سعید خوشقامت روز یکشنبه افزود: برداشت گوجه فرنگی از سطح ۳ هزار هکتار کشتزار این محصول در مشهد آغاز شده است که بر اساس شرایط آب و هوایی کار برداشت تا پایان شهریورماه ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: کاشت گوجه فرنگی به دلیل دوره تولید کوتاه، مزایای زیاد، ارزش اقتصادی و کاشت نسبتا راحت مورد اقبال بسیاری از کشاورزان است و امسال مهمترین گونه های کشت شده گوجه در مشهد را کاکی، نوید، موبیل و ارقام هیبرید تشکیل می دهند.
مدیر جهاد کشاورزی مشهد اظهار کرد: معیارهای انتخاب ارقام توسط کشاورزان برای کشت بر اساس ویژگیهایی مانند نوع محصول، شکل گیاه، مقاومت در برابر آفات و بیماریها و همچنین عوامل مرتبط با آب و هوا، طول دوره رسیدن و مدیریت کشاورزی است.
وی افزود: کشاورزان باید گونههایی را انتخاب کنند که در شرایط محلی بهترین عملکرد را داشته باشند.
خوشقامت میانگین عملکرد محصول گوجه فرنگی در مشهد را ۳۵ تن در هکتار اعلام کرد و گفت: شهرستان مشهد یکی از قطبها تولید گوجه فرنگی در خراسان رضوی محسوب میشود.
وی اظهار کرد: محصول تولیدی مشهد علاوه بر تامین نیاز تازه خوری داخل استان به سایر استانها ارسال میشود و محصول فرآوری شده آن نیز به دیگر کشورها صادر میشود.
وی بیان کرد: در فصل کاشت، داشت و برداشت گوجه فرنگی در مشهد، زمینه اشتغال برای سه هزار نفر به صورت مستقیم و چندین برابر این شمار به صورت غیرمستقیم فراهم میشود.
شهرستان مشهد ۹۲ هزار هکتار عرصه زراعی و باغی دارد.