فرشید ذبیحی روز دوشنبه در این باره گفت: عشایر از اواخر بهار علوفه دستی به دام خود دادند که این امر موجب کاهش وزن حدود ۱۰ کیلوگرمی دام های عشایر استان تهران شده است.
وی افزود: به تازگی و با پیگیری سازمان امور عشایر کشور و سازمان جهاد کشاورزی استان تهران ۲ هزار تن نهاده دامی به عشایر استان اختصاص یافت که این میزان جوابگوی حجم زیاد دام های عشایری استان نیست.
مدیر امور عشایر استان تهران ادامه داد: این جامعه تولید کننده بیش از ۷۰۰ هزار دام سبک دارند و حدود ۲۰ درصد گوشت قرمز استان تهران را تامین می کنند که بدلیل کمبود نهاده عشایر با مشکلات جدی مواجه شده اند.
به گفته وی، جلسات متعددی در سازمان جهاد کشاورزی استان تهران در خصوص تامین به موقع نهاده دامی برگزار شده است و این مشکل که در سراسر کشور وجود دارد با همت وزارت جهاد کشاورزی بزودی رفع خواهد شد.
ذبیحی همچنین از اجرایی شدن طرح خرید تضمینی دام عشایر در استان تهران خبر داد و گفت: این طرح با همکاری شرکت پشتیبانی امور دام استان و اتحادیه تعاونی های عشایری در حال اجرا شدن است.
وی با بیان اینکه عشایر همواره نقش اساسی در رشد، توسعه و پیشرفت کشور ایفا کرده اند، گفت: عشایر کانون تولید و جهش تولیدند و با کمترین هزینه و بهره برداری از امکانات دولتی، بیشترین تولید را دارند.
به گفته مدیر امور عشایر استان تهران، اتکای صرف عشایر به شغل دامداری در بلندمدت ممکن است به معیشت آنان آسیب وارد کند و باید تنوع شغلی در مناطق عشایری ایجاد شود.
صدور کارت شناسایی عشایر
وی همچنین از اجرای صدور کارت شناسایی عشایر در استان تهران خبر داد و گفت: این طرح تا پایان سال در استان اجرایی و عملیاتی خواهد شد و مقرر شده است عشایری که کارت نداشته باشند از ارائه خدمات محروم شوند.
ذبیحی تاکید کرد: از اواخر امسال عشایری که کارت شناسایی نداشته باشند توقع ارائه خدمات نداشته باشند و در سراسر کشور مقرر شده است از اواخر امسال تنها به عشایری که کارت تردد داشته باشند خدمات دولتی از جمله نهاده های دامی ارزان قیمت و سایر خدمات تعلق بگیرد.
وی از جامعه عشایر استان تهران خواست که هر چه زودتر برای صدور کارت شناسایی به شرکت های تعاونی در شهرستان های استان مراجعه کنند.
حدود ۳ هزار خانوار عشایری دارد که هم اکنون با شروع نیمه دوم سال، این جامعه تولید کننده در مناطق گرمسیر استان از جمله شهرستانهای ری، پاکدشت، پیشوا، ورامین، شهریار و ملارد مشغول زندگی و تولید محصولات دامی هستند.