این روزها دستان رو به آسمان پسته کاران رفسنجانی قامت و اراده آنان را راست و استوارتر کرده تا به شکرانه برداشت نعمت دوباره شکر ایزد به جای آورند.
سال گذشته با توجه به خسارت های سرمازدگی، سیل و نیز خشکسالی، میزان برداشت محصول پسته در رفسنجان که به مهد تولید پسته جهان معروف است کاهش یافت و به چهار هزار تن رسید؛ این میزان برداشت محصول در شهرستانی که دارای ۸۰ هزار هکتار باغ پسته است در حد فاجعه بود و قلب کشاورزان زحمتکش را به درد آورد.
امّا امسال اوضاع پسته کاران رفسنجان متفاوت تر شده و تولید ۷۰ هزار تن از این محصول ( ۳۴ درصد پسته کشور) پیش بینی شده است.
حاج اصغر از کشاورزان قدیمی رفسنجان است که حس خوشایند شکرگزاری و رضایتمندی در چشمانش موج می زند و از ته دل شکرگزار فراوانی این نعمت است که می تواند با این محصول گرهی از مشکلات خانواده را باز و با خرید جهیزیه دخترش او را به خانه بخت راهی کند.
وی در حاشیه مراسم جشن ملی پسته به خبرنگار گفت: چند سال است که باغم دچار خشکسالی و سرمازدگی شده و با خون دل خوردن امسال توانسته ام محصولم را از سرما حفظ کنم.
به تبع، بسیاری از کشاورزان خرده مالک دیگر هستند که می توانند با فروش این محصول ارزشمند مشکلات زندگی خود را اعم از مسکن، اشتغال و جهیزیه حل کنند و این جای خوشحالی و البته شکرگزاری دارد.
هفتمین جشن ملی پسته رفسنجان به شکرانه فراوانی محصول از شامگاه یکشنبه آغاز شد و نخستین شب این جشن در تپه های ماسه بادی صفاییه رفسنجان برگزار شد؛ اما دیشب دوّمین جشن ملی برداشت پسته در هفتمین دوره است که در قلعه تاریخی اسماعیل از توابع نوق رفسنجان با حضور جمعی از مسئولان و مردم این شهرستان برگزار شد.
فرماندار رفسنجان در این مراسم اظهار کرد: خوشحالیم که شهرستان از بحران سرمازدگی های امسال و تنش آبی عبور کرد و محصول خوبی را کشاورزان برداشت می کنند.
حسین رضایی که پیشتر مسئولیت دبیرکلی انجمن ملی پسته را نیز داشته افزود: امسال در پنج نقطه از شهرستان هفتمین جشن ملی پسته برگزار می شود.
وی به مشکل کمبود منابع آب کشاورزی در شهرستان اشاره کرد و گفت: سال ها پیش کیفیت آب کشاورزی مطلوب بود که با گذشت چندین دهه و برداشت بی رویه آب از سفره های زیرزمینی، این کیفیت رو به کاهش رفت.
رضایی بیان کرد: اگر ۱۰ لیتر در ثانیه به آب چاه های کشاورزی اضافه شود حداقل محصولی که می توان برداشت کرد ۲ برابر خواهد بود.
وی به مشکل دیگر هم اظهار کرد: برخی کشاورزان میزان پوکی محصولشان زیاد است که باید با ورود علم و دانش این میزان را کاهش داد.
رضایی همچنین ادامه داد: باید طرح یکپارچگی باغ های خُرد را انجام داد.
فرماندار رفسنجان همچنین به سه موضوع استاندارد اجباری، تعهد ارزی و شناسنامه دار کردن باغ های پسته اشاره و تاکید کرد: هفته آینده جلسه ستاد عالی پسته در وزارت جهاد کشاورزی برگزار می شود تا به این موضوعات رسیدگی شود.
هفتمین جشن ملی پسته در سومین شب قرار است در کشکوئیه با موضوع پسته و گلیم تاس، چهارمین شب در کبوترخان با موضوع پسته و بستنی و پنجمین شب هم در بزرگترین خانه خشتی جهان(خانه حاج علی آقا) در قاسم آباد رفسنجان با موضوع پسته و مس برگزار شود.