دوشنبه, تیر ۲۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    نانوایی‌های متخلف با هوشمندسازی یارانه آرد و نان به پایان خط می‌رسند

    بسیاری از کارشناسان بر این باورند که با اجرای کامل هوشمندسازی یارانه آرد و نان، جلوی ریزش‌های احتمالی و رانت و فساد در این بخش گرفته می‌شود.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    بهمن ۹, ۱۴۰۱
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    آغاز مرحله دوم هوشمندسازی یارانه نان

    اجرای فاز اول طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان و نصب کارتخوان ها در نانوایی ها از اواخر خرداد در کشور آغاز شد که بنابر آخرین آمار ۹۸ درصد نانوایی ها تحت پوشش سامانه هوشمند آرد و نان هستند و تنها یک تا دو درصد به دلیل مشکلات فنی و حقوقی، امکان نصب کارتخوان هوشمند نان را نداشته‌اند که آن هم به زودی رفع می‌شود.

    اخیرا آقای جلال مشاور وزیر اقتصاد خبر از گم شدن روزانه ۵ هزارتن آرد داد و گفت: بنابر رصد کارتخوان های هوشمند، روزانه ۵ هزارتن آرد معادل حدود ۵۰ میلیون قرص نان لواش در نانوایی ها گم‌ می شود. این درحالی است که رئیس اتحادیه نانوایان سنتی این موضوع را تکذیب می کند.

    بسیاری از کارشناسان حوزه آرد معتقدند تا زمانیکه آرد یارانه ای در اختیار واحدهای نانوایی قرار گیرد، خروج آرد از واحدهای نانوایی و سوء استفاده رخ می دهد؛ بنابراین آزادسازی تنها راهکار پایان دادن به این ماجراست چرا که هوشمندسازی تاحدی جلوی رانت و فساد را می‌گیرد.

    اجرای کامل هوشمندسازی یارانه آرد و نان راهی برای شفافیت

    آقای ارسلان قاسمی رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: هدف از هوشمندسازی نان، رفتن به سمت و سوی اقتصاد شفاف است. بنده اطلاعی از مبانی آماری مشاور وزیر اقتصاد مبنی بر گم شدن روزانه ۵ هزارتن آرد ندارم.

    به گفته او، با اجرای هوشمندسازی نان به سمت شفافیت و جلوگیری از رانت حرکت نکردیم چرا که در صورت تحقق این موضوع شاهد خروج این حجم آرد از سفره مردم‌نبودیم‌.

    قاسمی می‌گوید: با اجرای کامل طرح باید الزاماتی صورت گیرد چرا که طی پروسه ۸ تا ۹ ماه اخیر بصورت آزمایشی طرح هوشمندسازی آغاز شده و دست اندرکاران باید موضوع را آسیب شناسی و نقاط قوت و ضعف آن بررسی شود.

     رانت و فساد با آزادسازی قیمت به پایان می رسد

    آقای عطااله هاشمی رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: روزانه ۲۱ هزارتن سهمیه آرد مصرف نان کشور است که گم شدن ۵ هزارتن از این میزان معادل یک چهارم سهمیه کشور منطقی نیست.

    به گفته او، با توجه به آرد یارانه ای، ریزش هایی در سطح نانوایی های کشور وجود دارد، اما به میزان ۵ هزارتن نیست. لذا مشاور وزیر اقتصاد باید مستنداتی در این خصوص ارائه دهند.

    هاشمی می گوید: هوشمندسازی نان تنها ۱۰ درصد از مشکلات و سوء استفاده های احتمالی مبنی بر خروج آرد از واحدهای نانوایی و ریزش های فعلی در سطح نانوایی ها را مرتفع می کند. اما به طور کلی تا زمانیکه آرد با قیمت یارانه در اختیار واحدها قرار بگیرد، رانت و فساد وجود دارد.

    رئیس بنیاد ملی گندمکاران با اشاره به راهکار رفع رانت و فساد حوزه آرد و نان گفت: زمانی مشکل رفع می شود که آرد به قیمت تمام شده در اختیار واحدهای نانوایی قرار گیرد و در مقابل یارانه نان به حساب خانوار واریز شود.

    به گفته او، در شرایط کنونی دولت به ازای تحویل هرکیلو آرد به واحدهای نانوایی ۱۳ هزار و ۵۰۰ تا ۱۴ هزارتومان یارانه می دهد که بدلیل اختلاف قابل توجه قیمت بدیهی است که ریزش ها ادامه داشته باشد و از طرفی کیفیت نان خوب نباشد.

    این مقام مسئول ادامه داد: بارها اعلام کرده ایم که حاکمیت یکبار برای همیشه باید قیمت آرد را تعیین‌تکلیف کند و به تولیدکننده آرد را به قیمت تمام شده بدهد.

    او با بیان اینکه هوشمندسازی در جلوگیری از تخلفات واحدهای نانوایی تاثیر چندانی ندارد، گفت: اگر دولت با اجرای هوشمندسازی بخواهدجلوی تخلفات را بگیرد، برای هر واحد خبازی باید یک بازرس بگذارد؛ بنابراین هوشمندسازی مُسکن مقطعی است و راهکار اساسی توزیع براساس مکانیزم عرضه و تقاضا و حمایت از اقشار آسیب پذیر است.

    بیش از ۲ هزار نانوایی در سطح کشور وجود خارجی ندارند

    آقای علیرضا نظری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: بنابر آمار همه ساله ۲.۵ درصد افزایش مصرف آرد در کشور را تجربه کردیم که علی القاعده به مصرف آرد امسال باید اضافه می شد.

    او با بیان اینکه ماهانه ۱۴۰ هزارتن آرد در کشور مصرف می شود، گفت: از ابتدای سال تاکنون ۱۲۰ هزارتن در مصرف آرد کشور صرفه جویی شد که با تکمیل مراحل هوشمندسازی پیش بینی می شود که ۱۲۰ هزارتن دیگر در مصرف آرد صرفه جویی داشته باشیم.

    نظری ادامه داد: بیش از ۲ هزار نانوایی در سطح کشور که وجود خارجی نداشتند و تنها روی کاغذ می‌آمدند، تا قبل از هوشمندسازی آرد سهمیه ای دریافت کرده و تنها از رانت استفاده می‌کردند.

    عضو کمیسیون کشاورزی می گوید: با اجرای گام دوم طرح هوشمندسازی ۲۴۰ تا ۲۵۰ هزارتن مصرف آرد نسبت به سال گذشته کاهش می یابد و بدیهی است که این میزان به خارج قاچاق می شود یا آردی که تبدیل به خمیر برای تهیه نان‌نمی شود، در واحدهای دامداری و مرغداری به عنوان خوراک دام استفاده می شود.

    او با بیان اینکه هوشمندسازی نان هدررفت آرد در سطح کشور را کاهش می دهد، گفت: سال گذشته به طور متوسط ماهانه ۷۴۰ هزارتن آرد در سطح کشور مصرف می شد که هم اکنون به ۶۲۰ هزارتن رسیده است که این امر بدان معناست که مقادیری آرد از شبکه خارج می شود.

    عضو کمیسیون کشاورزی با بیان اینکه هوشمندسازی با آزادسازی قیمت نان قابل اجراست، گفت: هوشمندسازی در بحث آرد به سبب نظارت مستمر باید انجام شود و در عین حال می‌تواند آزادسازی قیمت و پرداخت یارانه مستقیم به خانوار صورت گیرد و این ۲ هیچ منافاتی با یکدیگر ندارد.

    اجرای کامل هوشمندسازی جلوی ریزش های احتمالی آرد در واحدها را می گیرد

    آقای جلال محمود زاده نایب رئیس اول کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: با توجه به تورم فعلی و گرانی کالاهای اساسی، مصرف نان در شهرهای کوچک و محروم و همچنین از سوی دهک های ضعیف و متوسط جامعه بالاست، لذا با آزادسازی قیمت و توزیع آرد به قیمت تمام شده، مردم‌ توان خرید ندارند.

    به گفته او، تعدادی از واحدهای نانوایی به خاطر عدم نظارت، آرد سهمیه ای خود را در بازار آزاد عرضه می کنند که اجرای کامل هوشمندسازی تاحدودی جلوی این امر را می گیرد.

    محمودزاده می گوید: با اجرای هوشمندسازی نان به سبب پرداخت نان از طریق کارتخوان، تا حدودی جلوی ریزش را می گیرد.

    نایب رئیس اول کمیسیون با تاکید بر پرداخت یارانه نان گفت: با توجه به شرایط اقتصادی مردم و افزایش مصرف نان، هم اکنون امکان جراحی اقتصادی در گروه کالایی آرد و نان کشور نیست.

    طی ماه های اخیر، بسیاری از واحدهای نانوایی به دلیل اتمام سهمیه آرد ساعات کمتری کار می کنند، درحالیکه مسئولان بارها اعلام کرده اند که هیچ تغییری در سهمیه آرد واحدهای نانوایی ایجاد نشده است و تنها با اجرای هوشمندسازی جلوی سوء استفاده های احتمالی گرفته می شود که انتظار می رود هرچه سریع تر فاز دوم این طرح اجرا شود تا شاهد هدر رفت مقادیر قابل توجه آرد در سطح کشور نباشیم.

    سرویس خبری: اقتصاد و بازار 

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
    برچسب ها: اقتصاد و بازاررانتصنایع تبدیلی و تکمیلینانهوشمند سازییارانه نان
    پست قبلی

    تفاهم نامه تولید ۱۰ میلیون نهال توت برای توسعه نوغانداری

    پست بعدی

    کشت پائیزه ساوه، چشم انتظار بهار بارانی

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج
    اخبار اقتصاد و بازار

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: افزایش قیمت برنج و روغن منجر به تشدید نظارت ها  در بنکداری...

    بیشتر بخوانید
    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    فرزاد عدالتیان: آغاز کشت پاییزه در خراسان رضوی

    کشت پائیزه ساوه، چشم انتظار بهار بارانی

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    اتاق اصناف: ذخایر کالاهای اساسی کافی است

    خرداد ۲۶, ۱۴۰۴
    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    تولید تخم‌مرغ در خرداد به ۱۱۰ هزار تن می‌رسد

    خرداد ۲۶, ۱۴۰۴
    مطالبات تولیدکنندگان دانه‌های روغنی به فوریت پرداخت می‌شود

    مطالبات تولیدکنندگان دانه‌های روغنی به فوریت پرداخت می‌شود

    تیر ۸, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    توزیع ماهانه روغن به ۲۰۰ هزارتن رسید

    تیر ۸, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم به ۴ میلیون و ۸۲۰ هزارتن رسید

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.