جمعه, خرداد ۱۶, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    چای شکر پهلو!

    کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

    خرما؛ انرژی سالم در بسته‌ای کوچک

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    عرضه دام زنده عید قربان در تهران تا ساعت ۱۵

    قیمت دام عیدقربان تعیین شد

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    بررسی تفاوت کافئین چای و قهوه

    قهوه، راز عمر طولانی و زندگی با کیفیت

    سوت‌زنی| بازار داغ گران‌فروشی پروتئین در فروشگاه‌های اینترنتی

    زیاده‌روی پروتئینی، پیرت می‌کند!

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    کشاورزان با روش‌های علمی صحیح به مبارزه با آفات مزارع بپردازند

    یک کارشناس علوم و تحقیقات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، مبارزه با آفات مزارع کشاورزی را یکی از مهمترین راهکارها در افزایش بهره‌وری و کاهش خسارات دانست و از کشاورزان خواست با روش‌های علمی صحیح و اصولی به مبازه با آفات در مزارع بپردازند.

    توسط زهرا اکبری
    اسفند ۲۰, ۱۴۰۱
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    اصلاح و نوسازی ۶۰۰ هزار هکتار از باغات کشور

    موش‌ها را از جمله مهمترین آفات کنونی مزارع کشاورزی کشور دانست و افزود: زیان و خسارت موش‌ها به محصولات کشاورزی بویژه گندم به حدی است که دولت خود را موظف به مقابله با آن کرده تا به کشاورزان برای مبارزه با این جانور موذی کمک کند.

    وی با بیان اینکه سقفی برای برآورد خسارت موش ها وجود ندارد، افزود: عمده خسارت آنها به محصولات استراتژیک کشور مانند گندم است و هر ۲ و سه سال یکبار با طغیان جمعیت آنها؛ امنیت غذایی کشور را با تهدید جدی مواجهه می کنند.

    وی در ادامه به قدرت تکثیر بسیار زیاد موش‌ها در مدت زمان کوتاه اشاره کرد و گفت: هر موش ظرف ۲ هفته به ۱۵ تا ۲۰ موش افزایش پیدا می کند و بچه موش ها ظرف یک ماه و نیم به سن زاد و ولد می رسند بنابراین از مهمترین راهکارها، سرعت مقابله با آنها است.

    مبارزه با آفت موش باید به موقع، درست و اصولی باشد

    دکتر محجوب اولین قدم مبارزه با آفت موش در مزارع کشاورزی را مقابله فیزیکی دانست یعنی به محض دیدن سوراخ موشی اقدام به تله گذاری تخریب و لانه شودزیرا هرچقدر دیرتر به مقابله با آنها بپردازیم، موش ها زیادتر و منطقه وسیع تری را در بر می گیرند و کار مبارزه را سخت‌تر و هزینه‌بر تر می کنند.

    این کارشناس علوم و تحقیقات جهاد کشاورزی استان کرمانشاه؛ مبارزه شیمیایی با سموم را راهکار دوم عنوان کرد و اظهار داشت: مواد سمی مانند فسفر دوزنگ که رایج ترین نوع سم برای مقابله با آفت موش است، ابتدا حتما حتما باید طریقه درست و صحیح استفاده کردن از آن را بدانیم تا تاثیر گذارتر عمل کند.

    دکتر محجوب توضیح داد: اگر مواد شیمایی را بکار بگیریم مانند فسفر دوزنگ باید بدانیم که خطرناک است و هیچ پادزهری ندارد، و اگر در جایی نوشته پادزهر فسفر دوزنگ موجود است، مطمئنا باشید وجود ندارد و باید جانب احتیاط را رعایت کنید.

    وی افزود: فسفر دوزنگ به این خاطر خطرناک است که به محض خوردن آب اسید معده گازی آن آزاد رها می کند و ظرف ۱۰ دقیقه جذب خون موش یا هر جانوار دیگری که آن خورده است می شود و آن را می کشد؛ بنابراین هیچ پادزهری ندارد.

    دکتر محجوب در ادامه به طریقه استفاده درست مواد سمی برای مبارزه با موش ها را تشریح کرد: گفت: ابتدا طعمه که ( گندم هر چیز دیگری) با ماده سمی مانند فسفر دوزنگ آغشته می کنیم سپس به اندازه یک قاشق غذا خوری آن را داخل لانه موش می ریزیم و حتما حتما باید در لانه موش بریزیم و در آن را تخریب کنیم تا موش فرار نکنند و مجبور شود حتما طعمه سمی بخورد و با این روش به شرط خالصی مواد سمی آن را تا ۹۰ درصد خواهد کشت.

    وی تاکید کرد؛ به هیچ وجه نباید مواد سمی موش را خارج از لانه بگذاریم زیرا مبارزه تا حد بسیار زیادی بی‌تاثیر خواهد کرد، زیرا مواد سمی مانند فسفر دوزنگ در مزارع به محض آب خوردن ۱۰۰ درصد کارایی شان را از دست می دهند و همه زحمات و هزینه ها به هدر می رود.

    کشاورزان با روش‌های علمی صحیح و اصولی به مبارزه با آفات مزارع بپردازند

    این کارشناس در ادامه جوندگان بویژه موش ها را جز باهوش ترین موجودات خلقت ذکر کرد و گفت: اگر مبارزه علیه موش به موقع در کوتاه ترین زمان ( به محض دیدن) و اصولی و درست باشد خیلی راحت با طعمه های مانند تفاله چغندر، تخریب لانه تله گذاری از بین می روند و نیاز به مبارزه شیمیایی نخواهد بود و خسارت به حدقل ممکن می رسید.

    نویسنده کتاب با ارزش علمی مرجع جوندگان ایران عنوان کرد: طعمه موش ها حتی در فصل تابستان و زمستان باید باهم متفاوت است، زیرا در تابستان موش ها بیشتر به خاطر جبران کمبود آب بدن شان ترجیح می دهند طعمه های آبدار بخورند و در زمستان طعمه های خشک.

    ۲۰ درصد آتش سوزی کارگاه، کارخانه ها، جنگل ها و منازل جوندگان هستند

    دکتر محجوب در ادامه جوندگان مانند موش ها را عامل انتقال ۸۵ بیماری به انسان مانند طاعون، سالک و تیفوس دانست و گفت: البته برخی از این بیماریها اکنون به علت قطع شدن زنجیره انتقال بیماری به دلایل رشد بهداشتی ریشه کن شده است.

    وی توضیح داد: دندان های جوندگانی مانند ناخن و موی سر ما مداوم در حال رشد است و به طوری که در عرض یک سال دندان آنها می تواند تا ۳۰ سانت رشد کند و این باعث رنج می شود.

    محجوب اضافه کرد: بنابراین موش ها و جوندگان دیگر برای آنکه جلو رشد دندان شان را بگیرند آن را به چیزهای سخت می سایند و جالب است بدانیم علت ۲۰ از آتش سوزی های کارخانجات، کارگاه ها و منازل که به دلیل اتصال برق گزارش می شود به خاطر همین جویدن ها است.

    وی گفت: حتی بسیاری از سیم کابل برق توسط موش‌ها جویده می شود؛ چون سیم فلز سخته است و این باعث اتصال برق می شود.

    کشاورزان با روش‌های علمی صحیح و اصولی به مبارزه با آفات مزارع بپردازند

    وی بیان داشت: بر همین اساس به تمام شهروندان در منازل، واحدهای تولیدی، دامداری و بویژه صاحبان صنایع و کارگاه ها توصیه اکید دارم که هرجا لانه موشی را دیدند فورا به تله گذاری و تخریب به از بین بردن آن اقدام کنند، زیرا خسارت اش غیرقابل جبران است.

    این کارشناس باسابقه و با تجربه واحد علوم تحقیقات سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه همچنین علت ۲۰ درصد تمام آتش سوزی جنگل ها و مراتع در طبیعت را که علت نامشخص دارند، دندان جوندگانی مانند موش دانست که برای کوتاه کردن دندانشان آن را به چیزهای سخت می سایند و باعث جرقه و آتش سوزی می شوند.

    استان کرمانشاه با بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی و تولید سالانه چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی، دامی و باغی یکی از قطب های کشاورزی کشور است.

    در این استان چهار میلیون و ۶۵۰ واحد دامی و بیش از یک هزار و ۳۳۳ واحد دامپروری صنعتی شامل ۷۰۰ واحد مرغداری گوشتی صنعتی، ۱۷۶ واحد گاوداری شیری، ۱۸۱ واحد پرواربندی گوساله و ۲۱۹ واحد پرواربندی بره فعال است.

    در استان کرمانشاه همچنین ۲۴ واحد مرغداری تخمگذار، ۱۳ واحد پرورش بوقلمون صنعتی، ۹ واحد مرغ مادر گوشتی، چهار واحد جوجه کشی، ۲ واحد مرکز پرندگان زینتی، پنج واحد پرورش شترمرغ و بیش از ۳۰۹ هزار کلنی زنبور عسل و سایر واحدهای بخش روستایی و عشایری وجود دارد.

    در کرمانشاه سالانه بیش از ۴۵۱ هزار تن انواع محصولات دامی شامل ۳۳۶ هزار تن شیرخام، ۳۶ هزار و ۳۰۰ تن گوشت قرمز، ۶۳ هزار و ۸۰۰ تن گوشت طیور، ۱۱ هزار و ۱۰۰ تن تخم مرغ و چهار هزار و ۸۳ تن عسل تولید می شود.

    پیست خبری : اخبار کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: افات کشاورزیاقتصاد و کشاورزیباغداری
    پست قبلی

    معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی جهاد کشاورزی منصوب شد

    پست بعدی

    کشف و معدوم سازی ۲ تُن ماهی منجمد تاریخ گذشته در ملارد

    زهرا اکبری

    مربوطه پست ها

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    0

    محمدرضا طلایی در نشست مشترک با هیات مدیره، بازرس و مدیرعامل اتحادیه مرکزی شرکت‌های تعاونی تولید روستایی ایران، ضمن تأکید...

    بیشتر بخوانید
    راهکار نجات باغات خراسان جنوبی از تهدید سرمازدگی چیست؟

    راهکار نجات باغات خراسان جنوبی از تهدید سرمازدگی چیست؟

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    اهمیت ترویج علم روز دنیا برای کشاورزان توسط دانشگاه‌ها

    کشاورزی هوشمند، راه‌حل بحران آب و بهره‌وری پایین

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    برداشت ۱۱۷ هزار تن برگ سبز چای در سال جاری

    افزون بر ۵۵ هزار تُن برگ سبز چای در مازندران و گیلان برداشت شد

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    رها سازی لارو ماهی در خلیج فارس

    کشف و معدوم سازی ۲ تُن ماهی منجمد تاریخ گذشته در ملارد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    بلاتکلیفی 15 هزار تن برنج در گمرک/ وزارتخانه‌های مسئول تصمیم نمی‌گیرند

    کاهش چشمگیر قیمت برنج در ژاپن

    خرداد ۵, ۱۴۰۴
    تهران میزبان سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی ایران آگروفود؛ بزرگترین رویداد صنایع کشاورزی و غذایی خاورمیانه

    تهران میزبان سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی ایران آگروفود؛ بزرگترین رویداد صنایع کشاورزی و غذایی خاورمیانه

    اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    قیمت تخم مرغ ۴ درصد افزایش یافت

    اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴
    قیمت جهانی شکر، در بالاترین سطح ۱۱ ساله

    نرخ جدید شکر ابلاغ شد

    اردیبهشت ۲۷, ۱۴۰۴
    آرامش به بازار مرغ باز می‌گردد

    مرغ گرم کمتر از نرخ مصوب عرضه می شود؛ قیمت مرغ در خرده فروشی ها کیلویی چند به فروش می رسد؟

    خرداد ۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.