یکشنبه, خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    هشدار سازمان حفظ نباتات بر لزوم کنترل به‌موقع آفات کشاورزی

    هشدار سازمان حفظ نباتات بر لزوم کنترل به‌موقع آفات کشاورزی

    پشت پرده صف‌های طولانی خرید گوشت تنظیم بازار چیست؟

    پشت پرده صف‌های طولانی خرید گوشت تنظیم بازار چیست؟

    علت کمبود توزیع شیرخشک نوزاد چیست؟

    علت کمبود توزیع شیرخشک نوزاد چیست؟

    تولید گندم در کشت و صنعت مغان ۳۰ درصد افزایش یافت

    توسعه کشت دیم گندم در سطح ۶ میلیون هکتار در حال انجام است

    برنج قهوه‌ای؛ سالم‌تر یا پرخطرتر؟

    حذف واردات برنج‌های با کیفیت برای صرفه‌جویی ارزی

    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    ایران باید حرف اول پسته را در دنیا بزند

    اصلاح تورم با نظارت و رصد کلان بازار

    اصلاح تورم با نظارت و رصد کلان بازار

    مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی خبر داد؛ پرداخت ۹۰ درصد مطالبات گندمکاران؛ متوسط قیمت هر کیلو گندم ۲ هزار و ۵۲۸ تومان

    «طلای زرد» لرستان به بازار آمد؛ خرید تضمینی کلید خورد

    عرضه شکر ارزان‌تر از نرخ مصوب/ رکود بازار، قیمت‌ها را کاهشی کرد

    عرضه شکر ارزان‌تر از نرخ مصوب/ رکود بازار، قیمت‌ها را کاهشی کرد

    انتقاد دو نماینده مجلس از وضعیت نان

    اصلاح قیمت نان در راه است/ قیمت‌های پیشنهادی نان را به وزارت کشور اعلام کرده‌ایم

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    رونق گردشگری و کسب و کار محلی در سایه سار توتستانهای ارومیه

    ساعت ۱۰ صبح قفل درب های توتستان های ارومیه به امید کسب روزی باز می‌شود و رقص توت ها از فراز درختان چند صدساله این شهر با ضربات چوب شروع شده تا باران شیرین آن لحظات دلتنگی رهگذران را شسته و شادی را جایگزین آن کند.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    تیر ۹, ۱۴۰۰
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    برداشت توت در مهریز آغاز شد

    صبح ها مشتری توت کمتر از عصرهاست اما چادرها آماده و برقرار است تا عده ای چهار گوشه اش را به وسعت روزی در دست بگیرند و با یک چوب بلند بر تن شاخه ها بزنند تا شیرینی از آسمان ببارد.

    پس از ریزش این میوه های شیرین از لابلای شاخ و برگ درختان قدیمی و سر به فلک کشیده توت، نوبت به سرو آنها در ظرف های پلاستیکی یا ملامینی می رسد تا به خریداران عرضه شود و در کنار پذیرایی از گردشگران محلی روزی شاغلان این باغهای دلنشین در طبق های توت جاری شود.

    میز و صندلی هایی نیز در سایه سار توتستان ها چیده شده و خانواده هایی که به زحمت جایی برای سپردن خودروها در آغوش جاده یافته اند، منتظر آمدن این میوه می مانند.

    عصرها چاشنی این ضیافت خوش طعم، موسیقی محلی است که روح و روان حاضران را در این ایام کرونایی که همه خسته از چهاردیواریها به دامن طبیعت پناه آورده اند را نوازش کند.

    کارشناسان و ریش سفیدان محلی بر این نظر هستند که قدمت برخی درختان توت در ارومیه به ۴۰۰ سال می رسد؛ اگرچه مزه شیرین و آبداری توت ارومیه به خوی نمی رسد اما مزیت توت ارومیه، توتستان های داخل شهر و فضای تفریحی ایجاد شده آنهاست.

    تصاویری که از گذشته به یادگار مانده، نشان دهنده این است که این توتستانها و جمع شدن مردم زیر سایه درختان و جشن و موسیقی محلی از دیرباز وجود داشته است و به نوعی جشن تلقی می شد جشن فرا رسیدن تابستان و برداشت محصول و شادکامی .

    این رسم و به نوعی جشن دیرینه میان مردم ارومیه است؛ جشنی که مردم را از شهرها و حتی استان های اطراف به ارومیه می کشاند و فرصت مغتنمی برای جذب گردشگر است.

    گردشگرانی که دوست دارند از آرامش و خنکا و نیز میوه های شیرین باغهای ارومیه بهره مند شوند؛ هرچند در ایام کرونا این فرصت نیز از توت فروشان ارومیه ای کمابیش صلب شده است اما همچنان علاقه مردم به این دلخوشی های کوچک و دیرینه ادامه دارد.

    علاقه گردشگران محلی، تردد کنندگان بین شهری و خانواده های استان در این ایام کرونایی به سپری کردن ساعتی در این باغها زمینه خوبی برای معرفی جاذبه های گردشگری استان است که در سایه بخش خصوصی  و همراهی آن رقم خورده است.

     

    رونق گردشگری و کسب و کار محلی در سایه سار توتستانهای ارومیه

    صیانت از جاذبه های طبیعی گردشگری ضروری است

    توجه به طبیعت گردی و به خصوص گردشگری کشاورزی در این استان با توجه به تفرجگاههای وسیع از مواردی است که مغفول واقع شده است و در زمینه توتستانها و کارکرد انها در پر کردن اوقات فراغت شهروندان تا کنون کار اساسی و اصولی که بتوان به آن بالید انجام نشده است.

    حسین امامی از معاونان گردشگری اسبق اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی است که از ریش سفیدان شهر و مطلعان در این زمینه محسوب می شود و معتقد است که صیانت از باغهای توت استان به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری ارومیه یک ضرورت است.

    وی براین باور است که نگهداری باغ توت چون برعهده خود باغداران است و اشتغال زایی مطلوبی بین پنج تا ۱۰ نفر می تواند ایجاد کند، زمینه خوبی برای معرفی در میان جذابیتهای باغی و طبیعت گردی در این شهرستان و شهرستانهای دارای توتستان است.

    به گفته وی هر چند فرصت چینش و فروش توت بین یک ماه تا ۴۵ روز در آذربایجان غربی از ۲۰ خرداد تا پایان تیرماه است، ولی اجاره توتستانها به نوغانداران محلی و خانواده ها برای برگزاری جشنها نیز مواردی است که در اشتغال و در آمد زایی نمی شود به سهولت از کنار آن گذر کرد.

    امامی براین موضوع که برگزاری جشنواره های مختلف اعم از بازیهای بومی و محلی، جشنواره فرهنگی و اجتماعی و سایر برنامه های جذاب فرهنگی میتواند برکارکرد اقتصادی این توتستانها بیافزاید؛ او گفت: ایجاد هوای مطلوب، توسعه تورهای طبیعت گردی، ایجاد فضای سبز شهری کم هزینه از مزایای این باغهای زیباست.

    کاهش ۵۰ درصدی تعداد توتستانهای ارومیه

    در کنار گفته های وی نمی شود به راحتی از کنار گفته های ریش سفیدان محلی شهر نیز به راحتی عبور کرد چرا که به گفته آنان توتستانهای ارومیه در ۱۰۰ سال گذشته بیش از ۴۰ باغ بود اما این روزها کمتر از ۲۰ باغ توت در ارومیه دایر است که عصرهای دلتنگی و کرونایی مردم و جوانان در این توتستانها سپری می شود.

    ایوب محمدی پیرمرد ۸۰ ساله ای است که در منزلش درخت توت زیبایی چترش را به مانند سایه گسترانیده است براساس اظهارات این فرد چون برخی از باغهای توت ارومیه در وسط شهر و یا نقاطی با ارزش اقتصادی بالا واقع شده اند ،دندان طمع دلالان برای فروش آنها تیز شده است و این موضوع منجر به سوختن و یا خشکاندن برخی از این باغها نیز شده است تا به تدریج تفکیک و فروخته شود.

    وی می گوید: باید شهرداری و مسوولان گردشگری شهری در راستای صیانت از این فضاهای سبز و دلنشین باغداران را تشویق و ترغیب کنند تا نام باغ شهر ارومیه همچنان زیبنده این شهر باقی بماند و باغداران تسلیم خواسته های شوم و طبیعت کش دلالان نشوند.

    رونق گردشگری و کسب و کار محلی در سایه سار توتستانهای ارومیه

    توتستانها و اشتغال مردم محلی 

    مردم محلی نیز  براین باور هستند که برکت درختان توت مانند درختان انگور بیشمار است از شیره توت تا خشک شده آن فواید بسیاری دارد که می تواند علت گرایش مردم منطقه به این میوه خوش طعم باشد.

    یکی از مردم محلی که از محل فروش توت در کنار جاده مهاباد – ارومیه امرار معاش می کند در این زمینه معتقد است که این باغها نعمت الهی هستند که در کنار فروش توت بسیاری مشاغل موقت هم برای نوجوانانی که در تابستان جویای کار هستند را فراهم می کند.

    محمد زمانی روزانه یک میلیون تا ۲ میلیون ریال سود حاصل از فروش توت باغ همسایه را معاش روزانه خودش بیان می کند و براین موضوع که صیانت از طبیعت نباید فراموش شود به ادامه کسب و کار خود می پردازد.

    به گفته وی هر کیلو توت با کیفیت ارومیه هم اکنون ۳۰۰ هزار ریال است که هر خانواده چهار نفری حداقل یک دیس یک کیلویی را در موقع مراجعه خریداری می کند.

    باغهایی که مساحت شان هر روز کمتر از دیروز می شود

    بر اساس آمار ارائه شده در سال ۱۳۹۱، آذربایجان غربی ۱۳۹ هکتار توتستان داشت که سالانه ۵۶۸ تن توت از آنها برداشت می شد اما امروز با تغییر الگوی کشت، این محصول به نسبت آب بر سطح کمتری را به خود اختصاص داده است. هر چند کاهش سطح در داخل شهرها به علت مقررات شهرداری ارومیه کمتر اتفاق افتاده است.

    سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی گفت: پیش بینی تولید سالانه استان ۲۵۰ تن از سطح ۴۰ هکتار از توتستان هاست.

    جلال بوتراب افزود: باغ های توت استان به صورت عمده در شهرستان های ارومیه و خوی و به صورت حاشیه کاری و پراکنده در سایر شهرستان ها واقع شده است.

    وی ادامه داد: توت سفید، توت قرمز و شاه توت از انواع توت های درختی موجود در استان هستند که در این میان توت خوی به علت دانه درشت بودن و داشتن قند بالا در بازار از مشتریان خاصی برخوردار است.

    سرپرست مدیریت باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی با بیان اینکه توت یکی از این میوه هایی است که از زمان های گذشته با سنت های دیرینه مردم استان عجین شده، بیان کرد: بخشی از این میوه به صورت تازه خوری مصرف می شود و برای مصارف زمستان نیز آن را خشک کرده و مانند کشمش استفاده می کنند.

    بوتراب اظهار کرد: از گذشته نه چندان دور این میوه به صورت خشک در سبد خشکبار مردم استان بوده و همراه بسیاری از بیماران دارای دیابت در کنار چای از این میوه استفاده کرده اند.

    آذربایجان غربی با دارا بودن اقلیم متنوع به استان زرخیز باغی معروف است و با داشتن باغات میوه متنوع از جمله توت در فصل بهار کام هم میهنان عزیز شیرین می شود.

    صیانت از این باغها و  وضع قوانین سفت و سخت برای جلوگیری از غارت و فروش این سرمایه طبیعی و زیست محیطی می تواند در کنار سیاستهای تشویقی مسوولان شهری بر جاذبه های گردشگری استان و به ویژه شهرهای دارای باغ توت بیافزاید.

    علاوه براین ایجاد فضای سبز شهری کم هزینه برای دولت در کنار اشتغال زایی و نداشتن تهدید زیست محیطی برای طبیعت در زمینه استفاده از آب و کود و سموم از مزایای عمده این باغستانهاست که نباید از دید کارشناسان شهری دور بماند.

    سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: بخش کشاورزیصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییصنعت غذاکشاورزیمحصولات کشاورزی
    پست قبلی

    ۲۶ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان استان مرکزی خریداری شد

    پست بعدی

    یک مسئول شرکت آب منطقه ای بوشهر: کاهش کیفیت آب‌های زیر زمینی، زنگ خطر برای کشاورزان بوشهر است

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    هشدار سازمان حفظ نباتات بر لزوم کنترل به‌موقع آفات کشاورزی
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    هشدار سازمان حفظ نباتات بر لزوم کنترل به‌موقع آفات کشاورزی

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
    0

    دفتر پیش‌آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور اعلام‌کرد: با توجه به شرایط آب‌وهوایی حاکم بر کشور و افزایش قابل توجه دما،...

    بیشتر بخوانید
    تولید گندم در کشت و صنعت مغان ۳۰ درصد افزایش یافت

    توسعه کشت دیم گندم در سطح ۶ میلیون هکتار در حال انجام است

    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    ایران باید حرف اول پسته را در دنیا بزند

    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
    مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی خبر داد؛ پرداخت ۹۰ درصد مطالبات گندمکاران؛ متوسط قیمت هر کیلو گندم ۲ هزار و ۵۲۸ تومان

    «طلای زرد» لرستان به بازار آمد؛ خرید تضمینی کلید خورد

    خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    اکنون ۷۹ درصد چاه های کشاورزی استان مجهز به کنتور هوشمند هستند

    یک مسئول شرکت آب منطقه ای بوشهر: کاهش کیفیت آب‌های زیر زمینی، زنگ خطر برای کشاورزان بوشهر است

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    قیمت لوبیا چیتی به ۳۲۰ هزارتومان رسید

    لوبیا دانه‌ای ۱۷۵ تومان شد

    اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۴
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده میوه و صیفی‌جات+ جدول

    اردیبهشت ۱۵, ۱۴۰۴
    افزایش ۶۰۰ تا ۷۰۰ درصدی قیمت برخی از مواد اولیه تولید قارچ/ آینده نامعلوم تولید قارچ کشور

    ۲ هزار و ۵۰۰ واحد تولیدی قارچ در سطح کشور داریم

    خرداد ۴, ۱۴۰۴
    هوش مصنوعی؛ راهکاری برای مدیریت زنجیره تأمین در آبزی‌پروری/ نیازمند سرمایه‌گذاری هستیم

    هوش مصنوعی؛ راهکاری برای مدیریت زنجیره تأمین در آبزی‌پروری/ نیازمند سرمایه‌گذاری هستیم

    اردیبهشت ۲۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.