سه شنبه, تیر ۲۴, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    زنگ خطر انقراض گیاهان بومی کشور به صدا درآمد

    عضو هیات علمی موسسه گیاه پزشکی کشور نسبت به زنگ خطر انقراض گیاهان بومی در کشور هشدار داد و گفت: هرسال در اوایل بهار شاهد برداشت گونه‌های گیاهی مختلف از دل کوه‌های کشور هستیم که همین امر آسیب جدی به گیاهان بومی کشور زده است.

    توسط هانیه سیفی مجد
    فروردین ۲۸, ۱۴۰۳
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    دانشمندان به ساخت واکسن‌های گیاهی روی آوردند

    امیرحسین پهلوانی با اشاره به استفاده مردم از گیاهان خودرو به عنوان منابع خوراکی و دارویی در زمان‌های دور، اظهار کرد: امروزه با ازدیاد جمعیت و افزایش نیاز به منابع متعدد، طبیعت بیش از این پاسخگو نیست و برداشت و بهره‌برداری بیش از حد، باعث آشفتگی و برهم خوردن تعادل بوم‌ شناختی (اکولوژیکی) و در نهایت تخریب اکوسیستم‌های مختلف در منطقه و در نتیجه از بین رفتن تنوع ژنتیکی شده که با افزایش اجتناب‌ناپذیر انقراض گونه‌ها مواجه هستیم.

    وی سلسله کوه‌های ایران شامل البرز، زاگرس، کپه‌داغ و سایر کوه‌های کشور با قدمت چند میلیون ساله را بستری برای گونه‌های جانوری و گیاهی طی دوران‌های مختلف زمین‌شناسی برشمرد و اظهارداشت: این کوه‌ها اینک با درصد بالایی از تنوع گیاهی و گونه‌های انحصاری، کمیاب و در معرض خطر انقراض مزین شده اند و هرساله افراد زیادی از نقاط مختلف کشور و جهان به منظور صعود به قله‌های آن‌ها و تهیه عکس از طبیعت و گل‌های آنجا سفر می‌کنند.

    عضو هیات علمی موسسه گیاه پزشکی کشور با تاکید بر تخریب‌ها و تنش‌های مختلف (مانند چرای بیش از حد، جاده‌سازی‌های بدون مطالعه، سدسازی‌ها، ورود به مناطق کوهستانی با اتومبیل‌های سنگین و موتورسیکلت) که بشر با ورود به محیط‌های طبیعی وارد می‌کند گفت: متاسفانه هرساله در اوایل بهار شاهد برداشت گونه‌های گیاهی مختلف نظیر انواع پیازهای وحشی (جهت مصارف خوراکی و در مواردی به اشتباه به عنوان دارویی) از دل این کوه‌ها هستیم.

    پهلوانی در ادامه به معرفی پیازهای وحشی به عنوان یکی از آرایه‌های مهم و در خطر انقراض اشاره کرد و افزود: پیازهای وحشی متعلق به جنسAllium هستند که با نام‌های محلی گوناگون مانند والک، موسیر، تره کوهی، پیاز یا سیر کوهی و غیره در مناطق مختلف کشور شناخته می‌شوند. این جنس با حدود ۱۳۰ گونه، سومین جنس بزرگ گیاهان گل‌دار در کشور است که ۵۰ گونه آن انحصاری ایران می‌باشند که بخش اعظم آن‌ها در کوه‌های البرز و زاگرس پراکنش دارند.

    وی اظهار داشت: هرساله با برداشت بی‌رویه و غیرقابل جبران از کوهستان‌های کشور، تعداد افراد گونه‌های این جنس بسیار محدود شده، به طوری‌که گاه حتی به شکل یک فرد در آن مکان دیده می‌شود. به همین دلیل بسیاری از گونه‌های انحصاری جنس یاد شده تنها یکبار جمع‌آوری شده و گیاه‌شناسان و متخصصان علی‌رغم تلاش‌های بسیار موفق به جمع‌آوری مجدد آن‌ها نشده‌اند.

    عضو هیات علمی موسسه گیاه پزشکی کشور با اشاره به باور اشتباه رایج از خواص خوراکی و دارویی این گونه‌ها در جامعه گفت: در اغلب موارد در مورد جنبه دارویی این گیاهان اغراق می‌شود. در حقیقت، بسیاری از این گونه‌ها خاصیت دارویی و ارزش خوراکی چندانی نداشته و صرفاً بوی تند آن‌ها که بیشتر مربوط به عنصر گوگرد است، دلیلی بر وجود این خواص می‌دانند. درحالی که می‌توان گیاهان پیازی کشت شده از جمله سیر، پیاز، تره فرنگی و سایر گیاهان را جایگزین آن‌ها کرد و یا از تکثیر و کشت گونه‌های وحشی پیاز توسط افراد محلی استفاده شود.

    پهلوانی برداشت کامل این گیاهان توسط مردم را از سهل‌انگاری‌های دیگر در مورد جمع‌آوری این گونه‌ها دانست و افزود: افراد بجای استفاده از برگ‌ها که بیشتر مورد توجه است، تمام گیاه را همراه با پیاز از ریشه خارج می‌کنند. در واقع بریدن برگ‌ها از بن گیاه مانع تولید دانه می‌شود، در حالی‌که برداشت پیاز زیرزمینی آن‌ها نه تنها مانع تولید دانه که باعث از بین رفتن کامل گیاه نیز می‌شود.

    وی برای حفظ تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی این گونه‌های نادر و آسیب‌پذیر تاکید کرد و از چیدن آن‌ها پرهیز و از افرادی که این گیاهان را از طبیعت برداشت می‌کنند محصولی خریداری نشود، تا با این روش تشویق به انجام و ادامه این کار نشوند.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: امنیت غذاییگیاهان بومیوزارت جهاد کشاورزی
    پست قبلی

    ۶۰ درصد صنعت طیور مشمول ارز دولتی است/ افزایش قیمت مکمل‌ها و ریزمغذی‌های طیور

    پست بعدی

    کشاورزان راهکارهای مقابله با خشکسالی را در دستور کار قرار دهند

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    0

    وحید صباغ در گفت و گو، اظهار کرد: در گذشته حبوبات به صورت بهاره کشت می‌شد اما طی چند سال...

    بیشتر بخوانید
    نماینده مجلس خواستار احیاء اداره کل نخیلات در وزارت کشاورزی شد

    کاهش عملکرد محصول خرما بر اثر شوری آب/ لزوم تبعیت کشاورزان از ممنوعیت کشت شلتوک

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    نارضایتی کشاورزان از نرخ خرید تضمینی چغندرقند/ بازار خرید شکر روند کاهشی دارد/ سطح زیر کشت چغند نصف شده است

    افزایش ۴۰ درصدی سطح زیرکشت چغندرقند در شیراز

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    برف و باران دوباره از فردا در کشور/ چند توصیه به کشاورزان در روزهای بارانی

    باغداران آبیاری منظم باغات پسته را در دستور کار قرار دهند

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خبرداد خسارت ۸۰ درصدی خشکسالی به اراضی دیم خوزستان

    کشاورزان راهکارهای مقابله با خشکسالی را در دستور کار قرار دهند

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    اجرای ۳۱ طرح تحقیقاتی با هدف افزایش تولید «گل محمدی» در کشور

    ساخت دستگاه مکانیزه برداشت گل محمدی در کشور

    تیر ۵, ۱۴۰۴
    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    بحران جدی تامین کالای اساسی در شرایط حساس نخواهیم داشت/ تدوین نقشه راه در شرایط جنگی

    بحران جدی تامین کالای اساسی در شرایط حساس نخواهیم داشت/ تدوین نقشه راه در شرایط جنگی

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    تولید گوشت از پروتئین آفتابگردان؛ گامی به سوی امنیت غذایی

    تولید گوشت از پروتئین آفتابگردان؛ گامی به سوی امنیت غذایی

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    ۸۰ درصد مطالبات کلزاکاران ایلامی پرداخت شد

    تیر ۸, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.