یکشنبه, تیر ۲۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    توزیع بیش از ۱۰۰۰ تن حبوبات در فروشگاه ها و روستا بازارها

    قیمت حبوبات در تهران اعلام شد

    قیمت حبوبات در تهران اعلام شد

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    طرح شناسنامه‌دار کردن، رهگیری و ردیابی محصولات زراعی در دستور کار

    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    شوک قیمتی آمریکا به مصرف‌کنندگان آب پرتقال و قهوه

    شوک قیمتی آمریکا به مصرف‌کنندگان آب پرتقال و قهوه

    عزم وزارت جهاد دررهگیری و ردیابی محصولات کشاورزی در زنجیره تامین

    عزم وزارت جهاد دررهگیری و ردیابی محصولات کشاورزی در زنجیره تامین

    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند

    مصرف زیاد آب؛ بی‌تقصیر در چرب شدن کبد!

    قیمت منطقی هرکیلو شیرخام ۲۸ هزارتومان است

    قیمت منطقی هرکیلو شیرخام ۲۸ هزارتومان است

    توزیع شیرخشک یارانه‌ای نوزاد منطقی شد/ قیمت شیرخشک نوزاد تغییری نداشته است

    توزیع شیرخشک یارانه‌ای نوزاد منطقی شد/ قیمت شیرخشک نوزاد تغییری نداشته است

    تولید شیرخشک صنعتی ۳۰ درصد افزایش یافت/ تولید ماهانه شیرخشک به بیش از ۲۵ هزارتن رسید

    تولید شیرخشک صنعتی ۳۰ درصد افزایش یافت/ تولید ماهانه شیرخشک به بیش از ۲۵ هزارتن رسید

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    کنترل بیولوژیک مزارع؛ ویترین یا اولویت؟

    کنترل بیولوژیک آفات در کشاورزی و منابع طبیعی باوجود اینکه در کشورهای زیادی به اولویت تبدیل شده اما به نظر می‌رسد هنوز جایگاه واقعی خود را در کشورمان به دست نیاورده و تنها دغدغه بسیاری از فعالان بخش خصوصی، استادان دانشگاه و کشاورزان علاقه‌مند به دانش است و به صورت فرآیندی و ساختاری چندان اتفاق قابل توجهی در این زمینه رخ نمی‌دهد.

    توسط هانیه سیفی مجد
    فروردین ۱۴, ۱۴۰۳
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ۱۸ قرارداد انتقال فناوری در پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی

    بشر بعد از رشد جمعیت برای دسترسی به غذای بیشتر، کشاورزی را نیز گسترش داد و نوع خاصی از گیاهان و محصولات را در کنار هم کاشت و این غذای انبوه خودبه خود آفت را هم به سمت خود جلب کرد.

    برای مقابله با این آفت، انسان ابتدا به سراغ سریع‌ترین و راحت‌ترین راه یعنی استفاده از سموم شیمیایی رفت که در نتیجه تعادل محیط برهم خورد و حشرات مفید و دشمن آفات را هم از بین برد.

    حال که تبعات این سموم بر محیط زیست و سلامت انسان بیشتر مشهود شده، دغدغه کاهش استفاده از آن هم افزایش یافته است؛ اما چرا در کشورمان این مباحث مهم که با سلامت و جان شهروندان ارتباط مستقیم دارد تا بخواهد عملیاتی شود، درگیر زمان و موانع بسیار می شود؟؛ پرسشی مهم که مدیران متولی باید پاسخ مناسبی برای آن بیابند.

    در کشور ما هم پیشقراول این دغدغه‌مندان، نخبگان، استادان دانشگاه و دانشجویان هستند که همواره در حال تلاش برای گسترش کنترل بیولوژیک و بدون آسیب آفت ها بوده اند و دومین همایش بین المللی و یازدهمین همایش ملی کنترل بیولوژیک کشاورزی و منابع طبیعی نیز اواخر سال گذشته در جیرفت، از قطب های بزرگ کشاورزی و باغی کشور برگزار شد.

    علاقه به سموم شیمیایی

    رییس دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: نیاز بشر به غذا افزایش یافته و دست به هر عملی زده تا آفت را کنترل کند؛ این کار با مواد شیمیایی شروع شد که بعد از مدتی فهمید که این مواد سمی است و باید از ترکیبات سالم‌تری استفاده کند.

    حمیدرضا علیزاده افزود: چون سموم کاربرد بسیار راحت‌تری دارد و سریع‌تر جواب می دهد هنوز کشاورزان علاقه به این نوع سموم دارند.

    وی ادامه داد: در کنترل بیولوژیک نیاز به کشاورزی علمی است و اگر کشاورز می خواهد حشره، قارچ یا باکتری را در مزرعه رها کند باید شرایط و اصول بیولوژی را رعایت کند.

    دبیر اجرایی دومین همایش بین المللی و یازدهمین همایش ملی کنترل بیولوژیک گفت: تولید محصول سالم و کنترل بیولوژیک در دنیا برجسته شده و مورد استقبال قرار گرفته است که ما هم باید به آن سمت برویم.

    ۱۰ سال پیش در هلند سم نبود

    وی اضافه کرد: ۱۰ سال پیش در دانشگاهی در هلند کار می کردم، وقتی برای آفتی به دنبال سم بودم گفتند سم نداریم و حشراتی را که دشمن آن آفت بود به من دادند و آفت کنترل شد.

    علیزاده بیان کرد: در آینده اگر بخواهیم محصول سالم تولید کنیم باید حداکثر بهره را از کنترل بیولوژیک ببریم.

    وی با تاکید بر اینکه کشاورزان ما باید علمی تر فعالیت کنند گفت: ارتباط بین دانشگاه، آزمایشگاه و پژوهشگاه باید برقرار باشد تا بتواند کنترل بیولوژیک را پیش ببرد و محصول سالمی تولید کند.

    عضو هیات علمی دانشگاه جیرفت افزود: ما در همایش کنترل بیولوژیک سم فروش ها و فروشندگان نهاده‌های کشاورزی را هم دعوت کردیم که دست‌کم چند قوطی را در قفسه خود برای محصولات کنترل بیولوژیک بگذارند.

    مشکلات اجرایی پیش پای کنترل بیولوژیک

    وی با بیان اینکه ما در قدم های اول در زمینه کنترل بیولوژیک هستیم و مشکلات اجرایی زیادی وجود اضافه کرد: بسیاری از مدیران از این شیوه اطلاع درستی ندارند و نیاز به فرهنگ سازی و آگاه سازی وجود دارد.

    علیزاده با اشاره به اینکه کنترل بیولوژیک چیزی است که سرانجام به سمت آن خواهیم رفت اظهار کرد: هنوز بسیاری از کشاورزان ما نمی دانند سمی را که یک در هزار بزنند به چه معناست، دوره کارآیی را رعایت نمی کنند و روز بعد از سمپاشی محصول را برداشت می کنند.

    جای خالی آموزش توسط جهاد

    وی با اشاره به اینکه البته باتوجه به تحولات دنیا و کشور بیشتر کشاورزان آگاه شده اند گفت: کشاورزان شناسنامه ندارند، ضروری است مزارع شناسایی شوند و جهاد کشاورزی سرکشی و اطلاع رسانی کند.

    علیزاده با بیان اینکه اطلاع رسانی و آموزش در این زمینه به‌ندرت صورت می گیرد ادامه داد: برای گسترش شیوه کنترل بیولوژیک ضروری است جهادکشاورزی به کشاورزان آموزش دهد.

    تجارت فدای سلامت

    به گفته وی، برخی، گلخانه‌های ۲۰۰ یا ۵۰۰ متری دارند، فردی می بیند امسال به طور مثال فلفل گران شده است گلخانه‌ای را اجاره می کند و فلفل می کارد بدون اینکه از نحوه درست کشت آن مطلع باشد؛ پس ضرورت دارد در ساختاری مشخص و فرآیندی چارچوب دار آموزش ها ارائه شود.

    کشاورز جیرفتی که سراغ کنترل بیولوژیک رفت

    محمدعلی پیراسته از معدود کشاورزان جیرفتی است که از طریق کنترل بیولوژیک آفات باغ های خود را کنترل می کند و در همایش جیرفت هم حضور داشت.

    وی به خبرنگار ایرنا گفت: برای مقابله با مگس مدیترانه‌ای از سم استفاده نکردم و به جای آن از آنغوزه که بوی بسیار تندی دارد و دفع کننده این حشره است بهره بردم.

    پیراسته در مورد اینکه چطور برخلاف بسیاری از کشاورزان جنوب کرمان به سمت استفاده از عوامل بیولوژیک و طبیعی رفته است اظهار کرد: من معلم هستم و قبل از آن هم تولید کننده بودم که از جوانی این کار را انجام می دادم؛ بعد از بازنشستگی تصمیم گرفتم محصولی با رنگ و بویی متفاوت و کیفیت بالا و سالم تر تحویل بازار بدهم.

    وی که تولیدکننده نمونه ملی ایران در سال ۹۸ شده است افزود: آموزش های جهاد کشاورزی بسیار محدود است، برای گسترش استفاده از این شیوه باید جهاد کشاورزی وارد عمل شود.

    پیراسته سود فروش سموم را هم یکی دیگر از عوامل استفاده گسترده از آن برای کنترل آفات دانست.

    توقع حمایت های ساختاریافته

    اما یکی از فعالان حوزه کنترل بیولوژیک در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: کنترل بیولوژیک به یک ویترین زیبا تبدیل شده و هرجا می رویم شعار خوب بودن این شیوه داده و گفته می شود باید نسبت به سموم شیمیایی در اولویت قرار گیرد اما در عمل دیده نشده است.

    زهرا تازرونی افزود: کنترل بیولوژیک امری تخصصی، بخشی از محصولات ما وارداتی است و بسیاری از محصولات را نمی توانیم در داخل تولید کنیم اما برای واردات این نوع محصول نیز با موانعی روبه رو هستیم.

    مشاور دانشگاه تربیت مدرس تهران اضافه کرد: در بسیاری از امور پیشرو بوده‌ایم و انواع تله‌ها، نوارها و کارت های رنگی را تولید می کنیم؛ برای تولید عصاره های پایه گیاهی که می توانند کنترل کننده آفات باشند کار را آغاز کرده‌ایم اما انواع مختلف فرمون ها و انواع محلول های پایه گیاهی را وارد می کنیم.

    تفاوت رویکردها در واردات

    وی ادامه داد: برای واردات این محصولات نیاز به ارز داریم در ارائه ارز در اولویت ۲۲ قرار داشتیم، بعد از پیگیری ها به اولویت ۲۱ ارز نیمایی ارتقا یافتیم.

    تازرونی گفت: در همین رده هم اولویت بندی هایی وجود دارد که حوزه کنترل بیولوژیک در آن آخرها قرار دارد و اکنون چندماه است که به دنبال واردات محصولی باکیفیت هستیم اما هنوز ارزی به ما تعلق نگرفته است(تا زمان انجام مصاحبه) و نتوانسته‌ایم واردات را انجام دهیم.

    وی با بیان اینکه سیاست های اشتباهی وجود دارد و حمایت اصلی سازمان حفظ نباتات بر روی سموم است اضافه کرد: سم شیمیایی یک ساله ثبت می شود اما من برای ثبت محصول بیولوژیک باید هفت سال بدوم تا آن را ثبت کنم.

    تازرونی بیان کرد: اینها سنگ هایی است که جلو پای ما گذاشته می شود و تا این سنگ ها را برداریم و به سمت جلو حرکت کنیم انرژی بر و زمان بر است.

    انتظار می رود همانطور که سلامت جامعه در کلام تصمیم‌گیران و متولیان همه بخش‌ها وجود دارد و زیاد هم شنیده می شود، این اولویت در نظام برنامه ریزی، تخصیص بودجه، نظام واردات و دیگر اقدامات نیز مشاهده شود و کنترل بیولوژیک و استفاده از سم های طبیعی برای مقابله با آفات در کشاورزی و تولید محصولات باغی کشور در اولویت واقعی و عملیاتی قرار گیرد و استفاده از سموم شیمیایی به واقع سخت شود.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: سموم کشاورزیکرمانوزارت جهاد کشاورزی
    پست قبلی

    خرید تضمینی سیب‌زمینی از کشاورزان آغاز شد

    پست بعدی

    صادرات «نخود» آری یا نه

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    طرح شناسنامه‌دار کردن، رهگیری و ردیابی محصولات زراعی در دستور کار

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    0

    جعفر گوهرگانی، مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی در سومین جلسه هماهنگی تدوین دستورالعمل‌ها...

    بیشتر بخوانید
    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    عزم وزارت جهاد دررهگیری و ردیابی محصولات کشاورزی در زنجیره تامین

    عزم وزارت جهاد دررهگیری و ردیابی محصولات کشاورزی در زنجیره تامین

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    تعیین‌تکلیف نرخ خرید تضمینی گندم در اولویت شورای قیمت‌گذاری است

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    کشت نخود انتظاری در اراضی کشاورزی کردستان آغاز شد

    صادرات «نخود» آری یا نه

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    قیمت حبوبات در تهران اعلام شد

    قیمت حبوبات در تهران اعلام شد

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    ثبت سفارش حبوبات ۱۰ تیرماه آغاز می‌شود/دپوی ۵۰ هزارتن حبوبات در گمرکات

    ثبت سفارش حبوبات ۱۰ تیرماه آغاز می‌شود/دپوی ۵۰ هزارتن حبوبات در گمرکات

    تیر ۸, ۱۴۰۴
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    با محتکران در زمان مقتضی برخورد قاطع می شود/ اصناف نگران چک های خود نباشند

    تیر ۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.