دوشنبه, تیر ۲۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    بحران جدی تامین کالای اساسی در شرایط حساس نخواهیم داشت/ تدوین نقشه راه در شرایط جنگی

    بحران جدی تامین کالای اساسی در شرایط حساس نخواهیم داشت/ تدوین نقشه راه در شرایط جنگی

    نماینده مجلس خواستار احیاء اداره کل نخیلات در وزارت کشاورزی شد

    کاهش عملکرد محصول خرما بر اثر شوری آب/ لزوم تبعیت کشاورزان از ممنوعیت کشت شلتوک

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    تولید سالانه حدود ۴۰۰۰ تن گوشت قرمز در شیراز/ تخصیص ۲۳۲ میلیارد ریال تسهیلات پرواربندی به دامداران شیراز

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    ایران جزء ۱۰ کشور برتر تولیدکننده مرغ در دنیا

    هدفگذاری ایجاد ۵۰۰ روستا بازار تا پایان سال / کوتاه‌کردن زنجیره تأمین محصولات کشاورزی با مشارکت تعاونی‌ها

    هدفگذاری ایجاد ۵۰۰ روستا بازار تا پایان سال / کوتاه‌کردن زنجیره تأمین محصولات کشاورزی با مشارکت تعاونی‌ها

    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    صادرات حبوبات تا اطلاع ثانوی ممنوع شد

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    کاهش قیمت برنج با تغییر رویکرد وزارت جهاد کشاورزی

    قیمت جهانی شکر، در بالاترین سطح ۱۱ ساله

    ثبت‌سفارش شکر آغاز شد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    چوب بی‌برنامگی بر تن پیازکاران خراسان شمالی

    درحالی کشاورزان خراسان شمالی کم کم برای کشت جدید پیاز زمین‌های خود را آماده می‌کنند که همچنان ۱۰ هزار تن پیاز کشت سال قبل در انبارهایشان جای خوش کرده و بدون مشتری است.

    توسط صبا ژاله خاکی
    اسفند ۲۸, ۱۳۹۹
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ذخیره‌سازی پیاز در اصفهان با هدف عرضه تدریجی انجام می‌شود

    از سطح روستاهای استان خراسان شمالی حاکیست که پیاز کشت سال گذشته کشاورزان این خطه از شمال شرق کشور به دلیل نبود مشتری در انبارهای غیر استاندارد جوانه زده و در حال گندیدن است و ادامه این روند پیازکاران را مجبور می کند تا دسترنج یکساله خود را در داخل زمین دفن و یا در محل دپو زباله های شهری بریزند.
    کشت پیاز زرد و سفید در خراسان شمالی همه ساله از اواسط فروردین ماه در سطح حدود سه هزار هکتار انجام می شود و به طور میانگین از هر هکتار نیز حدود ۵۰ تن پیاز برداشت می شود به گونه ای که تولید سالانه پیاز در این استان به ۱۵۰ هزار تن می رسد.
    نبود امکانات زیرساختی پیشانی مشکلات کشاورزان
    نبود برنامه ریزی مناسب برای تولید محصولات کشاورزی و زیرساخت های استاندارد برای ذخیره سازی و حتی سردخانه محصولات کشاورزی در خراسان شمالی باعث شد تا همه ساله بخشی از این مشکلات در نبود مشتری در زمان برداشت اولیه و حتی پس از آن سرباز کند و این معضل نه تنها گریبانگیر پیازکاران که سایر تولید کنندگان محصولات کشاورزی اعم از سیب زمینی، گوجه فرنگی و حتی محصولات سردرختی چون گیلاس، زرد آلو و انگور را می گیرد .
    اگرچه گاها برخی مسوولان معضل فعلی حاکم بر بازار پیاز خراسان شمالی را ناشی از تغییر ارقام از قرمز به زرگان اعلام می کنند که نسبت به نوع فعلی از متشریان پر و پاقرصی در داخل و خارج کشور ( هندوستان و ترکیه ) برخوردار است، ولی بررسی ها نشان می دهد که برای همان ارقام به اصطلاح پیاز تند و قرمز نیز مشتریان چندانی وجود نداشت که بتواند کشاورزان را دلگرم کند و از سوی دیگر سطح تولید نوعی فعلی در دست کاشت ( زرگام) چند برابر نوعی قرمز آن است که از لحاظ صرفه اقتصادی برای پیازکاران استفاده مالی بیشتری داشت.
    کارشناسان کشاورزی بر این باورند که تلفیق کشت ارقام مختلف پیاز اعم از زرگان یا پیاز شیرین، سفید و قرمز که در آب و هوای استان خراسان شمالی نیز قابلیت کشت دارد و از سوی دیگر برنامه ریزی برای خرید تضمینی این محصول همانند آنچه که این روزها در برخی استان های غرب کشور از سوی دولت در حال اجراست، می تواند درمانی برای این درد کهنه پیازکاران این خطه شمالشرق کشور باشد و اجرایی شدن این برنامه ریزی نیز نیازمند زمان و تنویر افکار کشاورزان برای ترغیبشان به این نوع الگوی کشت است.
    دسترنج پیازکاران در آغل دامداران
    یکی از پیارکاران استان خراسان شمالی می گوید: در سال جاری پایین بودن قیمت در زمان برداشت باعث شده تا آنها به ناچار بخش زیادی از محصول خود را در انبارهای خانگی به امید روزهای بهتر و قیمت بالاتر ذخیره سازی کنند که نبود مشتری در ماه‌های اخیر موجب جوانه زدن و گندیدن دسترنج یکساله آنها شد و در صورت عدم مشتری برای این محصول برای استفاده بذری، آنها را ناچار باید پیاز را در زمین کشاورزی که محل برداشت و یا در محل دپو زباله های شهرداری ها دفن کنند.
    رضا بهمنی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پایین بودن قیمت پیاز در سال جاری موجب شد تا آنها حتی با فروش محصول خود نتوانستد هزینه های دخل و خرجشان را در بیاورند و احتمال عدم کشت پیاز در سال آینده از سوی کشاورزان این منطقه دور از انتظار نیز نیست.
    این پیاز کار خراسان شمالی مدعی شد که حدود ۱۰ تن از محصول پیاز تولید سال زراعی گذشته که اواخر تابستان برداشت شد همچنان در داخل انبار منزلش دپو و در حال از بین رفتن است.
    وی اظهارداشت: در شرایط فعلی به دلیل جوانه زدن محصول پیاز و تا حدودی نیز پلاسیده شدن آن، دامداران منطقه حتی مفت و مجانی نیز حاضر به بردن آن برای استفاده دامشان نیستند و بعضا برخی از این دامداران با خواهش و التماس پیازکاران بخشی از آن را به دامشان می دهند.
    بهمنی پیازکار خراسان شمالی در مورد تغییر ارقام محصول پیاز از قرمز به زرگام نیز گفت که رقم قبلی نیز در داخل کشور مشتریان چندانی نداشته و صرفا بخشی اندکی آن به خارج صادر می شد که حاصل این صادرات نیز چیزی بیشتر از قیمت فعلی نبود و صرفنظر از آن پایین بودن میزان تولید در هکتار در رقم پیاز قرمز باعث شد تا پیازکاران کمتر رغبت به کشت آن داشته باشند.
    عضو هیات رییسه میدان میوه و تره بار بجنورد می گوید : مشکل پایین بودن قیمت پیاز در سال زراعی جاری صرفا مربوط به کشاورزان این استان نبوده و در شرایط فعلی برخی مناطق کشور از جمله بندرعباس و جیرفت نیز با این کاهش قیمت پیاز مواجه اند به گونه ای که قیمت هر کیلوگرم پیاز نورس در میدان میوه و تره بار ۱۵ هزار ریال است که حداقل نیمی از قیمت هر کیلوگرم از محصول پیاز برای حمل و نقل و دستمزد کارگران هزینه می شود.
    رمضان اصغری گفت که هم اکنون دستکم بیش از ۱۰ هزار تن پیاز در انبار کشاورزان استان بدون مشتری دپو شد و ادامه این روند باعث می شود که کشاورزان به ناچار از ترس گندیده شدن محصول در داخل انبارهای خانگی آن را در محل دپو زباله شهرداری ها بریزند.
    وی قیمت هر کیلوگرم پیاز تولید استان خراسان شمالی را در میدان میوه و تره بار بین ۱۱ تا ۱۴ هزار ریال اعلام کرد که با وجود پایین بودن قیمت همچنان برای این محصول مشتری دست به نقد وجود ندارد.
    وی عدم اجرای مناسب طرح الگوی کشت؛ بی برنامگی کشاورزان برای تولید محصولات کشاورزی بدون توجه به نیاز و ذائقه بازار و نبود انبار استاندارد ذخیره سازی را بخشی دیگری از مشکلات حاکم بر تولید محصولات کشاورزی در این استان دانست که باعث می شود تا دسترنج کشاورزان با قیمت مناسب به فروش نرسد.
    دست رد دولت برای خرید تضمینی
    عضو هیات رییسه میدان میوه و تره بار بجنورد در مورد خرید تضمینی محصول پیاز از سوی سازمان تعاون روستایی گفت: اگرچه دولت برنامه ریزی را برای خرید تضمینی پیاز جدید در برخی استان ها انجام داد، ولی این برنامه دولت شامل پیازکاران خراسان شمالی که محصولشان در داخل انبار در حال پوشیدن است، نخواهد شد.
    اصغری دلیل عدم تمایل دولت به خرید تضمینی پیاز کشاورزان این استان را ناشی از دپو شدن آن در انبارهای غیر استاندارد بیان کرد و اظهارداشت: برنامه دولت در خرید تضمینی محصولات کشاورزی به خصوص صیفی جات خرید از داخل زمین است و هیچ برنامه ای از سوی دولت و مباشران خرید از داخل انبار وجود ندارد.
    .

    تولید پیاز با ذائقه مصرف کنندگان
    معاون باغبانی سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی دلیل اصلی نبود مشتری برای برخی محصولات کشاورزی از جمله پیاز این استان را متناسب نبودن ارقام تولیدی با ذائقه مصرف کنندگان داخلی و حتی ئخارجی به خصوص هندوستان به عنوان یکی از کشورهای خریدار پر و پا قرص پیاز ایرانی نیست و اگر به دنبال قیمت خوب و خریدار دست به نقد برای محصول کشاورزی هستیم، باید تولیدات را با ذائقه مصرف کننده تولید کنیم.
    محمد عفتی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در شرایط فعلی 85 درصد از تولید پیاز این استان از نوع زرگان و شیرین است که کشور هندوستان که مصرف کنندگان تند مزاجی دارد، از این نوع ارقام استقبال نکردند و این باعث شده تا پیاز در دست تولید کنندگان باد کند.
    وی اطهارداشت: به منظور صادرات پیاز تفاهم نامه ای با آستان قدس برای صادرات این محصول به کشور هندوستان منعقد شد اما، پیاز استان که از رقم زرگان است مورد استقبال این کشور قرار نگرفت و هیچ صادراتی نیز انجام نشده است.
    وی گفت: برنامه سازمان جهادکشاورزی کشت پیاز قرمز در پنج هزار هکتار از اراضی کشاورزی برای مصرف کنندگان خارجی از جمله هندوستان است و با این کار ضمن افزایش قیمت، تولید نیز برای کشاورزان اقتصادی تر می شود.
    رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه هم اینک بخشی از محصولات پیاز استان در انبارها بدون مشتری است گفت: کشور هندوستان به پیاز نیاز دارد اما ذائقه آنان پیاز قرمز و سایر پیاز های تیره است، مردم کشور هندوستان از پیاز زرد و سفید استقبال ندارند.
    سعید پورآبادی با بیان اینکه هم اینک پیاز موجودی استان خریدار ندارد افزود: قیمت پیشنهادی پیاز تولیدی این استان بیش از سایر استان ها است، در کشور افغانستان پیاز با قیمت کمتر به سایر کشورها حمل می شود.
    وی از سازمان جهاد کشاورزی خواست تا کشاورزان را بیشتر به سمت کشت پیاز قرمز تشویق کنند و گفت: هم اینک تلاش هایی برای صادرات محصولات کشاورزی استان داریم اما هنوز به نتیجه قطعی نرسیده است.
    خراسان شمالی با داشتن حدود 300 هزار هکتار اراضی کشاورزی که حدود یک درصد آن را محصول پیاز تشکیل می دهد به تنهایی ۶ درصد از اراضی زیر کشت پیاز و ۶.۲ درصد تولید این محصول را در کشور را بر عهده دارد.

    سرویس های خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع: خبرگزاری جمهوری اسلامی
    پست قبلی

    رونق همزمان صید و فروش ماهیان دریایی در مازندران

    پست بعدی

    از جیب‌های خالی تا پسته ۴۰۰ هزار تومانی!/ نبض بازار در دست چه کسانی است؟

    صبا ژاله خاکی

    مربوطه پست ها

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    0

    وحید صباغ در گفت و گو، اظهار کرد: در گذشته حبوبات به صورت بهاره کشت می‌شد اما طی چند سال...

    بیشتر بخوانید
    نماینده مجلس خواستار احیاء اداره کل نخیلات در وزارت کشاورزی شد

    کاهش عملکرد محصول خرما بر اثر شوری آب/ لزوم تبعیت کشاورزان از ممنوعیت کشت شلتوک

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    نارضایتی کشاورزان از نرخ خرید تضمینی چغندرقند/ بازار خرید شکر روند کاهشی دارد/ سطح زیر کشت چغند نصف شده است

    افزایش ۴۰ درصدی سطح زیرکشت چغندرقند در شیراز

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    برف و باران دوباره از فردا در کشور/ چند توصیه به کشاورزان در روزهای بارانی

    باغداران آبیاری منظم باغات پسته را در دستور کار قرار دهند

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    از جیب‌های خالی تا پسته ۴۰۰ هزار تومانی!/ نبض بازار در دست چه کسانی است؟

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    برگزاری نمایشگاه عرضه مستقیم کالاهای اساسی از امروز ۱۸ اسفندماه

    عرضه کالاهای اساسی در شرایط عادی است

    تیر ۲, ۱۴۰۴
    روزانه ۲۰۰۰ تن پیاز صادر می‌شد

    خرید توافقی، قیمت سیب‌زمینی و پیاز را در مزارع تثبیت کرد

    تیر ۱۸, ۱۴۰۴
    برداشت ۱۱۷ هزار تن برگ سبز چای در سال جاری

    پرداخت ۶۶ درصد مطالبات چایکاران

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    انباشت ۳۰۰ هزار راس دام سنگین در دامداری ها

    تامین اقلام پروتئینی مورد نیاز ایام محرم/ نظارت مستمر برای جلوگیری از گرانفروشی ادامه دارد

    تیر ۷, ۱۴۰۴
    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    پیش بینی تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن برنج در کشور

    خرداد ۲۶, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.