سه شنبه, تیر ۳۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وابستگی ۸۷ درصدی ایران به واردات روغن؛ زنگ هشداری برای امنیت غذایی

    وابستگی ۸۷ درصدی ایران به واردات روغن؛ زنگ هشداری برای امنیت غذایی

    چگونه با خوردن بادام زمینی وزن کم کنیم؟

    منابع غنی پروتئین گیاهی را بشناسید

    افزایش ۱۰ درصدی هزینه واردات برنج و روغن از ۱۳ دی

    چگونه برنج سفید را مقوی کنیم؟

    واردات روغن با ارز دولتی اجازه خوداتکایی در تولید دانه های روغنی را نمی‌دهد

    مالیات بر ارزش افزوده روغن خوراکی تا دو هفته آینده تعیین‌تکلیف می‌شود

    شلیل؛ میوه تابستانی برای سلامت چشم، پوست و قلب

    شلیل؛ میوه تابستانی برای سلامت چشم، پوست و قلب

    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    روغن‌های غیراستاندارد در موکب‌های محرم حذف شدند

    کاهش سریع چربی شکمی با مصرف نصف فنجان از این غذا

    میزان نیاز بدن به فیبر چقدر است؟

    ایران بزرگترین تولیدکننده محصولات باغی در منطقه/ جزییات صادرات محصولات کشاورزی به چین

    امنیت غذایی توأم با سلامت غذا؛فرصتها و تهدیدهای مصرف آفتکش‎های شیمیایی

    از آووکادو تا ذرت مکزیکی؛ کشاورزان آمریکای لاتین بدون کود روسیه فلج می‌شوند

    از آووکادو تا ذرت مکزیکی؛ کشاورزان آمریکای لاتین بدون کود روسیه فلج می‌شوند

    نماینده مجلس خواستار احیاء اداره کل نخیلات در وزارت کشاورزی شد

    ۳۵۰۰ هکتار از اراضی نخیلات خرمشهر احیا می‌شوند/ ضرورت تامین آب مستمر و با کیفیت برای نخیلات

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    سکوت چندساله درباره خُرد‌شدن زمین‌های کشاورزی و تهدید امنیت غذایی

    کوچک‌شدن اراضی کشاورزی یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات حوزه کشاورزی است، معضلی که سبب شده کشوری که 164 میلیون هکتار وسعت دارد تنها 12 تا 15 درصد آن قابلیت کشت و بهره‌برداری داشته باشد.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    مرداد ۲۸, ۱۴۰۲
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهره‌وری اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور: کشاورزان در امر یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی مشارکت کنند

    کوچک‌شدن دائمی اراضی کشاورزی همواره یکی از چالش‌برانگیزترین موضوعات حوزه کشاورزی به شمار می‌رود، معضلی که سبب شده تا کشوری که 164 میلیون هکتار اراضی دارد در حال حاضر تنها 12 تا 15 درصد آن قابلیت کشت و بهره‌برداری داشته باشد.

    خردشدن دائمی اراضی و تغییر کاربری آن با طرح‌های توسعه محور در حوزه کشاورزی و امنیت غذایی کشور در تضاد و تقابل کامل قرار دارد چرا که هرچه ابعاد اراضی کوچک‌تر باشد تعداد مالکان آن بیشتر بوده و امکان ارائه خدمات دولتی و بهره‌برداری صنعتی در حوزه کشاورزی کاهش پیدا می‌کند.

    استفاده از روش‌های سنتی در کنار بهره‌وری غیراقتصادی سبب شده تا رشد کشاورزی در سال 1400 به منفی 3.7 درصد برسد که این مهم زنگ خطر را حوزه امنیت غذایی به صدا آورده است.

    از جمله عوامل مهمی که سبب خردشدن مداوم اراضی کشاورزی طی سالیان طولانی شده انتقال زمین از طریق ارث از نسلی به نسل دیگر است، معضلی که همواره یکی از دغدغه‌های جدی مسئولان سازمان امور اراضی به شمار می‌رود.

    * مجلس برای جلوگیری از خردشدن اراضی کشاورزی اقدام کند

    در همین راستا علیرضا اورنگی رئیس وقت سازمان امور اراضی کشور در سال 1399 به‌منظور رفع این چالش همیشگی خواستار اصلاح قانون ارث برای جلوگیری از خردشدن اراضی کشاورزی شد، وی گفت: یکی از مشکلات حوزه کشاورزی، خردشدن دائم اراضی به‌واسطه قانون ارث و نقل‌وانتقال زمین به ورثه است.

    اورنگی افزود: «باید نیابت مالکیت اراضی به مراجع داده شود و در قالب نظام بهره‌برداری یا کشاورزی قراردادی یا هر شکل حقوقی دیگری که قانون‌گذار یا دولت تعیین می‌کند، انتقال آن به وراث برسد. تنها در این صورت می‌توانیم یکپارچه‌سازی اراضی را به انجام برسانیم بدون آنکه به حقوق وراث، خدشه‌ای وارد شود».

    به‌واسطه این پیشنهاد که در سومین جلسه کارگروه ملی یکپارچه‌سازی و جلوگیری از خردشدن اراضی کشاورزی با حضور وزیر جهاد کشاورزی وقت ارائه شده بود، مقرر شد تا سازمان امور اراضی کشور به‌عنوان دبیر این کارگروه پیگیری‌های لازم را برای رایزنی با نمایندگان ولایت‌فقیه در بررسی فقهی و حقوقی این موضوع دنبال کند؛ اما تاکنون به نتیجه‌ای نرسیده است.

    بااین‌وجود می‌توان گفت که اگر مشکلات حقوقی قانون ارث و نقل‌و‌انتقال اراضی به ورثه مورد ارزیابی و بازنگری قرار نگیرد خردشدن اراضی کشاورزی در کشور دائمی خواهد بود. این در حالی است که ماه گذشته مباحث فقهی و حقوقی یکی از پیچیده‌ترین معضلات اساسی کشور در حوزه اعتبار اسناد عادی و قولنامه‌ای که هزینه‌های بسیار زیادی را برای حاکمیت و مردم به وجود آورده بود با فصل‌الخطاب مقام معظم رهبری برای همیشه برطرف شد.

    صفدر نیازی معاون اسبق حفظ کاربری و یکپارچگی سازمان امور اراضی کشاورزی کشور نیز به‌منظور حل معضل همیشگی خردشدن اراضی کشاورزی خطاب به مجلس شورای اسلامی در سال 1400  پیشنهاد کرده بود که « باید تقسیم اراضی در مجلس شورای اسلامی جرم‌انگاری و قانون آن مصوب شود چرا که در هیچ جای دنیا زمین مولد در بحث ارث؛ قطعه‌قطعه نمی‌شود و نباید زمین کشاورزی به‌غیراز کشاورز فروخته شود».

    این در حالی است که بسیاری از مسئولان و کارشناسان این حوزه معتقدند باید قوانین مکملی در زمینه قانون ارث به‌منظور جلوگیری از خردشدن زمین‌های کشاورزی در مجلس به تصویب برسد.

    * خردشدن اراضی کشاورزی از طریق ارث و وراثت تهدید جدی برای یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی

    رضا افلاطونی رئیس سازمان امور اراضی کشور در این راستا می‌گوید: به‌منظور تأمین امنیت غذایی و زیستی در کشور باید حفظ و صیانت از اراضی کشاورزی در اولویت قرار گیرد، چرا که اراضی کشاورزی بستر تولید غذا است و باید آن را برای نسل‌های آینده حفظ کرد.

    وی با اشاره به معضل خردشدن دائمی اراضی کشاورزی در بحث ارث می‌افزاید: به ارث رسیدن زمین از نسلی به نسل دیگر سبب خردشدن دائمی اراضی کشاورزی کشور می‌شود که این موضوع یکپارچگی اراضی کشاورزی را با خطر جدی روبه‌رو کرده است، کوچک‌شدن اراضی کشاورزی به معنی غیراقتصادی شدن زمین برای بهره‌برداری است و به خروج آن از چرخه تولید محصولات کشاورزی می‌انجامد که این مهم در نهایت تهدیدی برای امنیت غذایی و زیستی کشور است.

     این در حالی است که سید مجتبی خیام نیکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در خصوص اهمیت تثبیت اراضی کشاورزی و کاربری آن می‌گوید: « تا سال ۱۴۳۰ جمعیت کشور ۱۰۳ ‌ میلیون نفر خواهد بود که برای تغذیه این میزان جمعیت ۱۸۰ میلیون تن غذا نیاز است».

    وی در ادامه با اشاره به آمارهای ارائه شده توسط سازمان فائو خاطرنشان می‌کند: تا سال 2050 قیمت محصولات کشاورزی در جهان 2 الی 3 برابر افزایش پیدا می‌کند؛ بنابراین باید برای تثبیت امنیت غذایی کشور برنامه‌ریزی مدون و راهبردی اتخاذ شود.

    * کاهش میانگین اراضی کشاورزی به زیر 5 هکتار یک فاجعه زیستی است

    سید طه حسین مدنی رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند با اشاره به این نکته که میانگین اراضی کشاورزی در کشور به زیر 5 هکتار رسیده است، می‌گوید: خردشدن مداوم اراضی کشاورزی طی دهه‌های گذشته سبب شده تا میانگین متراژ زمین‌های کشاورزی به زیر 5 هکتار برسد که این موضوع برای کشوری با موقعیت جغرافیایی ویژه و تنوع آب‌وهوایی خاص یک فاجعه زیستی محسوب می‌شود.

    وی در ادامه می‌افزاید: عوامل متعدد در خردشدن و تغییر کاربری اراضی کشاورزی دخیل است که بسیاری از آنها با پیگیری و نظارت مستمر قابل‌رصد و پایش هستند؛ اما خردشدن اراضی کشاورزی از طریق سهم‌الارث معضلی است که تاکنون برای آن راه‌حل مؤثری اتخاذ نشده است.

    رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند در ادامه خاطرنشان می‌کند: وقتی یک زمین کشاورزی با ابعاد بزرگ بین فرزندان یک خانواده تقسیم می‌شود به طور ناخودآگاه تعداد مالکان اراضی کشاورزی افزایش و متراژ زمین کاهش پیدا می‌کند، درنتیجه فعالیت کشاورزی بر روی آن اراضی صرفه اقتصادی خود را ازدست‌داده و به‌مرورزمان آن زمین مرغوب و حاصلخیز کاربری خود را از دست می‌دهد.

    وی با بیان این مطلب که مجلس باید در این زمینه ورود پیدا کند و قوانینی را در جهت تثبیت اراضی کشاورزی به تصویب برساند، تأکید می‌کند: اینکه اراضی کشاورزی بین وراث یک فرد تقسیم شود موضوع بدیهی است؛ ولی نباید برای آنها به‌صورت تفکیکی سند مالکیت صادر شده و به خردشدن زمین کشاورزی دامن زد بلکه می‌توان آن اراضی را به‌صورت مالکیت مشاع به وراث منتقل کرد.

    مدنی رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند ضعف قانون‌گذاری را چالش اصلی خردشدن اراضی کشاورزی از طریق ارث و وراثت دانست و خاطرنشان می‌کند: به‌عنوان‌مثال اگر کشاورزی یک تراکتور داشته باشد آیا زمان انحصاروراثت قطعات آن را تفکیک و بین یکدیگر تقسیم می‌کنند یا تنها به‌صورت شراکتی آن را به ارث می‌برند؟ در خصوص اراضی کشاورزی نیز باید این موضوع در نظر گرفته شود که باخرد شدن زمین کشاورزی به طور کل کارایی آن از بین خواهد رفت.

    با این اوصاف گویا تنها راه خروج از بحران خردشدن دائمی اراضی کشاورزی؛ تغییر کاربردی قانون به نفع تثبیت اراضی کشاورزی و امنیت غذایی کشور است. چرا که در غیر این صورت هرسال شاهد کوچک‌تر شدن اراضی کشاورزی و ازدست‌رفتن کارایی آنها خواهیم بود، گویا مجلس شورای اسلامی تنها مرجعی است که می‌تواند مرهمی بر این زخم کهنه بگذارد، زخمی که اگر علاجی برای آن پیدا نشود در آینده دور عرصه کشاورزی را با خطرات جدی مواجه خواهد کرد.

    سرویس خبری: کشاورزی و باغبانی 

    منبع: فارس
    برچسب ها: اراضی کشاورزیامنیت غذاییبخش کشاورزیتهدید امنیت کشاورزیزمین خواریصنایع تبدیلی و تکمیلیکشاورزیکشاورزی و باغبانیمحصولات کشاورزی
    پست قبلی

    وزیر کشاورزی عراق همکاری با خراسان رضوی در زمینه تامین مرغ را خواستار شد

    پست بعدی

    افزایش ضریب امنیت غذایی دستاورد خودکفایی‌ کشوردر تولید گندمِ نان

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    ایران بزرگترین تولیدکننده محصولات باغی در منطقه/ جزییات صادرات محصولات کشاورزی به چین
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    امنیت غذایی توأم با سلامت غذا؛فرصتها و تهدیدهای مصرف آفتکش‎های شیمیایی

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۳۱, ۱۴۰۴
    0

    گرسنگی بیش از ۹۰۰ میلیون نفر در جهان و افزایش روزافزون جمعیت، ضرورت افزایش تولید محصولات کشاورزی را بیش از...

    بیشتر بخوانید
    نماینده مجلس خواستار احیاء اداره کل نخیلات در وزارت کشاورزی شد

    ۳۵۰۰ هکتار از اراضی نخیلات خرمشهر احیا می‌شوند/ ضرورت تامین آب مستمر و با کیفیت برای نخیلات

    تیر ۳۱, ۱۴۰۴
    مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهره‌وری اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور: کشاورزان در امر یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی مشارکت کنند

    ۵ میلیون هکتار اراضی کشاورزی درجه یک و ۲ است

    تیر ۳۱, ۱۴۰۴
    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشاورزان برای استفاده از آبیاری نوین به جهاد کشاورزی مراجعه کنند

    افزایش ۳ برابری اعتبارات سامانه‌های نوین آبیاری در بودجه ۱۴۰۴

    تیر ۳۰, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    افزایش ضریب امنیت غذایی دستاورد خودکفایی‌ کشوردر تولید گندمِ نان

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    تولید برنج به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن می‌رسد

    تولید برنج به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن می‌رسد

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    افزایش ۸۶ درصدی راندمان پرورش بادمجان با نانوعصاره گیاهی

    افزایش ۸۶ درصدی راندمان پرورش بادمجان با نانوعصاره گیاهی

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    ذخایر برنج،روغن و نان در کل کشور به میزان کافی تامین شده است

    ذخایر برنج،روغن و نان در کل کشور به میزان کافی تامین شده است

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    نارضایتی کشاورزان از نرخ خرید تضمینی چغندرقند/ بازار خرید شکر روند کاهشی دارد/ سطح زیر کشت چغند نصف شده است

    افزایش ۴۰ درصدی سطح زیرکشت چغندرقند در شیراز

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.