یکشنبه, اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    جوانه ماش؛ بمب کوچک اما پرقدرت از ویتامین و پروتئین

    جوانه ماش؛ بمب کوچک اما پرقدرت از ویتامین و پروتئین

    با این ۳ ویتامین قلبتان را بیمه کنید!

    با این ۳ ویتامین قلبتان را بیمه کنید!

    سطح زیرکشت محصولات تابستانه ۶۰ درصد کاهش می یابد

    سطح زیرکشت محصولات تابستانه ۶۰ درصد کاهش می یابد

    ماجرای فروش اجباری کالا همراه با روغن چیست؟

    ماجرای فروش اجباری کالا همراه با روغن چیست؟

    سرانه مصرف لبنیات به کمتر از ۵۰ کیلو رسید

    سرانه مصرف لبنیات به کمتر از ۵۰ کیلو رسید

    تولید ماهیان خاویاری بهبود یافت

    تولید ماهیان خاویاری بهبود یافت

    قیمت جدید تخم‌مرغ اعلام شد

    قیمت جدید تخم‌مرغ اعلام شد

    چالش‌های کنترل تب مالت در کرمان/ طرح ابتکاری که جواب داد

    چالش‌های کنترل تب مالت در کرمان/ طرح ابتکاری که جواب داد

    تهران میزبان سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی ایران آگروفود؛ بزرگترین رویداد صنایع کشاورزی و غذایی خاورمیانه

    تهران میزبان سی و دومین نمایشگاه بین‌المللی ایران آگروفود؛ بزرگترین رویداد صنایع کشاورزی و غذایی خاورمیانه

    قیمت میوه‌های نوبرانه ۳۰ درصد ارزان شد

    قیمت میوه‌های نوبرانه ۳۰ درصد ارزان شد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home مقالات و یاداشت ها

    کاربرد امواج فراصوت در صنایع غذایی

    توسط پروانه خانی
    آبان ۱۹, ۱۳۹۹
    در مقالات و یاداشت ها, فناوری غذا
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 3 دقیقه
    0
    کاربرد امواج فراصوت در صنایع غذایی

    کاربرد امواج فراصوت در صنایع غذایی

    آسیه حسن زاده

     

    معاون پژوهش و نوآوری مرکز علمی کاربردی ایثارگران قائم (عج) پارس

     Asiehhasanzadeh@gmail.com

     

     

    مکانیسم عمل امواج فراصوت

    مکانیسم اصلی استخراج با امواج فراصوت به پدیده کاویتاسیون[1] مربوط می شود، کاویتاسیون پدیده مهم در اولتراسوند با شدت بالا می باشد و عبارت است از تشکیل، رشد و متلاشی شدن حباب های کوچک در مایع که فشار و دمای بالایی ایجاد کرده و سبب نابودی دیواره سلولی ماتریس گیاهی و آزاد سازی محتویات آن می شود [9 و 14]. زمانی که یک موج صوتى از میان یک محیط الاستیک عبور مى کند، باعث جابه جایى طولى ذرات شده، به طور موقت مولکول ها از جایگاه اصلى خود جدا شده و مى توانند با مولکول هاى اطراف برخورد کنند. سپس، در طى مرحله انبساط، اولین گروه از مولکول ها به عقب و سمت موقعیت اصلى خود کشیده مى شود و انرژى جنبشى آن ها را بیشتر به عقب مى کشد. بنابراین، مناطق انبساطى در محیط ایجاد مى شود و از آن جا که هر محیط فاصله مولکولى بحرانى دارد، هنگامى که این فاصله بیش از حد شود، فعل و انفعالات مولکولى شکسته شده و حفره ها در مایع ایجاد مى شوند [20]. حفره هاى ایجادشده در محیط، حباب هاى کاویتاسیون ناشى از فراصوت بوده که قادر به رشد در طول مراحل انبساط و کاهش اندازه در سیکل هاى انقباض هستند.

    هنگامى که اندازه ى این حباب ها به یک نقطه ى بحرانى مى رسد، آن ها در طول چرخه انقباض متلاشى شده و مقدار زیادى انرژى آزاد مى شود. دما و فشار در لحظه ى متلاشى شدن تا 5000 کلوین و 5000 اتمسفر در حمام اولتراسونیک در دماى اتاق تخمین زده مى شود، ایجاد این نقاط داغ مى تواند به طور چشمگیرى واکنش هاى شیمیایى را در محیط تسریع می بخشد. وقتى این حباب ها روى سطح مواد جامد متلاشى مى شوند، فشار و دماى بالاى آزاد شده به طور مستقیم میکروجت ها و امواج شوک را در سطح جامد تولید مى کند. اصابت این میکروجت ها به سطح باعث سایش، شکستگی و تخریب می گردد [14 و 17].  امواج فراصوت، مراحل فرایند استخراج ترکیبات گیاهى، یعنی تورم بافت به منظور جذب حلال و نیز خروج ترکیبات از بافت به حلال را از طریق ایجاد تخلخل و منافذ در دیواره سلول ها بهبود مى بخشد و انتقال جرم را تسهیل و تسریع می کند [3 و 18].  مشخصات گیاهی که روغن آن استخراج می شود مثل میزان رطوبت، اندازه ذرات و نوع حلال مورد استفاده، به منظور به دست آوردن استخراج کارامد و موثر مهم هستند. به علاوه فاکتورهای زیادی شامل فرکانس، فشار، دما و زمان، کارکرد امواج صوتی را تحت تاثیر قرار مى دهند [8 و19].

    تجهیزات فراصوت

    متداول ترین تجهیزات فراصوت براى مقاصد استخراج از منابع گیاهی حمام خالص سازى اولتراسونیک و سیستم پروب است که در مقیاس صنعتی و آزمایشگاهى قابل اجرا می باشند (شکل2). حمام فراصوت به طورچشمگیری اندازه ذرات جامد را کاهش می دهد و باعث افزایش قابلیت انحلال پذیری آن می شود. پروب به طور گسترده برای فراصوت دهی نمونه ها با حجم کم استفاده می شودف باید به این موضوع دقت شود که ممکن است افزایش سریع دما در نمونه اتفاق بیافتد. برای اجرای صنعتی در مقیاس بالا از راکتورهایی از 30 تا 1000 لیتر استفاده می شود (شکل 3). به منظور حفظ درجه حرارت ثابت، راکتور از یک پوشش دو لایه که در آن می تواند آب خنک در گردش باشد، استفاده می شود. این سیستم شامل پمپ جهت پرکردن حمام فراصوت، بهم زدن مخلوط و خالی کردن آن می باشد. مزیت اصلی این نوع دستگاه این است که محصولات طبیعی و حلال استخراج می تواند در یک ظرف مخلوط و فراصوت به صورت مستقیم به مخلوط به کار گرفته شوند [1 و 16].

    شکل 2. سیستم فراصوت  شامل پروب و حمام

    شکل 3. تجهیزات فراصوت صنعتی

     

     

     

    فراصوت و کاربرد در استخراج روغن های گیاهی

    استخراج به کمک فراصوت[2] یکى از روش هاى دوستدار محیط زیست براى جداسازى ترکیبات طبیعى مفید از بسترهاى گیاهى مى باشد. این روش مى تواند جایگزین روش هاى سنتى استخراج به سبب ارزان، ساده و کارآمد بودن آن گردد. امروزه استفاده از امواج فراصوت با توجه به اثرات موثر آن در استخراج روغن های گیاهی به عنوان یک پیش تیمار رو به گسترش می باشد. اثرات مکانیکی امواج فراصوت و پدیده کاویتاسیون[3] ایجاد شده در اثر این امواج، سبب افزایش نفوذپذیری حلال به داخل سلول های گیاهی، افزایش انتقال جرم و به دنبال آن افزایش بازدهی استخراج در دماهای پایین تر می شود.

    مزایای استفاده از اولتراسونیک استخراج روغن های خوراکی عملکرد بالاتر، زمان استخراج کوتاه تر بدون و یا کاهش مصرف حلال فرآیند غیر حرارتی و بهبود کیفیت تغذیه ای می باشد [5 و 15].

    فراصوت امواج مکانیکى است که براى پراکندگى به محیط الاستیک نیاز دارد و دارای صداهایى با فرکانس موجى متفاوت می باشد. صداها در فرکانس شنوایى انسان (از 16 هرتز تا 16-20 کیلوهرتز) هستند، در حالى که فراصوت فرکانس هایى بالاتر از شنوایى انسان، اما پایین تر از فرکانس هاى میکروویو (از 20 کیلوهرتز تا 10 مگاهرتز) دارد (شکل 1).

    از اولتراسوند با شدت بالا جهت استخراج روغن می توان استفاده نمود. به کارگیری امواج فراصوت به عنوان یک پیش تیمار می تواند نقش بسزایی در بهبود زمان استخراج و کاهش مصرف انرژی داشته باشد. نتایج  کاربرد فراصوت برای استخراج روغن از شاهدانه نشان داد که در استخراج با امواج فراصوت زمان کوتاه تر بوده و در نتیجه مصرف حلال کمتر خواهد بود[4 و 11]. در پژوهشی دیگر کارایی استخراج با حلال و نیز مقایسه بین روش استخراج استاتیک، دینامیکی و بدون امواج فراصوت از دانه نخود مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد پیش تیمار فراصوت تأثیر قابل توجهی بر راندمان استخراج داشت [12]. در این مقاله به بررسی کاربرد امواج فراصوت در استخراج روغن های گیاهی می پردازیم.

    شکل1. فرکانس امواج صدا

     

    مزایای روش استخراج به کمک امواج فراصوت

    از مزایاى استخراج به کمک امواج فراصوت، سریع تر و ساده تر بودن، افزایش قطبیت سیستم (شامل استخراج کننده، آنالیت ها و ماتریس) و افزایش بازدهى استخراج با حفره زایى است که مى تواند مشابه یا بزرگتر نسبت به استخراج سوکسله باشد. استخراج با کمک امواج فراصوت امکان افزودن یک استخراج کننده کمکى را فراهم مى سازد و موجب افزایش قطبیت فاز مایع مى شود. فراصوت مى تواند دماى عملیاتى را کاهش دهد و امکان استخراج ترکیبات حساس به حرارت را فراهم سازد که تحت شرایط عملیاتى استخراج سوکسله تغییر مى کند. زمان استخراج نسبت به استخراج سوکسله کوتاه تر است [18].

    استخراج با کمک فراصوت مى تواند با هر حلالى براى استخراج دامنه وسیعى از ترکیبات طبیعى استفاده شود. به طور کلی می توان گفت در این روش دمای کمتری برای عملیات استخراج لازم است در نتیجه به ترکیبات حساس به حرارت، کمتر آسیب می رسد. در مقایسه این روش با سایر روش های جدید استخراج، این روش آسان تر و ارزان تر بوده، با هر نوع حلالی نیز قابل انجام می باشد [2 و 13].

     

    معایب روش استخراج به کمک امواج فراصوت

    از معایب استخراج به کمک امواج فراصوت، عدم تجدیدپذیرى حلال در سیستم هاى ناپیوسته در طول فرایند است. بنابراین بازده آن تابعى از ضریب توزیع است از طرف دیگر شستشو و صاف کردن بعد از استخراج نسبت به زمان کل فرایند طولانى است. استخراج با حلال تکرار پذیرتر می باشد. کهنگى سطح پروب فراصوت مى تواند بازده استخراج را تغییر دهد. اندازه ذرات، یک فاکتور مهم در کاربردها به کمک فراصوت است. در این روش سلول گیاهی پاره شده و کلیه محتویات سلولی در تماس با حلال قرار می گیرند، بنابراین این روش به طورکلی غیر انتخابی تلقی می شود و تخریب برخی از ترکیبات در اثر اعمال فراصوت به خصوص در شدت های بالا و زمان های زیاد به دلیل خوردگی پروب در اثر مرور زمان از معایب دیگر این سیستم می باشد [10 و 18].

     

    کاربرد فراصوت در غیرفعال سازی میکروارگانیزم ها

    روش های حرارتی مثل پاستوریزاسیون و استریلیزاسیون، تکنیک های مرسومی هستندکه امروزه جهت غیرفعال کردن میکروارگانیسم ها در مواد غذایی از آنها استفاده می شود. استفاده از گرما می تواند منجر به آسیب های حرارتی از قبیل دناتوره شدن پروتئین ها و آنزیم ها شود. همچنین منجر به کاهش مواد مغذی و خصوصیات ارگانولپتیکی مواد می شود. مکانیزم های مؤثر بر غیرفعال سازی سلول های میکروبی توسط فراصوت عبارت از کاویتاسیون، گرم شدن موضعی و تشکیل رادیکال آزاد می باشد.

     

    کاربرد فراصوت در صنایع گوشت

    برای اولین بار اولتراسونیک برای تشخیص بافت پیوندی در جگر گاو مورد استفاده قرار گرفت و امروزه در زمینه های مختلفی مانند ارزیابی باروری دام، ذبح دام، تشخیص کیفیت و قابلیت برش پذیری لاشه پس از ذبح کاربرد دارد. به کارگرفتن اولترا سوند روش مؤثری برای تغییر خصوصیات گوشت و محصولات گوشتی است

    کاربرد فراصوت در کاهش جذب روغن و بهبود کیفیت محصولات سوخاری

    روش های متعددی برای تولید محصولات سرخ شده با چربی کم وجود دارد. استفاده از فرا صوت در پوشش های فرآورده های سرخ کردنی باعث بهبود خصوصیات کیفی و کاهش جذب روغن می شود.

     

    کاربرد فراصوت در اصلاح نشاسته

    اصلاح نشاسته با امواج فراصوت می تواند جایگزین مناسبی برای روش های اصلاح شیمیایی نشاسته باشد و بر ویژگی فیزیکوشیمیایی سوسپانسیون نشاسته تأثیر گذارد. تیمار فراصوت می تواند بر دیسپرسیون گرانول های نشاسته و یا بر خمیر نشاسته اعمال شود. تأثیر فراصوت بر ویژگی های فیزیکوشیمیایی نشاسته می تواند از طریق ایجاد حفره در گرانول های نشاسته، تخریب مولکول، و محلول  تخریب شیمیایی با رادیکال های هیدروکسیل شدن گرانول نشاسته باشد.

     

    کاربرد فراصوت در کشاورزی

    امواج فراصوت ضمن عبور از داخل بافت میوه، بسته به نوع بافت و تراکم آن تضعیف گردیده و سرعت آن نیز تغییر می کند. بنابراین می توان با محاسبه مقدار ضریب تضعیف و سرعت آن به صورت غیرمخرب، خصوصیات بافت و در نتیجه رسیدگی آن را تعیین کرد. تحقیقات انجام شده نشان داده اند بیان شده که کاربرد امواج فراصوت در فرآیند رسیدگی برخی میوه ها و سبزی ها موجب تسریع عمل و بهبود کیفیت این محصولات شده است [2].

     

    مراجع

    1. شاطرآبادی داریوش، ابونجمی محمد، قربانی جاوید مجید، عرب حسینی اکبر. 1396. مقایسه روش فراصوت با دیگر روش های نوین در استخراج عصاره گیاهان دارویی. نشریۀ علمی ترویجی صوت و ارتعاش. دوره 6، شماره صفحه 15-30.
    2. یوسف زاده ثانی سپیده و همکاران. 1396. کاربردهای امواج فراصوت در صنایع غذایی و تأثیر آن در بهبود کیفیت فراورده های ا نشریۀ علمی ترویجی صوت و ارتعاش. سال ششم. شماره .دوازدهم
    3. Bimark, M. A., Rahman, R., SaleenaTaip, F., Adzahan, N. M., Islam Sarker, Z., Ganjloo, A. Ultrasound-assisted extraction of valuable compounds from winter melon(Benincasahispida) seeds. Int. Food Res. J., 2013. 20(1), 331-338.
    4. Chemat, S., Lagha, A., Ait Amar, H., Chemat, and F. Ultrasound assisted microwave digestion. Ultrasonics Sonochemistry, 2004.11, 5-8.
    5. Dolatwoski, Z. J., Stadnik, J., D. Stasiak. Applications of ultrasound in food technology. ACTA Sci. Pol. Tech. Alimentrai., 2007. 6(3), 89-99.
    6. Hu A, J., Zhao, S., Liang, H., Qiu, T., Chen, G. Ultrasound assisted supercritical fluid extraction of oil and coixenolide from adlay seed. Ultrasonics Sonochemistry, 2007. 14, 219-224.
    7. Hui, L., Etsuzo, O. & Masao, I. Effects of ultrasound on the extraction of saponin from ginseng. Japanese Journal of Applied Physics, 1994. 33(5B): 3085–3087.
    8. Ji J.b. and Lu X.h. Improvement of leaching process of Geniposide with ultrasound. Ultrasonics Sonochemistry, 2006.13:455–462.
    9. Kentish, S., and Ashokkumar, M., the Physical and Chemical Effects of Ultrasound. “Ultrasound Technologies for Food and Bioprocessing” (H. Feng, G. Barbosa-Canovas and J. Weiss, eds.), Springer New York, New York, 2011, pp.1-12.
    10. Lagha, A., Chemat, S., Bartels, P., Chemat, F. Microwave-ultrasound combined reactor suitable for atmospheric sample preparation procedure of biological and chemical products, Analysis, 1999. 27, 452-457.
    11. Lin, J. Y., Zeng, Q. X., A, Q., Zeng, Q. Z., Jian, L. X. & Zhu, Z. W. Ultrasonic extraction of hemp seed oil. Journal of Food Process Engineering, 2011. 35, 76–90.
    12. Lou, Z., Wang, H., Zhang, M. & Wang, Z. Improved extraction of oil from chickpea under ultrasound in a dynamic system. Journal of Food Engineering, 2010. 98, 13- 18.
    13. Luque-García, J.L., Luque de Castro, M.D. Ultrasound-assisted Soxhlet extraction: an expositive approach for solid sample treatment: Application to the extraction of total fat from oleaginous seeds. 2004. 1034, 237-242.
    14. McClements DJ. Advances in the application of ultrasound in food analysis and processing. Trends in Food Science & Technology, 1995. 6, 293–299.
    15. Pawliszyn, J. Comprehensive Sampling and Sample Preparation, in: Pingret, D., Fabiano-Tixier A.S., Chemat F., Accelerated Methods for Sample Preparation in Food, Academic Press, University of Waterloo, Ontario, 2012, 441-455.
    16. Romdhane, M., Gourdon, C., Casamatta, G. Local investigation of some ultrasonic devices by means of a thermal sensor. Ultrasonic. 1995. 33, 221-227.
    17. Shotipruk, A., Kaufman, P.B. Feasibility study of repeated harvesting of menthol from biologically viable Menthax piperata using ultrasonic extraction. Biotechnology Progress, 2001. 17(5), 924-928.
    18. Vinatoru, M. An overview of the ultrasonically assisted extraction of bioactive principles from herbs. Ultrasonics Sonochemistry, 2001. 8, 303-313.
    19. Wang, L. and Weller, C.L. Resent advances in extraction of nutraceuticals from plants. Trends Food Sci. Technology, 2006. 17,300-312.
    20. Zheng, L., Sun, D. W. Innovative applications of power ultrasound during food freezing processes. a review. Trends in Food Sci. Tech., 2006. 17(1): 16-23.

     

     

     

    [1] cavitation

    [2] Ultrasound

    [3] Cavitation

     

    مقالات و یادداشت ها

    برچسب ها: صنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییصنعت غذافراصوتکشاورزی
    پست قبلی

    موزه ملی خاویار ایران با همکاری یونسکو ایجاد می شود

    پست بعدی

    توضیح سندیکای صنایع کنسرو به شایعه وجود پنبه در کنسرو ماهی

    پروانه خانی

    مربوطه پست ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ
    مقالات و یاداشت ها

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    توسط فاطمه پاکزاد
    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    0

    نظام بانکی کشور مهمترین رکن بخش مالی کشور بوده که از طریق تجهیز منابع تدارک نقدینگی، ارایه ی ابزار پرداخت،...

    بیشتر بخوانید
    شرکت بازرگانی دولتی: واقعی شدن قیمت آرد صنف و صنعت به قاچاق آن پایان می‌دهد

    ۱۰۰ هزار تُن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان در لرستان خریداری شد

    خرداد ۳۰, ۱۴۰۲
    صادرات دام اجرایی نشد/درخواست برای افزایش قیمت شیر و گوشت

    خراسان رضوی رتبه نخست‌کشور در پلاک‌گذاری دام را دارد

    فروردین ۲۹, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    پست بعدی
    یک مقام مسئول اعلام کرد: صنعت کنسرو ماهی گرفتار عدم تخصیص ارز

    توضیح سندیکای صنایع کنسرو به شایعه وجود پنبه در کنسرو ماهی

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    برف و باران دوباره از فردا در کشور/ چند توصیه به کشاورزان در روزهای بارانی

    کشاورزان نسبت به کشت ذرت علوفه‌ای اقدام کنند

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۴
    معجزات خوردن یک حبه سیر برای بدن

    سیر؛ دشمن پنهان برخی افراد

    اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۴
    بازار عیدانه برنج؛ یاقوت شالیزار بدون مشتری است

    گیاهان کم آب‌بر جایگزین برنج در حوضه‌های آبریز خوزستان می‌شود

    اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۴
    بازار کج دار و مریز هندوانه کاران هند ایران

    بالابودن نیترات در هندوانه ایرانی صحت ندارد

    اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴
    چای شکر پهلو!

    قیمت شکر درب کارخانه ۵۲ هزارتومان/ نظارتی بر بازار شکر از مبدا نیست

    اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.