شنبه, خرداد ۱۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    چای شکر پهلو!

    کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

    خرما؛ انرژی سالم در بسته‌ای کوچک

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    عرضه دام زنده عید قربان در تهران تا ساعت ۱۵

    قیمت دام عیدقربان تعیین شد

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    بررسی تفاوت کافئین چای و قهوه

    قهوه، راز عمر طولانی و زندگی با کیفیت

    سوت‌زنی| بازار داغ گران‌فروشی پروتئین در فروشگاه‌های اینترنتی

    زیاده‌روی پروتئینی، پیرت می‌کند!

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    کرمانشاه تبدیل به محل تولید محصولات پر آب‌بر سایر استان‌های کشور شده است

    استاد دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی کرمانشاه با اشاره به تولید وسیع انواع محصولات پر آب‌بر مانند گوجه فرنگی، سیب‌زمینی، ذرت، چغندرقند و پیاز در استان گفت: کرمانشاه تبدیل به تولید محصولات پرآب‌بر سایر استان‌ها شده و این در حالی است که کشاورزان اجازه کشت این محصولات را در استان خود ندارند.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    شهریور ۳, ۱۴۰۱
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    پرتقال مازندران زودتر از فصل وارد بازار شد

    دکتر «دانیال کهریزی» روز چهارشنبه افزود: کشاورزان استان هایی مانند قزوین، همدان، اصفهان و کرمان اجازه کشت محصولات پر آب‌بر در استان خود را ندارند، آن وقت با اجاره زمین های زراعی استان کرمانشاه محصولات پرآب کشت می کنند و آب را با تولید محصولات مجازی به استان خود و دیگر استان ها صادر می نمایند.

    دکتر کهریزی همچنین با اشاره به خشک شدن سراب های بزرگ استان کرمانشاه مانند سراب نیلوفر و هشیلان و دیگر چشمه ها گفت: اگر خوب به اطراف این سراب ها بنگرید، می بینید چطور فواره های آب پاش کشاورزان برای تولید ذرت و چغندر قند، سیب زمینی و در راستای منافع  عده ای انگشت شمار که معمولا باز است و آب را از دل زمین و سفره های زیر زمینی بیرون می کشند و باعث خشک شدن سراب ها شدند.

    مسئولان کرمانشاهی نباید اجازه کشت محصولات پر آب بر در استان بدهند

    این عضو هیات علمی دانشگاه رازی کرمانشاه در ادامه گفت: مسئولان استان کرمانشاه مانند دیگر استان ها نباید اجازه کشت های پر آب مانند ذرت بدهند؛ ذرتی که علوفه آن مانند کاه همه اش از استان برای دیگران خارج می شود و کم ترین منافعی برای دامداران و هم استانی هایمان ندارد.

    دکتر کهریزی پیش بینی کرد: اگر صدور آب مجازی در قالب محصولات پر آب به همین روال ادامه پیدا کند در آینده نزدیک، زمین های زراعی استان کرمانشاه مانند دیگر استان ها خشک و از بین خواهد رفت و هشدار داد از همین الان باید به فکر باشیم به خاطر منافع عده ای اندک امنیت غذایی، محیط زیست و کل استان را با خطر مواجهه نکنیم.

    مشاور استاندار کرمانشاه در حوزه کشاورزی در بخش دیگر از سخنان خود با اشاره به خسارت های فراوان خشکسالی (کم آبی) به کشاورزی استان در ۲ و سه سال اخیر و خشک شدن بسیاری از چاه های کشاورزی، رودخانه ها، سراب ها، قنات و چشمه ها و بحران بی آبی شهرها خواستار اتخاذ تصمیم های جدی و فوری کارشناسی شده برای مقابله با کم آبی در سطح استان و کشور شد.

    وی در ادامه خواستار اتخاذ راهکاری مانند؛ تغییر الگوی کشت متناسبت با اقلیم استان و استفاده از رقم های بذری مقاوم در برابر کم آبی شد و گفت: با این بی آبی که ما در سرزمین مان با آن مواجهه هستیم کشاورزی را باید به سمت کشاورزی های محافظتی مانند کشت گلخانه ای و دیگر روش های مدرن که براساس نیاز واقعی محصول به آن آب می رسانند، برویم.

    این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به سیاست های کشورهای توسعه یافته اروپایی در خصوص کشت های کشاورزی گفت: در این کشورها ابتدا نیاز کشور به تولیدات کشاورزی مانند سیب زمینی، پیاز و دیگر محصولات سنجیده می شود، سپس براساس همان نیاز اجازه کشت می دهند تا زمین ها زراعی، آب ، محصولات حفظ و فروش محصول در بازار با مشکل مواجهه نشود و در واقع سیستم تنظیم بازار واقعی به اجرا می گذارند.

    دکتر کهریزی افزود: اما ما در کشورمان نه سنجشی از میزان نیاز داخلی کشور داریم تا براساس آن کشت کنیم نه برای صادرات محصول از میزان تقاضای بازار خارجی کسب اطلاع می کنیم به همین خاطر با تولید انبوه محصولات با ضرر همه جانبه از نظر مالی، از نظر آب و خاک و محصول و دیگر موارد مواجهه می شویم.

    وی در ادامه همچنین خواستار احیای حوزه های آبخیزداری و آبخورداری برای محافظت آب های کشور شد و گفت: باید دانش بومی قدیم خودمان را در حوزه حفظ و نگهداری از آب دوباره احیا کنیم و چطور پدران ما در سالیان گذشته از آب نگهداری می کردند که ۱۲ ماه سال از نعمت آب برخوردار بودند.

    آب را می فروشند

    این استاد دانشگاه رازی همچنین در بخش دیگری از سخنان خود با استقبال از سیستم های آبیاری نوین و تحت فشار؛ یکی از مهم ترین عوامل هدر رفت آب در بخش کشاورزی که حدود ۸۰ درصد مصارف آب کشور شکل می دهد را آموزش ندیدن کشاورزان در بکار گیری سیستم های آبیاری نوین اعلام کرد.

    دکتر کهریزی اضافه کرد: برای آبیاری هر محصول باید به روش منحصر به آبیاری آن محصول و بهره وری بیشتر آن آگاه باشیم، نه اینکه همه محصولات زراعی به یک روش مانند قطره بارانی و به صورت آبپاش استفاده کنیم یا در وسط روز که تبخیر آب بالا است به آبیاری اقدام کنیم و یا همچنین آبیاری به صورت مه پاش انجام دهیم در حالی که ریشه محصول باید آب بخورد و متاسفانه خیلی از این روش های غلط باعث هدر رفت بسیار آب در بخش کشاورزی با توجه به وجود چاه های برقی شده است.

    وی همچنین گفت: باید به کشاورزان آموزش بدهیم چطور زمین را شخم بزنند، که آب کمتری تبخیر شود، هر محصول چه مقدر شخم لازم دارد اما متاسفانه ما هنوز به روش کشاورزی سنتی اما ماشین آلات مدرن استفاده می کنیم که باعث هدر رفت منابع شده است.

    مشاور استاندار کرمانشاه در بخش کشاورزی در ادامه بر آموزش کشاورزان با استفاده از روش های نوین کشاورزی تاکید فراوان کرد و گفت: ما در کشورمان دانش آموختگان بسیار فراوان مهندسی کشاورزی داریم که متاسفانه از آنها در آموزش کشاورزان سنتی مان که به روش ۲۵۰ سال پیش کشاورزی می کنند، بهره نمی گیریم و یکی از مهمترین ضعف های ما در جهاد کشاورزی این موضوع است.

    دکتر کهریزی همچنین یکی از مهم ترین عوامل هدر رفت آب در بخش کشاورزی استان را چاه های غیر مجاز عنوان کرد که باعث شده بر میزان مصرف آب ها، نظارت دقیق و کافی نشود و خواستار برخورد قاطع و کارشناسی شده با این پدیده شوم شد.

    وی همچنین با اشاره به عدم نظارت بر چاهای غیر مجاز و استفاده بی رویه آنان گفت: متاسفانه در بسیاری از مواقع شاهد آب فروشی به زمین های دیم و باغات هستیم که باید جلو این کار گرفته شود.

    کرمانشاه قطب کشاورزی غرب کشور

    کشاورزی محور توسعه پایدار کرمانشاه و یکی از بخش‌های مهم این استان مرزی و چهارفصل است که با تولید بیش از چهار میلیون و ۵۷۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل استان، بخش زیادی از نیازهای کشور را نیز تامین و تضمین می‌کند.

    کرمانشاه استانی پهناور در غرب ایران با ۲۵ هزار کیلومتر مربع مساحت، یکی از استان‌های مهم از حیث کشاورزی و منابع طبیعی محسوب می‌شود به طوریکه ۷۰ درصد مساحت استان را عرصه‌های منابع طبیعی با بیش از ۵۲۷ هزار هکتار جنگل و یک میلیون و ۱۹۲ هزار هکتار مرتع تشکیل داده است.

    همچنین بیش از ۹۵۰ هزار هکتار زمین کشاورزی در استان کرمانشاه وجود دارد که سالانه چهار میلیون و ۵۷۵ هزار و ۸۱۴ تن انواع محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات و آبزیان در استان تولید می‌شود.

    داشتن ۱۱ اقلیم آب و هوایی، بارش های ۲ برابری نسبت به میانگین کشوری، چهار فصل بودن و تولید بیش از ۹۸ درصد محصولات زراعی و باغی در استان از جمله ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی استان کرمانشاه است که از این ظرفیت برای رفع بیکاری و ایجاد اشتغال، افزایش درآمد کشاورزان و رونق اقتصادی استان استفاده کرد.

    از مجموع جمعیت استان حدود ۱۲۵ هزار بهره‌بردار در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند.

    استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۳۱ بخش، ۳۲ شهر، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان سکونت می‌کنند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می‌کنند.

    سرویس خبری: کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: بخش کشاورزیصنایع تبدیلی و تکمیلیکرمانشاهکشاورزی و باغبانیمحصولات پر آب بر
    پست قبلی

    ورود ۵۰ هزار فارغ‌التحصیل برای فعالیت در بخش کشاورزی

    پست بعدی

    از آزادسازی صادرات دام زنده تا مرگ ۸ هزار تن ماهی

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    0

    محمدرضا طلایی در نشست مشترک با هیات مدیره، بازرس و مدیرعامل اتحادیه مرکزی شرکت‌های تعاونی تولید روستایی ایران، ضمن تأکید...

    بیشتر بخوانید
    راهکار نجات باغات خراسان جنوبی از تهدید سرمازدگی چیست؟

    راهکار نجات باغات خراسان جنوبی از تهدید سرمازدگی چیست؟

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    اهمیت ترویج علم روز دنیا برای کشاورزان توسط دانشگاه‌ها

    کشاورزی هوشمند، راه‌حل بحران آب و بهره‌وری پایین

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    برداشت ۱۱۷ هزار تن برگ سبز چای در سال جاری

    افزون بر ۵۵ هزار تُن برگ سبز چای در مازندران و گیلان برداشت شد

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    کمبودی در عرضه ماهی نداریم؛ سودجویی دلالان در سایه غفلت دستگاه‌های مسئول

    از آزادسازی صادرات دام زنده تا مرگ ۸ هزار تن ماهی

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    رشد بیش از ۷۰۰ درصدی آتش‌سوزی در جنگل‌های زاگرس

    رشد بیش از ۷۰۰ درصدی آتش‌سوزی در جنگل‌های زاگرس

    خرداد ۶, ۱۴۰۴
    سازمان برنامه و بودجه برخی اقلام را از فهرست کالاهای اساسی خارج کرد

    سازمان برنامه و بودجه برخی اقلام را از فهرست کالاهای اساسی خارج کرد

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
    نتایج یک مطالعه نشان داد؛ کاهش صید غیر مجاز با آگاهی‌بخشی به صیادان

    پیش‌بینی افزایش صید تون ماهیان تا حدود ۳۲۰ هزار تن تا سال ۱۴۰۵

    اردیبهشت ۲۷, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش ۵۰ درصدی خرید تضمینی گندم در لرستان

    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
    اکسیژن‌رسانی پایدار به مزارع پرورش ماهی در زمان قطع برق با نانوحباب

    اکسیژن‌رسانی پایدار به مزارع پرورش ماهی در زمان قطع برق با نانوحباب

    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.