دوشنبه, اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    قیمت تخم مرغ ۴ درصد افزایش یافت

    وضعیت بازار گوشت قرمز و مرغ در روزهای پایانی سال

    قیمت مصوب مرغ برای مصرف کننده ۱۰۵ هزارتومان

    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    بازار سیاه روغن؛ بازی تولیدکنندگان در شبکه توزیع

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و صیفی‌جات تعیین شد+ جدول

    صادرات غلات اوکراین از طریق راه‌آهن انجام می‌شود

    خرید یک میلیون و ۳۵۵ هزار تن گندم در خوزستان/ پرداخت تاکنون ۵ همت از مطالبات

    تکمیل ظرفیت؛ ۷۰ روز قبل از برگزاری

    تکمیل ظرفیت؛ ۷۰ روز قبل از برگزاری

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    لزوم ایجاد صنایع فرآوری دانه‌های روغنی در استان کرمان/ کنجد ما به یزد می‌رود

    چای شکر پهلو!

    قیمت شکر وارداتی اصلاح می شود

    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    ضرورت حذف ارزش افزوده روغن خام

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به ۷ هزارتن رسید

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    «پسته» قربانی یک باور سنتی شد

    یک کارشناس بخش کشاورزی گفت: باغداران سنتی معتقدند درخت پسته نباید هرس شود تا بار بیشتری داشته باشد اما قرار گرفتن شاخه‌ها و محصول با خاک مرطوب پسته را به قارچ آفلاتوکسین آلوده می‌کند.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    آذر ۳, ۱۴۰۳
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    پدیده ناخوشایند برگشت محصولات کشاورزی که هر سال تکرار می‌شود، یک بار فلفل دلمه برگشت می‌شود و یک سال کیوی، تجربه‌ای است که امسال هم برای پسته رخ داد.

    آلمان یکی از بزرگ‌ترین مصرف کننده پسته ایران است و از کل صادرات ۳۴ میلیون یورویی پسته ایران به اروپا در ۳ ماهه نخست سال ۲۰۲۴ میلادی، ۷۱ درصد برابر با ۲۴.۳ میلیون یورو به آلمان بوده است.

    ایران پس از آمریکا دومین صادرکننده پسته به اروپا بود. بر اساس اعلام مرکز آمار اروپا (یورو استات) صادرات پسته آمریکا به اتحادیه اروپا در این دوره ۲۴۳ میلیون یورو بوده است.

    بنا بر آمارها، ایران سالانه بین ۲۸۰ تا ۳۰۰ هزار تن پسته تر تولید می‌کند که این عدد برای آمریکا در سال‌های پر بار به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد. امسال که سال کم بار این کشور به شمار می‌رود میزان تولید ۷۰۰ هزار تن بوده است.

    پس از برگشت بار صادراتی پسته از سوی اتحادیه اروپا، با تلاش و همکاری بخش خصوصی و وزارت جهاد کشاورزی ممنوعیت کلی ورود پسته ایران به اروپا از دستور کار اتحادیه اروپا خارج شد.

     

    پسته چگونه به قارچ آفلاتوکسین مبتلا می‌شود

    چگونه پسته به قارچ آفلاتوکسین آلوده می‌شود. حمید زارعین یکی از کارشناسان حوزه کشاورزی در پاسخ به این پرسش که آیا آلودگی محصولات از جمله پسته به آفلاتوکسین به هنگام تولید است یا نگهداری در انبار به خبرنگار مهر گفت: خطر آلودگی به قارچ آفلاتوکسین هم هنگام تولید وجود دارد و هم پس از چیدن محصول و نگهداری آن. یعنی هم در باغ ممکن است ایجاد شود و هم در جریان ضبط و فرآوری محصولی مانند پسته.

    وی افزود: این قارچ از تماس پسته با محیط آلوده ایجاد می‌شود. هنگامی که یک درخت خوب هرس نمی‌شود و شاخه‌های درخت روی زمین قرار می‌گیرد، محصول درخت پسته در تماس با خاک مرطوب بوده و امکان به وجود آمدن این قارچ (آفلاتوکسین) روی پسته قابل پیش بینی است.

    وی ادامه داد: در ضبط و فرآوری نیز اگر هنگام خشک کردن پسته، خوب عمل نشود و محصول زیاد مرطوب بماند دوباره امکان رشد قارچ آفلاتوکسین وجود دارد. بنابراین امکان آلوده شدن پسته به سم آفلاتوکسین هم در باغداری و هم هنگام ضبط و خشک کردن آن وجود دارد.

     

    یک باور قدیمی در تولید پسته

    این کارشناس حوزه باغی در پاسخ به این پرسش که چرا باغداران مرحله هرس را درست انجام نمی‌دهند، گفت: باغدارهای صنعتی و آنهایی که در سطح وسیع کشت می‌کنند این مسئله را رعایت می‌کنند؛ اما درخت پسته بیشتر محصول را در سرشاخه‌ها و شاخه‌های پایینی دارد. ۸۰ درصد پسته در شاخه‌های پایینی رشد می‌کند.

    وی ادامه داد: در باغستان‌های پسته استان‌های جنوبی در قدیم یک باوری بین باغداران وجود داشت که هنوز هم بین باغداران سنتی وجود دارد، آنها معتقدند درخت را نباید هرس کرد و باید اجازه داد باغ مانند جنگل شود زیرا هر چقدر تعداد شاخه‌های پایین و روی زمین بیشتر باشد محصول بیشتری برداشت می‌شود؛ البته درست هم است. گاهی در این باغ‌ها کارگر برای چیدن پسته ناچار است روی زمین بنشیند یا دراز بکشد و محصول را بچیند.

    وی اظهار کرد: هنگام هرس شاخه‌ها بریده می‌شود در عمل میزان تولید نصف می‌شود؛ ضمن اینکه معمولاً برای باغدار این مسئله خیلی اهمیت ندارد که محصول تولیدی دارای آفلاتوکسین است یا خیر. دنبال تولید محصول بیشتر و فروش آن است؛ خریدار هم به شرط داشتن یا نداشتن آفلاتوکسین پسته را از وی نمی‌خرد. وزن و ظاهر محصول بررسی و پول پرداخت می‌شود.

    این کارشناس بخش کشاورزی افزود: در ادامه وقتی بار برای صادرات می‌رود این مسائل بروز می‌کند.

    زارعین گفت: سازوکاری وجود ندارد که محصول تولیدی باغدار، چقدر از سلامت برخوردار است. اگر این موضوع پیگیری شود باغدار هم به این سو می‌رود که در تولید باید محصول سالم کشت و برداشت شود.

    سختگیری‌های اعمال شده از حرف تا عمل

    این فعال بخش کشاورزی در واکنش به برگشت محموله پسته صادراتی گفت: در حوزه صادرات، شرکت‌های صادرکننده تجربه کافی دارند اما اینکه چه امری منجر به این شده که محصول، خارج از استانداردهای اروپا صادر شود نیاز به توضیح نهادهای متولی دارد.

    وی تصریح کرد: در صادرات تاییدیه‌های سازمان استاندارد، سازمان غذا و دارو و… نیاز است که با حساسیت زیادی همراه است زیرا چند سال قبل، تحریم پسته ایران تجربه شده بود؛ لذا برای تست عدم آلوده بودن پسته به قارچ آفلاتوکسین سختگیری زیادی می‌شود.

    وی در پاسخ به این پرسش که ممکن است باری بدون آزمایش صادر شود، گفت: خیر. نهادهای مختلفی سلامت محصولات را برای صادرات تأیید می‌کنند. اگر محصولی می‌رود و برگشت می‌شود مشکل سهل انگاری صادرکننده یا حتی باغدار و کشاورز نیست مشکل از نهادهای متولی است و اینکه نهادهای نظارتی باید کنترل می‌کردند.

    وی افزود: ضمناً نمی‌توان گفت ۱۰۰ درصد پسته‌های تولیدی عاری از قارچ آفلاتوکسین هستند همان طور که تمام محصولات نیز آلوده به این قارچ نیستند.

     

    ترمینال‌های بارگیری به روز شده‌اند

    هفته گذشته وزیر جهاد کشاورزی در دیداری که با سفیر مجارستان داشت، از کمیسیون بهداشت و کشاورزی اتحادیه اروپا دعوت کرد تا از باغات پسته و کارخانجات بسته‌بندی ایران بازدید داشته باشند.

    در ادامه زارعین درباره نحوه نگهداری پس از برداشت محصول و احتمال آلودگی پسته در این مرحله، توضیح داد: در سال‌های گذشته ترمینال‌های ضبط پسته خیلی ابتدای بوده و سنتی کار می‌کردند در نتیجه احتمال آلودگی به آفلاتوکسین بیشتر بود؛ اما امروز که ترمینال‌ها مجهز شده و با کمک فناوری‌های جدید خدمات دهی می‌کنند بعید است این قارچ شیوع پیدا کند یا قابل کنترل نباشد.

    زارعین در پایان گفت: آفلاتوکسین عارضه‌ای است که به بارهای مجاور هم قابل سرایت است و پسته‌های سالم را نیز آلوده می‌کند. ضرورت دارد در بحث تولید محصولات باغی با کیفیت و سالم مجریان بخش کشاورزی اطلاع رسانی بیشتری داشته باشند.

    یکی از مشکلات ایران دخالت حوزه‌های مختلف در یکدیگر است. به عنوان مثال در امر صادرات، رئیس اتحادیه صادرکنندگان خشکبار ایران عنوان کرد که به خودروساز اجازه صادرات خشکبار داده می‌شود تا از محل ارز آن خودرو چینی وارد کند، اما با ورود آن‌ها به این بازار کیفیت و اعتبار ایران کاهش یافته است.

    وی گفت، عموماً محصولات از سوی آنها فله‌ای خریداری و به کشورهایی مانند چین صادر می‌شود.

     

    سطح زیر کشت بالا و تولید پایین

    در ایران از ۳ میلیون هکتار باغات کشور، ۶۷۰ هزار هکتار باغات پسته است، این محصول از مهمترین محصولات باغی است که در برخی سال‌ها تا ۱.۵ میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور داشته است.

    بخش اعظمی از پسته در استان جنوبی یعنی کرمان تولید می‌شود. همچنین به گفته معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، ایران به لحاظ سطح زیر کشت پسته در دنیا رتبه نخست را دارد، اما در تولید جایگاه دوم جهانی را کسب کرده است.

    این فاصله در تولید با توجه به مساحت زیر کشت بسیار زیاد است که از پایین بودن بهره‌وری در کشاورزی ایران حکایت می‌کند.

    سرویس خبری : اقتصاد و بازار 

    منبع: مهر
    برچسب ها: آفلاتوکسیناقتصاد و بازاربازار جهانیبرگشت محصولپستهصادرات پستهصنایع تبدیلی و تکمیلی
    پست قبلی

    معاون وزیر جهاد کشاورزی: می‌کوشیم انار مقاوم به خشکی تولید کنیم

    پست بعدی

    عرضه گوشت قرمز در مهر ماه ۲ درصد افزایش یافت

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب
    اخبار اقتصاد و بازار

    قیمت تخم مرغ ۴ درصد افزایش یافت

    توسط هستی محمدمهدی پور
    اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴
    0

    حمیدرضا کاشانی رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: وزارت جهاد کشاورزی نرخ مصوب تخم مرغ را بدون هماهنگی با...

    بیشتر بخوانید
    وضعیت بازار گوشت قرمز و مرغ در روزهای پایانی سال

    قیمت مصوب مرغ برای مصرف کننده ۱۰۵ هزارتومان

    اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    بازار سیاه روغن؛ بازی تولیدکنندگان در شبکه توزیع

    اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴
    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و صیفی‌جات تعیین شد+ جدول

    اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    حقوق یک درصدی واردات گوشت قرمز ابلاغ شد

    عرضه گوشت قرمز در مهر ماه ۲ درصد افزایش یافت

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    قیمت منطقی هرکیلو لوبیا چیتی ۳۷۰ هزارتومان

    قیمت منطقی هرکیلو لوبیا چیتی ۳۷۰ هزارتومان

    اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    امتناع بخش خصوصی از عرضه روغن به بازار

    اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴
    صادرات غلات اوکراین از طریق راه‌آهن انجام می‌شود

    قیمت خرید تضمینی گندم به‌روز می‌شود؟

    فروردین ۳۱, ۱۴۰۴
    نماینده گرمسار و آرادان در مجلس خبر داد؛ درخواست ۳۸۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای آبیاری نوین در کردوان

    استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری راهی برای افزایش بهره وری و جلوگیری از کاهش تولید

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
    وضعیت بازار گوشت قرمز و مرغ در روزهای پایانی سال

    توزیع روزانه مرغ تهران به ۱۷۰۰ تن رسید

    اردیبهشت ۲۰, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.