ایفتاتی آی افتخار آن را دارد لحظاتی در حضور مهندس احمد فتح اللهی نایب رئیس کمیسیون کسب و کار یونسکو ، نایب رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران و رئیس هیئت مدیره شرکت سبزی ایران بوده و مصاحبه ای صمیمانه برای خوانندگان گرامی داشته باشد . شما را به خواندن تجربیات ایشان دعوت می کنیم .
آقای مهندس احمد فتح اللهی ، در مورد کارخانه سبزان ، آیا تکنولوژی محصولات سبزان با روندهای جهانی همخوانی دارد و از فناوری های نوین صنعت غذا بهره مند می باشد ؟
کارخانه سبزی ایران با بهره گیری از ماشین آلات تمام مدرن خارجی و ایرانی و از فناوری های نوین در این صنعت توانسته به عنوان بزرگترین کارخانه تولید ادویه جات وسبزیجات خشک، چاشنی های غذایی و غذاهای نیمه آماده مانند انواع سوپها و پاستاها برای اولین بار در ایران فعالیت نماید.
سبزان چه کانالهای برای کنترل کیفیت محصولات خود تعریف کرده است؟ نقش تحقیق و توسعه در صنعت غذا را چگونه ارزیابی می کنید و این واحد چه نقشی در کارخانه سبزان دارد ؟
کارخانه سبزی ایران دارای بخش تحقیق و توسعه (R&D)و همچنین آزمایشگاه مدرن با دوبخش میکروبی و بیولوژی می باشد .
بهعنوان یک تولیدکننده با سابقه در صنایع تبدیلی و تکمیلی ، چالشهای اصلی بر سر راه این صنعت را در چه مسائلی میدانید؟ چه پیشنهادی برای رفع این مشکلات پیشنهاد می کنید؟
این کارخانه در سال 1360 تاسیس و کار خود را برای اولین بار در ایران با تولید ادویه کاری در قوطیهای فلزی شروع نمود ؛ اکنون بیش از 130محصول در سبد کالایی خود دارد . چالشهایی که در این صنعت وجود دارد می توان عمدتاً بر نبود کشاورزی مکانیزه و سالم در ایران اشاره نمود ؛ که باعث برداشت کمتر از استاندارد از زمین های کشاورزی ، استفاده از سموم مختلف ، مصرف بیش از حد آب و نیروی کارگری که در نتیجه منجر به افزایش قیمت و عدم سلامت محصولات می گردد .
در زمینه ی صادرات نمی توانیم با کشورهای دیگر رقابت کنیم و چون تولیدات صنایع تبدیلی در ایران بیش از ظرفیت مصرف سرانه می باشد حتماً باید صادرات داشته باشیم تا بتوانیم بصورت کامل از فضای تولید استفاده نماییم و رونق اقتصادی را با بهره گیری از نیروی جوانی که در کشور موجود می باشد به نحو احسن استفاده نماییم .
همچنین در مسئله حمل و نقل محصولات و مواد اولیه بخاطر فرسوده بودن وسایط حمل و نقل و گرانی بیش از حد باربری که گاهی هزینه حمل گرانتر از قیمت محصول تمام می شود .
نوسانات نرخ ارز، چه تاثیری بر روند فعالیت شما داشته است؟
باتوجه به اینکه بخش عمده ای از مواد اولیه این صنعت از خارج تامین می شود و با نوسانات نرخ ارز و بالارفتن بی رویه آن دچار مشکلات عدیده ای و گاه حتی عدم موجودی آن مواد می باشیم و باید بصورت مداوم نرخ محصولات تولیدی را تغییر دهیم که این امر غیرممکن می باشد و باعث تلاطم قیمت در بازار و فروشگاههای زنجیره ای می گردد و قابل اجرا نمی باشد و باعث ضرر تولیدکننده می شود لذا باعث تعطیلی کارخانجات میشود که هم اکنون شاهد این روند در کشور می باشیم و هر روز به افراد بیکار اضافه می شود.
نظر به اینکه شما نائب رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران هستید و از سویی نظر به قدمت و سابقه دیرینه انجمن علوم و صنایع غذایی ایران ؛ عملکرد انجمن را چگونه ارزیابی می کنید ؟ آیا به نظر شما انجمن علوم و صنایع غذایی ایران در این سالها رسالت و اهداف خود را اجرا کرده است ؟
انجمن علوم و صنایع غذایی ایران حدود 30 سال پیش تاسیس گردیده و دارای هیئت مدیره منسجم می باشد که بنده هم عضو کوچکی در هیئت مدیره می باشم.
این انجمن ارتباط خوبی با دانشگاه و صنعت برقرار کرده و با برگزاری همایشهای علمی و برگزاری کلاسهای آموزشی و سمینارهای بین اللملی توانسته سطح کیفیت و کمیت را در صنعت ارتقا دهد.
به عنوان یک کارآفرین ،چه توصیه ای برای جوانانی که درآینده می خواهند وارد عرصه صنعت شوند دارید؟
توصیه من برای جوانها
1-از خود گذشتگی
2-پشتکار و تلاش
3-ریسک با مطالعه
4- صداقت و مردم داری
5-کاری را که انتخاب می کنند به آن عشق و علاقه داشته باشند
6-و در انتها از بلندپروازی در زمینه درآمد خودداری کنند.