جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    فناوری‌های نوین آبیاری کشاورزی، یک تیر و دو نشان

    با توجه به کاهش شدید بارش‌ها در سالیان اخیر از یک‌سو و افزایش دمای هوا و خشکسالی از سوی دیگر، کم‌آبی بیش از هر زمان دیگری، ایران را که کلا یک کشور کم‌آب محسوب می‌شود، تهدید می‌کند.

    توسط هانیه سیفی مجد
    اسفند ۲۶, ۱۴۰۳
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    نماینده گرمسار و آرادان در مجلس خبر داد؛ درخواست ۳۸۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای آبیاری نوین در کردوان

    در این میان، کشاورزی همچنان رکورددار مصرف منابع آبی است و از آنجاکه کشاورزی مستقیما با غذا و امنیت غذایی سر و کار دارد، نمی‌توان او را از منابع آبی محروم کرد، اما می‌توان با مدیریت منابع آبی مصرفی در این حوزه، بخش بیشتری از ذخایر آبی را حفظ کرد.

    آبیاری سنتی یکی از روش‌های آبیاری است که همچنان در بخش بزرگی از کشاورزی ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد و با توجه به اینکه این نوع آبیاری همچنان سهم قابل توجهی در عرصه کشاورزی کشور دارد، مدیریت منابع آبی در این روش و سوق دادن آن به سمت آبیاری نوین، ضرورتی است که سالهاست از آن سخن گفته می‌شود، اما گویا سرعت پیوستن کشاورزان به این روش از سرعت کاهش منابع آبی خیلی کمتر است.

    به گفته مشاور وزیر و مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی، در حال حاضر ۸.۵ میلیون هکتار اراضی آبی در کشور وجود دارد که از این میزان، تاکنون بیش از ۳ میلیون هکتار به روش‌های تحت فشار و ۱.۶ میلیون هکتار به شبکه‌های مدرن سطحی مجهز شده‌اند. مجموع این ارقام نشان می‌دهد که حدود ۵ میلیون هکتار از اراضی آبی کشور به روش‌های نوین تجهیز شده‌اند، اما همچنان ۳.۶ میلیون هکتار به روش‌های سنتی آبیاری می‌شوند.

    راندمان آبیاری سطحی را می‌توان بالا برد

    مصطفی گودرزی رئیس بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی در گفت و گو با ایسنا در پاسخ به این سوال که آیا مدیریت آبیاری سنتی در راستای کاهش مصرف آب ممکن است، اظهار کرد: اصولا انتخاب سیستم آبیاری برای هر مزرعه در حالت کلی به عوامل مختلفی بستگی دارد و باید انتخاب سیستم آبیاری متناسب با شرایط انجام شود تا بالاترین بهره‌‏وری بدست آید.

    وی افزود: در خصوص سیستم‌‏های آبیاری سنتی یا اصطلاحا آبیاری سطحی نیز با مدیریت صحیح می‏توان راندمان نسبتا بالا و قابل قبولی را بدست آورد. در واقع این سیستم‏‌ها در کشور ما دارای مدیریت سنتی هستند و با استفاده از همین سیستم‌‏ها با طراحی درست و مدیریت صحیح می‏‌توان مصرف آب را کاهش داد.

    آبیاری قطره‌ای می‌‏تواند منجر به کاهش ۴۰-۳۰ درصدی مصرف آب شود

    وی با بیان اینکه بهترین سیستم آبیاری برای هر مزرعه با توجه به شرایط، ممکن است متفاوت باشد، اما از لحاظ فنی و راندمان کلی، در حال حاضر سیستم‏های آبیاری قطره‏‌ای سطحی و زیرسطحی دارای بالاترین راندمان هستند، گفت: استفاده از سیستم‏‌های آبیاری قطره‌‏ای زیرسطحی در صورت رعایت اصول صحیح بهره‌‏برداری و نگهداری، با توجه به نوع کشت و شرایط مزرعه می‏تواند منجر به کاهش ۴۰-۳۰ درصدی مصرف آب شود.

    وی در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان از فناوری‌های نوین برای بهینه‌سازی مصرف آب استفاده کرد، اظهار کرد: اصولا استفاده از فناوری‏‌های نوین در مدیریت مصرف آب، در صورتی که به طور صحیح آموزش داده شده و به کار برده شود می‏‌تواند تاثیر بسزایی در بهینه‌‏سازی مصرف آب داشته باشد.

    فناوری‌های نوین، یک تیر و دو نشان

    گودرزی اظهار کرد: استفاده از فناوری‌های نوین در بهینه‌سازی مصرف آب کشاورزی، از طریق ترکیب سیستم‌های هوشمند، روش‌های آبیاری پیشرفته و تحلیل داده‌ها امکانپذیر است و این روش‌ها نه تنها مصرف آب را کاهش می‌دهند، بلکه بازدهی محصولات را نیز بالا می‌برند. به طور کلی این فناوری‌‏ها شامل استفاده از سیستم‌‏های آبیاری نوین بارانی و قطره‏ای، سنسورهای خاک، گیاه و اقلیم و استفاده از هوش مصنوعی هستند.

    وی با بیان اینکه بهبود الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی با استفاده از روش‌های مختلف امکان‌پذیر است، افزود: از جمله این موارد می‏توان به اصلاح روش‎‏های کاشت گیاه، استفاده بهینه از آب سبز، مدیریت صحیح علف‏های هرز، بهبود کیفیت خاک، استفاده از سیستم‌‏های نوین آبیاری، مدیریت برنامه‏ریزی آبیاری، استفاده از مالچ‌‏های پلاستیکی و آلی، به‌نژادی و اصلاح ارقام گیاهی، اصلاح الگوی کشت و استفاده از کشاورزی حفاظتی، اشاره کرد.

    نسبت منفعت به هزینه در سیستم‏‌های نوین آبیاری بالاست

    وی گفت: هزینه بر بودن راه‌اندازی سیستم‌های نوین آبیاری می‌تواند یک چالش برای برخی از کشاورزان باشد، اما به‌طور کلی، مزایای این سیستم‌ها در درازمدت می‌تواند هزینه‌های اولیه را جبران کند. در واقع بر اساس تحقیقات انجام شده، نسبت منفعت به هزینه برای سیستم‏‌های نوین آبیاری در مقایسه با روش‏های سنتی به مراتب بیشتر است و با آگاه سازی کشاورزان می‏‌توان آنها را به استفاده از این فناوری‏‌ها ترغیب کرد.

    وی گفت: ورود به تولید محصولات کم‌آب‌بر می‌تواند یکی از راهکارهای موثر برای کمک به رفع معضل کم‌آبی باشد، اما به تنهایی کافی نیست. این محصولات با نیاز آبی کم، بویژه در مناطق خشک و نیمه‌خشک، می‌توانند مصرف آب را کاهش دهند و پایداری کشاورزی را افزایش دهند ولی با اینهمه، برای مؤثر بودن این استراتژی، باید آنرا با سایر روش‌ها ترکیب کرد.

    وی اظهار کرد: قطعا، تجربیات دیگر کشورها در مدیریت منابع آب می‌تواند راهگشای ایران در مواجهه با بحران کم‌آبی باشد. این تجربیات شامل استفاده از فناوری‌های نوین، سیاست‌گذاری‌های هوشمند، و رویکردهای مشارکتی است.

    وقتی آبیاری نوین باعث افت منابع آبی می‌شود!

    گودرزی حمایت‌های دولتی در حوزه مدیریت منابع آب در بخش کشاورزی را در این حوزه بسیار موثر دانست و گفت: این تاثیرگذاری به شرطی محقق می شود که به ‌صورت هدفمند و با رویکردی جامع اجرا شود. بویژه در استفاده از سیستم‌‏های نوین آبیاری، رویکرد کلی بایستی حفظ آب ذخیره شده برای منابع آب باشد نه افزایش سطح زیر کشت محصولات.

    وی افزود: در واقع یکی از مشکلاتی که علیرغم توسعه سیستم‏‌های آبیاری تحت فشار در کشور داشته‌‏ایم این است که با اجرای این سیستم‌ها منابع آب با شدت بیشتری افت داشته است و دلیل آن همین رویکرد افزایش سطح زیر کشت بوده است. در مجموع، حمایت‌های دولتی می‌توانند بسیار موثر باشند، اما باید با رویکردی جامع و پایدار اجرا شوند تا اثربخشی آنها در درازمدت نیز حفظ شود.

    گودرزی گفت: به طور کلی، رویکرد صحیح استفاده بهینه از سیستم‌های نوین آبیاری در کشاورزی شامل مواردی از قبیل انتخاب سیستم مناسب برای مزرعه، استفاده از انرژی‌‏های تجدیدپذیر، استفاده از سیستم‌‏های نوین، بهره‌‏برداری و نگهداری صحیح از سیستم‌‏های نوین مورد استفاده، حمایت‏‌های دولتی و آموزش و فرهنگ سازی است.

    استفاده از پساب تصفیه شده، بله یا خیر؟

    وی با بیان اینکه از پساب تصفیه شده می‌توان در حوزه کشاورزی استفاده کرد، اما پساب باید به درستی تصفیه شود تا از ورود آلاینده‌ها به خاک و گیاهان جلوگیری شود افزود: استفاده از پساب تصفیه شده در کشاورزی باید با رعایت استانداردهای بهداشتی و محیطی انجام شود تا خطرات بهداشتی و محیطی به حداقل برسد. هرچند حتی‌المقدور نباید از پساب تصفیه شده برای برخی محصولات مانند سبزی و صیفی‌جات استفاده کرد یا برای استفاده در این بخش باید با احتیاط بیشتری اقدام کرد.

    وی در خصوص نهادینه کردن فرهنگ استفاده از روش‌های نوین آبیاری در ایران و استان‌های مختلف، اظهار کرد: این فرهنگ به‌طور کامل نهادینه نشده، اما در سال‌های اخیر تلاش‌های قابل توجهی برای ارتقای این فرهنگ انجام شده است. دولت با اجرای طرح‌های توسعه سامانه‌های نوین آبیاری و ارائه تسهیلات به کشاورزان، سعی در گسترش استفاده از این روش‌ها دارد، اما بایستی نظارت لازم برای اجرای صحیح این سیستم‏‌ها به منظور حفظ ذخایر آب و نیز آموزش کشاورزان برای بهره‌‏برداری صحیح از این سیستم‏‌ها صورت پذیرد.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع:ایسنا

    برچسب ها: آبیاریفناوری نوینکشاورزی
    پست قبلی

    قیمت زعفران با عرضه در بورس کالا به ۱۰۰ میلیون تومان رسید

    پست بعدی

    کشت گلخانه‌ای در کشور ۱۶۱ درصد افزایش یافت

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    غلامرضا نوری قزلجه که شب گذشته در راس هیاتی وارد استان اردبیل شده است، از واحدهای مختلف مجتمع ملی کشت...

    بیشتر بخوانید
    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    کشت گلخانه‌ای در کشور ۱۶۱ درصد افزایش یافت

    کشت گلخانه‌ای در کشور ۱۶۱ درصد افزایش یافت

    پر بازدیدها

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    افزایش کشت دانه‌های روغنی در استان تهران با محوریت گیاه کلزا

    اردیبهشت ۳, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    کاهش ۵۰ درصدی قیمت تخم مرغ/ قیمت مصوب هفته آینده اعلام می‌شود

    اردیبهشت ۷, ۱۴۰۴
    ابتکارات آفریقایی‌ها در برابر کمبود جهانی گندم

    تغییر قیمت خرید تضمینی گندم به سال زراعی آینده موکول شد

    فروردین ۲۵, ۱۴۰۴
    مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهره‌وری اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور: کشاورزان در امر یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی مشارکت کنند

    ایران در حال از دست دادن توان تولید محصولات اساسی است

    اردیبهشت ۱۶, ۱۴۰۴
    افزایش تاب‌آوری برنجکاران مازندران در برابر دلالان

    نشاکاری برنج در ۳۲۰ هکتار شالیزار ساری

    اردیبهشت ۶, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.