محمد علی سلامی روز یکشنبه بیان کرد: امسال برنامهریزی برای تامین بذر غلهکاران خیلی خوب بود و کل بذر گندم و جو مورد نیاز کشاورزان قمی در داخل استان تولید شد و حتی مازاد آن در اختیار سایر استانهای کشور نیز قرار گرفت.
وی با اشاره به تولید ۲ هزار و ۷۰۰ تُن بذر جو و گندم در ارقام و طبقات مختلف در قم، افزود: انواع بذرهای گندم و جو تولید شده در این استان کیفیت بالایی داشت و به همین دلیل مورد استقبال کشاورزان قرار گرفت.
وی ادامه داد: خودکفایی در تولید بذر به خصوص در زمینه محصولات راهبردی همچون گندم و جو از جمله عوامل موثر بر توسعه فعالیتهای کشاورزی است و ما این موضوع را در استان با جدیت دنبال میکنیم.
سلامی گفت: با اجرای طرحهای مختلف همچون استفاده از بذرهای سازگار با آب و هوای قم تلاش خواهیم کرد سطح تولید محصولات موثر در تامین امنیت غذایی مردم همچون گندم در مزارع استان حفظ شود.
وی بیان داشت: همچنین قم به عنوان یکی از استانهای پیشرو کشور در زمینه پرورش دام و طیور شناخته میشود و تولید محصولات تامین کننده خوراک دام در آن از اهمیت بسیاری برخوردار است که در این رابطه نیز به دنبال حفظ سطح زیر کشت جو استان در کنار استفاده از سایر گیاهان مورد استفاده در خوراک دام هستیم.
بیش از ۱۴ هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال ۸۵۰ هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.