چهارشنبه, آذر ۵, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    بلاتکلیفی 15 هزار تن برنج در گمرک/ وزارتخانه‌های مسئول تصمیم نمی‌گیرند

    نوسان قیمت در بازار برنج وارداتی؛ یک کیسه ۱۰ کیلویی برنج هندی چند شد؟ | جدول قیمت

    یک مقام مسئول: توجه کامل به امنیت غذایی، برنامه جدید وزارت جهاد کشاورزی است

    کاهش ۱۰ درصدی ضایعات گامی برای کاهش ۱۰ میلیون تنی واردات محصولات کشاورزی

    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    با گذشت بیش از ۲ ماه از آغاز سال زراعی خبری از اعلام نرخ محصولات کشاورزی نیست

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    خالی شدن سبد مصرف خانوار از اقلام ویتامینه میوه و سبزیجات

    سرپرست معاونت باغبانی اعلام کرد: توسعه و بهره‌برداری از ۱۴۷۶ هکتار گلخانه و سایبان طی پنج ماه

    استان تهران رتبه نخست توسعه گلخانه‌ها را در کشور کسب کرد

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    جهش قیمت تخم مرغ در بازار؛ چرا قیمت هر شانه با نرخ مصوب فاصله دارد؟

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    واردات گوشت قرمز ۷۶ درصد کاهش یافت

    ایران بزرگترین تولیدکننده محصولات باغی در منطقه/ جزییات صادرات محصولات کشاورزی به چین

    صنعت غذای ایران قابل رقابت در بازار‌های جهانی است

    راه تشخیص روغن زیتون اصل از تقلبی چیست؟

    امسال برای تولید ۱۰۰ هزار تن زیتون هدف‌گذاری شده است

    پیش بینی برداشت ۱۴ هزار تن گردو در باغملک

    گردوی ایران به سبد کدام کشورها رفته است؟

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    پاسخ محققان برنج به بحران آب؛ ارقام جدید با مصرف کمتر معرفی شد

    رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور با تشریح آخرین دستاوردهای تحقیقاتی این مؤسسه در حوزه به‌نژادی و به‌زراعی، از معرفی ارقام جدید برنج با عملکرد بالا، مصرف آب کمتر و تحمل به تنش‌های خشکی، سرما و تغییرات اقلیمی خبر داد.

    توسط مطهره پورزمانی
    آذر ۴, ۱۴۰۴
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    پاسخ محققان برنج به بحران آب؛ ارقام جدید با مصرف کمتر معرفی شد

    برنج به‌عنوان دومین غله پرمصرف در سبد غذایی ایرانیان، نقشی بنیادین در امنیت غذایی کشور دارد. با توجه به محدودیت منابع آبی و روند تشدید تغییرات اقلیمی، افزایش قیمت این محصول و نابسامانی بازار آن به دلیل کمبود و… افزایش عملکرد در واحد سطح و توسعه کشت ارقام سازگار با کم‌آبی و تنش‌های محیطی، به یکی از ضرورت‌های تولید برنج تبدیل شده است. بر همین اساس، مؤسسه تحقیقات برنج کشور طی سال‌های اخیر اقدام به اجرای مجموعه‌ای از پژوهش‌های به‌نژادی و به‌زراعی کرده و نتایج آن به معرفی گروه جدیدی از ارقام کارآمد و پایدار منجر شده است.

    مریم حسینی چالشتری – رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور، اظهار کرد: برنج دومین غله پرمصرف در سبد غذایی مردم ایران است و نقشی تعیین‌کننده در امنیت غذایی دارد؛ بنابراین هر اندازه تولید آن افزایش یابد، ضریب امنیت غذایی بالاتر رفته و اطمینان بیشتری از تأمین کالری مورد نیاز مردم حاصل می‌شود.

    وی افزود: مؤسسه تحقیقات برنج کشور به‌عنوان یک موسسه پژوهشی ملی، فعالیت‌های تخصصی در مورد برنج را در چند بخش دنبال می‌کند. مهم‌ترین این فعالیت‌ها در دو حوزه به‌نژادی و به‌زراعی تعریف می‌شود. در حوزه به‌نژادی، ارقام و واریته‌های جدید متناسب با نیاز جامعه اصلاح و معرفی می‌شوند. در بخش به‌زراعی نیز تمامی یافته‌های پژوهشی حاصل از پروژه‌های مختلف با هدف افزایش عملکرد در واحد سطح به کشاورزان ارائه می‌شود؛ از جمله شیوه صحیح و زمان و میزان مصرف کود، چگونگی کنترل آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز، دستورالعمل به‌زراعی استفاده از آبیاری تناوبی و سایر روش‌هایی که منجر به صرفه‌جویی در مصرف آب می‌شود، یافته‌های مرتبط با مکانیزاسیون و راهکارهای کاهش ضایعات در مرحله برداشت و پس از برداشت و به‌کارگیری این یافته‌های به‌نژادی و به‌زراعی موجب افزایش عملکرد در واحد سطح و افزایش تولید برنج داخلی می‌شود.

    تهدید تغییرات اقلیمی و ضرورت اصلاح ارقام جدید
    به گفته وی، آنچه امروز تولید برنج را در ایران و جهان به‌شدت تهدید می‌کند، تغییرات اقلیمی و به‌ویژه تنش کم‌آبی و خشکی است. به همین دلیل طی سال‌های اخیر پژوهش‌های گسترده‌ای انجام شده تا با وجود تغییرات اقلیمی، با استفاده از یافته‌های پژوهشی سازگاری مناسبی با شرایط پیش‌رو ایجاد و تولید برنج پایدار بماند. از طرفی با توجه به محدودیت سطح زیر کشت، افزایش عملکرد در واحد سطح ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

    رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور ادامه داد: نتیجه این پژوهش‌ها در بخش به‌نژادی، اصلاح و معرفی ارقام جدید برنج در گروه‌های مختلف است.

    گروه‌های مختلف ارقام جدید برنج،ارقام پرمحصول جدید
    حسینی چالشتری توضیح داد: ارقام این گروه عملکرد بالا (بیش از ۷ تن در هکتار) دارند و نسبت به ارقام پرمحصول معرفی‌شده در دهه‌های گذشته، طول دوره رشد کوتاه‌تری داشته، با تقویم زراعی فعلی سازگارند و مصرف آب کمتری نیز دارند. این ارقام نسبت به بیماری بلاست متحمل هستند و کیفیت ظاهری و پخت مناسبی نیز دارند. رش، تیسا، طلوع، هلال و امید از جمله این ارقام هستند.

    ارقام متحمل به تنش‌های غیرزنده: خشکی و سرما
    وی با اشاره به تهدید کم‌آبی در تولید برنج، حتی در استان‌های شمالی کشور، گفت: مؤسسه تحقیقات برنج کشور با همکاری پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای و با بهره‌گیری از فناوری هسته‌ای، موفق به اصلاح و معرفی دو رقم برنج متحمل به تنش خشکی شده است. این دو رقم می‌توانند در شرایط تنش خشکی آخر فصل، بی‌آبی را به مدت ۳۰ تا ۴۰ روز تحمل کرده و عملکردی حدود ۳.۸ تا ۴ تن در هکتار داشته باشند. این دو رقم کیان و هستی نام دارند و در شرایط آبی نرمال تا ۶ تن در هکتار عملکرد خواهند داشت. کیفیت پخت آن‌ها مشابه ارقام محلی و بسیار خوب است. هر دو رقم زودرس بوده و کشت آن‌ها موجب ارتقای بهره‌وری در مصرف آب و سازگاری تولید برنج در شرایط خشکی می‌شود.

    وی افزود: در این گروه رقم ستایش با ویژگی تحمل به سرما نیز معرفی شده است. این رقم که متحمل به بیماری بلاست است و بیش از ۷ تن در هکتار عملکرد دارد، برای کشت در مناطق کوهستانی و نسبتاً سرد معرفی شده است.

    ارقام خوش‌کیفیت با عملکرد مناسب
    حسینی چالشتری ادامه داد: ارقام جدید این گروه با هدف جایگزینی با توده‌های محلی فعلی، جهت افزایش عملکرد و تحمل بیشتر به بیماری‌ها معرفی شده‌اند و از کیفیت پخت بسیار خوب و عالی مشابه ارقام محلی برخوردارند. عملکرد آن‌ها بین ۵.۵ تا ۶.۷ تن در هکتار بوده و جایگزینی آن‌ها با ارقام محلی فعلی ضمن افزایش تولید برنج موجب افزایش درآمد کشاورزان نیز می‌شود. گیلانه، گیلار، آنام، توکا، تی‌تی و طارم مازند از ارقام این گروه هستند. برخی از آن‌ها حتی زودرس‌تر از ارقام محلی بوده و مصرف آب کمتری دارند.

    ارقام برنج هوازی
    به گفته وی، اخیراً اولین رقم هوازی برنج، مناسب برای خشکه‌کاری، به نام «کویر» معرفی شده است. این رقم برای مناطقی با منابع آبی محدود و با هدف ارتقای بهره‌وری مصرف آب در سیستم خشکه‌کاری برنج معرفی شده است. کویر از جمله ارقامی است که برای پایداری تولید برنج در شرایط تغییرات اقلیمی اصلاح و معرفی شده است.

    ضرورت توسعه ارقام جدید و رعایت دستورالعمل‌های به‌زراعی
    رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور تأکید کرد: هر یک از این ارقام دارای ویژگی‌های خاصی هستند که متناسب با شرایط اقلیمی و میزان آب قابل دسترس، به کشاورزان توصیه می‌شوند. با توجه به احتمال شدت‌گیری تغییرات اقلیمی و تأثیر آن بر تولید برنج، توسعه کشت این ارقام همراه با رعایت دستورالعمل‌های به‌زراعی نظیر توصیه‌های فنی در شرایط کم‌آبی، دستورالعمل کنترل تلفیقی برنج (ICM) و سایر یافته‌های به‌زراعی، برای افزایش پایدار تولید برنج و حفظ امنیت غذایی و منابع آب و خاک ضروری است.

    وی در پایان گفت: به کارگیری یافته‌های به‌نژادی شامل ارقام جدید برنج و یافته‌های به‌زراعی شامل دستورالعمل‌های مدیریت زراعی شالیزار و انتقال دانش به مزرعه، موجب تولید پایدار برنج ایرانی در شرایط تغییرات اقلیمی خواهد شد.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع:ایسنا

    برچسب ها: تغییرات اقلیمیتولید برنجکم‌آبی
    پست قبلی

    پیش‌بینی برداشت ۷۰ تن زیتون در خراسان جنوبی

    پست بعدی

    مشکل اصلی کمبود برنج کندی در جذب و انتقال محموله‌ها به استان‌هاست

    مطهره پورزمانی

    مربوطه پست ها

    سرپرست معاونت باغبانی اعلام کرد: توسعه و بهره‌برداری از ۱۴۷۶ هکتار گلخانه و سایبان طی پنج ماه
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    استان تهران رتبه نخست توسعه گلخانه‌ها را در کشور کسب کرد

    توسط هستی محمدمهدی پور
    آذر ۵, ۱۴۰۴
    0

    سید حامد امیرآبادی زاده افزود: بر اساس گزارش مجری طرح توسعه گلخانه‌های کشور، استان تهران با توسعه ۱۲۶ هکتار انواع گلخانه‌ها...

    بیشتر بخوانید
    ۵ درصد باقی مانده مطالبات گندمکاران تا پایان هفته پرداخت می‌شود

    کشاورزان مناطق غرب برای کشت مشکلی ندارند

    آذر ۴, ۱۴۰۴
    احتمال حمله ملخ صحرایی به مزارع استان‌های جنوبی

    احتمال حمله ملخ صحرایی به مزارع استان‌های جنوبی

    آذر ۴, ۱۴۰۴
    کاهش ۵۰۰ هزارهکتاری کشت گندم نسبت به سال قبل

    کاهش ۵۰۰ هزارهکتاری کشت گندم نسبت به سال قبل

    آذر ۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    وقتی برنج وارد نمی‌شود، اصلاح فرآیند توزیع بی‌معنی است

    مشکل اصلی کمبود برنج کندی در جذب و انتقال محموله‌ها به استان‌هاست

    پر بازدیدها

    راه نجات پرتقال مازندران؛ از سورتینگ و برندینگ تا فروش مستقیم

    راه نجات پرتقال مازندران؛ از سورتینگ و برندینگ تا فروش مستقیم

    آذر ۴, ۱۴۰۴
    کاهش ۱۰ درصدی سبوس‌گیری آرد سنگک در همدان

    کاهش ۱۰ درصدی سبوس‌گیری آرد سنگک در همدان

    آبان ۲۷, ۱۴۰۴
    نگین ارغوانی اشکورات در معرض تهدیدات پنهان؛ استانداردسازی ضرورت دارد

    نگین ارغوانی اشکورات در معرض تهدیدات پنهان؛ استانداردسازی ضرورت دارد

    آذر ۲, ۱۴۰۴
    طرح جهش تولید در دیمزارهای ایلام کلید خورد

    اجرای الگوی کشت و طرح سازگاری با خشکسالی در دستور کار جهادکشاورزی زنجان

    آبان ۱۸, ۱۴۰۴
    جشنواره کوره سیب زمینی در «حسام‌آباد» بهار برگزار می‌شود

    جشنواره کوره سیب زمینی در «حسام‌آباد» بهار برگزار می‌شود

    آبان ۲۰, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.