محمدرضا اسکندری رئیس بسیج مهندسین کشاورزی در حاشیه نمایشگاه کشاورزی دانش بنیان،خودکفایی پایدار با نگاه به توسعه کشاورزی شهری در خصوص راهکارهای دستیابی به خوداتکایی محصولات اساسی در برنامه هفتم گفت: دستگاه های مربوط برنامه های اجرایی را باید تدوین و سپس پیگیری و اجرا کنند، براین اساس پیشنهاداتی هم به دستگاه های اجرایی دادیم.
به گفته او، ما در بسیج در تمامی محصولات این کار را انجام دادیم و پیشنهادات به دستگاه های اجرایی ارائه کردیم و اگر دستگاه های اجرایی همکاری کنند، کار سریع تر پیش می رود. از طرفی هم بسیج کشاورزی با عموم کشاورزان که ظرفیت های تولیدی را در اختیار دارند، بدنبال اجرای برنامه هاست.
اسکندری ادامه داد: درحال حاضر حداقل ۱۵ هزار مهندس کشاورزی در بسیج کشاورزی در انتقال دانش به مزرعه و بهره بردار کمک می کنند. براین اساس طی یک برنامه ۵ تا ۷ ساله در موضوعات مختلف که واردکننده هستیم بدنبال خودکفایی هستیم چراکه در شرایط کنونی به طور متوسط سالانه ۱۲ تا ۱۵ میلیارد دلار واردات داریم که در برنامه ۵ تا ۷ ساله که تدوین کردیم واردات را به صفر خواهیم رساند، البته همکاری وزارت جهاد لازمه اجرای این کار است.
رئیس بسیج مهندسین کشاورزی با بیان اینکه اعتبار نمی تواند عامل محدودکننده باشد، گفت: وقتی پای اجرا باشیم در مدت زمان کوتاه می توان به اهداف رسید و برای تحقق این امر تنها همکاری دستگاه ها لازم است و ما قضایا را پیگیری می کنیم که که تحقق یابد.
او در بخش دیگر اظهارات خود درباره چرایی عملیاتی نشدن کشاورزی دانش بنیان بیان کرد: دلیل این امر عدم ورود دانش به مزارع کشاورزی است. اگر به دنبال جهش تولید و خوداتکایی هستیم باید دانش به مزارع راه پیدا کند.
اسکندری با بیان اینکه دانش مورد نیاز تولید شده است، افزود: یکی از مطالبهگریهای بسیج کشاورزی همین موضوع است و از همه دستگاههای متولی میخواهیم که پای کار بیایند.
وزیر اسبق وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه عدم ورود دانش به مزارع به کم کاری مروجان کشاورزی بر میگردد، گفت: نمیتوان با دستور بهره بردار را مجاب به انجام کاری کرد، سیاست گذاران باید دستورالعملهای لازم را تدوین و افراد برای انتقال دانش در مزارع حضور داشته باشند.