«روح الله نظامی» روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: این طرح به منظور کاهش واردات گوشت و حمایت از دامداران و عشایر برای انعقاد قرارداد یک میلیون راس در استان های مختلف در حال اجرا بوده که سهم استان مرکزی از آن پنج هزار راس است.
وی با بیان اینکه شرکت تعاونی عشایر استان مرکزی تا امروز موفق به انعقاد قرارداد با عشایر استان برای پرواربندی ۶ هزار راس شده است یادآور شد: در این طرح برای هر راس دام ۱۸۰ کیلوگرم نهاده دام (جو) با بازپرداخت چهار ماهه به بهره برداران اعطا می شود تا در پایان قرارداد با فروش گوشت هزینه را به شرکت پشتیانی امور دام پرداخت کنند.
پرداخت ۶ میلیارد ریال تسهیلات تنوع بخشی اقتصاد عشایر
نظامی با اشاره به اینکه به علت بروز خشکسالی اقتصاد عشایر کشور به عنوان پیشقرآولان تولید با چالش هایی مواجه شده است افزود: دولت برای جبران این چالش ها برای تنوع بخشی اقتصادی این قشر اجرای چهار طرح زنجیره تولید گوشت، تولید گیاهان دارویی، توسعه صننایع دستی و گردشگری را در دستور کار خود قرار داده است.
وی یادآور شد: استان مرکزی برای اجرای این طرح ها ۱۷ میلیارد ریال تسهیلات بانکی کم بهره بانکی داشته که تا کنون ۴۶ متقاضی واجد شرایط برای دریافت این مقدار به بانک ها معرفی شده اند که ۶ میلیارد ریال از این میزان پرداخت شده است.
۲۱۳ میلیارد ریال برای تامین زیرساخت های عشایر استان مرکزی هزینه شد
رییس اداره امور عشایر استان مرکزی گفت: از محل اعتبارات سال ۱۴۰۱ برای تامین زیرساخت های مورد نیاز عشایر استان ۲۱۳ میلیارد و ۹۴۰ میلیون ریال اعتبار هزینه شده که ۶۱ میلیارد و ۵۴۰ میلیون ریال آن برای تامین آب شرب مورد نیاز ۱۴ منطقه قشلاقی عشایر هزینه شده است.
وی یادآور شد: محل های تامین اعتبارات هزینه شده در سال ۱۴۰۱ برای عشایر استان شامل ارزش افزوده مناطق فاقد دهیاری به مبلغ ۷۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال، ماده ۳۹ مالیات بر ارزش افزوده به میزان ۵۳ میلیارد ریال است.
تامین حدود ۲ هزار تن نهاده دامی عشایر
وی گفت: امسال یک هزار و ۸۳۸ هزار تن انواع نهاده های دامی برای ۷۶۳ بهره بردار عشایر این استان تامین، تولید و در اختیار آنان قرار گرفته است.
نظامی گفت: همچنین در سال جاری آب شرب مورد نیاز ۳۵۰ بهره بردار عشایر استان که قشلاقات آنها فاقد آب شرب و یا به دلیل خشکسالی ها خشک شده با تانکر تامین شده است.
استان مرکزی دارای چهار هزار عشایر با ۷۶۳ خانواده است که این افراد پرورش دهنده ۳۰۰ هزار راس دام سبک و ۵۰ هزار راس دام سنگین در ۵۰ کانون عشایری در شهرستان های ساوه،زرندیه، دلیجان و خمین هستند.