سه شنبه, اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    کفیر، کلید کاهش مشکلات گوارشی و ارتقای سلامت روده

    کفیر، کلید کاهش مشکلات گوارشی و ارتقای سلامت روده

    هشدار استاندارد نسبت به استفاده از لبنیات سنتی

    هشدار استاندارد نسبت به استفاده از لبنیات سنتی

    بازار عیدانه برنج؛ یاقوت شالیزار بدون مشتری است

    گیاهان کم آب‌بر جایگزین برنج در حوضه‌های آبریز خوزستان می‌شود

    برای بازار شب عید و ماه رمضان کمبود گوشت نداریم/ کاهش قیمت‌ در ماه‌های آینده

    نرخ خرید حمایتی گوشت گوساله منجمد ۴۶۰ هزار تومان تصویب شد

    همزمان با نمایشگاه اگروفود ؛ هفدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی توسط انجمن علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می گردد

    همزمان با نمایشگاه اگروفود ؛ هفدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی توسط انجمن علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می گردد

    اتمام مبارزه با آفت سن گندم/ مبارزه با ملخ‌های بومی به ۹۴ هزار هکتار رسید

    ضرورت مبارزه با آفت سن گندم و غلات در مزارع

    شرکت پشتیبانی امور دام مرغ مازاد مرغداران را خریداری می کند+ سند

    ۱۱۰ میلیون قطعه جوجه ریزی جوابگوی نیاز کشور است

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    خرید حمایتی تخم مرغ به ۶ هزارتن رسید

    برداشت ۱۱۷ هزار تن برگ سبز چای در سال جاری

    ۱۷ هزار تُن چای سنواتی برای کمپوست به مراکز تحقیقاتی منتقل شد

    فروش اینترنتی گوسفند زنده در سایت دام سبز

    قاچاق دام سنگین؛ آیا کشور در تولید دام سبک و سنگین خودکفا است؟

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار دام طیور و آبزیان

    نواخته‌شدن زنگ خطر آنفلوانزای پرندگان در آذربایجان‌شرقی

    انتشار خبر مشاهده نخستین مورد از ابتلا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در تبریز، زنگ خطر شیوع این بیماری مرگبار برای صنعت ۶۰ ساله مرغداری آذربایجان‌شرقی به صدا درآورد.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    اسفند ۲, ۱۳۹۹
    در اخبار دام طیور و آبزیان
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    صنعت مرغداری در حال تعطیلی است؛ مرغداران رغبتی برای جوجه ریزی ندارند

    آذربایجان‌شرقی به دلیل همجواری با کشورهای قفقاز و ترکیه همه ساله از خطر شیوع بیماری آنفلوانزای مرغی رنج می‌برد و همین امر ضرورت مراقبت،  نظارت و پایش مضاعف در مبادی های ورودی احتمالی این بیماری را دوچندان می کند.

    در واقع آذربایجان شرقی به دلیل مرزی بودن یکی از ۱۶ استان کشور با خطرپذیری بالا در شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است که سازمان دامپزشکی کشور با درک اهمیت آن یکی از ۱۶ آزمایشگاه مربوط به کنترل این بیماری در این استان راه اندازی کرد تا نیازی به ارسال آزمایشات مخصوص آن، موسوم به «پی. سی. آر» به تهران نباشد.

    از سوی دیگر شیوع مرگبار آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در آذربایجان شرقی در سال ۱۳۹۶ شمسی، خسارات جبران ناپذیری بر مرغداران استان تحمیل کرد، به گونه ای که برای کنترل بیماری یک میلیون و ۸۰۰ هزار قطعه مرغ در این خطه معدوم شد.

    در آن سال که بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سطح وسعی در آذربایجان شرقی شیوع یافت، ۵۵ درصد از مرغ های معدم شده بیمه بودند و صندوق بیمه کشاورزی در استان ۱۳ میلیارد تومان ضرر و زیان آنان را جبران کرد.

    اما بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سال ۱۳۹۷ نیز مرغداری های آذربایجان شرقی را رها نکرد، اما تفاوت آن با سال قبل در این بود که نهادهای مسوول با محوریت اداره کل استان با جدیت بیشتر وارد میدان شدند؛  در آن سال،  بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تنها در سه روستای شهرستان‌های اهر، هشترود و تبریز گزارش شدکه با اقدامات سریع و به موقع تنها ۵۷۱ قطعه معدوم‌سازی شد و از شیوع این بیماری جلوگیری به عمل آمد آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سال ۱۳۹۷ نیز مرغداری های آذربایجان شرقی را رها نکرد، اما تفاوت آن با سال قبل در این بود که نهادهای مسوول با محوریت اداره کل استان با جدیت بیشتر وارد میدان شدند؛  در آن سال،  بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان تنها در سه روستای شهرستان‌های اهر، هشترود و تبریز گزارش شدکه با اقدامات سریع و به موقع تنها ۵۷۱ قطعه معدوم‌سازی شد و از شیوع این بیماری جلوگیری به عمل آمد تا سال ۹۷ بسیار آرام و بدون مشکل سپری شود.

    بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در آذربایجان شرقی در سال گذشته نیز روز یازدهم فروردین در یکی از مرغداری های ایلخچی خود را نشان داد که اکیپ‌های واکنش سریع اداره‌کل دامپزشکی استان بلافاصله به محل اعزام و با نمونه‌برداری از واحد درگیر و انجام آزمایشات تخصصی PCR بر روی نمونه‌ها وجود این بیماری را تأیید کردند.

    در آن زمان برای پیشگیری از شیوع این بیماری و جهت جلوگیری از انتقال احتمالی آن به جوامع انسانی، در همان روز ۶۵ هزار قطعه طیور واحد مرغداری تخمگذار به صورت بهداشتی معدوم سازی شد.

    در همان زمان اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی اعلام کرد که این مرغداری به رغم تأکیدات مؤکد دامپزشکی مبنی بر واکسیناسیون و با وجود موجود بودن واکسن کافی، واکسیناسیون بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را در واحد مرغداری خود انجام نداده بود.

    حال انتشار خبر مشاهده نخستین مورد از این بیماری در تبریز، مسوولیت اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی و دیگر نهادهای مسوول از قبیل جهاد کشاورزی و اداره کل حفاظت محیط زیست استان را برای پایش بیماری جهت کنترل آن دو چندان می کند.

    هر چند ماموران اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی به محض مشاهده یا دریافت گزارش هر مورد ابتلا به آنفلوانزای فوق حاد پرندگان، پایش آن محل را به شعاع‌های یک، سه و ۱۰ کیلومتری انجام می دهند، اما روستائیان و مرغداران باید به محض مشاهده تلفات طیور، موارد را در سریع‌ترین زمان ممکن به اداره‌کل دامپزشکی استان اطلاع دهند تا اقدامات پیشگیرانه انجام شود.

    البته اداره کل دامپزشکی آذربایجان شرقی اعلام کرده است تمامی اکیپ‌های برای مقابله با بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در آماده‌باش کامل قرار دارند و اکیپ واکنش سریع نیز در استان به محض تأیید آزمایشگاهی بیماری بلافاصله عملیات معدوم سازی را انجام می‌دهند.

    آماده باش تمام وقت اکیپ های مقابله با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان 

    در همین حال امیرحسین بهداد،  مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌شرقی با اشاره به توصیه‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای برای مقابله با این بیماری در مرغداری‌ها، می گوید که در گذشته واکسنی برای پیشگیری از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان وجود نداشت، امااکنون واکسن این بیماری به اندازه کافی موجود است و برای مقابله از شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان علاوه بر انجام واکسیناسیون که لازمه‌ جلوگیری از این بیماری است، شرایط قرنطینه‌ای و بهداشتی نیز باید مورد توجه قرار گیرد و حتما باید هرگونه تردد افراد و خودروهای حمل و نقل طیور زنده، کود و تخم مرغ کنترل شود که متأسفانه مرغداران توجه کافی به این مسائل نمی‌کنند.

    مدیرکل دفتر سیاسی استانداری آذربایجان شرقی نیز پیشگیری از بیماری آنفلوآنزای پرندگان را موضوعی فرادستگاهی می داند و می گوید: تمام دستگاه‌های مسئول در این حوزه، باید توجه ویژه‌ای نسبت به این موضوع داشته باشند.

    مرتضی محمدزاده با بیان اینکه ویروس هوشمند و پایدار آنفلوآنزا در فصل سرما به سرعت گسترش می یابد، تاکید می کند: بحث پیشگیری از شیوع آنفلوآنزا، موضوعی فرادستگاهی است و با توجه به اینکه آذربایجان شرقی در زمینه تولید گوشت دام و طیور جزو استان‌های برتر کشور است، توجه ویژه دستگاه‌های مسئول به موضوع پیشگیری از شیوع این بیماری دوچندان است.

    در تبیین اهمیت مضاعف مقابله با شیوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در آذربایجان شرقی،  اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که بنا بر اعلام اکبر فتحی، رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، در زمان حاضر ۸۵۰ واحد تولید مرغ و تخم مرغ در این خطه فعال است که علاوه بر تامین نیاز استان، مقصد بخش قابل توجهی از تولیدات آنها نیز استان های دیگر است. اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که بنا بر اعلام اکبر فتحی، رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، در زمان حاضر ۸۵۰ واحد تولید مرغ و تخم مرغ در این خطه فعال است که علاوه بر تامین نیاز استان، مقصد بخش قابل توجهی از تولیدات آنها نیز استان های دیگر است.

     

    رتبه اول و سوم آذربایجان شرقی در تولید تخم مرغ و مرغ 

    مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه این استان به لحاظ میزان تولید تخم‌مرغ و مرغ به ترتیب رتبه‌های اول و سوم کشور را دارد، میزان تولید سالانه تخم مرغ در استان را ۹۴ هزار تن و مرغ گوشتی را بیش از ۸۵ هزار تن اعلام و یادآوری می کند: بر همین اساس آذربایجان شرقی حدود ۱۱ درصد تخم مرغ  و سه درصد تولید گوشت مرغ کشور را در اختیار دارد.

    فیروز طلوع حیات اضافه می کند: آذربایجان شرقی از لحاظ داشتن واحدهای مرغداری مادر تخم گذار رتبه اول کشور را داراست، به طوری که ۲۰ درصد جوجه های تخم گذار و ۶ درصد جوجه های گوشتی کشور را تامین می کند و با شرایط موجود توانایی صادرات به استان ها و کشورهای دیگر را نیز دارد که اغلب به کشورهای عراق و جمهوری آذربایجان بخشی از تولیدات صادر می شود.

    وی با بیان اینکه طبق برآوردهای صورت گرفته صنعت مرغ و تخم مرغ حدود ۹ درصد اشتغال کشور را به خود اختصاص داده است، ادامه می دهد: هم اکنون افزون بر ۶۰۰ نفر در آذربایجان شرقی در صنعت مرغ و تخم مرغ به صورت مستقیم و حدود ۵ هزار نفر نیز به شکل غیرمستقیم در این حوزه شاغل هستند.

    طلوع حیات توضیح می دهد: آذربایجان شرقی از لحاظ تولید تخم مرغ حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد مازاد تولید دارد که به استان های دیگر و به خصوص همجوار صادر می شود،  اما از لحاظ گوشت مرغ حدود ۱۵ درصد خلاء تولید در استان وجود دارد که این کمبود از استان های همجوار تامین می شود.

    سرویس خبری : دام ، طیور و آبزیان

    منبع: ایرنا
    پست قبلی

    کاهش بارندگی به ۴۰ درصد مزارع گندم استان بوشهر خسارت وارد کرد

    پست بعدی

    تجاری‌سازی ۴ محصول کشاورزی ایران با تعیین نشان جغرافیایی سرعت می‌گیرد

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    هوش مصنوعی؛ راهکاری برای مدیریت زنجیره تأمین در آبزی‌پروری/ نیازمند سرمایه‌گذاری هستیم
    اخبار دام طیور و آبزیان

    هوش مصنوعی؛ راهکاری برای مدیریت زنجیره تأمین در آبزی‌پروری/ نیازمند سرمایه‌گذاری هستیم

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    همایون حسین‌زاده - رئیس بخش آبزی‌پروری مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور (سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی) - در گفت‌وگو،...

    بیشتر بخوانید
    بهبود شاخص‌های تولید گوسفندان بومی با تلاش محققان

    بهبود شاخص‌های تولید گوسفندان بومی با تلاش محققان

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۴
    کاهش بیش از ۳۰ درصدی کانون‌های تب برفکی/ شرایط آرام در صنعت طیور با کنترل آنفلوآنزای پرندگان

    کاهش بیش از ۳۰ درصدی کانون‌های تب برفکی/ شرایط آرام در صنعت طیور با کنترل آنفلوآنزای پرندگان

    اردیبهشت ۹, ۱۴۰۴
    معاون وزیر جهادکشاورزی خبر داد؛ توزیع ماهانه ۱.۸ میلیون تن نهاده دامی برای حمایت از دامداران

    جایگزینی نهاده‌های دامی با هدف دستیابی به خوداتکایی

    اردیبهشت ۸, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    طلای سرخ ؛ به نام ایران به کام افغانستان/ تقلب در فروش زعفران به مشتریان داخلی و خارجی/ صادرات فله‌ای زعفران ایران به بازار اروپا

    تجاری‌سازی ۴ محصول کشاورزی ایران با تعیین نشان جغرافیایی سرعت می‌گیرد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    نرخ خرید تضمینی کالاهای اساسی پیش از تیر ماه تعیین می‌شود

    اردیبهشت ۹, ۱۴۰۴
    چای شکر پهلو!

    قیمت شکر درب کارخانه ۵۲ هزارتومان/ نظارتی بر بازار شکر از مبدا نیست

    اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۴
    حمایت اتحادیه دامداران از وزیر جهاد کشاورزی دولت چهاردهم

    امکان صادرات گوشت قرمز با برند «حلال ایران» از برزیل به کشورهای اسلامی وجود دارد

    فروردین ۲۷, ۱۴۰۴
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    قیمت مرغ تغییر می کند؟

    اردیبهشت ۶, ۱۴۰۴
    برای بازار شب عید و ماه رمضان کمبود گوشت نداریم/ کاهش قیمت‌ در ماه‌های آینده

    دلیل گرانی گوشت و لبنیات چیست؟ | گوشت قرمز قربانی شد

    اردیبهشت ۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.