یکشنبه, خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    قیمت شکر به ۵۳ هزارتومان رسید/لوبیا چیتی ارزان شد

    ورود مسافری انبه از مصر/ میوه‌های پروازی برای قشر خاصی است

    ثبت‌سفارش «برنج» و «انبه» آغاز شد

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    قیمت هر کیلو تخم‌مرغ درب مرغداری‌ ۶۱هزار تومان شد

    ایران رتبه ۷۹ تولید محصولات ارگانیک جهان را دارد

    کشاورزی ارگانیک؛ راهی برای حفظ زمین و سلامت مردم

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    خراسان‌جنوبی پیشگام پرورش ماهی در منابع آبی محدود

    خراسان‌جنوبی پیشگام پرورش ماهی در منابع آبی محدود

    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    مرغداران با دپوی تخم مرغ در واحد‌ها رو‌به‌رو هستند

    کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد

    کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    ماجرای هیاهوهای اخیر در حوزه نان و اعتراض برخی نانواها چه بود؟

    مشاور وزیر اقتصاد با تأیید تعیین میزان مصرف متعارف نان توسط سامانه هوشمند در پهنه کشوری گفت: برخی هیاهوهای اخیر از طرف معدود نانوایی‌هایی است که تخلف می‌کنند و فروش نامتعارف دارند که سهمیه آرد آنها کم شده است.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    دی ۳۰, ۱۴۰۲
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    کمبود نان نداریم/علت تاخیر در تحویل آرد به نانوایی ها

    محمد جلال درباره حواشی‌ای که اخیراً در حوزه فروش نان و اعتراض برخی نانوایی‌ها ایجاد شد، اظهار کرد: طرح هوشمندسازی فروش نان، یک زیرساخت برای شفاف‌سازی زنجیره آرد و نان در کشور است. ما یک حلقه مفقوده در سالیان گذشته در کشور داشتیم که هیچ داده‌ای ناظر به اطلاعات مرتبط با تبدیل آرد به نان در کشور وجود نداشت. امروز ما این اطلاعات را در اختیار داریم و حدود ۲۰ ماه هست که از استقرار این سامانه در کشور می‌گذرد.

    وی افزود: در این فرآیند جزء اصول طراحی این است که ما مسئله یا ایده‌ای درخصوص آزادسازی قیمت نان نداریم، نکته دوم هم اینکه هیچ ایده‌ای در خصوص سهمیه‌بندی یا محدوده‌گذاری برای مصرف نان مردم هم نداریم، اما منطق خاصی بوده بعد از استقرار کارتخوان‌های هوشمند از انتهای سال گذشته و اوایل امسال مبنی بر اینکه در فرآیند اختصاص آرد یارانه‌ای به نانوایان، سهم هزینه‌ای آرد یارانه‌ای نزدیک به ۹۵ درصد به‌عهده دولت است و صرفاً نانوایان ۵ درصد از هزینه تمام‌شده آرد را می‌پردازند. آرد یک کالایی است که حجم یارانه در آن بالاست و دولت مبتنی بر این زیرساخت تصمیم داشت که انحرافات مصارف آن را کاهش بدهد.

    مشاور وزیر اقتصاد گفت: نظام تخصیص آرد یارانه‌ای به نانوایان در سالیان گذشته یک عدد مشخص بوده است و در تعبیر نانوایان هم بعضاً کلمه سهمیه استفاده می‌شود به همین دلیل می‌گویند که “سهمیه نانوایی ما کم شده است”، یعنی این نگاه را دارند که “این سهم یک سهم ثابتی است فارغ از اینکه من چه عملکردی داشته باشم”.

    جلال تصریح کرد: با استقرار سامانه هوشمندسازی این الگو تغییر کرده است. بعد از طرح هوشمندسازی ما ادبیاتی تحت عنوان “سهمیه نانوا” نداریم، “اجازه خرید آرد یارانه‌ای” داریم که در سامانه یکپارچه کشوری همه نانوایان هر ۱۰ روز یک بار یا ۱۵ روز یک بار ـ بسته به استانی که در آن استقرار دارند ـ خرید دارند و انجام می‌دهند و هیچ مشکلی هم ندارد و فرآیند پایداری هم دارد.

    وی ادامه داد: عملکرد نانوایان در کارتخوان‌های هوشمند توسط یک ماشین پردازش داده و یک هوش مصنوعی پردازش می‌شود از این بابت که صحت و سقم این تراکنش‌ها از نظر آن ماشین پردازش داده صحت‌سنجی بشود، به عنوان مثال اگر تراکنشی در نیمه‌شب زده بشود در منطقه‌ای که هیچ‌کس خرید ندارد و تراکنش‌ها مکرراً با یک کارت در فاصله زمانی کوتاه ثبت بشود یا مبالغ غیرمتعارفی از فروش نان یا هر چیزی شبیه این ثبت بشود چون ما سقف محدودیتی برای عرضه به مردم نداریم این نظام‌های پردازشی را آوردیم داخل سامانه. اغلب نانوایان این‌گونه رفتار می‌کنند که عرضه نان را به‌شکل عادی به مردم انجام می‌دهند، این پردازش‌ها صرفاً برای شناخت افرادی است که احیاناً انگیزه تقلب یا تخلف دارند، بعد از پردازش آن تراکنش‌هایی که از نظر سامانه پذیرفته شده است به معادل آرد تبدیل می‌شود و برای دوره آتی اختصاص پیدا می‌کند.

    مشاور وزیر اقتصاد گفت: برخی از نانوایان به هر دلیلی ممکن است بخواهند انگیزه‌ای داشته باشند که تراکنش‌های غیرواقعی و نامتعارفی ثبت کنند با این انگیزه که شاید آرد بیشتری به آنها اختصاص پیدا بکند، سامانه این تراکنش‌ها را پردازش می‌کند، غیرواقعی یا واقعی بودن آنها را محاسبه می‌کند و مبتنی بر آن آرد اختصاص پیدا می‌کند.

    جلال افزود: متأسفانه این خبرها که بعضاً روی این موضوع نقل می‌شود و صحت ندارد از این جهت است که برخی افراد علاقه‌مند هستند تراکنش‌های غیرواقعی مبالغ بالا ثبت بکنند و سامانه هم بدون هیچ‌گونه پردازشی معادل آن را تخصیص بدهد، روزی ۱۲ میلیون تراکنش خرید نان در کشور مدیریت می‌شود و انتقاد افراد معدود را باید با این عدد بزرگ مقایسه کرد.

    وی با بیان اینکه “ما در لحظه تراکنش هیچ محدودیتی در تعداد فروش نان نداریم” اضافه کرد: اما قاعده برای نانوایان شفاف شده است و عرضه عمومی نان به مردم باید در حد عرف مصارف خانوار آن منطقه باشد، ۴ قرص نان هم تعبیر بسیار نادقیقی است، در نان لواش که نان سبکی است عرف مناطق عددهای بسیار بالاتری است ولی در موضوع نان سنگک که نان بزرگتر و حجیم و وزین‌تری است تعدادش پایین‌تر است.

    وی ادامه داد: نانوا یک وظیفه دارد؛ برای مصارف عمومی خانوار که مشتریان محلی دارد و معمولاً مشتریانش را می‌شناسد باید در عرف مصارف خانوار عرضه نان را انجام بدهد و انگیزه‌ای درخصوص ساخت تراکنش‌های غیرواقعی در آن وجود نداشته باشد چون سیستم حافظه دارد و متضرر می‌شود. در موضوع مشتریان خاصی که برخی از نانوایی‌ها دارند یک یا دو مشتری خاص دارند مثل بیمارستان، مثل یک رستوران، مثل یک واحد صنفی که نان مصرف می‌کند و حجم خریدها بالاتر است بیش از یک سال است که موضوع منوی کسب‌وکارها در کارتخوان نانوایان تعریف شده است و فرآیند ثبت‌نامش هم بسیار ساده است و فرد با راهنمایی خود نانوا بعد از این که مراجعه کرد و تقاضای حجم خرید بالا یا نامتعارف نان را داشت به‌دلیل اینکه یک نوع کسب‌وکار و یا مجموعه‌ای است که این نان را نیاز دارد ثبت‌نام می‌کند.

    وی افزود: ساختار فرمانداری‌ها در کشور پنل‌های مربوطه را دارند به‌سرعت تأییدش می‌کنند و در واقع آن فرد از آن زمان به بعد از منوی کسب‌وکار هر میزان نان بخرد چون مدیریت مستقلی دارد هیچ آسیب یا تبعات منفی برای نانوا ندارد، پس ما یک عرف فروش به عموم مردم داریم که همین منوی عمومی کارتخوان‌های هوشمند است و برای آن مشتریان خاص که یک یا دو نمونه مشتریان آن نانوا ممکن است این مشتری‌ها را داشته باشند منوی کسب‌وکار را داریم، خارج از این از نظر ما هر اتفاقی بیفتد ساختن برخی از تراکنش‌های غیرواقعی است که بعضاً با تعبیر مردم و… از آن استفاده می‌شود تا احیاناً سوءاستفاده‌ای شکل بگیرد.

    جلال ادامه داد: امیدواریم این موضوع به‌قدر کافی با این توضیحات روشن بشود که هم مردم موضوع برایشان روشن باشد هم نانوایانی که اکثریتشان دارند فرآیند عادی عرضه نان را انجام می‌دهند در زمینه آرد مشکلی ندارند اما برخی شاید مطابق عادت گذشته‌شان بخشی از آردشان را خارج از شبکه عرضه می‌کردند که سودجودیی‌های خودشان را داشته باشند، امروز مبتنی بر این سامانه این امکان از آنها گرفته شده است و هیچ شخصی و سلیقه‌ای هم وجود ندارد در واقع قاعده‌هایی که در این سامانه حاکم است به‌صورت عمومی در کل کشور حاکم است و سامانه نمی‌تواند به نفع یا ضرر کسی اقدام بکند.

    جلال در رابطه با میزان فروش متعارف و مفهوم عرف و “عرف در تهران چقدر است؟ ” گفت: عرف عدد معین ندارد، توسط سامانه محاسبه می‌شود حتی خود ما هم عددش را نمی‌دانیم تحلیلش هم شاید در تهران درست نباشد، در مناطق مختلف جمعیتی کشور بسته به تمکّن و معیشت خانوارها، مقدار مصرف نان متمایز است در مناطقی که سقف معیشت پایین‌تر است قدرت خرید مردم پایین‌تر است مصارف نان بالاتر است و در مناطقی که قدرت خرید مردم بالا می‌رود مصرف نان کاهش پیدا می‌کند، لذا سامانه در تناسب مختلف کشور میانگینی از رفتار خرید مردم را محاسبه می‌کند و یک فاصله مناسب یا مؤثری در نظر می‌گیرد که وقتی خریدهایی در نانوایی‌های آن منطقه دارد اتفاق می‌افتد باید در این چارچوب رقم بخورد. وقتی نانوا دارد به خانوارهای ساکن منطقه نان عرضه می‌کند متوجه می‌شود که این خانواده برای نیاز شخصی خودش نان خرید می‌کند یا برای بازفروشی و مواردی از این جنس این کار را می‌کند، برای مصارف تجاری هم که موضوع کسب‌وکار را مطرح کردیم یعنی ثبت‌نامی صورت می‌گیرد و در حجم بالایی می‌تواند نان خرید بکند.

    وی گفت: عددی وجود ندارد هر کسی هم عدد اعلام بکند ما از نظر سامانه رد می‌کنیم، اعلام عدد باعث می‌شود که نانوایان متضرر بشوند و تعبیر اشتباهی هم هست، مصارف مردم در فصول مختلف متفاوت است جابه‌جایی‌های جمعیتی داریم، تغییرات وضعیت معیشتی داریم و عددها متناسب با مناطق است و هیچ عدد سراسری یا استانی هم وجود ندارد برای اینکه اجحافی اتفاق نیفتد سامانه خودش این عدد را محاسبه می‌کند. نانوایان تا زمانی که نانشان را برای مصارف خانواده‌ها عرضه می‌کنند بدون نگرانی فروششان را ادامه بدهند حتماً آرد متناسب را دریافت می‌کنند. حجم زیادی از نانوایان بابت رفتار درستشان با افزایش تخصیص آرد یارانه‌ای مواجه شدند و نانوایی‌هایی را داریم که ۵۰ درصد یا بیشتر آرد یارانه‌ای‌شان نسبت به زمانی که سهمیه ثابت حاکم بوده افزایش یافته است و این ناشی از این است که عملکرد بدون ساختن تراکنش یا تراکنش‌های غیرواقعی باشد. همه نانوایان ما کارنامه دقیقی دارند و مبتنی بر آن وضعیتشان در مقایسه با منطقه خودشان به آنها گزارش داده می‌شود.

    سرویس خبری: اقتصاد و بازار 

    منبع: همشهری
    برچسب ها: اقتصاد و بازاربازارسامانه هوشمند نانصنایع تبدیلی و تکمیلیقیمت نانناننانواهوشمند سازییارانه نان
    پست قبلی

    قیمت گندم بالاتر از قیمت جهانی تعیین شد

    پست بعدی

    قیمت مرغ کاهشی است/ افزایش میزان تولید

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!
    اخبار اقتصاد و بازار

    قیمت شکر به ۵۳ هزارتومان رسید/لوبیا چیتی ارزان شد

    توسط هستی محمدمهدی پور
    خرداد ۱۰, ۱۴۰۴
    0

    رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: اعتصاب کامیون داران در بازار اقلام اساسی تاثیری نداشته چراکه بار به...

    بیشتر بخوانید
    ورود مسافری انبه از مصر/ میوه‌های پروازی برای قشر خاصی است

    ثبت‌سفارش «برنج» و «انبه» آغاز شد

    خرداد ۱۰, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    قیمت هر کیلو تخم‌مرغ درب مرغداری‌ ۶۱هزار تومان شد

    خرداد ۱۰, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    مرغداران با دپوی تخم مرغ در واحد‌ها رو‌به‌رو هستند

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    وضعیت بازار گوشت قرمز و مرغ در روزهای پایانی سال

    قیمت مرغ کاهشی است/ افزایش میزان تولید

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    درمان‌های خانگی برای کاهش چربی ناحیه شکم

    ریزه‌خواری؛ دشمن خاموش تناسب اندام

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    آغاز پرداخت مطالبات گندم کاران در فارس

    اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴
    قدیریان دبیر جدیدسندیکای صنایع کنسرو ایران شد

    قدیریان دبیر جدیدسندیکای صنایع کنسرو ایران شد

    اردیبهشت ۲۲, ۱۴۰۴
    با این روش کاهش وزن را ۲ برابر کنید

    با دسرهای هوشمندانه؛ لاغر شوید!

    خرداد ۴, ۱۴۰۴
    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    هر کیلوگرم گوجه‌فرنگی بین ۴۵ تا ۶۳ هزار تومان+جدول

    خرداد ۶, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.