جمعه, مرداد ۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد: ایران در پرورش دام سنگین جزو ۵ کشور برتر جهان است

    وزیر جهاد: ایران در پرورش دام سنگین جزو ۵ کشور برتر جهان است

    خواص هلو برای سلامتی

    چرا باید هلو بخوریم؟

    عرضه تخم‌مرغ خارج از بسته‌بندی یخچالی در خراسان رضوی ممنوع شد

    معجزه تخم مرغ برای پیشگیری از آلزایمر

    نبود آمار شفاف تولید بازار برنج را برهم زد/ قیمت ۳۰۰ هزارتومانی برنج‌منطقی نیست

    نبود آمار شفاف تولید بازار برنج را برهم زد/ قیمت ۳۰۰ هزارتومانی برنج‌منطقی نیست

    گرما، قیمت تخم‌مرغ را کاهش داد+ جدول قیمت برخی کالاهای اساسی

    گرما، قیمت تخم‌مرغ را کاهش داد+ جدول قیمت برخی کالاهای اساسی

    رئیس اتاق بازرگانی بوشهر: میز ملی خرما هر سال به یک استان واگذار شود

    قیمت خرما تابع عرضه و تقاضاست/ خبری از قیمت‌گذاری دستوری نیست

    سقف ارزی جدید برای واردات قهوه اعلام شد

    سقف ارزی جدید برای واردات قهوه اعلام شد

    قیمت مصوب نهاده‌های دامی، روغن و شکر خام اعلام شد

    قیمت مصوب نهاده‌های دامی، روغن و شکر خام اعلام شد

    کافئین التهاب را کاهش می دهد

    چرا در روزهای گرم نباید قهوه بنوشیم؟

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    پرداخت مطالبات گندمکاران به ۳۱ درصد رسید

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار فناوری غذا و بخش صنعت

    مصرف روغن‌ در ایران 9 کیلو بیش از سرانه جهانی/ شکست‌‌ خودکفایی روغن در دوران ارز 4200 تومانی

    مصرف روغن در کشور ما بسیار بیشتر از میانگین جهانی است و اگر سرانه مصرف را به استاندارد دنیا برسانیم سالانه 765 هزار تن یا نیمی از نیاز به واردات روغن کاهش می‌یابد و باقی‌مانده نیاز را می‌توان با افزایش تولید تأمین کرد.

    توسط پروانه خانی
    تیر ۱۱, ۱۴۰۱
    در اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    سالهاست برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای کاهش وابستگی به واردات روغن مطرح است اما نتیجه ای حاصل نشده ‌و همچنان حدود 90 درصد نیاز کشور به روغن از طریق واردات تامین می‌شود و سوال این است آیا راهی برای افزایش ضریب خود اتکایی و کاهش واردات وجود ندارد؟

    طی این سال‌ها تاکید وزارت جهاد کشاورزی بر افزایش تولید در کشور بوده اما به دلایل مختلفی نتیجه رضایتبخشی حاصل نشده است اما اگر کاهش وابستگی را از زاویه جدید بررسی کنیم یعنی سرانه مصرف روغن در کشور را که نسبت به میانگین جهانی بسیار بالاتر است را کاهش دهیم اتفاق جدیدی رخ خواهد داد که نیمی از راه خودکفایی را برایمان هموار خواهد کرد.

    مصرف زیاد روغن برای سلامتی مضر است و باعث مسدود شدن رگ ها و بیماری های قلبی و عروقی می شود به همین دلیل کشورها تلاش می‌کنند که مصرف را روز به روز کمتر کنند با این حال میانگین مصرف روغن در کشور ما 9 کیلوگرم بیشتر از دنیا است؛ نیاز کشور به روغن سالانه 1.5 میلیون تن است و حذف این میزان مصرف اضافه به تنهایی واردات را 765 هزار تن کاهش خواهد داد.

    * ایرانی‌ها 9 کیلوگرم بیشتر از متوسط دنیا روغن مصرف می‌کنند

    در این‌باره، علیرضا مهاجر معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی، ‌به خبرنگار فارس می‌گوید: سرانه مصرف روغن خوراکی در ایران برای هر فرد ۲۱ کیلوگرم در سال است در حالی که سرانه جهانی مصرف این ماده خوراکی ۱۲ کیلوگرم است.

    وی گفت: برای کاهش مصرف روغن خوراکی در کشور باید آموزش عمومی شکل گیرد و لازم است رسانه ها در این زمینه پیشقدم شوند تا مردم متقاعد شوند و مصرف روغن نباتی را کمتر کنند.

    معاون زراعت وزارت جهاد کشاورزی روند رو به افزایش مصرف روغن خوراکی را در کشور نگران کننده خواند و افزود: باید دستگاه‌های فرهنگی و رسانه ای کشور روی ضرورت کاهش مصرف روغن خوراکی برنامه ریزی کنند. ‌

    بنابراین‌ گزارش نیاز سالانه کشور به واردات روغن نباتی 1.5 میلیون تن است و اگر میزان مصرف خانوارهای ایرانی متناسب با استاندارد جهانی شود سهم بسزایی در جبران کاستی‌ها خواهد داشت.

    تصور کنید که اگر 85 میلیون جمعیت کشور 9 کیلو مصرف روغن را کاهش دهند و به اندازه دنیا مصرف کنند سالانه 765 هزار تن واردات روغن کاهش می‌یابد این یعنی 50 درصد خودکفایی این محصول اساسی با همین روش طی خواهد شد.

    * فرهنگ سازی برای کاهش مصرف روغن در کشور

    بنابراین گزارش مسیر خودکفایی روغن باید در دو وجه انجام شود ابتدا با فرهنگ سازی بین مردم مصرف این ماده نه چندان مفید را که ضررهای آن هم کم نیست، کاهش دهیم و بعد برنامه های افزایش تولید را ادامه دهیم هر کدام از این موارد 50 درصد در قطع وابستگی نقش دارند.

    در این‌باره، سعدالله منصوری، مجری طرح خودکفایی دانه‌های روغنی وزارت جهاد،‌ به تاثیر کاهش مصرف در افزایش ضریب خود اتکایی دانه های روغنی اشاره می کند و در عین حال سیاست‌های حمایتی از واردات دانه‌های روغنی در گذشته را عاملی برای مصرف بالاتر از میانگین مصرف استاندارد جهانی در روغن نباتی‌ می‌داند.

    * ارز 4200 تومانی سرانه مصرف روغن را بالا برده بود

    به گفته مجری طرح خودکفایی دانه‌های روغنی، سیاست حمایت از واردات که بارزترین آن در اختصاص ارز 4200 تومانی بود باعث شد مصرف خانوارهای ایرانی بالاتر رود در حالی که استاندارد جهانی حتی در کشور‌هایی که به خودکفایی در تولید روغن نباتی رسیده اند ۱۲ کیلوگرم است.

    ‌منصوری می‌گوید: اگر همین میزان مصرف غیر استاندارد خانوار‌های ایرانی به استاندارد جهانی یعنی ۱۲ کیلوگرم برسد بسیاری از کاستی‌ها جبران می‌شود.

    * ارز 4200 تومانی ‌عامل شکست طرح‌های خودکفایی وشکل‌گیری مافیا

    کارشناسان معتقدند اختصاص ارز 4200 تومانی در سال‌های اخیر برای واردات دانه های روغنی عاملی برای شکست طرح‌های خودکفایی روغن بوده است، در خوش بینانه‌ترین حالت 200 هزار تن روغن در کشور تولید می‌شود و بقیه 1.5 میلیون تن نیاز کشور به این کالای اساسی وارد می‌شود.

    ارز 4200 تومانی طی سال‌ها سود سرشاری برای واردکنندگان این محصولات داشت و مافیاهایی تشکیل شده بود که به دولت‌ها اجازه استفاده از ظرفیت‌های داخلی را نمی‌داد‌ند، این ظرفیت‌ها هم در بخش صنایع و هم در بخش تولید بود، شنیده شده بود همین مافیا در برنامه‌های تولید وزارت جهاد در دانه‌های روغنی نظیر سویا، کلزا و غیره دخالت می‌کردند.

    نیمی از ظرفیت‌های بخش صنعت روغن برای روغن کشی و تبدیل به روغن و کنجاله که در صنعت دامداری استفاده می‌شود معطل است.

    دانه روغنی پس از اینکه روغن آن استحصال می شود تفاله آن به عنوان یک خوراک دام مغذی در دامداری ها استفاده می‌شود.

    کشور در تامین خوراک دام هم بیش از 70 درصد وابسته به واردات است بنابراین هر اندازه بتوان وابستگی به واردات دانه‌های روغنی را کم کنیم در دو وجه به نفع اقتصاد کشور خواهد بود.

    *روغن و خوراک دام عمده ترین محصول وارداتی

    بر اساس آمار گمرک در سال ۹۹ بیش از ۲۳ میلیون و ۱۰۷ هزار تن کالای اساسی به ارزش ۱۲ میلیارد و ۲۹ میلیون دلار از گمرک ترخیص شده که خوراک دام و طیور با بیش از ۱۳ میلیون و ۴۳۸ هزار تن، ۵۸ درصد وزن کل کالاهای اساسی ترخیص شده از گمرکات را به خود اختصاص داد.

    در سال گذشته به ارزش یک میلیارد و ۲۴۹ میلیون و ۷۳۹ هزار و ۷۶۴ دلار ‌روغن خوراکی، نیمه جامد، مایع و خام‌ از گمرکات کشور ترخیص شد.

    بنابراین در دنیایی که غذا به عنوان یک ابزار تهدید از سوی کشورها اعمال می شود و شرایط جهانی به‌ویژه در سالهای اخیر از کرونا و خشکسالی گرفته تا جنگ روسیه و اوکراین به حدی تغییر کرده که کشورها امنیت غذایی را در  اولویت اول قرار داده اند، برنامه عذایی ما هم باید تغییر کند.

    کشورها تا می‌توانند با روشهای مختلف از قبیل یارانه دهی به بخش کشاورزی و یا تغییر سیاست‌های صادرات و واردات تامین تولید خود را افزایش می‌دهند و در دیگر سو تا جایی که می توانند انبارهای خود را ذخیره می‌کنند به طوری که چین نیمی از گندم صادراتی جهان را در انبارهای خود ذخیره کرده است.

    در چنین شرایطی برنامه‌های ما هم باید مطابق با این تغییرات، عوض شود، کاهش مصرف روغن سلامت جامعه را ارتقا می‌دهد، ‌در گام نخست و مشخصا برای افزایش ضریب خود‌اتکایی در دانه روغنی فرهنگ‌سازی کاهش مصرف و افزایش تولید باید توامان ادامه یابد، حذف ارز 4200 تومانی هم که در دولت سیزدهم انجام شده این مسیر را هموارتر خواهد کرد.

    سرویس خبری : فناوری غذا و بخش صنعت

    منبع: خبرگزاری فارس
    برچسب ها: امنیت غذاییسرانه مصرف روغنفناوری غذاوزارت جهاد کشاورزى
    پست قبلی

    تفاهم 200 هزار مشترک کشاورزی با توانیر/ تعرفه برق کدام دسته از کشاورزان رایگان شد؟

    پست بعدی

    جزئیات دستورالعمل تامین مالی کشت قراردادی برای 2 میلیو ن هکتار

    پروانه خانی

    مربوطه پست ها

    تولید گوشت از پروتئین آفتابگردان؛ گامی به سوی امنیت غذایی
    اخبار فناوری غذا و بخش صنعت

    تولید گوشت از پروتئین آفتابگردان؛ گامی به سوی امنیت غذایی

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    0

    همچنان‌که جهان با تغییر اقلیم و کاهش منابع، دست‌وپنجه نرم می‌کند، بشقاب‌های غذای ما به آرامی در حال تکامل هستند....

    بیشتر بخوانید
    سبزی معجزه‌گری که در نقش مُسکن عمل می کنند

    تولید طعم‌دهنده نعنا با فرمولاسیون نانویی

    خرداد ۲۱, ۱۴۰۴
    با اجرای فرصت مطالعاتی در پرو ارائه شد تولید ۴ محصول نانویی صنعت غذایی در مقیاس صنعتی

    فعالیت ۱۴۰ آزمایشگاه در حوزه سلامت مواد غذایی

    خرداد ۱۸, ۱۴۰۴
    میان اتاق بازرگانی البرز و کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران امضاء شد:

    میان اتاق بازرگانی البرز و کمیسیون صنایع غذایی اتاق ایران امضاء شد:

    خرداد ۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    ۲۷۵میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون به کشاورزان یزدی پرداخت شد

    جزئیات دستورالعمل تامین مالی کشت قراردادی برای 2 میلیو ن هکتار

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    تضمین سلامت محصولات کشاورزی فارس در صادرات و واردات

    تضمین سلامت محصولات کشاورزی فارس در صادرات و واردات

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    بحران جدی تامین کالای اساسی در شرایط حساس نخواهیم داشت/ تدوین نقشه راه در شرایط جنگی

    بحران جدی تامین کالای اساسی در شرایط حساس نخواهیم داشت/ تدوین نقشه راه در شرایط جنگی

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    بازار عیدانه برنج؛ یاقوت شالیزار بدون مشتری است

    بیش از ۹۰ درصد اراضی شالی مکانیزه برداشت می‌شود

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.