اسدی رحمانی با اعلام این مطلب و با اشاره به نقش تغذیه گیاهی در پایدارسازی تولید و امنیت غذایی کشور گفت: بخش عمده ای از افزایش تولید در بخش کشاورزی از تغذیه مناسب نشات می گیرد و رکن مهم تغذیه گیاهی استفاده از کود مناسب است.
او افزود: نظام کود در کشور سه مولفه اساسی شامل ،برآورد کود، تامین کود و ثبت کنترل کیفی و مصرف نهاده های کودی دارد.
وی تاکید کرد: هر ساله موسسه تحقیقات خاک و آب کشور نسبت به برآورد میزان کود موردنیاز خاک های مناطق مختلف اقدام و نتیجه را به معاونتهای زراعت و باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اعلام می کند. این برآورد نشان می دهد کشور هر ساله به ۴/۵ تا ۵ میلیون تن کود شیمیایی نیازمند است که از این میزان بیشترین نیاز به کودهای نیتروژنه با ۳ میلیون تن و بعد کودهای فسفره با ۱/۵ میلیون تن و در نهایت به ۴۰۰ تا ۵۰۰ هزار کود پتاسیم براورد شده است.
رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور تصریح کرد: در سال های اخیر حدود ۳ تا ۳/۵ میلیون تن کود در کشور توزیع می شود که این کمبود موجب اثر مستقیم بر تولید در بخش کشاورزی است و هرجا کود به میزان مناسب و طبق فرمول و برنامه مناسب استفاده شده است،افزایش تولید را در برداشته است.
اسدی رحمانی مولفه دوم نظام کودی کشور را مولفه تامین اعلام کرد و افزود: شرکت خدمات حمایتی بیش از ۸۰ درصد از کود کشور را تامین می کند که در این حوزه بدلیل مشکلات اقتصادی چالش های بسیاری وجود دارد.