کریم ذوالفقاری گفت: در کشاورزی قراردادی، تولید کنندگان بخش کشاورزی به دور از هرگونه دغدغه فروش، محصولی را براساس نیاز بازار تولید و این امر درآمد مطلوبی را عاید آنان خواهد کرد و در واقع درکشاورزی قراردادی بیش ترین ارزش افزوده نصیب کشاورز خواهد شد و ارتباط مستمر تولید با بازار نیز نهادینه خواهد شد.
وی گفت: براساس هماهنگی انجام شده با شرکت مارگارین بعنوان یکی از کارخانجات روغن کشی، مقرر است در سال زراعی جاری در قالب کشت قراردادی محصول تولیدی کشاورزان را خریداری کند.
ذوالفقاری افزود: براساس توافقات اولیه مقرر شد شرکت مارگارین، محصول کلزای کشاورزان را در فصل برداشت با قیمت پنج درصد بالاتر از آخرین قیمت اعلام شده خرید تضمینی کلزا از سوی دولت، از کشاورزان استان تهران خریداری کرده و وجه آن را هم ظرف مدت هفت روز پس از تحویل، نقداً پرداخت کند.
وی ادامه داد: پس از انعقاد قرارداد فی مابین شرکت مارگارین و کشاورزان تسهیلاتی از قبیل تامین نهاده ونیز کمک به برداشت محصولات با کمباینهای دارای هد مخصوص برداشت فراهم و در آخر فصل هزینه های مربوطه در تعهدات شرکت در قبال کشاورزان محاسبه خواهد شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: نمایندگان این کارخانه در مراکز جهاد کشاورزی برای انعقاد قرارداد با کشاورزان متقاضی حضور خواهند داشت.
وی با بیان اینکه برای اولین بار در سال زراعی جاری، کشت کلزا به صورت قراردادی انجام میشود، ابراز امیدواری کرد که این اقدام بتواند در کاهش دغدغه وترغیب کشاورزان برای هدایت به کشت این محصول استراتژیک و افزایش سطح زیرکشت محصول کلزای استان در راستای سیاستهای وزارت متبوع اثرگذار باشد.
حدود ۶ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان تهران امسال به کشت کلزا اختصاص یافت.
کشت کلزا به عنوان یکی از کشت های پاییزه از نیمه شهریورماه در سطح استان آغاز شده که تا پایان پاییز ادامه خواهد داشت.
روغن کُلزا روغنی است که از دانههای کلزا به دست میآید و روغن کلزا به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع نشده و نداشتن کلسترول از کیفیت تغذیهای بالایی برخوردار است و یکی از گیاهان دانه روغنی مهم در مناطق معتدله و دارای طیف نسبتاً وسیعی از سازگاری اقلیمی است
دانه کلزا دارای ۲۵ تا ۵۵ درصد روغن، ۱۸ تا ۲۴ درصد پروتئین و ۱۲ تا ۲۰ درصد پوست است که کلزاهایی که از آنها روغن استخراج میشود را کانولا مینامند.
استان تهران دارای ۱۸۷ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که در این اراضی بیش از ۵۰ هزار بهره بردار در زمینه تولید محصولات فعالیت دارند.