محسن طیبی روز یکشنبه اظهار داشت: با توجه به افزایش قیمت چغندرقند، اصلاح بذر در دستور کار است و در سال های اخیر چند شرکت دانش بنیان در کشور، تولید و ترویج بذر ایرانی را در دست مطالعه دارند.
وی افزود: رویکرد کارخانه این است که میزان خرید بذر ایرانی در میان چغندرکاران سالانه پنج درصد افزایش یابد و مزارعی هم در سطح کشور نسبت به تولید بذر ایرانی ایجاد شده است.
طیبی خاطرنشان کرد: بذرهایی که صنعت قند در اختیار چغندرکاران قرار می دهد، بذرهای داخلی و خارجی است که در هر دو صورت، این نهاده ها مورد تاییدیه موسسه تحقیقات و اصلاح بذر کرج است و واردات بذر خارجی زیر نظر این موسسه انجام می شود.
وی گفت: بذرهای ایرانی به لحاظ عیار و عملکرد در واحد سطح به تدریج به بذرهای خارجی رسیده است و با توجه به تحریم ها و گرانی ارز، کشاورزان اقبال بیشتری به بذر ایرانی دارند.
وی افزود: عیار بذر ایرانی هنوز کمی از عیار بذرهای خارجی پایین است اما با توجه به سازگاری این رقم با منطقه، بذر داخلی مورد اقبال کشاورزان است و اکنون یک سوم از بذر مصرفی کشت قراردادی کارخانه قند شیروان، داخلی است.
وی خاطرنشان کرد: کارخانه قند شیروان چهار هزا هکتار کشت قراردادی با چغندرکاران این استان و سایر استان های کشور منعقد کرده است که این محصول را با قیمت تضمینی از آنان خریداری می کند.
طیبی گفت: این کارخانه، نهاده های مورد نیاز چغندرکاران از جمله بذر، کود و سموم را در فصل کاشت به صورت امانی در اختیار کشاورزان قرار می دهد و وجوه آن را در فصل خرید از حساب این تولیدکنندگان کم می کند.
مدیرعامل کارخانه قند شیروان خاطرنشان کرد: ظرفیت کارخانه قند شیروان جذب سالانه ۴۰۰ هزار تن چغندر قند است.
کارخانه قند شیروان در ۱۰ کیلومتری غرب شیروان واقع است و ۶۵۰ نفر به صورت مستقیم در این واحد فعالیت دارند.
بر اساس اعلام مسوولان جهاد کشاورزی خراسان شمالی این استان از نظر سطح زیر کشت چغندر قند رتبه ۹ و از نظر میزان تولید رتبه دهم کشور را دارد که با داشتن ۲.۱۳ درصد کشتزارهای چغندر کشور در تولید ۱.۵۱ درصد این محصول سهم دارد.