یکشنبه, تیر ۲۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    توزیع بیش از ۱۰۰۰ تن حبوبات در فروشگاه ها و روستا بازارها

    قیمت حبوبات در تهران اعلام شد

    قیمت حبوبات در تهران اعلام شد

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    طرح شناسنامه‌دار کردن، رهگیری و ردیابی محصولات زراعی در دستور کار

    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    شوک قیمتی آمریکا به مصرف‌کنندگان آب پرتقال و قهوه

    شوک قیمتی آمریکا به مصرف‌کنندگان آب پرتقال و قهوه

    عزم وزارت جهاد دررهگیری و ردیابی محصولات کشاورزی در زنجیره تامین

    عزم وزارت جهاد دررهگیری و ردیابی محصولات کشاورزی در زنجیره تامین

    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند

    مصرف زیاد آب؛ بی‌تقصیر در چرب شدن کبد!

    قیمت منطقی هرکیلو شیرخام ۲۸ هزارتومان است

    قیمت منطقی هرکیلو شیرخام ۲۸ هزارتومان است

    توزیع شیرخشک یارانه‌ای نوزاد منطقی شد/ قیمت شیرخشک نوزاد تغییری نداشته است

    توزیع شیرخشک یارانه‌ای نوزاد منطقی شد/ قیمت شیرخشک نوزاد تغییری نداشته است

    تولید شیرخشک صنعتی ۳۰ درصد افزایش یافت/ تولید ماهانه شیرخشک به بیش از ۲۵ هزارتن رسید

    تولید شیرخشک صنعتی ۳۰ درصد افزایش یافت/ تولید ماهانه شیرخشک به بیش از ۲۵ هزارتن رسید

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار دام طیور و آبزیان

    صیادان مازندرانی در حسرت تورهای پر از ماهی

    فصل صید در مازندران و استان‌های شمالی پنجمین ماه از مهلت قانونی خود را سپری می‌کند، اما ماهیگیران عضو تعاونی‌های پره صیادی می‌گویند هفته‌هاست که تورهایشان تقریبا خالی از ماهی است.

    توسط فاطمه خداویردی
    اسفند ۷, ۱۴۰۰
    در اخبار دام طیور و آبزیان
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    نتایج یک مطالعه نشان داد؛ کاهش صید غیر مجاز با آگاهی‌بخشی به صیادان

    در این فصل سال سوز زمستان  ایستادن در کنار ساحل را طاقت فرسا می کند ، ولی با این وصف ماهیگیران مازندرانی برای صید  دل به دریا می زنند.در ساحل سرخ رود محمودآباد ماهیگیران فعال در شرکت صیادی پره علی ابن موسی الرضا (ع) حوالی ساعت ۱۱ صبح در حال بیرون کشیدن تورهای چندین کیلومتری از دریا هستند. گردشگرانی هم برای تماشای ماهیگیری به ساحل آمدند ، ولی تماشاگران اصلی تورهای خالی از ماهی ، صیادانی هستند که چشم به دریا دوخته اند تا ببینند  این بار چقدر برایشان رزق و روزی به ارمغان می آورد.

    تورها آرام ، آرام جمع می شود و ۱۰ قطعه ماهی ریز و درشت خود را به ساحل پرت می کنند. ۱۰ قطعه ماهی برای ۷۰ نفر ماهیگیر که برای پهن کردن ، سرکشتی و جمع کردن آن شبانه روزی در تکاپو بودند. آه و افسوس از رنج تمام نشدنی صید بی برکت در سوز و سرمای آخرین ماه زمستانی از میان هیاهوی مردم عادی و مسافران به گوش می رسد. «حسن تورها را جمع کن بریم. امروز هم روز شانسمان نبود … خسته نباشی».

    هر ساله فصل صید در مازندران از ۲۰ مهر ماه آغاز می شود و تا ۲۰ یا گاهی پایان فروردین ادامه می یابد. اکنون که دهه اول اسفند را پشت سر می گذاریم تقریبا به کامل شدن پنج ماه از زمان شروع صید نزدیک می شویم ولی صیادان می گویند امسال سال بی برکتی برایشان بوده است. این ناامیدی و حسرت صیادان را آمارهای شیلات مازندران هم تایید می کند.آمارهای در اخیتار شرکت های پره صیادی هم جزییات بیشتری را از وضعیت هر شرکت برملا می کند. مثلا سبدهای خالی ماهیگیران در سواحل محمودآباد مهر تاییدی بر صحت کاهش میزان صید دارد و به طور حتم در مناطق دیگر استان نیز وضعیت بهتر از این نیست.

    یوسفی یکی از صیادان شرکت تعاونی پره در حال کمک به همکارانش در ساحل سرخرود به خبرنگار ایرنا گفت: ۲۵ روز گذشته در مجموع یک سبد کامل ماهی صید نکردیم و این وضعمان است.

    وی افزود : این میزان صید حتی کفاف هزینه تجهیزات را هم نمی دهد در حالی که ۸۰ نفر در تعاونی پره صیادی ما مشغول کار هستند.

    این صیاد محمودآبادی فصل صید امسال را تا به امروز «افتضاح» توصیف کرد و گفت : حتی با وجود  این که امسال ما روزهای بیشتری را برای صید دل به دریا زدیم ولی باز هم میزان صید ما از سال گذشته کمتر بوده است البته اگر بشود نام آن را صید گذاشت.

    یکی دیگر از صیادان عضو تعاونی علی ابن موسی الرضا(ع)  سرخرود نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از واژه «صفر» برای میزان صید استفاده کرد و گفت : هفته ها است که صیدی نداشته ایم و گویا دریا از ماهی خالی شده است.

    وقتی از ای صیاد در باره وضعیت معیشتی ماهیگیران و حمایت از آنان می پرسم ، با پوزخندی پاسخ داد : هیچ حمایتی از صیادان نمی شود و اصلا حمایتی وجود ندارد. در نهایت می خواهند وام دهند که به کار ما نمی آید چون به شکل دیگری ماهیگیران را بدهکار بانک ها می کند.

    این ماهیگیر که در حال آماده شدن برای رفتن به دریا است ، گفت: مشکل ماهیگیران و شرکت های پره صیادی با وام و تسهیلات حل نمی شود و وام های بانکی فقط مشکلات ما را بیشتر می کند.

    وی در باره علت کاهش صید در هر توراندازی هم گفت : سرمای آب ، آلودگی رودخانه و دریا سبب  کاهش ماهی در دریا و در نهایت کاهش میزان صید شده است.

    این صیاد سرخرودی ابراز امیدواری کرد که شاید با گرم تر شدن هوا و آغاز فصل تخم ریزی در پایان زمستان، صید بیشتر شود و ماهی بیشتری به سمت آب های ساحلی کوچ کند.

    صیادان مازندرانی در حسرت تورهای پر از ماهی

    سه برابر شدن قیمت ماهی 

    تاثیر میزان کاهش صید را در بازار ماهی فروشان مازندران هم می توان مشاهده کرد. یکی از ماهی فروشان بازار ماهی محمودآباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه وضعیت صید و صیادی در مازندران اصلا مناسب نیست، گفت : در ۱۰ سال گذشته ، امسال کمترین میزان صید ماهی را داشتیم و به همین علت بیشتر ساعت های روز ما به بیکاری می گذرد.

    محمد قاسمی  که به گفته خودش از سال ۷۵ در بازار ماهی محمودآباد مشغول فعالیت بوده است، افزود : در تمام این سال ها ،هیچ زمانی میزان صید و حتی فروش ماهی با وجود افزایش قیمتی که داشت به اندازه امسال پایین نبوده است.

    وی ادامه داد : در سال های قبل در این فصل سال صیادان ما بیش از ۱۰ جعبه ماهی را پر می کردند و برای فروش به بازار می آوردند ولی طی هفته های اخیر در برخی از روزها حتی یک سبد ماهی هم نتوانستند از دریا صید کنند و همین امر سبب افزایش قیمت ماهی نیز شده است.

    این فروشنده اظهار داشت : کاهش صید ماهی سبب افزایش سه برابری قیمت ماهی در بازار شده و در حال حاضر که فصل صید ماهی سفید است قیمت آن بسته به سایز بین  ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تومان در هر کیلوگرم می باشد.

    وی در خصوص  قیمت ماهیان کفال و کپور نیز توضیح داد : در حال حاضر این دو گونه ماهی بیشتر نوبرانه محسوب می شوند و شاید در طول روز حتی ۱۰ کیلوگرم از این دو ماهی هم در بازار یافت نشود به همین علت قیمت آنها کاملا سلیقه ای قیمت گذاری می شود.

    در حال حاضر در بازار محمودآباد اندازه ریز ماهی کفال از ۸۰ هزار تومان و اندازه بزرگ آن تا ۲۰۰ هزار تومان به فروش می رسد و ماهی کپور نیز بین ۶۰ تا ۱۲۰ هزار تومان قیمت می خورد.

    آب رفتن سفره صیادان 

    وضعیتی که صیادان مازندران با کاهش میزان صید در آن گرفتار شدند ، مورد تایید مسوولان شیلات استان هم قرار دارد. مدیرکل شیلات مازندران در باره وضعیف فصل صید ماهیان استخوانی در سال جاری به خبرنگار ایرنا گفت:  صید ماهیان استخوانی از ابتدای فصل صید تا پایان بهمن ماه  یک هزار و ۲۱ تن بود که نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش ۳۱ درصدی داشته است.

    حسن اسحاقی ارزش اقتصادی این میزان صید را ۸۶ میلیارد تومان برآورد کرد و افزود که حتی با افزایش قیمت ماهیان هم باز مجموع درآمد صیادان نسبت به سال گذشته سه درصد کمتر است .

    وی با اعلام این که مجموع ماهیان استخوانی صید شده در فصل جاری شامل ۴۱ درصد سفید ، ۳۷درصد ماهی کفال و ۲۲ درصد کپور بوده است ، ابراز امیدواری کرد که وضعیت تا پایان فصل بهتر شود.

    اسحاقی به عوامل کاهش صید نیز اشاره کرد و اظهار داشت: علت کم شدن ماهیان از نظر کارشناسان حوزه صید و بهره‌برداری بنادر اداره‌کل شیلات استان و همچنین طبق بررسی کارشناسان اکوئولوژی دریای خرر، ریشه در آلودگی رودخانه ها دارد.

    وی توضیح داد: با توجه به اینکه ۹۰ درصد ماهیان خزر رود کوچ هستند و برای تکثیر و تخم گذاری باید به ساحل و رودخانه مهاجرت کنند و دوباره بازگردند، وضعیت نامناسب رودخانه ها مانع از فرایند طبیعی تکثیر شده است.

    مدیرکل شیلات مازندران گفت : متاسفانه شرایط رودخانه‌های ما ایده آل و مناسب برای تکثیر نیست و  با توجه به ورود فاضلاب خانگی و صنعتی و لایه هایی که از معادن وارد مصب و دهانه رودخانه می شود نمی توان انتظار روند عادی زاد و ولد ماهیان را داشت.

    اسحاقی همچنین به ورود سموم کشاورزی و عوامل زیست محیطی دیگر به رودخانه های استان و آلوده سازی آن اشاره کرد و گفت: کف رودخانه مامن اصلی تولید مثل ماهیان استخوانی و ۹۰ درصد گونه های خزری  است، ولی در چند سال اخیر این بستر صدمات بسیاری را متحمل شده است که زاد و ولد ماهیان را تحت تاثیر قرار داده است.

    وی گفت: در حال حاضر اداره کل شیلات برای افزایش صید به دنبال بازسازی ذخایر آبزیان است و  طی دو سال گذشته ما بیش از ۷۰ میلیون بچه ماهی سفید را در مرکز بازسازی شهید رجایی ساری تولید و در رودخانه های مهم استان رها سازی کردیم تا بتوانیم از این طریق علاوه بر حفظ خزانه ژنی گونه‌های بومی دریای مازندران به ارتقا اشتغال صیادان نیز کمک کنیم.

    مدیر کل شیلات مازندران در خصوص وضعیت شغلی صیادان نیز  اظهار داشت: پیگیری های لازم از طریق استاندار، ریاست شیلات کشور و مجمع نمایندگان انجام شد تا در سفر پیش روی رییس جمهور تعدیل و تثبیت شغل صیادی  در دستور کار قرار گیرد تا مطالبه به حق صیادان محقق شود .

     

    سرویس خبری: دام طیور و آبزیان

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: دام طیور و آبزیانصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تبدیلی و کشاورزیصنایع غذاییصنعت غذاصیادان مازندرانیصید ماهیفناوری غذافناوری های نوین
    پست قبلی

    افزایش قیمت ۱۷ درصدی برنج ایرانی در یک ماه

    پست بعدی

    این ۶ محصول عسل را در سبد غذایی‌تان قرار دهید

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان
    اخبار دام طیور و آبزیان

    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان

    توسط امیرحسین فتحی
    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    0

    آیین رهاسازی بچه‌ماهی‌های بومی و خاویاری دریای خزر با حضور هادی حق‌شناس استاندار گیلان، جمعی از مسئولین استانی و کارشناسان...

    بیشتر بخوانید
    توزیع هوشمند نهاده دامی، سوخت و کالا به عشایر کشور

    ۱۵ درصد گوشت قرمز لرستان توسط عشایر بروجرد تولید می‌شود

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    تمدید ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در ۲۰۲۱

    رشد ۱۷ درصدی تولید خاویار ایران

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    ۹ اتفاقی که در بدنتان می‌افتد اگر هر روز عسل میل کنید

    این ۶ محصول عسل را در سبد غذایی‌تان قرار دهید

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    بازار هیچ کمبودی ندارد و تولید به قوت خود ادامه دارد

    تیر ۵, ۱۴۰۴
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    کاهش قیمت برنج تا دو هفته آینده

    تیر ۲۸, ۱۴۰۴
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    حدود ۲۰ درصد اهداف چشم‌انداز ۲۰ ساله کشاورزی محقق شد

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    ایران رتبه ۷۹ تولید محصولات ارگانیک جهان را دارد

    ارتقای کیفیت صادراتی محصولات کشاورزی با ساشه‌های نانویی ایرانی

    تیر ۱۸, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مشکلی در بحث خرید و پرداخت مطالبات کلزا نداریم

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.