سهراب صحرایی روز یکشنبه با بیان اینکه بیشترین میزان تولید در بخش ماهیان سردابی است اظهار کرد: از مجموع تولیدات ماهی در سال جاری در استان، ۶ هزار و ۵۸۰ تن را ماهیان سردابی تشکیل می دهد که پیش بینی می شود این میزان تا پایان امسال به ۱۳ هزار و ۷۰۰ تن برسد.
وی افزود: از مجموع تولیدات حوزه شیلات استان کرمانشاه در سال جاری همچنین ۸۷۰ تن به ماهیان گرمابی، ۱۵۰ تن به ماهیان در قفس، ۲۵۰ تن ماهیان آب های طبیعی و نیمه طبیعی و چهار تن نیز به ماهیان خاویاری اختصاص دارد.
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه اضافه کرد: در حوزه ماهیان زینتی نیز اقدامات خوبی در استان انجام گرفته است به طوری که در سال جاری ۲ میلیون و ۱۵۰ هزار قطعه انواع ماهیان زینتی تولید و روانه بازار مصرف شد که این میزان تا پایان امسال پیش بینی می شود به چهار میلیون و ۹۰۰ هزار قطعه افزایش پیدا کند.
صحرایی افزود: مراکز تولید ماهیان زینتی هم اینک عمدتا در داخل شهرها هستند که باید ساماندهی شده و به شهرک های کشاورزی انتقال پیدا کنند.
افزایش تولیدات آبزیان به ۳۰ هزار تن در سال
مدیرکل شیلات استان کرمانشاه اضافه کرد: در برنامه هفتم توسعه استان پیش بینی شده است مجموع تولیدات آبزیان استان به ۳۰ هزار و ۱۵۰ تن ( تا پایان سال ۱۴۰۵) و در حوزه پرورش ماهیان زینتی نیز به ۶ میلیون قطعه افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه در سفر دور نخست رییس جمهور به این استان، هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل و اجرای طرحهای آبزی پروری به تصویب رسید افزود: پیشبینی شده با استفاده از این اعتبار هفت طرح نیمه تمام کلان و شاخص و پنج طرح جدید و اولویتدار در استان به اجرا گذاشته شود که اجرای آنها می تواند تحول شگرفی را در بحث افزایش تولید و اشتغالزایی در استان به همراه داشته باشد.
صحرایی با بیان اینکه در صورت تامین به موقع این اعتبار اجرای آنها بین ۲ تا سه سال زمان دربرخواهد داشت، اضافه کرد: با بهرهبرداری از این طرحها پیشبینی شده است میزان تولید آبزیان در استان کرمانشاه به میزان بیش از ۱۳ هزار تن افزوده شود.
وی تاکید کرد: از جمله طرح های شاخصی که پیش بینی شده با استفاده از این اعتبار اجرا شود فاز دوم مجتمع ماهیان گرمابی شهدای قصرشیرین، طرح ماهیان سردآبی پاوه و یک طرح هزار هکتاری دیگر در سومار است.
صحرایی ادامه داد: با توجه به کمبود نزولات آسمانی، تامین آب یکی از اهداف این اداره کل حرکت به سمت و سوی مکانیزه کردن مزارع و استفاده از تکنولوژی و تجهیزات جدید در امر پرورش ماهی است.