سه شنبه, تیر ۲۴, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار بین الملل

    واردات میوه‌های گرمسیری به روسیه و ظرفیت ایران در تأمین آن

    ایران می‌تواند از این بازار و ظرفیت استفاده کند و شرایط لازم جهت تولید محصولات گرمسیری را در داخل کشور فراهم کند به‌خصوص که شرایط جوی لازم برای تولید این محصولات در جنوب کشور فراهم است.

    توسط هانیه سیفی مجد
    مهر ۲۰, ۱۴۰۱
    در اخبار بین الملل
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    مطالعات نشان می دهد؛ آووکادو برای حفظ سلامت قلب مفید است

    تولید میوه‌های گرمسیری و عرضه آن به بازارهای جهانی، یکی از زمینه‌های اشتغال فراوان برای کشورهای تولیدکننده است که درآمد ارزی قابل‌توجهی هم برای دولت‌ها به ارمغان می‌آورد. در حال حاضر کشورهای تولیدکننده میوه‌های گرمسیری نقش مهمی در تأمین نیاز سایر کشورها در تمام فصول به این محصولات چه از نظر حجم و چه از نظر تنوع ایفا می‌کنند.

    میوه‌های اصلی گرمسیری شامل موز، آناناس، آووکادو، انبه و پاپایا است. برخی از این میوه‌ها مانند موز و آناناس برای مدت طولانی هدف صادرات و واردات بوده‌اند و به‌تدریج با توجه به افزایش حجم تولید و تسهیل در حمل‌ونقل بین‌المللی آن، قیمت تمام شده آن نیز به‌ویژه در شرایط رقابت در بازارهای جهانی و ملی در مقایسه با محصولات جایگزین کاهش نسبی پیدا کرده است.

    این امر سبب شد که میوه‌های مذکور از نظر اقتصادی و قابلیت عرضه، برای جمعیت کشورهای به‌اصطلاح توسعه‌یافته اروپا و آمریکای شمالی در دهه ۱۹۷۰ – ۱۹۸۰ در دسترس‌تر باشند. اما در آن زمان اکثریت شهروندان اتحاد جماهیر شوروی قادر به خرید این محصولات نبودند. علت این امر نیز سیاست دولت در دستیابی به حداکثر نیاز خود به محصولات کشاورزی و مواد غذایی از جمله میوه و سبزی‌ها با هزینه تولید خود بود.

    علاوه بر این، در آن زمان اتحاد جماهیر شوروی شامل جمهوری‌های آسیای مرکزی، قفقاز، اوکراین، مولداوی و… بود که بعضاً شرایط مطلوب‌تری از روسیه برای کشت محصولات گرمسیری داشتند.

    با این‌وجود، برخی از میوه‌ها و محصولات کشاورزی در حجم ناچیزی، از دیگر کشورها تهیه می‌شد؛ اما در بیشتر موارد از جنبه اقتصادی و قابلیت عرضه، فقط برای بخش کوچکی از مردم اتحاد جماهیر شوروی که در کلان‌شهرها و شهرهای بزرگ زندگی می‌کردند و درآمد بالاتر از سطح متوسط داشتند در دسترس بود. به‌طورکلی در سال‌های ۱۹۶۰ تا ۱۹۹۰، میوه‌های گرمسیری (موز و آناناس) و نیمه‌گرمسیری (پرتقال، لیمو، نارنگی) به اتحاد جماهیر شوروی صادر می‌شد؛ اما سهم محصولات گرمسیری در سبد مصرف شهروندان این کشور ناچیز بود.

    فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی منجر به ازبین‌رفتن فضای کمونیستی حاکم بر اقتصاد آن و شکل‌گیری عرصه جدید در بسیاری از روابط اقتصادی، از جمله در بخش واردات میوه و سبزی‌ها شد. ساختارهای تجاری که در اوایل دهه ۱۹۹۰ ظهور کردند منجر به افزایش واردات و خرید محصولات گرمسیری از کشورهای غیر CIS (کشورهای مستقل مشترک‌المنافع) شد. بااین‌حال، میوه‌های استوایی (به جز موز) هنوز یک کالای لوکس برای یک مصرف‌کننده متوسط روسی محسوب می‌شد.

    رشد اقتصادی مداوم در روسیه و افزایش سرانه درآمد مردم این کشور در دهه اول قرن بیست و یکم، منجر به افزایش تقاضا و به دنبال آن رشد واردات انواع میوه شد. در نتیجه این عوامل و باتوجه‌به نبود ظرفیت‌های مختلف تولید انواع میوه و محصولات تازه از جمله آب‌وهوای سرد، روسیه به یکی از کشورهای اصلی واردکننده میوه در جهان تبدیل شد.

    به‌گونه‌ای که در سال ۲۰۱۱، روسیه از نظر حجم واردات میوه‌هایی مانند سیب، نارنگی، پرتقال، گلابی، گیلاس، آلو، زردآلو و آلو در رتبه اول جهان قرار گرفت. همچنین در واردات محصولاتی چون انگور، هلو و شلیل، لیمو و لیموترش، زردآلو خشک، گردو پوست‌کنده در رتبه دوم و در محصولاتی چون موز در رتبه سوم واردات جهانی قرار گرفت.

    باتوجه‌به افزایش قدرت خرید شهروندان روس، علاوه بر موز، تقاضا برای سایر میوه‌های استوایی اصلی که شامل آناناس، آووکادو، انبه و پاپایا نیز می‌شود، افزایش یافت و به دنبال آن واردات نیز رشد چشمگیری داشت.

    در مورد واردات این نوع از محصولات به روسیه، وجود یک تا سه کشور تولیدکننده میوه‌های گرمسیری به چشم می‌خورد که از این لحاظ حائز اهمیت است و در ادامه به هر یک از محصولات و مبادی وارداتی پرداخته خواهد شد.

    آمارهای سال‌های ۱۹۹۲-۲۰۱۹ افزایش حجم تولید جهانی و تجارت بین‌المللی میوه‌های گرمسیری را نشان داده و نقش روسیه به‌عنوان یکی از واردکنندگان اصلی محصولات مذکور را بیان کرده است. در ادامه، تغییرات در توسعه بازار جهانی میوه‌های استوایی در سال‌های ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۹ و میزان افزایش واردات آن توسط کشور روسیه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

    تغییرات تولید جهانی و واردات روسیه در میوه‌های استوایی

    مهم‌ترین میوه گرمسیری در بازار تجارت جهانی موز است. در سال ۱۹۹۲ مجموع تولید موز به ۵۵.۶۱۳ میلیون تن بود که این رقم در سال ۲۰۱۹ به ۱۱۶.۷۸۲ میلیون تن رسید و بیش از ۲ برابر افزایش یافت. پس از موز، بیشترین تولید در میوه انبه و آناناس رخ‌داده و حجم تولید جهانی آن در سال ۲۰۱۹ نسبت به سال ۱۹۹۲ به ترتیب ۳ برابر و ۲.۳ برابر افزایش‌یافته است.

    باتوجه‌به دلایل گفته شده در ابتدای گزارش، در سال ۱۹۹۲ کشور روسیه سهم بسیار کمی در واردات میوه‌های گرمسیری داشت به‌طوری‌که در سه محصول انبه، پاپایا و آووکادو حجم واردات تقریباً صفر بوده و میزان واردات آناناس و موز به ترتیب ۹۰۰ تن و ۱۳.۱ هزار تن بوده است؛ اما به‌تدریج و طی سال‌ها، محصولات استوایی و گرمسیری مورد استقبال روس‌ها قرار گرفت و تقاضا برای آن افزایش یافت.

    در نتیجه واردات این محصولات رونق گرفت به‌طوری‌که حجم واردات انبه، پاپایا و آووکادو در سال ۲۰۱۹ به ترتیب به رقم ۳۱.۱ هزارتن، ۶۰۰ تن و ۳۵.۶ هزار تن رسید. بیشترین حجم واردات روسیه در میوه‌های گرمسیری بعد از موز، به آناناس تعلق دارد. در سال ۲۰۱۹ حجم واردات آناناس به روسیه به ۵۱.۱ هزار تن رسید و نسبت به سال ۱۹۹۲، تقریباً رشد ۶۰ برابری داشته است.

     

    واردات میوه‌های گرمسیری به روسیه و ظرفیت ایران در تأمین آن

    در سال ۲۰۱۹ حجم واردات موز به روسیه به ۱۵۱۲.۴ هزار تن (حدود ۱.۵ میلیون تن) رسید و نسبت به سال ۱۹۹۲، ۱۱۵ برابر رشد کرد.

    این میوه پرطرف‌دار، بیشترین حجم واردات به روسیه را در بین محصولات گرمسیری به خود اختصاص داده است. به دلیل اختلاف فاحش در حجم و ارزش واردات موز به روسیه نسبت به چهار محصول دیگر، میزان واردات این میوه در نمودار (۲) بررسی شده است.

    واردات میوه‌های گرمسیری به روسیه و ظرفیت ایران در تأمین آن

     

    اما بد نیست کمی بیشتر به میوه آووکادو هم پرداخته شود. بر طبق آمارها واردات این محصول به روسیه از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ بیش از چهار برابر شده و در انتهای سال ۲۰۲۱ رکورد جدیدی در واردات این محصول ثبت شده است. در سال ۲۰۲۱، روسیه ۵۴ هزار تن واردات آووکادو داشته است که ۱۴ درصد (یا ۶.۵ هزار تن) بیشتر از سال قبل است. در سال ۲۰۲۰ واردات این محصول ۳۳ درصد (یا تقریباً ۱۲ هزار تن) رشد داشته است که بر همین اساس نرخ رشد واردات این محصول در سال ۲۰۲۱ تقریباً دوبرابر کاهش یافت.

    بزرگ‌ترین تأمین‌کننده آووکادو به بازار روسیه در سال ۲۰۲۱ رژیم صهیونیستی است که از نظر عرضه تنها اندکی از پرو جلوتر است. درحالی‌که در سال ۲۰۱۹ پرو با ۱۴.۵ هزار تن صادرات آووکادو به روسیه – در مقایسه با رژیم صهیونیستی (با ۱۴.۲ هزار تن) – پیشتاز بود.

    باید دانست پرو و رژیم صهیونیستی ۶۰ درصد از کل واردات آووکادو به روسیه را تشکیل می‌دهند؛ همچنین بیش از هزار تن آووکادو در سال ۲۰۲۱ توسط کلمبیا، کنیا، آفریقای جنوبی و مکزیک به روسیه عرضه شد. کشورهای کلمبیا و مکزیک به ترتیب با ۴۶ و ۳۵ درصد، سریع‌ترین رشد صادرات آووکادو به روسیه را داشته‌اند.

    ساختار واردات میوه‌های گرمسیری به روسیه در سال ۲۰۲۰

    بر اساس داده‌های آمار گمرک داخلی روسیه در سال ۲۰۲۰ جزئیات کشورهای تأمین‌کننده اصلی میوه‌های استوایی به روسیه و حجم مربوط به واردات آن‌ها بیان خواهد شد. از نظر واردات موز به روسیه، اکوادور پیشتاز است و می‌توان گفت تأمین‌کننده اصلی موز روسیه این کشور است.

    در بررسی آمارها مشهود است که چه از نظر حجم و چه از نظر ارزش اختلاف فاحشی بین اکوادور و سایر صادرکنندگان این محصول وجود دارد. اکوادور با ۱۴۶۰ هزار تن ۹۶ درصد از کل حجم موز عرضه شده به بازار روسیه (۱.۵۱۶ میلیون تن) را به خود اختصاص داده است.

    در نمودار (۳) و جدول (۱) میزان واردات موز به روسیه بر حسب ارزش و حجم، و به تفکیک کشورها در سال ۲۰۲۰ نشان‌ داده شده است.

    واردات میوه‌های گرمسیری به روسیه و ظرفیت ایران در تأمین آن

     

    همچنین اکوادور با صادرات موز به ارزش ۱۰۷۲ میلیون دلار (حدود یک میلیارد دلار) از نظر ارزش در بین سایر صادرکنندگان رکورددار است. در این شاخص پس از اکوادور نیز کشورهای گواتمالا، کاستاریکا، کلمبیا و ویتنام قرار دارند.

    در حوزه واردات آناناس به روسیه، کشور کاستاریکا در جایگاه اول قرار دارد و با رقم ۴۸.۳۷ هزار تن، ۹۰ درصد از کل حجم واردات این میوه به روسیه (۵۳.۳۰۶ هزار تن) را تأمین کرده است. در نمودار (۴) و جدول (۲) میزان واردات آناناس به روسیه بر حسب ارزش و حجم، و به تفکیک کشورها در سال ۲۰۲۰ نشان‌داده‌شده است.

    واردات میوه‌های گرمسیری به روسیه و ظرفیت ایران در تأمین آن

     

    از نظر ارزش نیز کشور کاستاریکا با ۴۷۶۶۸ هزار دلار (حدود ۸۸ درصد) در رتبه اول صادرت آناناس به روسیه قرار دارد و به دنبال آن کشورهای چین، اکوادور، پاناما و فیلیپین با اختلافی زیاد در رده‌های بعدی هستند.

    دررابطه‌با دو محصول آووکادو و انبه شرایط متفاوت است و همانند دو محصول قبلی، کشوری نیست که سهم بسیار بیشتری را در حجم واردات به روسیه، به خود اختصاص دهد. اما پنج کشور اصلی به ترتیب ۹۲ و ۹۰ درصد از کل حجم آووکادو و انبه وارداتی به روسیه را تشکیل می‌دهند.

    در نمودار (۵) و جدول (۳) میزان واردات آووکادو به روسیه بر حسب ارزش و حجم، و به تفکیک کشورها در سال ۲۰۲۰ نشان‌داده‌شده است.

     

    در صادرات میوه آووکادو به روسیه، پرو با ۱۴۴۸۱ تن بیشترین حجم صادراتی را در بین سایر کشورها به خود اختصاص داده است. اما در صادرات بر حسب ارزش، رژیم صهیونیستی با ۴۵۶۵۲ هزار دلار (۳۷ درصد) در رتبه اول قرار دارد.

    در نمودار (۶) و جدول (۴) نیز میزان واردات انبه به روسیه بر حسب ارزش و حجم، و به تفکیک کشورها در سال ۲۰۲۰ نشان‌داده‌شده است. پرو از نظر ارزش با ۲۲۸۲۶ هزار دلار (۲۷ درصد) و از نظر حجم  با ۱۱۷۶۷ تن، در صادرات انبه به روسیه پیشتاز است.

    واردات میوه‌های گرمسیری به روسیه و ظرفیت ایران در تأمین آن

     

    مسئله‌ای که دراین‌بین حائز اهمیت به نظر می‌رسد عدم حضور کشور پاکستان در میان تأمین‌کنندگان اصلی انبه روسیه است. فرصتی که می‌تواند از طریق کشور ما به‌عنوان مسیر ترانزیتی اصلی میان پاکستان و روسیه محقق شود.

    پنجمین میوه گرمسیری وارداتی به روسیه که مورد بررسی قرار گرفته پاپایا است. در نمودار (۷) و جدول (۵) نیز میزان واردات پاپایا به روسیه بر حسب ارزش و حجم، و به تفکیک کشورها در سال ۲۰۲۰ نشان‌داده‌شده است.

    پاپایا کمترین حجم واردات را در میان سایر محصولات گرمسیری به روسیه دارد که ۹۴.۶۷ درصد از حجم صادراتی این میوه به روسیه توسط دو کشور برزیل با ۲۲۴ تن (۵۰ درصد) و تایلند با ۲۰۰ تن (۴۴ درصد) انجام می‌شود.

    واردات میوه‌های گرمسیری به روسیه و ظرفیت ایران در تأمین آن

     

    اما از نظر ارزش تایلند با صادرات ۱۲۳۹ هزار دلار (۵۹ درصد) پاپایا به روسیه، بالاتر از برزیل (با ۷۶۷ هزار دلار و ۳۷ درصد) قرار دارد.

    ساختار باز صادرات انواع میوه‌های گرمسیری از روسیه در سال ۲۰۲۰

    کشور روسیه نه‌تنها از طریق واردات میوه‌های گرمسیری و استوایی، نیاز خود را در این زمینه برطرف می‌کند؛ بلکه اقدام به صادرات حجم قابل‌توجهی از همین محصولات به کشورهای اطراف خودکرده است تا تبدیل به یک هاب صادراتی محصولات گرمسیری در منطقه شود.

    کشورهای قزاقستان، بلاروس، اوکراین و همچنین ازبکستان بیشترین حجم میوه‌های استوایی را از روسیه وارد کرده‌اند. برای مثال از کل حجم صادرات میوه‌های استوایی به قزاقستان در سال ۲۰۲۰، ۵۱ درصد موز، ۲۲ درصد آناناس، ۲۰ درصد آووکادو، ۳ درصد انبه و ۲۶ درصد پاپایا از روسیه تامین شده است. همچنین صادرات این میوه‌ها از روسیه به بلاروس به ترتیب ۳۷، ۲۳، ۰.۴۵، ۱۵ و ۶۰ درصد بوده است. در مورد اوکراین نیز، در سال ۲۰۲۰ از خاک روسیه ۶ درصد موز، ۳۰ درصد آناناس، ۵۴ درصد آووکادو، ۷۰ درصد انبه و ۱۳ درصد پاپایا به این کشور وارد شده است.

    نتیجه‌گیری

    بر اساس بررسی‌های آماری انجام شده در این گزارش برای شناسایی اهمیت روسیه به‌عنوان موضوع بازار جهانی برای میوه‌های اصلی گرمسیری نتایج زیر به دست آمد.

    ۱) حجم تولید جهانی و تجارت بین‌المللی انواع محصولات گرمسیری در بازه زمانی مورد بررسی افزایش‌یافته است. به‌طوری‌که تولید میوه‌های استوایی از مجموع ۹۲.۸۸۴ میلیون تن در سال ۱۹۹۲ به ۲۲۱.۷۲۹ میلیون تن در سال ۲۰۱۹ افزایش یافت و این یعنی رشد ۲.۳۹ برابری. درعین‌حال، نرخ تغییر در معاملات صادرات و واردات با آنها چشمگیرتر بود. اگر در سال ۱۹۹۲ کل واردات جهانی آنها ۱۱.۷۶۲ میلیون تن بود، در سال ۲۰۱۹، ۳۱.۳۸۵ میلیون تن، یعنی ۲.۶۷ برابر افزایش یافت.

    ۲) روسیه در بازار جهانی میوه‌های گرمسیری عمدتاً به‌عنوان کشور متقاضی عمل می‌کند. علاوه بر این، در سال‌های ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۹ اهمیت روسیه در تجارت بین‌المللی این نوع محصولات گرمسیری، ازنقطه‌نظر واردات آن‌ها به طور قابل‌توجهی افزایش‌یافته است. درحالی‌که در سال‌های ۱۹۹۲-۲۰۰۰ سهم روسیه در واردات میوه‌های استوایی از نظر فیزیکی تنها ۰.۱۲ درصد و از نظر ارزشی ۰.۱ درصد بود، در سال‌های ۲۰۱۱-۲۰۱۹ به ترتیب به ۵.۳۱ درصد و ۴.۸۴ درصد رسید. از نظر رتبه‌بندی واردات جهانی محصولات گرمسیری در سال ۲۰۱۹، روسیه در واردات پنج محصول اصلی رتبه‌های زیر را به خود اختصاص داده است. موز رتبه سوم، در آووکادو نهم، در انبه سیزدهم، در آناناس چهاردهم، و در پاپایا هشتاد و هشتم را به خود اختصاص داد.

    ۳) روسیه در سال‌های ۲۰۱۹-۱۹۹۲ حجم تجارت خارجی میوه‌های استوایی را نه‌تنها از نظر واردات، بلکه از طریق صادرات مجدد به برخی از کشورهای همسایه مانند قزاقستان، بلاروس، اوکراین، ازبکستان، افزایش داد. در سال ۲۰۲۰، صادرات موز از روسیه ۴.۲۴ درصد از حجم واردات آن، آناناس ۱.۲۹ درصد، آووکادو ۰.۳۳ درصد، انبه ۰.۳۶ درصد و پاپایا تنها ۰.۰۲ درصد بوده است.

    باتوجه‌به موارد اشاره شده در این گزارش، ایران می‌تواند از این بازار و ظرفیت استفاده کند و شرایط لازم جهت تولید محصولات گرمسیری را در داخل کشور فراهم کند به‌خصوص که شرایط جوی لازم برای تولید این محصولات در جنوب کشور فراهم است. دراین‌بین منطقه سیستان و بلوچستان و سواحل مکران در جنوب کشور به دلیل نزدیکی به دریای عمان و اقیانوس هند دارای شرایط آب‌وهوایی تقریباً استوایی، گرم و مرطوب است و ظرفیت تولید متنوع‌ترین میوه‌های گرمسیری را دارد. به همین جهت از این مناطق تحت عنوان بهشت میوه‌های گرمسیری یاد شده است. طبق نظر کارشناسان، سواحل مکران و سیستان و بلوچستان باتوجه‌به ظرفیت‌های بالقوه، علاوه بر اینکه می‌تواند نیاز کل کشور در زمینه میوه‌های گرمسیری را فراهم کند، از امکان صادرات و تأمین تقاضای سایر کشورها مانند روسیه برخوردار است.

    درباره ظرفیت‌های موجود در بخش تولید میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری، معاون وزیر سابق جهاد کشاورزی در سال ۱۳۹۹ اظهار کرده است که طرح تولید میوه‌های گرمسیری در گلخانه با اولویت محصولات پاپایا، آناناس و موز انجام می‌شود و طبق برنامه ششم توسعه در مجموع ۷۷۷۰ هکتار طرح توسعه‌ای برای تولید میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری افتتاح خواهد شد.

    علاوه بر این، فرصت راه‌اندازی کریدور شمال – جنوب و دسترسی آسان ایران به مسیر ترانزیتی روسیه این امکان را فراهم می‌کند که میوه‌های گرمسیری در کمترین زمان و با قیمت مناسب وارد روسیه شود که این امر انگیزه روس‌ها به واردات مستقیم از ایران را افزایش می‌دهد. ذکر این نکته نیز جالب‌توجه است که هند با ۱۵ میلیون تن و پاکستان با ۱۸.۹ میلیون تن جزو برترین تولیدکنندگان انبه در سال ۲۰۲۰ هستند و باتوجه‌به اینکه این کشورها در هم‌جواری ایران قرار دارند می‌توانند از ظرفیت و پتانسیل ترانزیتی ایران به روسیه استفاده کنند و به‌راحتی اقدام به صادرات انبه (که محصول پرتقاضایی در روسیه است) کنند.

    سرویس خبری:بین الملل

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: آووکادوروسیهصادراتمیوه های گرمسیری
    پست قبلی

    علت تشکیل صف‌های طولانی در نانوایی‌های اهواز چیست؟

    پست بعدی

    تدوین لایحه آبخیزداری و آماده شدن برای ارسال به دولت

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    بذر ایرانی در میان ۲۰ رقم برتر جهان/مطالبه برای مدیریت واردات به سبک ترکیه
    اخبار بین الملل

    بذر ایرانی در میان ۲۰ رقم برتر جهان/مطالبه برای مدیریت واردات به سبک ترکیه

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    0

    مجید ولدان، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در گفت‌وگو، با اشاره به فعالیت‌های این شرکت گفت: شرکت ما تنها تولیدکننده...

    بیشتر بخوانید
    قیمت گوشت گوسفند در استرالیا رکورد زد

    قیمت گوشت گوسفند در استرالیا رکورد زد

    تیر ۵, ۱۴۰۴
    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    بلاتکلیفی 15 هزار تن برنج در گمرک/ وزارتخانه‌های مسئول تصمیم نمی‌گیرند

    قیمت برنج در ژاپن کنترل‌ناپذیر ماند

    خرداد ۱۲, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    نماینده شیراز: وزیر جهاد کشاورزی تامین نهاده‌های دامی را تعیین تکلیف کند

    تدوین لایحه آبخیزداری و آماده شدن برای ارسال به دولت

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    اجرای الگوی کشت مهم‌ترین ابزار دستیابی به خودکفایی محصولات کشاورزی

    اجرای الگوی کشت مهم‌ترین ابزار دستیابی به خودکفایی محصولات کشاورزی

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    ثبت سفارش روغن خام فردا آغاز می‌شود

    تیر ۲, ۱۴۰۴
    تولید سالانه 4 هزارو 300 تن سیب زمینی در استان ایلام

    اصفهان، قطب تولید بذر سیب‌زمینی کشور

    تیر ۱۸, ۱۴۰۴
    رصد روزانه بازار در کمیته زیر‌بنایی دولت/ تعادل به بازار کالاهای اساسی بازگشته است

    رصد روزانه بازار در کمیته زیر‌بنایی دولت/ تعادل به بازار کالاهای اساسی بازگشته است

    تیر ۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.