چهارشنبه, آذر ۱۲, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    واسطه‌ها، پاشنه آشیل بازار «گوشت قرمز» کرمانشاه

    کمبود گوشت قرمز در بازار مشهد وجود ندارد

    تحقق ۲ درصدی بهره وری آب و خاک/ آبیاری نوین فقط ۳.۲ میلیون هکتار

    تحقق ۲ درصدی بهره وری آب و خاک/ آبیاری نوین فقط ۳.۲ میلیون هکتار

    بخش اعظم چاه‌های غیرمجاز در باغ ویلاهاست

    بخش اعظم چاه‌های غیرمجاز در باغ ویلاهاست

    آینده‌ای مبهم، پیش روی امنیت غذایی جهان

    آینده‌ای مبهم، پیش روی امنیت غذایی جهان

    توصیه‌ های مهم تغذیه ای برای کاهش عوارض آلودگی هوا

    غذاهایی که در روزهای آلوده بدن را مقاوم می‌کنند

    هشدار نسبت به افزایش خسارت پرندگان و ابلاغ دستور اقدام فوری در مزارع

    هشدار نسبت به افزایش خسارت پرندگان و ابلاغ دستور اقدام فوری در مزارع

    ۵۵ درصد اراضی کشاورزی کمتر از یک درصد ماده آلی خاک دارند

    ۵۵ درصد اراضی کشاورزی کمتر از یک درصد ماده آلی خاک دارند

    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    بازار نهاده دامی طی ۲۰ روز آینده به آرامش می‌رسد

    کشت فراسرزمینی میانبری برای حفظ منابع آبی

    کشت فراسرزمینی میانبری برای حفظ منابع آبی

    افزایش ۶۰۰ تا ۷۰۰ درصدی قیمت برخی از مواد اولیه تولید قارچ/ آینده نامعلوم تولید قارچ کشور

    کمبود مواد اولیه عامل اصلی کاهش توزیع قارچ

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    پشت پرده گرانی گوشت در ایران چیست؟/ قیمت گوشت منجمد به 700 هزار تومان رسید

    در روزهایی که قیمت گوشت در بازار تا مرز یک‌میلیون و صد هزار تومان اوج گرفته، منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام کشور، می‌گوید ریشه این آشفتگی نه کمبود عرضه، بلکه رکود مصرف، گرانی نهاده‌ها و توقف سیاست‌های قدیمی تنظیم بازار است. او تأکید می‌کند که هم واردات و هم تولید داخلی زیر فشار هزینه‌ها کمر خم کرده‌اند و نظام قیمت‌گذاری جدید نتوانسته بازار را به تعادل برساند.

    توسط هانیه سیفی مجد
    آذر ۱۱, ۱۴۰۴
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ایران واردات گوشت گاو برزیلی را ممنوع کرد

    محموله گوشت منجمد برزیلی در بندرعباس تخلیه شد)

    در روزهای اخیر مناظره جنجالی بین رئیس اتحادیه گاوداران و دبیر انجمن واردکنندگان فرآورده‌های دامی درباره افزایش قیمت گوشت در شبکه‌های اجتماعی به سرعت وایرال شد و توجه کاربران را جلب کرد. دبیر انجمن فرآورده‌های دامی دلیل گرانی گوشت را افزایش قیمت گوساله زنده از ۱۹۰ به ۳۶۰ هزار تومان از سوی اتحادیه گاوداران می‌داند، در حالی که این اتحادیه گرانی نهاده‌های دامی را عامل اصلی بالا رفتن قیمت اعلام می‌کند. هم‌اکنون قیمت گوشت در بازار از کیلویی یک میلیون تومان عبور کرده است.

    در همین‌رابطه، منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام کشور، در توضیح شرایط فعلی بازار و ریشه‌های افزایش قیمت، مجموعه‌ای از عوامل را مؤثر می‌داند و تأکید می‌کند نباید تنها یک متغیر را علت گرانی گوشت دانست.

    به گفته او، کاهش مصرف در پی نگرانی‌ ناشی از اعلام تب برفکی یکی از نخستین اتفاقاتی بود که بازار را دچار رکود کرد.

    پوریان می‌گوید مردم «حداقل موقتاً» از خرید گوشت فاصله گرفتند و همین کاهش مصرف، تعادل طبیعی بازار را بر هم زد. اما این عامل به تنهایی نمی‌تواند توجیه‌کننده گرانی باشد؛ زیرا هم‌زمان مجموعه‌ای از عوامل ساختاری، اثرات بیشتری بر بازار گذاشته‌اند.

    پوریان توضیح می‌دهد که در سال‌های گذشته، بازار گوشت با حضور «گوشت‌های منجمد پشتیبان» تنظیم می‌شد؛ محصولاتی که شرکت پشتیبانی امور دام با قیمت‌های مناسب وارد و عرضه می‌کرد و همین اقدام، ترمز افزایش قیمت گوشت گرم را می‌کشید. اما از زمانی که واردات گوشت از ارز نیمایی و ترجیحی جدا و به سمت ارز مبادله‌ای و آزاد حرکت کرد، قیمت گوشت وارداتی یکباره افزایش یافت و دیگر نتوانست نقش کالای تنظیم‌کننده را ایفا کند. او یادآور می‌شود که همین چند ماه پیش، گوشت برزیلی منجمد با قیمت حدود ۴۰۰ هزار تومان در اختیار مصرف‌کننده قرار می‌گرفت، اما اکنون به محدوده ۶۵۰ تا ۷۰۰ هزار تومان رسیده است؛ رقمی که برای بخش بزرگی از جامعه قابل پرداخت نیست.

    رئیس شورای تأمین دام کشور تأکید می‌کند که در بازار فعلی، تنها گوشت گران نشده و «اثرگذاری قیمتی» بین گروه‌های کالایی مختلف، به شکل دومینوار خود را نشان می‌دهد. با وجود افزایش واردات و موجودی بالاتر گوشت نسبت به ماه‌های گذشته، بازار همچنان به تعادل نرسیده است. او می‌گوید گوشت گرم گوساله در بازار میادین عمدتاً با منشأ پاکستانی حدود ۷۹۰ هزار تومان عرضه می‌شود و برخی اقلام نیز بالاتر رفته‌اند.

    پوریان در بخش دیگری از گفت‌وگو به شایعه افزایش شدید قیمت دام زنده واکنش نشان می‌دهد؛ ادعایی که در روزهای اخیر از سوی برخی تشکل‌ها مطرح شده و گفته‌اند جهش قیمت گوساله از ۱۹۰ هزار تومان به حدود ۳۶۰ هزار تومان، عامل اصلی گرانی گوشت است.

    او این ادعا را «غیر دقیق» می‌داند و توضیح می‌دهد که قیمت ۱۹۰ هزار تومانی زمانی ثبت شد که دامدار نهاده دولتی داشت و خوراک با ارز ترجیحی وارد می‌شد. در ماه‌های اخیر، نهاده‌ها کمیاب شد و دامداران مجبور بودند نهاده‌ای را که قبلاً ۱۳ هزار تومان می‌خریدند، تا ۲۳ و ۲۵ هزار تومان از بازار آزاد تهیه کنند. همین جهش در هزینه خوراک، قیمت تمام‌شده دام زنده را به طور طبیعی بالا برد؛ هرچند رقم ۳۶۰ هزار تومان نیز به گفته او بیشتر مربوط به خریدهای مدت‌دار است و قیمت نقدی گوساله اکنون حدود ۳۳۵ تا ۳۴۰ هزار تومان است.

    او با اشاره به اختلاف قیمت میان گوشت‌های وارداتی نیز می‌گوید قیمت خرید گوشت‌های برزیلی و هندی از مبدأ مشخص است و آن‌چه اکنون در بازار رخ می‌دهد، با این قیمت‌ها هم‌خوانی ندارد. گوشت برزیلی با ارزش حدود ۶۱۰ تومان و گوشت هندی با قیمت‌های ۴۰۰ هزار تومانی وارد می‌شود، اما در بازار مصرف، هر دو گروه بسیار بالاتر فروخته می‌شوند. پوریان معتقد است این فاصله قیمتی باید مورد بررسی قرار گیرد؛ زیرا تولیدکننده داخلی «بیش از این ظرفیت تحمل فشار هزینه‌ای را ندارد» و امروز بیشترین آسیب را دیده است.

    پوریان سپس به موضوع «کمبود نهاده، رانت و تخلفات احتمالی در توزیع خوراک دام» اشاره می‌کند؛ مسائلی که طبق برخی گزارش‌ها رقم‌هایی تا ۸ هزار میلیارد تومان را شامل می‌شود. او می‌گوید پیگیری این موضوع در اختیار دستگاه‌های مرتبط است اما یادآور می‌شود که در گذشته راهکارهای موفقی برای تنظیم بازار و تأمین نهاده وجود داشت؛ راهکارهایی که به گفته او در یک سال گذشته کنار گذاشته شد و همین مسئله، زمینه‌ساز نابسامانی‌ها شد. او تأکید می‌کند زمانی بازار به تعادل نزدیک بود که واردات به‌موقع، تأمین کافی نهاده و عرضه گسترده گوشت‌های تنظیمی وجود داشت؛ موضوعاتی که انگیزه تولید را بالا می‌برد و به کاهش قیمت محصول نهایی کمک می‌کرد.

    پوریان در پایان یادآور می‌شود که در دولت قبل، حجم واردات گوشت و نهاده بسیار بالاتر بود و قیمت گوشت‌های وارداتی از برزیلی گرفته تا هندی به مراتب کمتر از امروز عرضه می‌شد.

    به گفته او، «تجربه‌های موفق گذشته کنار گذاشته شد» و همین مسئله باعث شده است که امروز هم مصرف‌کننده تحت فشار قرار گیرد و هم تولیدکننده.

    سرویس خبری:اقتصاد و بازار

    منبع:خبر آنلاین

    برچسب ها: بازارقیمتگرانیگوشت منجمدواردات
    پست قبلی

    ثبت موجودی شالیکوبی‌ها؛ عمده پرونده‌های برنج مازندران

    پست بعدی

    کمبود مواد اولیه عامل اصلی کاهش توزیع قارچ

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    واسطه‌ها، پاشنه آشیل بازار «گوشت قرمز» کرمانشاه
    اخبار اقتصاد و بازار

    کمبود گوشت قرمز در بازار مشهد وجود ندارد

    توسط هانیه سیفی مجد
    آذر ۱۱, ۱۴۰۴
    0

    جواد باقری امروز ۱۱ آذرماه در بازدید از فروشگاه‌های توزیع گوشت خیابان استقلال مشهد، درباره پخش گزارشی در صدا و...

    بیشتر بخوانید
    افزایش ۶۰۰ تا ۷۰۰ درصدی قیمت برخی از مواد اولیه تولید قارچ/ آینده نامعلوم تولید قارچ کشور

    کمبود مواد اولیه عامل اصلی کاهش توزیع قارچ

    آذر ۱۱, ۱۴۰۴
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    ثبت موجودی شالیکوبی‌ها؛ عمده پرونده‌های برنج مازندران

    آذر ۱۱, ۱۴۰۴
    برای بازار شب عید و ماه رمضان کمبود گوشت نداریم/ کاهش قیمت‌ در ماه‌های آینده

    ایجاد زنجیره تولید تا مصرف راه حلی برای کاهش ۳۰ درصدی قیمت

    آذر ۱۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    افزایش ۶۰۰ تا ۷۰۰ درصدی قیمت برخی از مواد اولیه تولید قارچ/ آینده نامعلوم تولید قارچ کشور

    کمبود مواد اولیه عامل اصلی کاهش توزیع قارچ

    پر بازدیدها

    یافته محققان اسپانیایی؛ تاثیر رژیم غذایی مدیترانه ای در تولد نوزاد با وزن طبیعی

    ۸ غذای رژیم مدیترانه‌ای برای افزایش طول عمر

    آبان ۲۹, ۱۴۰۴
    فرش قرمز برای قاچاقچیان زعفران/ سهم بزرگترین تولیدکننده زعفران در صادرات چقدر است

    فرش قرمز برای قاچاقچیان زعفران/ سهم بزرگترین تولیدکننده زعفران در صادرات چقدر است

    آذر ۹, ۱۴۰۴
    تولید ۲۰ هزار تن «به» در فارس

    تولید ۲۰ هزار تن «به» در فارس

    آذر ۹, ۱۴۰۴
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    رشد عجیب واردات برنج در سال گرانی!

    آبان ۱۹, ۱۴۰۴
    اعطای ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات برای ایجاد انبار بورس و بسته‌بندی زعفران در خراسان شمالی

    اعطای ۳۰ میلیارد تومان تسهیلات برای ایجاد انبار بورس و بسته‌بندی زعفران در خراسان شمالی

    آبان ۲۵, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.