محمدحسین ملانوری روزدوشنبه ، آبیاری نوین را کم فشار، قطره ای ، زیرسطحی ، تیپ و تشتکی ذکر کرد و افزود: از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم تاکنون برای اجرای این طرح ها هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض به کشاورزان استان پرداخت شده است .
وی اظهارکرد: همچنین از سال ۱۳۷۰ تاکنون برای استفاده و بهره وری بهتر از منابع آبی در مجموع ۳۱ هزار و ۲۰۰ هکتار اراضی زراعی و باغی استان در ۱۰ شهرستان به آبیاری نوین تجهیز شده است.
ملانوری تصریح کرد: دولت سال گذشته در اجرای سامانه های آبیاری نوین در مزارع و باغ های استان ۴۰۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض به بهره برداران و کشاورزان پرداخت کرد.
معاون سازمان جهاد کشاورزی یزد با بیان اینکه کشاورزان برای استفاده بهینه و بهره وری بیشتر از آب موجود توجه به اجرای سامانه های آبیاری نوین داشته باشند ، یادآور شد: کشاورزان از فرصتی که دولت در زمینه کمک های بلاعوض برای اجرای طرح های آبیاری نوین فراهم کرد، برای پایداری تولید و افزایش بهره وری آب ، از مزایای این شیوه آبیاری استفاده کنند.
این مسوول سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به مزایای آبیاری نوین تصریح کرد: در این سامانه راندمان آبیاری از ۳۵ تا ۸۵ درصد افزایش می یابد.
بهترین روش در کشاورزی، اجرای طرح های آبیاری نوین است
وی با توجه به تداوم ۲۵ خشکسالی و کاهش افت سطح آب های زیرزمینی اظهار کرد: بهترین روش برای حفظ آب های موجود در بخش کشاورزی ، اجرای طرح های آبیاری نوین در مزارع و باغ های استان است .
ملانوری با بیان اینکه استان با بحران کم آبی روبروست ،تاکید کرد: با توجه به کاهش بارندگی در سال زراعی جاری و تداوم معضل خشکسالی کشاورزان به تغییر الگوی کشت ، کاشت و توسعه محصولات کم آبخواه و آبیاری در زمان مناسب ( زمان خنکی هوا ) توجه جدی داشته باشند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به محدودیت های منابع آبی ، اظهار کرد: سال گذشته کشاورزان یزدی با استفاده بهینه از منابع آبی یک میلیون و ۸۹۶ هزار تن فرآورده های زراعی، باغی، گلخانه ای و دامی تولید و روانه بازاد داخلی و خارجی کردند.
وی ارزش این میزان محصولات را ۱۶۰ هزار میلیارد ریال ذکر کرد و افزود: این میزان تولید حاصل تلاش مستقیم ۱۱۷ هزار و ۸۰۰ کشاورز، دامدار و بهره بردار است.
وی تصریج کرد: این میزان تولید شامل ۵۹۵ هزار تن محصول زراعی، ۲۸۲ هزار و ۴۵۹ تن محصول باغی ، ۵۸۵ هزار تن محصولات گلخانه ای و ۴۳۳ هزار تن محصولات دامی است.
از ۱۱۲ هزار هکتار اراضی قابل کشت یزد، ۳۲ هزار و ۳۵۴ هکتار (معادل ۲۹ درصد) زراعی و ۷۹ هزار و ۶۴۶ هکتار (معادل ۷۱ درصد) به کشت محصولات باغی و گلخانه ای اختصاص دارد و بخش عمده درآمد کشاورزان مربوط به باغبانی و کشت محصولاتی مانند پسته، انار، زردآلو ، زعفران و گیاهان دارویی است.
مرکز شهرستان ۵۵ هزار نفری ابرکوه در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهر یزد قرار دارد.
سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی