عبدالله مهاجر دارابی روز چهارشنبه
با تاکید بر پرهیز از برداشت زودهنگام مرکبات افزود: به طور حتم از اول مهر میوه به طور طبیعی رسیده و شیرین شده است اما متاسفانه برخی از باغداران این میوه را در سالهای گذشته به صورت کال و ترش میچیدند و در گرمخانهها با گاز اتیلن آن را رنگ آوری میکردند که این اقدام آنان از نظر بهداشتی و تجاری مطابق با استانداردهای روز جهان نبود.
وی با بیان این که امسال طبق مصوبه نشست مشترک اعضای اتاق بازرگانی و جهاد کشاورزی استانهای شمالی کشور، زمان برداشت پرتقال ۱۵ آبان ماه و کیوی از ۱۵ مهرماه از باغات استان های مازندران، گیلان و گلستان اعلام شده است، گفت: با اجرای این طرح به طور حتم علاوه بر کاهش ضایعات، صادرات میوههای کیفی راحت تر انجام خواهد شد.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران ادامه داد: برداشت زود هنگام و رنگ آوری مرکبات برای سلامت مصرف کننده و جامعه به شدت مضر است و وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت با پیگیری های اتاق بازرگانی به خوبی امسال برای رفع این چالش ورود کردند.
مهاجر دارابی تصریح کرد: البته کشاورزان این اقدامات را انجام نمیدهند و عدهای دلال برای اینکه میوه را به عنوان نوبرانه گرانتر بفروشند اقدام به چنین کارهایی میکنند.
وی خاطر نشان کرد: سالهای گذشته برخی از واسطهها و باغداران زودتر از زمان مقرر اقدام به برداشت مرکبات از باغات خود کردند که این امر به دلیل کامل نشدن شیرینی باعث ضایعات این میوه ها شده بود.
رئیس اتاق بازرگانی مازندران گفت|: سازمان جهاد کشاورزی مازندران هم این تصمیم مشترک اتاق های بازرگانی استان های شمالی کشور را طبق ابلاغ بخش نامه ای به کشاورزان استان مازندران اعلام کرده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، طبق آمارهای رسمی، مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.
برداشت مرکبات مازندران با ارقام زودرس نارنگی از اول مهرماه آغاز خواهد شد و در این زمان تعیین شده باغداران آماده برداشت نارنگی های زود رس در سطح حدود۱۱ هزار هکتار خواهند شد.
مازندران با دارا بودن ۱.۵ درصد از اراضی کشور و ۲.۵ درصد اراضی کشاورزی کشور سالانه بیش از هفت میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می کند که ۱۰ درصد ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را به خود اختصاص داده است.
به طور متوسط در یک هکتار باغ مرکبات ۳۰ تن محصول برداشت می شود.
سرویس خبری: کشاورزی و باغبانی
- بیشتر بخوانید:
- جهش تولید مرکبات مازندران و لزوم تامین بازار داخلی و خارجی