طارم یکی از شهرستانهای مستعد استان زنجان در حوزه کشاورزی است که سالانه سهم بسیار زیادی در حوزه تامین مایحتاج کشاورزی استان ایفا میکند. تنوع بالای آب و هوایی هندوستان ایران سبب شده است که این منطقه از ظرفیت بالایی در کشت انواع محصولات برخوردار باشد، تا جایی که کشاورزان طارمی سالانه بیش از ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات را روانه بازار میکنند که در این بین سهم زیتون، سیر، برنج و گوجهفرنگی از همه محصولات بیشتر است.
این روزها رنگ بازار میوه و ترهبار با ورود گوجهفرنگی طارم رنگ قرمز به خود گرفته است تا جایی که همزمان با روزهای آغازین تابستان و در گرمای بالای ۴۰ درجه حدود ۱۳۵۰ زن و مرد طارمی در حال برداشت محصول گوجهفرنگی خود هستند تا در عرصه تولید کشور نقشی داشته باشند. گوجهفرنگی تولیدی هندوستان ایران به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب منطقه از کیفیت بسیار مطلوبی برخوردار بوده و همه ساله مقداری از محصول تولیدی جذب صنایع تبدیلی شده و بخش اعظم آن به مصرف تازهخوری میرسد. همچنین گوجهفرنگی طارم علاوه بر تامین نیاز مصرف استان و کشور در سالهایی که زمینه صادرات این محصول فراهم باشد، به کشورهای حوزه خلیجفارس و عمدتاً عراق، قطر و روسیه صادر میشود.
عمده ارقام گوجهفرنگی کشت شده در این شهرستان الگانس، نانهمز و بریویو است و رقم نانهمز به علت بهرهوری بالای ۸۰ درصد بیشتر گوجهفرنگی تولیدی طارم را شامل میشود و برداشت گوجهفرنگی در طارم از اوایل تیرماه شروع و تا نیمه اول مردادماه ادامه دارد و زمان برداشت این محصول، مشکل کمآبی گریبانگیر کشاورزان طارمی میشود. طی سالهای اخیر که حمایت از تولیدات داخلی یکی از تاکیدات مقام معظم رهبری است، گوجهفرنگیکاران طارم با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم کردهاند که این مشکلات سبب شده دخل و خرج این کشاورزان با هم نخواند.
از مهمترین مشکلات بهرهبرداران گوجهفرنگی در طارم میتوان به نبود ثبات قیمت در بازار، افزایش هزینههای کشاورزی، کمآبی، افزایش افزایش قیمت نهادههای کشاورزی و از همه مهمتر کمبود صنایع تبدیلی اشاره کرد. گوجهفرنگی طارم طی سالهای اخیر کش و قوسهای فراوانی به خود دیده، تا جایی که این مشکلات سبب شده در فصل برداشت، کشاورزان لب به گلایه از مسئولان گشایند.
در همین رابطه مدیر امور زراعت سازمان جهادکشاورزی استان زنجان با بیان اینکه ۱۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان طارم زیر کشت گوجهفرنگی است، میگوید: ۱۳۵۰ نفر بهرهبردار در این شهرستان به کشت گوجهفرنگی مشغول هستند.
حسین عامری با اشاره به اینکه پیشبینی میشود ۵۴ هزار تن گوجهفرنگی از جالیزهای طارم برداشت شود، خاطرنشان میکند: شهرستان طارم رتبه دوم تولید گوجهفرنگی را در استان زنجان دارد.
سرویس های خبری :صنایع تبدیلی وتکمیلی کشاورزی