سه شنبه, اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    قیمت تخم مرغ ۴ درصد افزایش یافت

    وضعیت بازار گوشت قرمز و مرغ در روزهای پایانی سال

    قیمت مصوب مرغ برای مصرف کننده ۱۰۵ هزارتومان

    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    بازار سیاه روغن؛ بازی تولیدکنندگان در شبکه توزیع

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و صیفی‌جات تعیین شد+ جدول

    صادرات غلات اوکراین از طریق راه‌آهن انجام می‌شود

    خرید یک میلیون و ۳۵۵ هزار تن گندم در خوزستان/ پرداخت تاکنون ۵ همت از مطالبات

    تکمیل ظرفیت؛ ۷۰ روز قبل از برگزاری

    تکمیل ظرفیت؛ ۷۰ روز قبل از برگزاری

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    لزوم ایجاد صنایع فرآوری دانه‌های روغنی در استان کرمان/ کنجد ما به یزد می‌رود

    چای شکر پهلو!

    قیمت شکر وارداتی اصلاح می شود

    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    ضرورت حذف ارزش افزوده روغن خام

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به ۷ هزارتن رسید

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    قدکِشی قیمت برنج گیلان در جیب محتکران

    برنج گیلان طی روزهای اخیر در حالی بار دیگر افزایش قیمت را تجربه می‌کند که هنوز این محصول، باقی مانده سال گذشته است و تغییرات قیمتی در همه ابعاد هیچ ارتباطی با این محصول پیدا نمی‌کند و بسیاری بر این باورند که این تغییرات قیمتی ریشه در کاهی برنج در بازار دارد و فقط به نفع محتکران است.

    توسط فاطمه خداویردی
    خرداد ۷, ۱۴۰۱
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    بلاتکلیفی 15 هزار تن برنج در گمرک/ وزارتخانه‌های مسئول تصمیم نمی‌گیرند

    گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور است و این محصول استراتژیک جایگاه ویژه ای در مختصات اقتصادی، اشتغال، مصرف و همچنین معیشت مردم استان دارد.

    طی روزهای اخیر در حالی با روند رو به افزایش بهای برنج سفید در بازار گیلان و همچنین خارج از استان مواجه هستیم که این محصول باقی مانده سال گذشته است و هنوز محصول سال زراعی جاری حتی به خوشه دهی هم نرسیده است.

    هم اکنون محصول برنج گیلان که عمدتاً از نوع هاشمی است و سال گذشته پس از برداشت با قیمت حدود ۴۵ هزار تومان در بازار عرضه میشد، با وجود اینکه پیش از نوروز به ۸۰ هزار تومان رسیدف اکنون در جهشی دوباره از مرز ۱۰۰ هزار تومان عبور کرد.

    علاوه بر این ارقامی همچون صدری سورتینگ شده (دانه درشت) نیز قیمت حدود ۱۵۰ هزار تومان و شیرودی( از نوع برنج پُر محصول) با نرخ ۶۵ هزار تومان برای هر کیلو تجربه می کنند که پیش از این با قیمت حدود ۴۵ تا ۵۰ هزار تومانی در بازار به دست مصرف کننده می رسید.

    افزایش قیمتی که به اعتقاد حتی بازاریان نیز ریشه در هزینه تولید نداشته و عملا توجیهی منطقی ندارد. زیرا بر اساس محاسبات حتی نرخ قبلی یعنی حدود ۸۰ هزار تومان برای هر کیلو برنج پر مصرف هاشمی نیز ۲ برابر هزینه تولید سال گذشته است.

    این جهش قیمتی در حالی است که حتی طبق اظهارات مسئولان جهاد کشاورزی در سال زراعی جاری نیز سموم و کودهای کشاورزی به صورت یارانه ای توزیع می شود و محدودیتی برای این مسئله وجود ندارد.

    بازار گرمی محتکران در فصل سرد موجودی

    عده ای از فعالان حوزه برنج معتقدند که افزایش قیمت کالاهای اساسی به طور نامحسوس بر سایر همه کالاها و محصولات و خدمات دیگر از جمله برنج تاثیرگذار است اما عده ای براین باورند که آنچه اکنون موجب افزایش قیمت برنج می شود، کاهش این محصول در بازار و متعاقب با آن بازار گرمی محتکران برنج است که سود این نوسان را به جیب محتکران خواهد برد.

    یکی از کشاورز گیلان در اینباره به خبرنگار ایرنا گفت: در این فصل سال کشاورزان محصول برای عرضه در بازار ندارند که در برابر افزایش تقاضا به طور طبیعی شاهد افزایش قیمت هستیم.

    حسین زارع افزود: اکنون که تا زمان برداشت محصول برنج هنوز چندین ماه باقی مانده ، میزان برنج بومی در بازار به کمترین میزان خود می رسد و آنچه در دست کشاورزان هم باقی مانده باشد، مصرف شخصی خواهد بود.

    این کشاورز آستانه ای افزود: این تغییر قیمت هیچ نفعی برای کشاورزان نخواهد داشت زیرا کشاورز نهایت چند ماه برنج خود را نگهدارد. این سود به طور حتم به جیب بازاریان و همچنین کسانی که برنج انبار کردند تا در زمان کمبود عرضه کنند خواهد رفت.

    قدکِشی قیمت برنج گیلان در جیب محتکران

    از کمبود تا احتکار

    اما یکی از فعالین حوزه سورتینگ برنج با بیان اینکه برنج در حال حاضر نه تنها در دست کشاورز بلکه در اختیار کارخانه ها هم نیست به خبرنگار ایرنا گفت: سال گذشته وقتی قیمت این محصول افزایش یافت با دستور تعزیرات نگهداری محصول برنج در کارخانه‌ها ممنوع شد، بنابراین تمامی برنج های کارخانه داران در مدت زمان کوتاهی عرضه شد و اکنون این محصول را  فقط تاجران در اختیار دارند و آنها تعیین کننده قیمت در بازار هستند.

    وی افزود: البته به‌دلیل اینکه اکنون دیگربه نشاء برنج امسال و آخر فصل کشاورزی سال گذشته رسیدیم ، این محصول در بازار هم نیست و اگر کسی به صورت وزن تُنی برنج بخواهد همان تاجر هم باید از جاهای مختلف به طور مثال ۱۰۰ یا ۲۰۰ کیلو از فروشندگان مختلف جمع کند تا بتواند این میزان محصول را برای مشتری تامین کند.

    این کارخانه دار آخرین قیمت برنج در بازار گیلان را ۷۵ هزار تومان دانست و ادامه داد: برنجی که بین ۸۵ تا ۹۵ هزار تومان توسط کارخانه داران به بازار عرضه می شود، قیمت گذاری تعیین شده توسط خود فروشندگان است و به اعتقاد وی هرکسی بنا به دیدگاه خودش برنج را با یک قیمتی عرضه می کند.

    با این وجود به نظر می رسد اگرچه این عوامل در افزایش قیمت های محصول برنج ممکن است تاثیر گذار باشد اما متاسفانه  احتکار این محصول در شرایطی که کمبود محصول برنج در بازار نیز وجود دارد  در افزایش قیمت ها بی تاثیر نبوده چرا که در همین ارتباط کمتر از یکهفته قبل اول ماه جاری فرمانده انتظامی گیلان از کشف ۲۵۷ تن برنج احتکار شده به ارزش بیش از ۲۰۵ میلیارد ریال در بازرسی از یک کارخانه در شهرستان خمام و فرمانده سپاه ناحیه صومعه سرا نیز در همین ایام از کشف ۷۴ تن برنج سفید و شلتوک احتکار شده در انباری در این شهرستان به ارزش  ۶۰ میلیارد ریال خبر دادند.

    عرضه سه هزار تن برنج ارزان قیمت برای تنظیم بازار گیلان

    اگرچه بازار عرضه و تقاضا و عوامل دیگری همچون  افزایش هزینه تولید در قیمت محصولات و کالاها تاثیر گذار است اما همواره دولت در چنین مواقعی سعی می کند با بکارگیری تدابیری مانع افزایش قیمت ها به صورت سرسام آور شود که یکی از این راهکارها عرضه برنج با قیمت ارزان تر به بازار در جهت حمایت از مصرف کنندگان است.

    قدکِشی قیمت برنج گیلان در جیب محتکران

    معاون بازرگانی و صنایع غذایی جهاد کشاورزی گیلان در همین ارتباط به خبرنگار ایرنا گفت: قیمت برنج بعد از برداشت نوساناتی داشت اما بتدریج ثبات نسبی یافت ولی از دی ماه سال گذشته افزایش این محصول شروع شد.

    قاسم جوادزاده مقتدر افزود: طی سال گذشته که قیمت برنج به ۶۵ هزار تومان رسید، قرارگاه امنیت غذایی برای متعادل شدن قیمت برنج در کشور از جمله گیلان  ۱۰ هزار تن برنج خارجی  به استان سهمیه داد که از ان میزان ۲ هزار و ۵۰۰ تن آن را توزیع کردیم  و با این اقدام التهاب بازار کم شد.

    وی ادامه داد: بعد از عید دوباره به چند دلیل قیمت برنج افزایش یافته که می توان از جمله به کم شدن محصول برنج در این فصل سال و افزایش تقاضا و تاثیر تبدیل ارز ترجیحی به نیمایی اشاره کرد اما اکنون نیز برای تعادل بازار سه هزار تن برنج هندی و تایلندی به ترتیب با قیمت هر کیلوگرم ۱۸ هزار و۵۰۰ تومان و  ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان در حال توزیع شدن  در استان است .

    با توزیع برنج خارجی با قیمت های گذشته و درصورت استقبال مردم انتظار می رود بازار برنج دستکم برای مدتی تا تصمیم گیری برای نان به ثبات نسبی برسد.

    جهش قیمتی برنج و کوچ مصرف کنندگان به نانوایی ها

    با وجود اینکه از سال گذشته تا کنون در چندین مرحله قیمت محصول برنج افزایش یافت، تغییرات صعودی بهای برنج همچنان ادامه دارد؛ قیمت حدود ۴۵ هزار تومان برای هر کیلوگرم برنج هاشمی در سال گذشته در حالی اتفاق افتاد که این محصول در سال ۱۳۹۹ با قیمت هر کیلوگرم بین ۲۸ تا ۳۲ هزار تومان فروخته می شد.

    افزایش قیمت در محصول برنج تعداد بسیاری از مردم را به سمت جایگزینی بیشتر نان به جای برنج گرایش داد و انتظار می رفت تا  با توجه به کاهش تقاضا، قیمت این محصول تغییر چندانی حداقل تا این فصل از ماه نداشته باشد اما بعد از نوروز امسال، برنج ایرانی از جمله رقم هاشمی افزایش قیمت دیگری را نیز تجربه کرد و آن را تا مرز ۸۰ هزار تومان برای مصرف کنندگان سوق داد.

    طی روزهای اخیر شاهد افزایش مسزان مصرف نان و ترافیک های سنگین در پشت واحدهای خبازی هستیم. طبق بررسی ایرنا حتی در برخی نانوایی های سطح شهرهایی همچون رشت، آستارا، انزلی و رضوانشهر شاهد اتمام زود هنگان فعالیت نانوایی ها به دلیل افزایش تقضا برای نان هستیم.

    برنج همچون نان جزو کالاهای اساسی برای ایرانیان به شمار می رود که در حال حاضر بدلیل افزایش قیمت این محصول و عدم توانایی بسیاری برای خرید آن ،گرایش به سمت استفاده از نان  بیشتر شده است که اگرچه افزایش قیمت هایی که  از چندین ماه بعد از فروش محصول از سوی کشاورزان در بازار اتفاق افتاد منفعتی برای کشاورزان نداشت اما کنترل قیمت ها با عرضه برنج در فصولی که این محصول در اختیار کشاورز نیست ،نه تنها لطمه ای به کشاورزان نمی زند بلکه موجب منفعت برای مصرف کنندگان خواهد شد.

     

    سرویس خبری: اقتصاد و بازار

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: اقتصاد و بازارصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تبدیلی و کشاورزیصنایع غذاییصنعت غذافناوری های نوینقیمت برنج
    پست قبلی

    امسال ۸۵ هزار تن محصول زراعت پاییزه در مینودشت برداشت می‌شود

    پست بعدی

    کاهش فاصله طبقاتی با مردمی‌سازی یارانه‌ها/ حذف واسطه‌ها از زنجیره کالای اساسی

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب
    اخبار اقتصاد و بازار

    قیمت تخم مرغ ۴ درصد افزایش یافت

    توسط هستی محمدمهدی پور
    اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴
    0

    حمیدرضا کاشانی رئیس هیئت مدیره اتحادیه مرغداران میهن گفت: وزارت جهاد کشاورزی نرخ مصوب تخم مرغ را بدون هماهنگی با...

    بیشتر بخوانید
    وضعیت بازار گوشت قرمز و مرغ در روزهای پایانی سال

    قیمت مصوب مرغ برای مصرف کننده ۱۰۵ هزارتومان

    اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    بازار سیاه روغن؛ بازی تولیدکنندگان در شبکه توزیع

    اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴
    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و صیفی‌جات تعیین شد+ جدول

    اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    فراوانی کالاهای اساسی در نهمین روز اصلاح یارانه‌ها/ رشد‌ قیمت گوشت قرمز با توجیه گرانی نهاده‌

    کاهش فاصله طبقاتی با مردمی‌سازی یارانه‌ها/ حذف واسطه‌ها از زنجیره کالای اساسی

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    ضرورت واردات ۴۰۰ هزارتن برنج تا قبل از دوره ممنوعیت

    اردیبهشت ۹, ۱۴۰۴
    افزایش تاب‌آوری برنجکاران مازندران در برابر دلالان

    نشاکاری برنج در ۳۲۰ هکتار شالیزار ساری

    اردیبهشت ۶, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    چه کسانی می‌ خواهند روغن را گران کنند؟ | وضعیت لغزنده در بازار روغن خوراکی

    اردیبهشت ۶, ۱۴۰۴
    برداشت ۱۱۷ هزار تن برگ سبز چای در سال جاری

    ۱۷ هزار تُن چای سنواتی برای کمپوست به مراکز تحقیقاتی منتقل شد

    اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۴
    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده میوه و صیفی‌جات+ جدول

    اردیبهشت ۹, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.