سه شنبه, تیر ۱۰, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    پیش بینی خرید تضمینی ۸ میلیون تن گندم

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید تخم‌مرغ بدون وقفه ادامه دارد / در صورت بروز شرایط خاص در کشور تمهیدات لازم را اندیشیده ایم

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید تخم مرغ تیرماه به ۱۱۵ هزارتن می رسد/ تخم مرغ ارزان شد

    ثبت سفارش حبوبات ۱۰ تیرماه آغاز می‌شود/دپوی ۵۰ هزارتن حبوبات در گمرکات

    ثبت سفارش حبوبات ۱۰ تیرماه آغاز می‌شود/دپوی ۵۰ هزارتن حبوبات در گمرکات

    حقوق یک درصدی واردات گوشت قرمز ابلاغ شد

    رویای خودکفایی گوشت قرمز تا ۳ سال آینده محقق می‌شود

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    رفع ممنوعیت واردات به تنظیم بازار برنج کمک می‌کند؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    توزیع ماهانه روغن به ۲۰۰ هزارتن رسید

    مطالبات تولیدکنندگان دانه‌های روغنی به فوریت پرداخت می‌شود

    مطالبات تولیدکنندگان دانه‌های روغنی به فوریت پرداخت می‌شود

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه ۸ هزارتن مرغ در سطح کشور

    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    ثبت‌سفارش حبوبات با تاخیر انجام می‌شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    سهم ایران از گردش مالی ۸ میلیارد دلاری زعفران در دنیا چقدر است؟

    بسیاری از کارشناسان اذعان می‌کنند که با توجه به شرایط تحریم و مشکلات بازگشت ارز و قاچاق زعفران به آن سوی مرز‌ها شاهد سهم ناچیز ایران از گردش مالی این محصول استراتژیک در دنیا هستیم.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    بهمن ۸, ۱۴۰۳
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    بسته حمایت از صادرات دارای ارزش افزوده زعفران در حال نهایی شدن است

    بنابر آمارهای اعلامی ایران تولیدکننده و تامین کننده ۹۲ تا ۹۳ درصد زعفران دنیاست که رفع محدودیت و موانع پیش روی صادرات می تواند ارزآوری قابل توجهی برای کشور در برداشته باشد، درحالیکه متاسفانه شرایط تحریم و موانع و مشکلات متعدد پیش روی صادرکنندگان زمینه را برای قاچاق زعفران به آن سوی مرزها و سهم ناچیز ایران از گردش مالی ۸ میلیارد دلاری این محصول در بازارهای دنیا ایجاد کرده است که استمرار این روند و عدم تدبیر از سوی مسئولان بانک مرکزی و سیاست گذاران امر موجب شده تا درآینده ای نه چندان دور، سرنوشت این محصول استراتژیک به پسته و فرش دچار شود.

    علی رغم آنکه ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران در دنیا محسوب می شود، اما سهم آن از بازار ۸ میلیارد دلاری زعفران تنها ۲۵۰ میلیون دلار است که این امر بیانگر خام فروشی و قاچاق زعفران به آن سوی مرزهاست، درحالیکه با رفع مشکلات بازگشت ارز امکان صادرات بیش از سه میلیارد دلار زعفران با افزایش تولید به بازارهای هدف وجود دارد که این امر می تواند در اقتصاد بدون نفت و رشد اقتصادی کشور نقش بسزایی داشته باشد.

    بسیاری از فعالان حوزه صادرات زعفران اذعان می کنند که سالانه ۸۰ تا ۸۵ درصد و در برخی مواقع ۹۰ درصد زعفران تولیدی صادر و مابقی در داخل مصرف می‌شود که متاسفانه ارزش واقعی مدنظر هیچ‌گاه به عنوان بزرگترین تولیدکننده زعفران وارد کشور نشده است که توسعه صنایع تبدیلی و جلوگیری از خام فروشی و حذف قاچاقچیان از میدان می تواند ارزش واقعی آن را به کشور بازگرداند.

    علت سهم پایین بزرگترین تولیدکننده زعفران از گردش مالی ناچیز در دنیا چیست؟

    رضا نورانی رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی درباره اینکه خام فروشی عامل اصلی سهم ناچیز ایران به عنوان بزرگترین تولیدکننده از صادرات زعفران در دنیاست، گفت: خام فروشی بدلیل تحریم های ظالمانه، بدون شناسه و ایجاد برند فله زعفران به کشورها صادر می کنیم که مجدد تحت بسته بندی های جدید به بازارها صادر می شود که براین اساس سود اصلی را آنها می برند.

    به گفته او، با توجه به آنکه معضل اصلی کشور تحریم است،امکان صادرات مستقیم به برخی کشورها وجود ندارد یا در صورت صادرات تعرفه بالایی را برای کشور ما گذاشتند، درنتیجه بدلیل شرایط تحریم از برندسازی دور هستیم و از طرفی با توجه به عدم ارتباط بانک های بین المللی به خام فروشی روی آوردیم. همچنین اتخاذ تصمیمات خلق الساعه از دیگر علل سهم ناچیز در بازارهای صادراتی است چراکه در زمان صلح واردات در ازای صادرات بود، اما در زمان کنونی تحریم برخلاف موج دریا حرکت می کنیم که این امر نادرست است.

    نورانی ادامه داد: مسئولان بانک مرکزی که در اتاق های دربسته تصمیماتی را مبنی بر بازگشت ارز اتخاذ می کنند، درحالیکه باید راهکار ورود ارز را مشخص کنند چراکه صادرکنندگان توان کارکردن ندارند و در نتیجه به کارت های یکبار مصرف روی می آورند که این امر نادرست است، صادرکنندگانی که سالهای سال در این زمینه با مشقت های فراوان کار کرده نباید موانع متعدد ایجاد کنیم.

    رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: علی رغم افزایش تولید، اتخاذ تصمیمات خلق الساعه ممنوعیت و محدویت، صادرات را با چالش های فراوان ایجاد می کنند، درحالیکه با رفع موانع صادرات می توان ارزآوری خوبی را نصیب کشور کرد.

    با توجه به شرایط تحریم و مشکلات بازگشت ارز امکان رقابت با قاچاقچیان وجود ندارد که براین اساس با حذف صادرکنندگان رسمی از میدان، فرش قرمز برای قاچاقچیان پهن کردیم که انتظار می رود هرچه سریع تر دولتمردان و بانک مرکزی در خصوص رفع موانع صادراتی پیشنهاداتی ارائه دهد تا شاهد قاچاق زعفران و سهم اندک صادرات از گردش مالی زعفران در دنیا نباشیم.

    آمارهای گمرک حاکی از آن است که در ۸ ماهه امسال ۱۰۲.۸۳۶ تن زعفران صادر شد، درحالیکه مدت مشابه سال قبل ۱۳۹.۸۵۴ تن بود که این رقم کاهش ۲۶ درصدی صادرات نسبت به سال های قبل را نشان می دهد. اما از آنجاکه مصرف زعفران در دنیا کاهش نیافته است، این امر بدان معناست که بخشی از زعفران تولیدی به بازارهای هدف قاچاق می شود.

    قاچاق سالانه ۱۲۰ تن تن زعفران به آن سوی مرزها

    غلامرضا میری نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که ماهانه ۱۰ تن زعفران به آن سوی مرز‌ها قاچاق می‌شود، درحالیکه با رفع موانع صادراتی این میزان به صادرات رسمی کشور افزوده می‌شود چراکه در آن مقطع قاچاق زعفران برای قاچاقچیان صرفه اقتصادی ندارد.

    به گفته او، با توجه به پتانسیل تولید زعفران در کشور، امکان صادرات ۷۰۰ تن صادرات زعفران به بازار‌های هدف را داریم که با رفع موانع امکان توسعه صادرات وجود دارد به طوریکه صادرکنندگان دیگر مجبور به فروش ارز کمتر از قیمت توافقی نیستند که در نهایت این امر به نفع صادرکنندگان تمام می‌شود.

    میری با بیان اینکه پتانسیل تولید هزارتن زعفران در کشور وجود دارد، افزود: بنابر آمار ۱۲۳ هزارهکتار سطح زیرکشت زعفران است که با افزایش راندمان تولید، امکان تولید هزارتن زعفران در کشور وجود دارد که براین اساس با بازاریابی در بازار‌های صادراتی امکان ارزآوری بیش از یک میلیارد دلار ارز به کشور وجود دارد.

    نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: با توجه به قاچاق سالانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ تن زعفران ارز قابل توجهی از کشور خارج می‌شود، درحالیکه با جلوگیری از قاچاق زعفران و صادرات این میزان از طریق مبادی رسمی علاوه بر ایجاد ارزش افزوده، اشتغالزایی در کشور ایجاد می‌شود و از طرفی جلوی خروج زعفران‌های بی کیفیت و تقلبی گرفته می‌شود.

    اعتبار طلای سرخ ایرانی با قاچاق زعفران تقلبی خدشه دار می شود

    آمارها نشان می دهد که میزان صادرات سال گذشته نسبت به سال ۹۹، ۱۰۰ تن ناشی از رونق قاچاق کاهش داشته است که استمرار این روند می تواند به جایگاه بزرگترین تولیدکننده زعفران در دنیا آسیب بزند.

    در ادامه علی حسینی عضو شورای ملی زعفران گفت: در حال حاضر صادرات زعفران از روند عادی برخوردار است، اما به نظر نمی‌رسد صادرات با روند فعلی شتابی داشته باشد چراکه بحث ارز و بلاتکلیفی قیمت ارز، تحریم ها، جابه جایی پول و انتقال کالاست که براین اساس پیش بینی صادرات سخت است و تنها الان گردونه به نفع قاچاقچیان زعفران است که با قاچاق زعفران تقلبی، اعتبار زعفران ایرانی را خدشه دار می‌کنند.

    او از رشد ۳۰ تا ۵۰ درصدی تولید نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد و گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال از مجموع ۱۲۰ هزارهکتار سطح زیرکشت زعفران، ۴۰۰ تن محصول تولید شده است که با افزایش عملکرد در واحد سطح، امکان تولید ۸۰۰ تا هزارتن زعفران وجود دارد که در صورت تحقق بر میزان صادرات افزوده می‌شود.

    حسینی با بیان اینکه حفظ سهم و جایگاه در بازار‌های دنیا اولویت است، افزود: با توجه به قدمت تولید زعفران در کشور، قاچاق زعفران به ضرر بزرگترین تولیدکننده و کشاورزان تمام می‌شود و همواره به سبب رونق کشت در کشور‌های همسایه، کشت این محصول با خطر جدی روبروست.

    عضو شورای ملی زعفران گفت: با توجه به آنکه پتانسیل تولید هزارتن زعفران در کشور وجود دارد، لذا با جلوگیری از قاچاق زعفران به آن سوی مرز‌ها و امکان افزایش عملکرد در واحد سطح می‌توان ارزآوری قابل توجهی داشت.

    با وجود آنکه قدمت تولید زعفران در ایران به سه هزار سال پیش باز می‌گردد، اما طی سال های اخیر موانع صادرات ناشی از شرایط تحریم‌ و مشکلات بازگشت ارز به کشور زمینه را برای تجارت چمدانی و قاچاق این محصول به آن سوی مرزها فراهم کرده است که انتظار می رود هرچه سریع تر مسئولان برای این معضل چاره ای بیندیشند چراکه پتانسیل بالایی در تولید این محصول استراتژیک در کشور وجود دارد.

    سرویس خبری: اقتصاد و بازار 

     

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

    برچسب ها: اقتصاد و بازاربازار جهانیزعفرانصادرات زعفرانصنایع تبدیلی و تکمیلیطلای سرخ
    پست قبلی

    رکورد صادرات تخم مرغ شکسته می‌شود

    پست بعدی

    نگرانی بابت تامین مرغ شب عید نداریم

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران
    اخبار اقتصاد و بازار

    پیش بینی خرید تضمینی ۸ میلیون تن گندم

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۹, ۱۴۰۴
    0

    مجید آنجفی درباره وضعیت تولید محصولات زراعی در کشور اظهار داشت: از ابتدای فصل برداشت سال زراعی جاری تاکنون بیش...

    بیشتر بخوانید
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید تخم‌مرغ بدون وقفه ادامه دارد / در صورت بروز شرایط خاص در کشور تمهیدات لازم را اندیشیده ایم

    تیر ۹, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید تخم مرغ تیرماه به ۱۱۵ هزارتن می رسد/ تخم مرغ ارزان شد

    تیر ۸, ۱۴۰۴
    ثبت سفارش حبوبات ۱۰ تیرماه آغاز می‌شود/دپوی ۵۰ هزارتن حبوبات در گمرکات

    ثبت سفارش حبوبات ۱۰ تیرماه آغاز می‌شود/دپوی ۵۰ هزارتن حبوبات در گمرکات

    تیر ۸, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    شرکت پشتیبانی امور دام مرغ مازاد مرغداران را خریداری می کند+ سند

    نگرانی بابت تامین مرغ شب عید نداریم

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    مشکلات حوزه آرد و نان با یکسان سازی به پایان می‌رسد

    خرداد ۱۷, ۱۴۰۴
    حمایت اتحادیه دامداران از وزیر جهاد کشاورزی دولت چهاردهم

    نوری قزلجه: رویکرد اصلی وزارت جهاد کشاورزی حمایت از تولیدکنندگان است

    خرداد ۲۱, ۱۴۰۴
    مشکل اصلی کمبود شیرخشک نوزاد در بازار چیست؟

    مشکل اصلی کمبود شیرخشک نوزاد در بازار چیست؟

    خرداد ۲۲, ۱۴۰۴
    شب‌ها گیلاس بخورید!

    گیلاس و گلابی میوه‌های لوکس‌نشین بازار داخل

    خرداد ۲۱, ۱۴۰۴
    بررسی تفاوت کافئین چای و قهوه

    قهوه، راز عمر طولانی و زندگی با کیفیت

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.