جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    چرا لبنیات گران شد؟ | دلیل اختلاف قیمت اقلام لبنی

    بعد از مصوبه رسمی افزایش قیمت شیر خام و محصولات لبنی در مهرماه ۱۴۰۳، بسیاری از اقلام لبنی شاهد تغییر قیمت بوده‌ و نوعی موج گرانی به بازار تلقین کرده‌اند؛ درحالی‌که طبق آمارهای رسمی، هنوز افزایش قیمت لبنیات فاصله محسوسی با نرخ تورم مصرف‌کننده دارد.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    اسفند ۲۷, ۱۴۰۳
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    افزایش خود سرانه قیمت محصولات لبنی/ قیمت‌ها به اسفند ۱۴۰۰ برمی‌گردد

    بازار لبنیات از مهرماه با افزایش قیمت مواجه بوده و محصولات لبنی در چند دوره گران شده‌اند؛ در ابتدای راه، افزایش قیمت لبنیات به‌دلیل افزایش ۲۰ درصدی قیمت شیر خام و همچنین برای جبران هزینه‌های سربار تولید مصوب شد؛ اما در ادامه راه، اگر محصولی در بازار لبنیات گران شد، یا منشأ خارجی مانند بالا رفتن نرخ جهانی کره حیوانی داشته یا در بازار رقابتی، به صلاحدید تولیدکنندگان با افزایش قیمت مواجه شده است.

    صنایع لبنی چه می‌گویند؟
    براساس مصوبه افزایش قیمت لبنیات در مهرماه، با توجه به افزایش ۲۰ درصدی قیمت شیر خام، محصولات لبنی پرمصرف مشمول قیمت‌گذاری ۱۴ درصد افزایش یافت و ۱۶ درصد نیز برای جبران هزینه‌های سربار تولید به قیمت این محصولات افزوده شد؛ به‌گونه‌ای که به‌طور متوسط، قیمت اقلام لبنی بین ۱۵ تا ۳۰ درصد افزایش یافته است.

    سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران با اشاره به این موضوع، گفت: براساس گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه لبنیات در بهمن‌ماه امسال نسبت به بهمن‌ماه پارسال ۲۴ درصد است که در مقایسه با نرخ تورم نقطه‌به‌نقطه ۳۵.۳ درصدی، بیش از ۱۱ درصد پایین‌تر است.

    محمد فربد افزود: با توجه به اینکه تورم محصولات ما ۱۱ درصد کمتر از تورم عمومی کشور است، کسی نمی‌تواند صنایع لبنی را به گرانفروشی متهم کند؛ به‌خصوص که بازار لبنیات هم به‌شدت رقابتی است و رقابت‌ها مانع از افزایش بی‌دلیل قیمت‌ها خواهد شد.

    او با بیان اینکه حاشیه سود صنایع لبنی ۳ تا ۴ درصد است و در بهترین حالت به ۵ درصد می‌رسد، گفت: حاشیه سود قانونی صنایع لبنیات ۱۷ درصد است؛ اما به‌دلیل رقابتی بودن بازار و ملاحظاتی که صنایع برای مردم دارند، حاشیه سود بسیار کمتری را پذیرفته‌اند.

    حقیقت تلخ گرانی لبنیات و سفره مردم
    سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران با اشاره به این موضوع که «گرانی لبنیات منجر به حذف این اقلام از سفره مردم می‌شود»، گفت: این یک حقیقت تلخ است که با کاهش قدرت خرید مردم، به‌تدریج سهم برخی اقلام از سبد مصرفی خانوار کاهش پیدا می‌کند و این موضوع فقط مربوط به لبنیات نیست.

    فربد افزود: تورم می‌تواند هر چیزی را از سفره مردم حذف کند و دلیلش این است که وقتی تورم خوراکی‌ها به ۳۶ درصد رسیده و افزایش حقوق را روی ۲۰ درصد مصوب می‌کنیم، خانواده مجبور است این اختلاف میان افزایش هزینه و درآمد را به ‌نوعی حتی با حذف برخی اقلام مدیریت کند.

    دلیل اختلاف قیمت اقلام لبنی
    او در پاسخ به تغییر قیمت برندهای مختلف لبنیات در یک محصول یکسان نیز اظهار کرد: برای محصولات لبنی که مشمول قیمت‌گذاری نیستند، قیمت واحد داده نمی‌شود و ازآنجایی‌که قیمت تمام‌شده شرکت‌ها و احیاناً کیفیت آنها متفاوت است، قیمت نهایی آن نیز تا حدودی اختلاف دارد.

    سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران با اشاره به اینکه کارخانه‌ها با توجه به قیمت و نوع دستگاه‌های خطوط تولید، هزینه تمام‌شده متفاوتی دارند، افزود: درنهایت تولیدکننده با احتساب هزینه استهلاک و قیمت تمام‌شده محصول، نرخ نهایی فروش را تعیین می‌کند و این نرخ برای یک محصول یکسان، با قیمت سایر برندها می‌تواند متفاوت باشد.

    دامداران سنتی در بن‌بست
    بنگاه‌های کوچک در همه بزنگاه‌های اقتصادی با مشکلات بزرگی مواجه می‌شوند و به‌واسطه پایین بودن سرمایه در گردش و قدرت دریافت تسهیلات بانکی، با هر تکانه اقتصادی وارد بحران می‌شوند. این موضوع در حوزه دامداری‌های کوچک به‌مراتب سختتر است؛ چراکه این کسب‌وکار تقریباً به‌اندازه سرمایه‌گذاری، نیازمند سرمایه در گردش است و در شرایطی که قیمت نهاده‌ها افزایش پیدا کند یا بازار فروش محصولات آنها کساد شود، با بحران مالی مواجه می‌شوند.

    بررسی‌های همشهری نشان می‌دهد در شرایط فعلی، دامداری‌های سنتی هر کیلوگرم خوراک دام بسته به کیفیت و نوع کاربری آن از ۱۶ هزار تومان شروع می‌شود و برای دامداری‌های شیری که باید خوراک سوپر استفاده کنند، قیمت هر کیلوگرم خوراک دام به ۲۰ هزار تومان می‌رسد.

    دامداران سنتی از افزایش قیمت نهاده‌های دامی در ۲ هفته اخیر خبر داده‌اند. آنها می‌گویند: فعلاً برای تحویل درب دامداری، قیمت هر کیلوگرم کاه گندم ۵ هزار تومان، هر کیلوگرم جوی حیوانی ۱۷ هزار تومان و هر کیلوگرم یونجه خشک ۲۶ هزار تومان است. این قیمت‌ها در حالی است که هر کیلوگرم شیر با چربی متوسط درب دامداری به قیمت ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان از دامدار خریداری می‌شود.

    دامداران سنتی می‌گویند: فعالیت آنها هیچ‌گونه صرفه اقتصادی ندارد و با توجه به کسادی شدید بازار دام زنده، با مشکلات بزرگی در تأمین سرمایه در گردش و خرید نهاده دامی مواجه هستند. ازنظر آنها، قیمت خرید شیر خام با فرض تثبیت قیمت نهاده‌های دامی در محدوده فعلی، حداقل باید ۳۰ درصد افزایش پیدا کند تا فعالیت واحدهای دامداری سنتی از منظر اقتصادی به‌صرفه باشد.

    نرخ شکنی در بازار شیر و لبنیات
    فعالان صنعت دامداری، به‌خصوص دامداران سنتی همچنان خواستار افزایش قیمت شیر خام برای بهبود صرفه اقتصادی فعالیت خود هستند؛ درحالی‌که بنا به اظهارات سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران، هر درصد افزایش قیمت شیر خام مستقیماً ۰.۷ درصد به افزایش قیمت محصولات لبنی منجر می‌شود و چنانچه مثلاً شیر خام ۲۰ درصد دیگر گران شود، قیمت تمام‌شده محصولات لبنی نیز ۱۴ درصد افزایش خواهد یافت.

    در این میان، چندی پیش علی احسان ظفری، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی در گفت‌وگو با رسانه‌ها ادعا کرد که گرچه قیمت مصوب شیر خام ۱۸ هزار تومان است، برخی دامداران شیر را تا ۲۲ هزار تومان به فروش می‌رسانند و همزمان برخی تولیدکنندگان بزرگ لبنیات، قیمت محصولات خود را بیشتر از نرخ مصوب به بازار عرضه می‌کنند.

    در این مورد، اگرچه مراجع نظارتی که مسئول پیگیری تخلفات هستند، اطلاعاتی منتشر نکرده‌اند اما دامداران سنتی نیز دامداری‌های صنعتی را متهم می‌کنند که ضمن دریافت تسهیلات دولتی و خوراک دام ارزان‌تر، برای افزایش قیمت شیر با صنایع لبنی تبانی دارند.

    البته دامداران سنتی مدرکی برای این ادعای خود ندارند اما می‌گویند: به‌واسطه پایین بودن بار میکروبی شیر در دامداری‌های صنعتی، هزینه تولید صنایع لبنی با این شیر نسبت به شیر دامداری‌های سنتی پایین‌تر است و به همین واسطه، آنها حاضر می‌شوند مبالغ بالاتری را برای دریافت شیر از واحدهای صنعتی بپردازند.

    سرویس خبری: اقتصاد و بازار

     

    منبع: همشهری

    برچسب ها: اقتصاد و بازاربازارصنایع تبدیلی و تکمیلیقیمتگرانی لبنیاتلبنیات
    پست قبلی

    ایران جزء ۱۰ کشور نخست تولیدکننده مرغ در دنیاست

    پست بعدی

    اصلاح الگوی کشت بدون مدیریت منابع آبی، ممکن نیست

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!
    اخبار اقتصاد و بازار

    کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    رصد بازار کالاهای اساسی مصرف روزانه خانوار ایرانی در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۴ انجام شد. بازار روغن دو هفته قبل...

    بیشتر بخوانید
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    رکوردشکنی واردات گوشت قرمز در سال ۱۴۰۳؛ تنظیم بازار یا جبران کسری تولید؟

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشاورزان برای استفاده از آبیاری نوین به جهاد کشاورزی مراجعه کنند

    اصلاح الگوی کشت بدون مدیریت منابع آبی، ممکن نیست

    پر بازدیدها

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    چالش‌های تولید توت‌فرنگی

    پیش‌بینی تولید ۷۵۰ تن توت فرنگی در قائم‌شهر

    اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴
    ابتکارات آفریقایی‌ها در برابر کمبود جهانی گندم

    بیش از ۲۰۶ هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی خریداری شد

    اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴
    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / افزایش 14 برابر مصرف کودهای فسفاته و پتاسه در سالجاری

    بیش از ۶۵۰ هزار تن کود یارانه‌ای در ۴۰ روز ابتدایی سال تأمین شد

    اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۴
    یک مقام مسئول: صندوق بیمه کشاورزی تعهدات پرداخت غرامت خود را افزایش می دهد

    پرداخت ۲۰ هزار فقره تسهیلات بانکی به مستمری بگیران صندوق بیمه کشاورزان

    فروردین ۲۶, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.