محمد نبویفرد روز یکشنبه افزود: به منظور جلوگیری از قاچاق دام و سهولت در خدماترسانی به عشایر استان، تاکنون این تعداد کارت تردد برای عشایر استان صادر شده است.
وی ادامه داد: شناسایی دامداران و تردد دام عشایر بر اساس سامانه آماری مرکز ایران پالایش و انجام میشود.
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: آبان ماه پارسال نتایج سرشماری ثبتی مبنای عشایر کوچنده در اختیار امور عشایر استان قرار گرفته است که این آمار در سامانه وجود دارد.
نبوی فرد افزود: برای کسانی که در سامانه ثبت نام شدهاند کارت تردد صادر شده که ملاک هویتی عشایر است و از قاچاق دام جلوگیری و خدماترسانی به عشایر تسهیل و عشایر واقعی از غیرواقعی را متمایز میکند.
وی اضافه کرد:در همین راستا تعداد ۶۵۶ هزار و ۹۵۰ راس دام عشایر هویت بخشی و پلاکگذاری شده است.
گرچه عشایر تنها ۱.۵ درصد از کل جمعیت ایران را تشکیل میدهند اما آنها به شکلی چشمگیر عهدهدار تولید ۲۵ درصد مواد پروتئینی به ویژه گوشت قرمز و محصولات لبنی، حدود ۴۰ درصد صنایع دستی و ۲۸ درصد دام سبک کشور هستند.
ساختار جامعه عشایری مبتنی بر ایل و عشیره است و بر خلاف پیدایش تمام پدیدههای نوظهور در دنیای مدرن، همچنان این ساختار بکر در جامعه آنان پا برجا مانده و مهمتر از آن فرهنگ اصیل کار و کوشش در این ساختار پایدار است.
در این میان عشایر خراسان رضوی به عنوان یکی از استانهای دارای مرز مشترک با ۲ کشور، از اهمیت و نقش فراوانی برخوردارند.
عشایر این استان در قالب ۳۵ طایفه با دارا بودن ۹۹۰ هزار راس دام و تولید سالانه ۱۷ هزار تن فراوردههای دامی شامل شیر، روغن، پشم، کرک و کود حیوانی و ۴۱ هزار و ۸۰۰ مترمربع صنایع دستی شامل گلیم، قالیچه، فرش و تابلو فرش نقش بسزایی در اقتصاد خراسان رضوی دارند.