سیدحسینعلی شرفزاده روز سهشنبه افزود: تغییر آب و هوای امسال باعث کاهش کشت برنج در شمال کشور و کاهش تولید و فروش آن شده است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر به دلیل قرار داشتن در فصل برداشت و حمایت از تولید برنج ایرانی، واردات برنج خارجی نیز برای مدتی متوقف شده که این موضوع بر قیمت آن در بازار تاثیر گذاشته به طوری که قیمت انواع برنج خارجی در بازار مشهد نسبت به یک ماه قبل ۱۰ درصد افزایش یافته است.
رییس اتحادیه صنف برنج و عمده فروش مواد غذایی در مشهد گفت: دلیل دیگر گرانی برنج ایرانی در بازار را می توان ورود شرکتهای بزرگ برای خرید این محصول دانست که با خریدهای سنگین خود بازار را تغییر می دهند از سوی دیگر هزینه های تولید برنج نیز با توجه به افزایش هزینه های جانبی، رشد قابل ملاحظه ای داشته است.
شرف زاده افزود: هم اکنون برنج ایرانی و همچنین برنج پاکستانی و هندی در بازار مشهد فراوان است و هیچ کمبودی در این زمینه وجود ندارد اما به دلیل گران بودن آن خرید این محصول کاهش یافته است.
وی ادامه داد: با این که برنج در بازار مشهد فراوان است اما از آنجا که منشاء گرانی آن از مبداء تولید است، فراوانی آن باعث شکستن قیمت نشده است.
مدیر بازرسی و نظارت بر اصناف مشهد نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: برنج ایرانی قیمت مصوب ندارد و براساس قیمت تمام شده تولید و کیفیت، نرخگذاری می شود.
امیر دلداری افزود: آنچه در حال حاضر ملاک ارزیابی قیمت و نظارت در بازار برنج است، قیمت تعیین شده براساس کیفیت آن و عرف بازار است که در صورت غیرمتعادل بودن نرخ، با آن برخورد می شود.
وی ادامه داد: از آنجا که واردات برنج خارجی نیز ممنوع شده در مجموع قیمت این کالا رو به گرانی گذاشته است.