علی همتی روز یکشنبه در گفتوگو، با اشاره به پیگیریها برای تحقق مطالبات اخیر گندمکاران این منطقه بیان کرد: ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ با تلاش مسوولان استانی و شهرستانی ۲ مترمکعب بر ثانیه آب از سد نمرود رهاسازی و برای آبیاری مزارع گندم و جو ذخیره شد و مورد استفاده قرار میگرفت.
وی افزود: رهاسازی آب تا اوایل اردیبهشت امسال ادامه داشت، با وجود این، میزان آبی که به گرمسار میرسید کمتر از حقابه این منطقه بود که از سوی مسوولان استان سمنان و شهرستان گرمسار پیگیری شد.
وی با بیان اینکه در نهایت ۱.۵ مترمکعب بر ثانیه آب مازاد بر چهار متر مکعب بر ثانیه در گذشته، با موافقت عباس علیآبادی وزیر نیرو به مدت ۱۵ روز از سد نمرود به سمت گرمسار رهاسازی شد، تاکید کرد: نجات مزارع گندم گرمسار مهمترین اولویت تامین آب در این موضوع است.
جلوگیری از برداشتهای غیرقانونی در حبلهرود
فرماندار گرمسار اظهار کرد: بندهایی که برداشت غیرقانونی آب در آنها انجام میشد، مسدود شد تا آب به تناسب حقابهای که کشاورزان از حبلهرود داشتند به صورت عادلانه توزیع شود.
کشاورزان گرمساری در پی کاهش شدید آب حبلهرود، محقق نشدن حقابه قانونی بخش کشاورزی از این رود و خطر خشکی مزارع گندم غرب استان سمنان در روزهای اخیر ۲ بار اجتماع کردند و تحقق حقابه برای استمرار حیات بخش کشاورزی به ویژه برای آبیاری گندمزارها را خواستار شدند.
گرمسار یکی از تولیدکنندگان گندم مرغوب و انواع محصولات کشاورزی در غرب استان سمنان محسوب میشود و کشاورزی در این بخش رونق قابل توجهی دارد و موجب اشتغالزایی برای تعداد زیادی از شهروندان شده است.
مطالبه اصلی کشاورزان گرمسار در این اجتماع
«نظارت بر حبله رود و جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز توسط تانکر، پمپاژ، تصرفهای غیرقانونی، به همراه آزادسازی حداقل ۴.۵ مترمکعب آب از سد نمرود برای آبیاری کافی مزارع گندم در ۲ نوبت»
کشاورزان گرمساری در این اجتماع آرام فقط رسیدن به حقابه قانونی خود را مطالبه کردند و از مسوولان تحقق اسن مساله تاریخی را خواستار بودند. زیرا آخرین آبیاری گندمزارهای منطقه نقشی حیاتی برای رسیدن محصول به بهترین حالت ممکن دارد، اما این امکان درحال حاضر وجود ندارد.
تا کنون نشستهای متعددی برای رفع مشکل حقابه کشاورزان غرب استان سمنان از حبلهرود تشکیل شده و دستگاههای قضایی و اجرایی مربوطه در ۲ استان سمنان و تهران نشستهای مشترک برای رفع این مشکل برگزار کردند.
منبع:ایرنا