دوشنبه, تیر ۲۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    معرفی ۴ رقم جدید برنج/ نسخه به‌زراعی کشت در شرایط کم‌آبی

    رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور از معرفی چهار رقم جدید برنج به نام‌های «هستی»، «امید»، «توکا» و «طارم مازند» و ارائه نسخه به زراعی کشت برنج در شرایط کم‌آبی خبر داد.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    آذر ۱۴, ۱۴۰۳
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    واردات بی رویه برنج را روی دست کشاورزان باقی گذاشت

    کاهش تولید و واسطه گری برنج را گران کرد بازار برنج با توزیع هوشمند کنترل می شود”Ä׺|

    «مریم حسینی» با تشریح آخرین دستاوردهای موسسه تحقیقات برنج کشور در حوزه به‌نژادی افزود: اصلاح و معرفی رقم «هستی» حاصل پژوهش مشترک موسسه تحقیقات برنج کشور با سازمان انرژی اتمی (پژوهشکده کشاورزی هسته‌ای) است.

    رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با بیان اینکه این رقم جدید برنج «هستی» خوش کیفیت و متحمل به تنش خشکی بوده و کم‌آبی اواخر فصل کشت و کار را تا حدود چهار هفته تحمل می‌کند، اظهارداشت: حفظ پایداری تولید در شرایط تنش خشکی و تغییرات اقلیمی پیش رو، هدف موسسه تحقیقات برنج کشور برای معرفی برنج هستی است.

    وی با اشاره به معرفی رقم جدید دیگر با نام «امید» اضافه کرد: این رقم از انواع پرمحصول بوده و به طور متوسط در هر هکتار شالیزار هشت تن شلتوک تولید می‌شود، متحمل به بیماری بلاست است؛ هدف از معرفی این رقم نیز افزایش عملکرد در واحد سطح و افزایش تولید برنج ایرانی است.

    حسینی، «توکا» را دیگر رقم جدید برنج عنوان و اظهار کرد: این نوع نیز حاصل ترکیب ۲ ژنوم محلی شامل؛ علی کاظمی و طارم دیلمانی است و حدود یک تا ۱.۵ تن بیشتر از رقم محلی محصول می‌دهد و تا حدی متحمل به خوابیدگی و ورس است.

    رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور بیان کرد: هدف از معرفی رقم برنج توکا نیز محافظت از ذخایر ژنتیکی ارقام محلی و بالابردن عملکرد ارقام محلی برای کشاورزانی است که به کشت آنها علاقمندند.

    وی در ادامه از معرفی رقم جدید برنج «طارم مازند» خبر داد و گفت: این نوع حاصل خالص‌سازی توده محلی طارم و هدف از اصلاح و معرفی آن حفظ ژنوم توده‌های محلی و تولید بذر طبقات رسمی برای عرضه وسیع به کشاورزان است.

    حسینی اضافه کرد: افزایش عملکرد در واحد سطح، کیفیت مناسب ارقام معرفی شده و در نهایت رسیدن به تولید پایدار و امنیت غذایی از اهداف محوری معرفی ارقام جدید توسط موسسه تحقیقات برنج کشور است.

    این مقام مسئول در ادامه با تشریح سایر اقدامات انجام شده در موسسه تحقیقات برنج کشور در بخش به‌زراعی بیان کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی و تنش‌های خشکی دستورالعمل به‌زراعی کشت در شرایط کم آبی به کشاورزان ارائه شده‌است.

    وی گفت: در این روش آبیاری تناوبی در شرایط کم‌آبی در سطح وسیع در استان‌های گیلان و مازندران عملیاتی شد و بدین منظور دستورالعمل به‌زراعی یعنی کنترل آفات، بیماری‌ها، علف‌های هرز و کوددهی آن متناسب با آبیاری تناوبی تنظیم و به کشاورزان ارائه شد.

    رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور افزود: با تدوین دستورالعمل به‌زراعی کشت در شرایط کم‌آبی که همه متخصصان و محققان موسسه تحقیقات برنج کشور در آن نقش آفرین بودند؛ محققان و کارشناسان به صورت‌ عملیاتی در کل فصل در کنار کشاورزان بوده وآموزش و پایش مداوم برای اجرای این دستورالعمل در مزارع انجام شد.

    وی ارائه نشریه فنی تغذیه گیاه از دیگر اقدامات انجام شده موسسه در حوزه به‌زارعی دانست اظهارداشت: در این نشریه چگونگی کوددهی، میزان و زمان مصرف و استفاده از نوع کود در قالب کتاب و نشریه فنی به کشاورزان ارائه شده‌است.

    حسینی گفت: بر این اساس در صورتی که کشاورزان کود را در زمان مناسب، مقدار مشخص و طبق دستورالعمل در مزرعه استفاده کنند علاوه بر برداشت محصول مناسب؛ ساقه‌های برنج نیز نسبت به خوابیدگی و بیماری‌ها مقاومت بیشتری خواهند داشت و در نهایت محصول بیشتری برداشت می شود از این رو توجه به دستورالعمل به زراعی تغذیه گیاه به کشاورزان عزیز توصیه می‌شود.

    رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور افزود: شیوه‌نامه ارتقاء سلامت اکوسیستم شالیزار به روش مدیریت تلفیقی در شالیزارهای کشور نیز تهیه شده و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است، این دستورالعمل روشی برای کنترل غیرشیمیایی آفات و بیماری‌های برنج است.

    وی تصریح کرد: روش مدیریت تلفیقی ضمن سالم‌تر ماندن اکوسیستم به حفظ حشرات مفید و بهبود خاک و آب کمک می‌کند تا در مدت زمان طولانی با یک اکوسیستم پایدار و سالم تولید برنج انجام شود.

    حسینی اضافه کرد: شیوه‌نامه این روش نوشته و در سطح وسیع اجرایی شد؛ نظارت بر اجرای این روش نیز در پنج هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان‌های گیلان، مازندران و گلستان توسط کارشناسان موسسه انجام گرفت.

    رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور بیان کرد: علاوه بر موارد ذکر شده یکی از دستاوردهای این موسسه، شناسایی آفات نوظهور در شمال کشور و راه‌های کنترل آنهاست که توسط متخصصان و کارشناسان موسسه تحقیقات برنج کشور انجام شده‌است.

    وی افزود: همه این موارد به صورت نشریه فنی، دستورالعمل و شیوه‌نامه در تالار ترویج کشاورزی؛ رایگان در اختیار همگان قرار دارد و این موسسه آماده پاسخگویی به سئوالات کشاورزان و سایر بهره‌ برداران است.

    سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی 

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: بازاربرنجصنایع تبدیلی و تکمیلیکشاورزی و باغبانیکم‌آبیمعرفی برنج
    پست قبلی

    قابلیت کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب کشاورزی با فناوری‌های جدید

    پست بعدی

    افزایش مصرف پروتئین دریایی راهکاری برای کاهش آسیب‌های زیست محیطی

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    0

    وحید صباغ در گفت و گو، اظهار کرد: در گذشته حبوبات به صورت بهاره کشت می‌شد اما طی چند سال...

    بیشتر بخوانید
    نماینده مجلس خواستار احیاء اداره کل نخیلات در وزارت کشاورزی شد

    کاهش عملکرد محصول خرما بر اثر شوری آب/ لزوم تبعیت کشاورزان از ممنوعیت کشت شلتوک

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    نارضایتی کشاورزان از نرخ خرید تضمینی چغندرقند/ بازار خرید شکر روند کاهشی دارد/ سطح زیر کشت چغند نصف شده است

    افزایش ۴۰ درصدی سطح زیرکشت چغندرقند در شیراز

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    برف و باران دوباره از فردا در کشور/ چند توصیه به کشاورزان در روزهای بارانی

    باغداران آبیاری منظم باغات پسته را در دستور کار قرار دهند

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    قیمت هرکیلو قزل آلا به ۱۱۴ هزارتومان رسید

    افزایش مصرف پروتئین دریایی راهکاری برای کاهش آسیب‌های زیست محیطی

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    اجرای ۳۱ طرح تحقیقاتی با هدف افزایش تولید «گل محمدی» در کشور

    ساخت دستگاه مکانیزه برداشت گل محمدی در کشور

    تیر ۵, ۱۴۰۴
    افزایش ۱۳ سال طول عمر با تغییر رژیم غذایی

    هیچ وعده غذایی را حذف نکنید

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    ماجرای مسمومیت قهوه در فارس؛ جمع آوری نمونه قهوه‌های مشکوک

    آیا «پروتئین قهوه» یک بمب انرژی است؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.