دوشنبه, تیر ۲۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار دام طیور و آبزیان

    چوب دلالی لای چرخ صنعت مرغداری / وقتی پَر مرغ از گرانی نهاده‌ها می‌ریزد!

    دلالی و سودجویی مدتهاست درصنعت مرغداری جا خوش کرده، موضوعی که هر از گاهی کشتارگاه‌ها را با چالش مواجه و بازار این کالای پرمصرف خانوار را دستخوش کمبود و گرانی می‌کند.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    مرداد ۱۸, ۱۴۰۰
    در اخبار دام طیور و آبزیان
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    صنعت مرغداری در حال تعطیلی است؛ مرغداران رغبتی برای جوجه ریزی ندارند

    صنعت طیور در خراسان جنوبی سابقه‌ای طولانی دارد و در کشور نیز توانسته حرفی برای گفتن داشته باشد؛ از جوجه ریزی تا کارخانه‌های تولید خوراک طیور، کشتارگاه‌ها و مرغداری‌های گوشتی و تخمگذار همه و همه در این خطه کویری در کنار یکدیگر هستند و زنجیره کاملی را تشکیل داده اند که علاوه بر ایجاد اشتغال، توانسته این صنعت را به یکی از کانون‌های اصلی تولید در کشور تبدیل کند.

    خراسان جنوبی قطب تولید گوشت مرغ و تخم مرغ در شرق کشور است و ۸۰۰ واحد مرغداری استان ظرفیت جوجه ریزی ۴ میلیون قطعه جوجه در ماه را دارند.

    ۶۰ درصد گوشت مرغ و تخم مرغ تولیدی خراسان جنوبی مازاد بر نیاز است و از بهمن ماه پارسال تاکنون ۳ میلیون و ۲٠٠ هزار کیلوگرم گوشت مرغ به استان‌های خراسان رضوی، کرمان، یزد و سیستان ارسال شده است.

    تراژدی تکراری سودجویی دلالان در بازار مرغ

    اختلاف قیمت گوشت مرغ و تخم مرغ در استان‌های همجوار به ویژه خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان موجب شده برخی مرغداران و دلالان دور از چشم ناظران و بازرسان، مرغ و تخم مرغ را شبانه با کامیون و حتی خودروی سواری از استان خارج کنند و این وسط مردم می‌مانند و حکایت تکراری کمبود مرغ و تخم مرغ و صف‌های طولانی خرید!

    وجود دلالان در بازار سبب می‌شود که مرغ کمیاب شود و این موضوع در استان و کشور هم باعث افزایش قیمت مرغ می‌شود؛ موضوعی که می‌طلبد مسئولان نظارت بیشتری بر پشت پرده بازار مرغ داشته باشند و دست دلالان را از بازار خرید مرغ قطع کنند.

    مرغداری

    مدیرعامل بزرگترین کشتارگاه طیور بیرجند می‌گوید: در این برهه زمانی که مرغداران مشکلات زیادی دارند، گاهی شاهد آن هستیم که دلالان در استان با خرید مرغ زنده با قیمتی بیشتر و حتی در مواقعی تنها با خرید ۱۰ هزار تومان گران تر، دست ما را در حنا می‌گذارند و دیگر کسی حاضر به فروش مرغ خود با قیمت مصوب به ما نیست.

    بازرسان و گشت‌های نظارت نیز در این شرایط به یکباره سر و کله شان پیدا می‌شود و برای فروکش کردن بازار دلالی، خبر از توقیف خودرو‌های حمل غیر مجاز گوشت مرغ و تخم مرغ می‌دهند.

    ماجرای سودجویی بازار غیر رسمی قاچاق مرغ در خراسان جنوبی برای مردم نیز دردسر ساز شده و انگار آنان به انتظار طولانی در صف‌های خرید مرغ و تخم مرغ عادت کرده اند و مسئولان هم در این میان تنها یک پاسخ دارند: کمبودی در بازار نیست و از مردم می‌خواهیم از خرید‌های هیجانی خودداری کنند.

    آقای مسئول! مردم برای خرید یک عدد مرغ و یک شانه تخم مرغ مانده اند چه رسد به اینکه فله‌ای خرید کنند.

    وقتی نبود صادرات نیز داغی می‌شود بر دل مرغداران

    ۲۰ اسفند ۱۳۹۹ بود که گمرک ایران صادرات گوشت مرغ و تخم مرغ را ممنوع اعلام کرد و تولید کنندگان مکلف به عرضه مرغ در داخل برای تأمین نیاز مردم شدند.

    مصوبه‌ای که علاوه بر کاهش تولید مرغداری ها، تعدیل نیرو در صنعت طیور خراسان جنوبی را به همراه داشت و ۲۵ درصد نیرو‌ها خانه نشین شدند.

    به سراغ یکی از قدیمی‌ترین واحد‌های مرغداری بیرجند رفتیم؛ واحدی که در سال ۵۸ با ظرفیت ۲۰۵ هزار جوجه تخم گذارشروع به کار کرد و حالا تولید این مرغداری به تولید ۲۲۶ هزار قطعه مرغ مادر رسیده است.

    خیریه مرغدار و کارخانه دار خوراک دام و طیور بیرجندمی‌گوید: نبود صادرات برای مرغداران استان مشکلات زیادی را به همراه داشته و میزان تولید را کاهش داده است، همچنین به دلیل کمبود مواد اولیه، صادرات مرغ گوشتی و خوراک دام طیور از استان ممنوع شده است.

    صنعت مرغداری

    او تصریح می‌کند: در این مدت کمبود مواد اولیه خوراک دام و طیور، گرانی آن‌ها را هم به همراه داشته و حتی کرایه حمل خوراک طیور که پارسال ۲۰۰ هزار تومان بوده امسال به ۶۰۰ هزارتومان رسیده و داد مرغداران را دراستان درآورده است.

    خیریه با اشاره به اینکه در گذشته بیشترین صادرات خوراک دام و طیور و مرغ گوشتی به کشور‌های افغانستان و عراق بوده است، اظهار می‌کند: هم اکنون تولید مرغ گوشتی از ۹٠ به ۳٠ درصد کاهش یافته است.

    وقتی بازار‌های فروش کم شوند، علاوه بر تولید کمتر معضلات دیگری را هم در پی خواهند داشت. آقای خیریه در این خصوص اینگونه می‌گوید: نبود صادرات سبب شد تا ۲۵ درصد کارگران مرغداری تعدیل شوند و تولید خوراک دام و طیور نیز ۱۵ تا ۲٠ درصد کاهش یابد، در حال حاضر تنها با ۳۰ درصد ظرفیت بزرگترین کارخانه خوراک دام و طیور خراسان جنوبی فعال است و ماهانه تنها ۱٠هزار تن خوراک تولید می‌کنیم.

    فروزانفر مدیرعامل کشتارگاه طیور بیرجند نیز می‌گوید: در گذشته بخشی از مازاد تولید گوشت مرغ به افغانستان ارسال می‌شد، اما متأسفانه هم اکنون صادرات مرغ از استان ممنوع شده است و این موضوع سبب شد بازار فروش مان بسیار کم شود.

    مهمان‌های ناخوانده، نفس مرغ را گرفت

    کرونا و آنفولانزا، دو ویروسی بود که دامن مرغداران را هم گرفت و سبب شد تعدادی از مرغداران زیر بار این ویروس‌های منحوس کمر خم کنند و خطوط تولیدشان بسیار اندک شود.

    یکی از مرغداران بیرجندی درباره خسارت‌های هنگفت کرونا این چنین می‌گوید: کرونا مردم را از خرید کمی بی رغبت کرد و نبود خریدار سبب شد برای آنکه جوجه‌های تولید شده روی دست مان نماند، آن‌ها را با قیمت ۲هزار تومان زیر قیمت مصوب به فروش برسانیم.

    چوب دلالی لای چرخ صنعت مرغداری / وقتی پَر مرغ از گرانی نهاده‌ها می‌ریزد!

    او با اشاره به اینکه آنفولانزای فوق حاد هم ضرر‌های زیادی را برای مرغدارن به بار آورد ادامه می‌دهد: زمستان پارسال مجبور شدیم ۱۰۰ هزار قطعه جوجه را به دلیل شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان معدوم کنیم.

    کمبود جوجه یک روزه و کاهش تولیدات گوشت مرغ

    پارسال دولت در ستاد تنظیم بازار مصوب کرد به علت کرونا، بخشی از خسارت مرغداری‌ها را جبران کند اما مرغداران می‌گویند با وجود مصوبه دولت، تاکنون هیچ غرامتی پرداخت نشده است.

    فروزانفر مدیرعامل کشتارگاه طیور بیرجند در این زمینه می‌گوید: مرغداران از سوی دولت هیچ حمایتی نشده اند و به همین دلیل تولید جوجه یک روزه هم کاسته شد و از آنجا که بخشی از جوجه یک روزه وارداتی است و تولید داخل آنقدر جوابگوی نیاز داخلی نیست، باید مقداری از نیاز مرغداری‌ها از طریق واردات تأمین شود.

    این تولید کننده تصریح می‌کند: با وجود تحریم‌ها واردات امکان پذیر نیست و در پی آن کمبود جوجه یک روزه در کشور منجر به کاهش تولید گوشت مرغ شده است.

    نهاده های دامی

    ابراهیمی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در پاسخ به علت کمبود جوجه یک روزه می‌گوید: بررسی این موضوع در حیطه وظایف و اختیارات ما نیست و معاونت امور دام وزارت جهاد کشاورزی می‌بایست پاسخگوی واردات و صادرات و قاچاق جوجه یک روزه باشد!

    صحبت‌های این مقام مسئول در حالی است که وظیفه تنظیم بازار و اقدامات کنترلی برای جلوگیری از کمبود مرغ بر عهده سازمان جهاد کشاورزی گذاشته شده است.

    نقدینگی بیشتر، تولید بیشتر/ بانک‌ها به داد مرغداران برسند

    کامل بودن زنجیره صنعت مرغداری در خراسان جنوبی به خوبی نشان داده که می‌تواند بخش زیادی از نیاز داخل در زمینه مرغ و تخم مرغ را تأمین کنند.

    حالا که چرخ‌های این صنعت راهبردی کمی لنگ می‌زند، نیاز است تا مسئولان و بانک‌ها پای کار بیایند. در صورتی که بانک‌ها همراه تولید باشند و تسهیلات کم بهره‌ای به آن‌ها پرداخت کنند، مشکلاتی که در این مدت در پی کرونا و آنفولانزا برای تولیدکنندگان به وجود آمده رفع می‌شود و کارگرانی که در این مدت از کار بیکار شده اند دوباره به سرکارشان برمی گردند.

    صنعت طیور

    وجود دلالی در بازار مرغ دادِ کشتارگاه داران را نیز درآورده و کمبود خوراک طیور هم دسترسی به این ماده را برای مرغداران سخت و آنان را مجبور کرده است آن را با قیمتی بالا از بازار آزاد خریداری کنند.

    تولیدکنندگان انتظار دارند دولت نسخه‌ای اورژانسی برای صنعت رو به ورشکستگی مرغداری بپیچد و با رفع موانع صادرات، تأمین جوجه یک روزه و خوراک ارزان قیمت این صنعت را به روز‌های پر رونق گذشته بازگرداند.

    سرویس خبری : دام ، طیور وآبزیان

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
    برچسب ها: تخم مرغصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییصنعت غذاطیورقیمت مرغ
    پست قبلی

    از معادله قیمت شیر تا کمبود نهاده های دامی

    پست بعدی

    تخصیص سوخت به تراکتورهای پلاک گذاری شده دردسر ساز شد

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    توزیع هوشمند نهاده دامی، سوخت و کالا به عشایر کشور
    اخبار دام طیور و آبزیان

    ۱۵ درصد گوشت قرمز لرستان توسط عشایر بروجرد تولید می‌شود

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    0

    نوراله مصطفی‌نژاد با بیان اینکه اگر از این قشر مولد و تولید کننده حمایت شود تا ۲۵ درصد افزایش خواهد...

    بیشتر بخوانید
    تمدید ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در ۲۰۲۱

    رشد ۱۷ درصدی تولید خاویار ایران

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    هیچ مشکلی در تولید و تامین جوجه یکروزه کشور نداریم

    افزایش ۱۰ درصدی جوجه‌ریزی در استان مرکزی

    تیر ۸, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    کشاورزان 4000 دستگاه تراکتور تحویل می‌گیرند

    تخصیص سوخت به تراکتورهای پلاک گذاری شده دردسر ساز شد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    توزیع مستمر نهاده‌های دامی عامل اصلی تولید مطلوب محصولات پروتئینی

    توزیع مستمر نهاده‌های دامی عامل اصلی تولید مطلوب محصولات پروتئینی

    تیر ۵, ۱۴۰۴
    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    تمهیدات ویژه برای تامین پایدار کالاهای اساسی در استان های مسافرپذیر

    خرداد ۲۷, ۱۴۰۴
    والدین، سوء تغذیه کودکان را با ترفندهای غذایی درمان کنند

    توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط بحران

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    صادرات حبوبات تا اطلاع ثانوی ممنوع شد

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    تمامی کالاهای مورد نیاز در شبکه توزیع موجود است

    خرداد ۲۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.