یکشنبه, تیر ۲۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    خرمای سیستان و بلوچستان در سفره مردم روسیه، هند ، پاکستان و مالزی

    خرمای سیستان و بلوچستان در سفره مردم روسیه، هند ، پاکستان و مالزی

    سویا برای اولین بار در استان کرمانشاه کشت شد

    سویا برای اولین بار در استان کرمانشاه کشت شد

    ۳۰ میلیارد تومان برای بازسازی ذخایر آبزیان هرمزگان اختصاص یافت

    آبزی‌پروری از فرهنگ‌سازی تا نقش‌ آفرینی در امنیت غذایی کشور

    افزایش خودسرانه قیمت لبنیات / قیمت‌های رسمی باید زودتر اعلام شوند

    افزایش خودسرانه قیمت لبنیات / قیمت‌های رسمی باید زودتر اعلام شوند

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    تاکید نمایندگان مجلس بر پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران

    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    توزیع بیش از ۱۰۰۰ تن حبوبات در فروشگاه ها و روستا بازارها

    قیمت حبوبات در تهران اعلام شد

    قیمت حبوبات در تهران اعلام شد

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    طرح شناسنامه‌دار کردن، رهگیری و ردیابی محصولات زراعی در دستور کار

    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    شوک قیمتی آمریکا به مصرف‌کنندگان آب پرتقال و قهوه

    شوک قیمتی آمریکا به مصرف‌کنندگان آب پرتقال و قهوه

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    چرا مردم دنیا به سمت مصرف روز افزون غذاهای منجمد حرکت می‌کنند؟

    آن چه باعث شده است مردم دنیا، از جمله مردم کشور ما، به سمت جایگزین کردن غذاهای منجمد و نیمه آماده در برنامه غذایی روزانه خود حرکت کنند، علاوه بر نوعی راحت طلبی و «طلا دانستن وقت»، که می تواند به جای هدر رفتن در آشپزخانه، صرف امور مفیدتری شود، نزدیک شدن هرچه بیشتر این تولیدات از نظر کیفیت و ارزش های غذایی به مواد غذایی خانگی و تازه است که ناشی از به کاربستن روش های نوین تولیدات غذاهای منجمد از جمله روش« انجماد فوق سریع است»

    توسط صبا ژاله خاکی
    دی ۲۱, ۱۳۹۹
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    چرا مردم دنیا به سمت مصرف روز افزون غذاهای منجمد حرکت می‌کنند؟

    مواد غذایی را به روش‌های مختلفی می‌توان منجمد کرد که منجمد کردن در فریزرهای خانگی، از معمول‌ترین آن‌هاست. اما در روش صنعتی که در این سال‌ها در شرکت‌های بزرگ مواد غذایی منجمد جهان و همچنین در ایران توسط «پمینا» به کار گرفته می‌شود، مواد غذایی با قرار گرفتن در تونل انجماد و در دمای منفی ۴۰ درجه سانتی گراد، در زمان بسیار کوتاهی منجمد می‌شوند که به آن روش «انجماد فوق سریع» یا IQF‌ گفته می‌شود. در این روش، به دلیل پایین بودن زمان مورد نیاز برای انجماد و تکنولوژی استفاده شده، بافت و کیفیت مواد غذایی افت نکرده و شکل ظاهری‌شان نیز حفظ می‌شود.
    این روش نسبت به انجماد در فریزرهای خانگی برتری‌های زیادی دارد، از جمله اینکه کیفیت مواد غذایی تغییری نمی‌کند و تازگی شان درست مانند لحظه تولید و برداشت باقی می‌ماند. به این معنا که مواد غذایی کاملا تازه و سالم‌ به دست مصرف‌کننده می‌رسد.
    اما باوجود همه‌ی پیشرفت‌های فناوری در جهان و ایران برای غذاهای منجمد و فناوری‌های انجماد، همچنان شایعات و باورهای غلطی درباره‌ی مواد غذایی منجمد وجود دارد. هنوز بسیاری از مردم تصور می‌کنند که غذاهای منجمد شده تازه نیستند و یا در آن‌ها از نگهدارنده‌هایی استفاده می‌شود که ارزش غذایی آن‌ها را کم کرده یا برای سلامتی مضر میباشند.
    باورهای رایج درباره مواد غذایی منجمد
    در ادامه چند باور غلط درباره‌ی مواد غذایی منجمد را بررسی می‌کنیم. باورهایی که درواقع دور از واقعیت نیستند؛ اما امروز برند «پمینا» توانسته است با بهره مندی از روش‌های تولید، تامین، پخت، بسته‌بندی و از همه مهم‌تر، روش «انجماد فوق سریع»، این کاستی‌ها را کاملا از بین ببرد.
    عدم اعتماد به برند‌ها
    ذکر این نکته در این جا ضروری است که به باور خانواده‌ها از زمانی که فریزرهای خانگی فراگیر شدند، مواد غذایی ذخیره شده در این فریزرها به اندازه کافی تازگی خود را حفظ می‌کنند و همه ساله شاهد فرایند ذخیره سبزی‌ها و مواد فصلی در فریزرهای خانگی هستیم. این بدان معناست که گویا درباور خانواده‌ها نسبت به انجماد و بسته بندی این مواد از سوی کارخانه‌های تولید انبوه، نوعی بی اعتمادی وجود دارد. اما مساله این است که با روش‌های به کار گرفته شده از سوی «پمینا» که شامل بهره مندی از تازه‌ترین تکنولوژی، دانش و فرایند‌های انجماد پیشرفته (انجماد سریع) است، این باور به کلی نادرست به نظر می‌رسد و محصولات و مواد تولیدی این برند بسیار با کیفیت‌تر از موادی است که در فرایند‌های سنتی همه ساله در فریزرهای خانگی منجمد و ذخیره سازی می‌شوند.
    ارزش غذایی اندک
    معمولا مواد غذایی از جمله میوه‌ها؛ سبزیجات و غذاهای آماده ای که در بازار «تازه فروشی» وجود دارند در طی فرایند آماده سازی تا رسیدن به منزل در خلال دست به دست شدن های متعدد بین واسطه ها و با گذر زمانی که بسیار بیشتر از تصور مصرف کننده هاست؛ ارزش غذایی خود را از دست میدهند. درحالی که در «پمینا» انواع مواد غذایی با طی فرایند کوتاهی از منابع تامین به کارخانه رسیده و با اندک فرآوری و آماده سازی پروسه انجماد سریع را طی می نمایند. استفاده از «فناوری انجماد سریع» موجب می شود افت کیفیت مواد غذایی به واسطه گذر زمان در همان لحظه انجماد متوقف شده و ارزش غذایی محصولات «پمینا» همانند روز اول حفظ گردد.
    آیا هر نوع فرآوری مضر است؟
    آن چه که امروز تحت عنوان «مواد غذایی فرآوری شده» درمیان مصرف کنندگان و حتی برخی از کارشناسان، بدون دقت کافی و تفکیک روش‌ها، از آن یاد می‌شود، اگر چه حرف درستی است؛ اما حرف دقیقی نیست.
    پروسه فرآوری مواد غذایی معمولا با مواد افزودنی و نگهدارنده به ذهن متبادر می‌شوند. اما توضیح مغفول مانده این است که در روش پیشرفته «انجماد سریع»، مواد غذایی اصطلاحا به «خواب سریع» می‌روند و به این ترتیب با غیرفعال شدن باکتری‌ها، نیازی به مواد نگهدارنده در این مواد وجود ندارد.
    خصلت دیگر تکنولوژی مدرن به کار گرفته شده در تولیدات «پمینا» این است که مواد خوراکی اعم از سبزیجات، انواع غذاهای آماده نظیر سوخاری ها؛ برگر ها و کباب های آماده پخت و سایر محصولات تولیدی این برند، نه به صورت توده ای انبوه از مواد، بلکه به صورت تک به تک وارد چرخه انجماد می‌شوند که این مساله نیز در افزایش کیفیت سازوکار تولید نقش به سزایی دارد.
    آیا مواد غذایی منجمد گران‌ترند؟
    اعتقاد نادرست دیگری که از مقایسه قیمت مواد غذایی منجمد و تازه شکل گرفته است، این است که گویا مواد غذایی منجمد به خاطر عبور از چرخه تولید و هزینه‌هایی که این چرخه ایجاد می‌کند (برای مثال بسته بندی و هزینه تجهیزات و انرژی) ممکن است گران‌تر از مواد تازه میادین و فروشگاه‌ها باشد. این درحالی است که مواد غذایی که به صورت باز در مراکز فروش قرار می‌گیرند، مدام در معرض هوای آزاد (صرف نظر از احتمال آلوده شدن مواد در فضای باز) قرار دارند و فروشندگان مجبورند به طور مستمر بخش‌هایی از مواد را جدا کرده و اقدام به دور ریز نمایند که همین مساله به خودی خود قیمت تمام شده محصولات در فروش سنتی را بالا می‌برد. کما این که چرخه توزیع و ارائه در شبکه فروش به خودی خود هزینه ای معادل هزینه تولید مکانیزه و مدرن کارخانه‌هایی چون «پمینا» را به همراه دارد.
    «پمینا» مواد اولیه را در حجم انبوه تولید و تهیه می‌کند. محصولات در مزرعه‌ها و دامداری های طرف قرارداد به صورت اختصاصی برای «پمینا» تولید می‌شوند، و همین مساله به میزان قابل ملاحظه ای، هزینه‌های واسطه‌ها را حذف و در نهایت قیمت تمام شده را کاهش می دهد. همچنین با انجماد میوه و سبزیجات فصل، هزینه‌ی اولیه‌ی محصولات و همچنین دورریز ناشی از افت کیفیت کاهش می یابد. به همین دلیل گاهی قیمت محصولات غذایی منجمد «پمینا» بسیار پایین‌تر از قیمت همان محصول در بازار تازه‌فروشی است.
    نکته دیگری که باید همین جا به آن اشاره شود، مساله برندینگ و حساسیت نام‌های تجاری مانند «پمینا» به هویت برند، و خوش نامی‌شان است. اگر فقط همین یک فاکتور را ملاک عمل قرار دهیم خواهیم دید که حساسیت و وسواس مدیران این برند برای تحویل محصولی برتر به مصرف کننده، نسبت به شبکه توزیع سنتی بسیار بالاتر است. از همین روست که «پمینا» با خطوط تولید کاملا مکانیزه و شستشوی کامل مواد غذایی قبل از شروع پروسه‌ی انجماد و بسته‌بندی، این اطمینان را به مصرف کننده می‌دهد که مواد غذایی سالم در اختیار ایشان قرار خواهد داد.

    بیشتر بدانید:هر آنچه باید درباره انجماد مواد غذایی بدانید
    سخن پایانی
    کافی است به دگرگونی‌های روی داده در شبکه‌های مویرگی ارائه محصولات غذایی در کشورهای توسعه یافته جهان نگاهی بیندازیم تا متوجه شویم دیرگاهی است نظام نوین تولید و عرضه محصولات غذایی به سمت ارائه مواد غذایی به صورت منجمد و بسته بندی شده پیش می‌رود تا اولا هر نوع دخالت درست را در سازوکار عرضه به حداقل رسانده و درثانی، با توسعه هرچه بیشتر صنعت بسته بندی، سلامت مصرف کنندگان را در سازوکارهای خرید و مصرف بیش از پیش تامین کنند. این همان راهی است که «پمینا» در ایران در پیش گرفته و امید می‌رود با توسعه این رهیافت مدرن، ضمن ارتقای شاخص‌های سلامت در جامعه، مکانیزم عرضه و تقاضا در صنعت مواد غذایی هرچه بیشتر مسیر مدرنیزاسیون را طی نماید.

    سرویس های خبری:علمی-تغذیه و سلامت

    منبع: خبرگزاری کار ایران
    پست قبلی

    ضریب مکانیزاسیون بخش باغی خراسان شمالی ۳۰ درصد رشد یافت

    پست بعدی

    صادرات طلای سرخ رکورد زد/ حداکثر نرخ هر کیلو زعفران ۱۵ میلیون تومان

    صبا ژاله خاکی

    مربوطه پست ها

    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    مصرف زیاد آب؛ بی‌تقصیر در چرب شدن کبد!

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    0

    دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد که باور عمومی درباره نقش آب در چرب شدن کبد، پایه و...

    بیشتر بخوانید
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    از هر جایی سوسیس و کالباس نخرید! | هر کیلو کالباس مرغوب چند؟

    سوسیس و کالباس سلامت نسل آینده را تهدید می‌کنند!

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    مکمل های مهم برای خانم ها

    ۴ ویتامین‌ کلیدی برای حفظ سلامت روده

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    بسته حمایت از صادرات دارای ارزش افزوده زعفران در حال نهایی شدن است

    صادرات طلای سرخ رکورد زد/ حداکثر نرخ هر کیلو زعفران ۱۵ میلیون تومان

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    جریمه میلیاردی برای گرانفروشی گوشت در تهران

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    سرپرست معاونت باغبانی اعلام کرد: توسعه و بهره‌برداری از ۱۴۷۶ هکتار گلخانه و سایبان طی پنج ماه

    زوایای پنهان توسعه گلخانه‌های موز و میوه‌های گرمسیری در اصفهان

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد

    نوری قزلجه: رصد مداوم اقلام ‌پُرمصرف در بازار ضروری است

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    رعایت نکات بهداشتی در استفاده از ظروف نذری

    رعایت نکات بهداشتی در استفاده از ظروف نذری

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.