چهارشنبه, خرداد ۲۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    با نشست شورای سیاست گذاری، مقرر گردید «پنجمین  دوره جشنواره ملی سلامت غذا» روز دوشنبه بیست و سوم  تیر ماه سال جاری در سالن همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شود.

    با نشست شورای سیاست گذاری، مقرر گردید «پنجمین دوره جشنواره ملی سلامت غذا» روز دوشنبه بیست و سوم تیر ماه سال جاری در سالن همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شود.

    زنان ایرانی گوی سبقت را در تولید محصولات غذایی سالم از مردان ربودند

    افتتاح ۵۴ طرح کشاورزی در استان مرکزی/تورم یک‌دهم درصدی مواد غذایی در اردیبهشت

    رئیس اتحادیه نانوایان سنگکی تهران: قیمت نان سنگک تغییری نکرده است

    افزایش قیمت نان‌های آزادپز در نانوایی‌های سنتی

    ۱۳۰ سازه آبخیزداری در بشاگرد هرمزگان آبگیری شد

    آبخیزداری در تمامی کشور موفقیت آمیز نیست

    انتقاد دو نماینده مجلس از وضعیت نان

    نامه رسمی مبنی بر افزایش قیمت نان به اتاق اصناف ارسال نشده است

    کاهش ۴۵ درصدی مصرف کود کشاورزی با نوآوری نانو

    کاهش ۴۵ درصدی مصرف کود کشاورزی با نوآوری نانو

    خسارت بیش از ۱۰ هزار میلیاردی خشکسالی به محصولات لرستان

    خسارت بیش از ۱۰ هزار میلیاردی خشکسالی به محصولات لرستان

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    واردکنندگان برنج در انتظار ارز؛ انجمن خواستار اقدام فوری شد

    بنیانگذار گروه زر: تحریم‌ها ما را متوقف نکرد، قوی‌تر کرد

    بنیانگذار گروه زر: تحریم‌ها ما را متوقف نکرد، قوی‌تر کرد

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    مجلس مخالفت کرد؛ افزایش قیمت کالاهای اساسی در راه است؟

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    غذاهای منجمد می‌توانند منبع غذایی سالم و مفیدی باشند، اگر

    منجمد کردن مواد غذایی مختلف بهترین راه برای نگهداری مواد فاسد شدنی یا محصولات فصلی است اما در این زمینه باورهای غلطی هم وجود دارد که همه‌ی غذاهای منجمد را ناسالم و بدون ارزش می‌داند و فناوری‌های برخی شرکت‌های نوآور در زمینه‌ی انجماد، در حال تغییر این باور در مردم است. در این مطلب با برخی از این حقایق علمی آشنا می‌شوید.

    توسط صبا ژاله خاکی
    دی ۱۵, ۱۳۹۹
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    غذاهای منجمد می‌توانند منبع غذایی سالم و مفیدی باشند، اگر

    از زمانی که استفاده از فریزر در منازل رواج یافت و مواد غذایی منجمد در بازار عرضه شد، مباحث زیادی پیرامون میزان ارزش غذایی مواد منجمد و کم و کیف سلامتی این مواد از سوی کارشناسان مطرح شده است. اما سوال این است که برای نگهداری مواد غذایی منجمد چه شرایط و ایده آل هایی باید مورد توجه قرار گیرند.
    غذای منجمد شده در منزل و شرایط نگهداری و استفاده از آن
    میزان کیفیت یک ماده‌ غذایی منجمد شده به عوامل مختلفی بستگی دارد. به عنوان مثال نوع ماده‌ غذایی که منجمد می‌شود بسیار مهم است؛ اگر خامه یا تخم مرغ منجمد شود قطعا ارزش غذایی آن حفظ نشده و مصرفش برای بدن احتمالا فایده ای نخواهد داشت.
    مهم‌ترین عامل در حفظ کیفیت و ارزش غذایی، روش و شیوه انجماد است. اگر یک میوه یا سبزی تازه در فریزر خانگی منجمد شود پس از مدتی با افت کیفیت از نظر ظاهری و سلامت مواجه می‌شود، هرچه مدت زمان نگهداری آن طولانی‌تر باشد این افت هم بیشتر می‌شود؛ تا جایی که پس از مدتی فقط یک بسته بی‌ارزش در فریزر باقی خواهد ماند.
    ارزش غذایی مواد منجمد شده تغییر می‌کند؟
    در فرآیند انجماد مواد غذایی در فریزر خانگی، کالری، مواد معدنی، چربی، کربوهیدرات و قند مواد غذایی تغییری نمی‌کند؛ اما ویتامین‌های مختلف مثل فولات و C درخطر هستند. به دلیل پایین بودن سرعت انجماد در فریزرهای خانگی، مواد غذایی در طول مدت انجماد ویتامین‌های مختلف خود را از دست می‌دهند. همچنین آب این مواد از بافت سلولی خارج می‌شود و به شکل بلورهای درشت یخ می‌بندد. همین امر نیز بر کاهش کیفیت و از دست دادن ویتامین‌ها تاثیرگذار است.
    چطور از کیفیت ماده‌ غذایی منجمد شده آگاه شویم؟
    برای اطمینان از کیفیت مواد غذایی منجمد شده باید دو نکته‌ مهم را بررسی کرد:
    وزن ماده‌ غذایی قبل و بعد از انجماد نباید تغییر کند.
    ماده‌ غذایی پس از یخ‌زدایی نباید آب بیندازد
    اگر ماده‌ غذایی پس از انجماد سنگین‌تر شود یا پس از یخ‌زدایی آب بیندازد نشانه‌ خوبی نیست و این پیغام را می‌رساند که «این ماده ارزش کمی دارد و برای استفاده خیلی مناسب نیست»
    چطور مواد غذایی منجمد با کیفیت داشته باشیم؟
    با توجه به توضیحاتی که درباره‌ مواد غذایی منجمد شده در منزل بیان شد، مطمئن‌ترین روش برای نگهداری این نوع مواد، تهیه‌ آن از کارخانجات تولید کننده‌ و برند های معتبر است؛ اما نباید این نکته را فراموش کرد که هر کارخانه‌ای نمی‌تواند ماده‌ غذایی منجمد باکیفیت تولید کند. بهترین روش برای انجماد مواد غذایی «روش انجماد فوق سریع» است. پس باید با کمی تحقیق به دنبال برند یا شرکتی باشیم که تولیدات خود را با این روش انجام می دهد.
    یکی از شرکت هایی که در ایران به این روش دست یافته و تولیدات قابل قبولی با اتکا به این روش به بازار ارایه می کند«کارخانجات پمینا» است.
    روش کار در این مجموعه به این شکل است که مواد غذایی تازه در تونل‌های هوای سرد با دمای منفی 40 درجه قرار می‌گیرند و در اثر جریان هوای سرد، به سرعت منجمد می‌شوند.
    در این روش، سلول‌های مواد غذایی بدون از دست دادن آب یا تغییر شکل، منجمد می‌شوند. بلورهای ریز یخ که از طریق منجمد شدن آب درون سلولی تشکیل شده است، از سلول‌ها محافظت می‌کند و مانع از دست دادن ویتامین‌ها، رنگ و طعم شده، از تغییر شکل ظاهری نیز جلوگیری می‌کند.
    در این روش برای حفظ شکل و رنگ سبزیجات از سدیم استفاده نمی‌شود و هیچ ماده‌ نگهدارنده‌ای نیز مصرف نمی‌شود. IQF روشی است که ماده‌ غذایی را به تازگیِ زمان تولید نگه می‌دارد و آن را با بالاترین کیفیت و ارزش غذایی به دست مصرف کننده می‌رساند. در این روش علاوه بر انجماد مواد غذایی مختلف، غذاهای نیمه آماده‌ای مثل پیتزا و کباب نیز منجمد می‌شوند و در زمان خرید به راحتی آماده‌ مصرف هستند.
    مفیدترین غذاهای نیمه آماده‌ منجمد کدامند
    پیتزا، رول سبزیجات و گوشت، ساندویچ‌ها و انواع مرغ سوخاری که به روش IQF منجمد شده‌اند، بهترین غذاهای نیمه آماده‌ای هستند که می‌توانید با خیالی آسوده تهیه و در فریزر منزل نگهداری کنید. این غذاها مواد ریزمغذی فراوانی دارند و میزان کمی چربی در آن‌ها به کار رفته است. همچنین مواد معدنی، پروتئین و ویتامین‌های فراوانی در این غذاها وجود دارند.
    ماهی،‌ میگو، گوشت و مرغی که به روش IQF منجمد شده است بدون مواد نگهدارنده تهیه شده و سالم‌ترین مواد پروتئینی موجود در بازار هستند و ارزش غذایی بسیار بالایی دارند.
    بهترین روش استفاده از مواد غذایی منجمد
    برای استفاده از مواد غذایی منجمد باید از روش یخ‌زدایی آن آگاه بود که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:
    سبزیجات نیازی به یخ‌زدایی ندارند و می‌توان آن‌ها را مستقیم از فریزر به قابلمه‌ غذا منتقل کرد.
    میوه‌های منجمد نیاز به چند دقیقه قرار گرفتن در فضای اتاق دارند و سپس قابل استفاده هستند.
    گوشت،‌ مرغ، ماهی و میگو باید قبل از پخته شدن به شکل کامل یخ‌زدایی شود. برای این کار باید بسته‌ی حاوی ماده‌ی غذایی را در یخچال قرار داد تا به دور از باکتری‌های محیطی و در شرایطی مناسب، به آرامی از حالت منجمد خارج شود.
    غذای منجمد مفید است اگر…
    اگر مواد غذایی مختلف به درستی انتخاب و به روش مناسب منجمد شوند از ارزش غذایی بالایی برخوردارند و هیچ ضرری برای سلامتی ندارند. مناسب‌ترین روش انجماد، استفاده از روش IQF است که در تمام دنیا فقط در کارخانجات قابل انجام است. در ایران «پمینا» یکی از کارخانه‌هایی‌ست که از تکنولوژی IQF درخطوط تولید استفاده می‌کند. مواد غذایی مختلف و غذاهای نیمه آماده‌ تولید شده توسط پمینا با روش IQF منجمد می‌شوند و به تازگیِ زمان تولید به دست مصرف‌کننده می‌رسند.
    از آن جایی که در زندگی مدرن امروز نگهداری مواد خوراکی فریز شده در فریزرهای خانگی به یکی از امور بدیهی تبدیل شده است، بهتر است نکاتی را که در این مطلب عنوان کردیم به یاد بیاورید و هوشمندانه انتخاب کرده و به صورت استاندارد مصرف کنید.

    سرویس های خبری:علمی-تغذیه و سلامت

    منبع: خبرگزاری کار ایران
    پست قبلی

    آخرین قیمت مصوب انواع میوه و سبزیجات اعلام شد/ کاهش قیمت موز + نرخنامه

    پست بعدی

    صید ۱۳۱۱ تن ماهی استخوانی از دریای خزر / کاهش ۲۱ درصدی نسبت به ۹۸

    صبا ژاله خاکی

    مربوطه پست ها

    20 خاصیت جادویی زردچوبه!
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    زردچوبه؛ ادویه‌ای طلایی برای کاهش التهاب و محافظت از قلب

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    زردچوبه، این ادویه زردرنگ باستانی که قرن‌هاست در طب سنتی استفاده می‌شود، امروز با پشتوانه تحقیقات علمی، جایگاهی تازه در...

    بیشتر بخوانید
    ذرت را کباب کنیم یا بخار پز؟

    ذرت؛ نیروگاه طبیعی انرژی برای همه سنین

    خرداد ۱۸, ۱۴۰۴
    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

    خرما؛ انرژی سالم در بسته‌ای کوچک

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    اجرای طرح پرورش ماهی سی‌باس در آب‌های نامتعارف

    صید ۱۳۱۱ تن ماهی استخوانی از دریای خزر / کاهش ۲۱ درصدی نسبت به ۹۸

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به ۷ هزارتن رسید

    اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴
    اتمام مبارزه با آفت سن گندم/ مبارزه با ملخ‌های بومی به ۹۴ هزار هکتار رسید

    ضرورت مبارزه با آفت سن گندم و غلات در مزارع

    اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۴
    تغییر قیمت نان در حال بررسی است

    تغییر قیمت نان در حال بررسی است

    خرداد ۶, ۱۴۰۴
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    خودکفایی کشاورزی در خراسان جنوبی؛ چالش‌ها و دستاوردها در سایه خشکسالی

    اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۴
    زنان ایرانی گوی سبقت را در تولید محصولات غذایی سالم از مردان ربودند

    افتتاح ۵۴ طرح کشاورزی در استان مرکزی/تورم یک‌دهم درصدی مواد غذایی در اردیبهشت

    خرداد ۲۰, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.