علیمحمد رمضانی با اشاره به فرارسیدن فصل کاشت برنج درباره آخرین وضعیت کشت این محصول در استان اظهار داشت: با توجه به شرایط آب و هوایی و ارتباط خوب کشاورزان با مراکز جهاد کشاورزی، تاکنون عملیات شخم و شیار در 196 هزار و 720 هکتار شالیزار مازندران انجام شده است.
وی با اشاره به احداث خزانه در 215 هزار هکتار اراضی شالیزاری مازندران، ادامه داد: تا به امروز عملیات نشاکاری در حدود 38 هزار هکتار شالیزار استان انجام شد که از این میزان حدود 60 درصد بهصورت مکانیزه و 40 درصد بهصورت سنتی بوده است.
مسئول زراعت برنج سازمان جهاد کشاورزی مازندران اضافه کرد: طی این مدت بیشترین سطح نشاکاری مربوط به شهرستان آمل با 11 هزار و 300 هکتار بوده که از این میزان 8 هزار هکتار بهصورت مکانیزه بوده است.
وی بیان داشت: بحث کشت قراردادی نیز برای 10 هزار هکتار شالیزار استان انجام شد که نشاندهنده اعتماد کشاورزان به دولت بوده و اینکه کشت قراردادی به نفع خودشان بوده و در این زمینه مازندران جزء معدود استانهایی است که باید 50 درصد برنج را تحویل دهد.
رمضانی با تأکید بر اینکه کشت قراردادی برنج به نفع کشاورزان خواهد بود، خاطرنشان ساخت: این مهم در امنیت غذایی نقش داشته و در شرایط کمبود میتوان برنج را روانه بازار کرد.
وی درباره افزایش هزینههای کارگری، گفت: دستمزد امسال کارگران بین 400 تا 500 هزار تومان بوده که با توجه به تمایل کشاورزان به مکانیزاسیون این مشکل برای آنان مرتفع شده است.