات ایران، قیمت حبوبات تا اردیبهشت امسال افزایش 70 الی 120درصدی داشته و نیمه اردیبهشت امسال، دبیر انجمن صنعت بسته‌بندی گوشت و مواد پروتئینی کشور اعلام کرد که سرانه مصرف گوشت قرمز در کشور به سالانه 3 کیلوگرم کاهش یافته است.
    اسفند سال گذشته مدیرعامل اتحادیه ماهیان سردآب از کاهش ۶۰ درصدی مصرف ماهی در کشور خبر داد و گفت سرانه مصرف ماهی در کشور به سالانه کمتر از ۷ کیلوگرم کاهش یافته است. در گزارش اخیر مرکز آمار ایران درباره تورم بیش از 20درصدی 17 قلم کالای اساسی اعلام شد که خردادماه امسال، قیمت روغن مایع افزایش 233درصدی و قیمت روغن جامد افزایش 247درصدی داشته و بهمن‌ماه پارسال، رییس اتحادیه برنج‌فروشان بابل از کاهش 50 الی 60 درصدی مصرف برنج ایرانی به دلیل گرانی قیمت خبر داد. طبق گزارش اخیر مرکز آمار از قیمت اقلام خوراکی، تورم قیمت مواد خوراکی در تیر ماه امسال نسبت به تیر ماه پارسال، 54 درصد و نسبت به خرداد ماه بیش از 80 درصد برآورد شده است.

    سرویس خبری:تغذیه و سلامت

    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: سوء تغذیهفناوری غذاکوتاه قدیمناطق محروم
    پست قبلی

    دستور وزیر جهاد کشاورزی برای پرداخت مطالبات 3 ساله بازنشستگان ستاد وزارت خانه

    پست بعدی

    پای «رودخواری» در میان است

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    خرما؛ انرژی سالم در بسته‌ای کوچک

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    0

    خرما، میوه‌ای گرمسیری و قدیمی در سفره‌های ایرانی، نه فقط به‌خاطر شیرینی طبیعی‌اش، بلکه به‌دلیل خواص متعدد تغذیه‌ای و درمانی‌اش،...

    بیشتر بخوانید
    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    بررسی تفاوت کافئین چای و قهوه

    قهوه، راز عمر طولانی و زندگی با کیفیت

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    سوت‌زنی| بازار داغ گران‌فروشی پروتئین در فروشگاه‌های اینترنتی

    زیاده‌روی پروتئینی، پیرت می‌کند!

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    هشدار بالا آمدن آب رودخانه‌ها در 7 استان/بارش‌ها تا اینجا ۶ درصد کمتر از سال زراعی گذشته

    پای «رودخواری» در میان است

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    افزایش ۶۰۰ تا ۷۰۰ درصدی قیمت برخی از مواد اولیه تولید قارچ/ آینده نامعلوم تولید قارچ کشور

    ۲ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی قارچ در سطح کشور داریم

    خرداد ۴, ۱۴۰۴
    تغییر قیمت نان در حال بررسی است

    تغییر قیمت نان در حال بررسی است

    خرداد ۶, ۱۴۰۴
    «سحرخیز» در مسیر عرضه اولیه؛ برند ۹۰ ساله زعفران به فرابورس نزدیک می‌شود

    «سحرخیز» در مسیر عرضه اولیه؛ برند ۹۰ ساله زعفران به فرابورس نزدیک می‌شود

    خرداد ۳, ۱۴۰۴
    تولید ماهیان خاویاری بهبود یافت

    تولید ماهیان خاویاری بهبود یافت

    اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴
    بازار کج دار و مریز هندوانه کاران هند ایران

    بالابودن نیترات در هندوانه ایرانی صحت ندارد

    اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.